İçeriğe Yönlendir

Seyir Halinde Yavaşlarken Stop Etme

Mustafa Çalık
Çözüme git Uğur Öztürk tarafından,

Recommended Posts

Mustafa Çalık

selamlar

fiesta 2005 model 1.4 tdci tiptronik vites aracım var. Birkaç gün önce seyir halindeyken araç birden şiddetli bir şekilde sallanmaya başladı 7-8 saniye sallandı ve stop etti. Sonrasında tekrar çalıştırdım ve devam ettim. Sorun ne olabilir?

ikinci olarak seyir halindeyken yavaşladığımda araç stop ediyor. Bunu en çok araç soğukken yapıyor ama sıcakkende yapıyor.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Aracınızda muhtemelen şanzıman arızası var.Daha geçen gün arkadaşın arabasını yaptırdık.Bizim yerimize debriyaj görevini gören robot varmış programlama ve bakım ile ortalama 300 500 arası tutar.Bir an önce yaptırmanızda fayda var daha büyük hasara sebep olabilir.

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Uğur Öztürk

Mustafa Bey,

Aracınızın çalışması nasıl?Yani ilk çalışmada,rölantide veya seyir halindeyken motor sesinde bir düzensizlik farkettiniz mi?(farketmediyseniz dikkatle bir dinleyin bakalım)Eğer böyle bir durum varsa ateşleme,elektrik,debriyaj veya başka bir yerden değil probleminiz.Aynı araçtan yaklaşık 4 sene kullandım ve ilk kış mevsiminde bu problemi yaşamaya başladım.Çözene kadar neler neler yaptım ama en sonunda geçen kış Gaziantep'teki İbrahim Dai ustamız bu sorunu buldu:

Arabayı liftte inceleyince grank kayışının, grank kasnağının dışına taştığını ve kasnağın sabitleyici civatasının kısmen gevşediğini farketti.Kayışı yerine oturtu,kasnağı iyice sabitledi ve grank sensörünü de yağ ve kirlerinden temizledikten sonra arabamı daha ilk çalıştırmada başta motor çalışma sesinden başlayan düzelme sonraları da gerek şehir içinde gerek şehir dışındaki sürüşlerimde bir daha tekrarlamadı.(Yavaşlarken stop edecekmiş gibi yapma veya tamamen stop etme.Son zamanlarda da belirttiğiniz şekilde sallanarak stop etme) Aracımı satana kadar da bir daha yukarıdaki problemlerin hiçbirini yaşamadım.

Acaba şuradan mı yoksa buradan mı diye düşünmeden lütfen ustanızla beraber altını özellikle çizdiğim bölümden başlayın işe.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çalık

uğur bey teşekkür ederim ve diğer cevaplar için teşekkür ederim. Aracın tüm ağır bakımları yapıldı. Robota baktırdım kömürleri bitmiş onlarda yapıldı robot sıfırlandı ama stop etme devam ediyor. son olarak dediğiniz yerede baktıracağım. gelişmeleri yazarım

Yorum bağlantısı
Mustafa Çalık

şimdi ustayla görüştüm  grank kayışı, kasnak, vidası ne varsa kontrol etmiş oralardada sorun yok. Yanlız dediğine göre iki root varmış bunda, şanzıman robotu dedi daha önce sökülmüş fakat parça değiştirmeden tamir etmişler kömür yataklarının arkasında plastikler varmış oraları eritip tamir etmişler. Onlarıda sıfırladı yaptı fakat denememiş daha. Bu gece deneyecek, gelişmeleri bildireceğim

Yorum bağlantısı
Mustafa Çalık

şanzıman robotu sıfırlandı, tüm elektronik kartlar kontrol edildi, beyin ve tüm kablolar kontrol edildi,debriyaj ve diğer ağır bakımlar yapıldı sorun devam ediyor. seyir halinde  frene basıp hız kestiğimde, durduğumda yada durmaya çok yakın stop ediyor. Durmak için sadece el frenini kullandım yine stop ediyor. En çok birden hız kestiğimde yapıyor, devir ibresi birden sıfıra iniyor stop ediyor... çözemedi kimse...durum bu

Yorum bağlantısı

Herkese merhaba

2004 model tiptroniik Fİesta 1.4 TDCI sahibiyim. Araç virajlara ya da hendeklere yaklaşırken yavaşladığımda stop ediyor. Stop etmesini takip eden birkaç saniyede kendiliğinden geri çalışıp devam ediyor. Epeydir gözlemledim bu sıkıntıyı motor soğukken yapıyor. Aracı çalıştırıp 3-4 dk bekleyip hareket etmeme rağmen hararet ibresi yükselmediğinde stop ediyor. Gözlemlediğim kadarıyla 3. vitesten 2'ye düşemiyor araba. Zaten araba genel olarak vites düşürmede geç tepki veriyor galiba. Bu durumu ben gibi yaşayan var mı? Çözümü ve sebebi nedir?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Uğur Öztürk

Mustafa Bey sorununuzu takip ediyorum . Tavsiyemi uyguladığınızı yazmışsinız.Ancak ben iddia etmiyorum ama ısrar ediyorum.Bahsettiğim parçalar üzerine yoğunlaşın . Ustalar, biliyorum ki kendi bildiklerini okuyup size kontrol ettiklerini söyleyecekler ama tatminkar şeyler yapmayacaklar.Aracınızın başında bizzat durarak belirttiğim işlemlerin gerçekleşmesini sağlayın.Yoksa bir arpa boyu yol alamazsınız,boşuna zaman ve para kaybedersiniz,en kötüsü de arabanızdan soğursunuz.

Yorum bağlantısı
Uğur Öztürk

İyi Akşamlar Halit Bey,

Lütfen Mustafa Çalık Bey'in açtığı konuyu okuyun . Orada derdiniz tam dermanını bulacaksınız.Aracınızdan yaklaşık 4 sene kullandım ve probleminizin nasıl olduğunu,ne yaşadığınız çok iyi biliyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Herkese merhaba

2004 model tiptroniik Fİesta 1.4 TDCI sahibiyim. Araç virajlara ya da hendeklere yaklaşırken yavaşladığımda stop ediyor. Stop etmesini takip eden birkaç saniyede kendiliğinden geri çalışıp devam ediyor. Epeydir gözlemledim bu sıkıntıyı motor soğukken yapıyor. Aracı çalıştırıp 3-4 dk bekleyip hareket etmeme rağmen hararet ibresi yükselmediğinde stop ediyor. Gözlemlediğim kadarıyla 3. vitesten 2'ye düşemiyor araba. Zaten araba genel olarak vites düşürmede geç tepki veriyor galiba. Bu durumu ben gibi yaşayan var mı? Çözümü ve sebebi nedir?

Teşekkürler.

Halit Bey,

Konunuz birleştirilmiştir.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...