İçeriğe Yönlendir

Lastik Yönü

Hakan Türkoğlu

Recommended Posts

Hakan Türkoğlu

bugün aracıma ikinci el kar lastikleri aldım ama kafama takılan birşey oldu acaba lastiklerin yönü oluyormu lastikçinin bana dediği tarih dışarıda kalacak hepsini o şekil taktı ama sağ tarafın üçgen şekli öne bakarken sağ tarafın üçgen şekli arkaya bakıyor ve araba biraz sola çekiyor eskidende çekiyordu ama şimdi biraz daha çok çekiyor acaba tersmi takıldı yoksa arabaya rot ayarımı yaptırmalıyım araba 15 aydır bende 30 000 km yaptım ve hiç rot ayarı yaptırmadım ne demek istediğimi fotoğraflardaki kırmızıyla işretlediğim yerden anlayabilirsiniz

aMnbnd.jpg

A6OdG7.jpg

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Yönlü veya asimetrik lastiklerin üzerinde genellikle ya dönüş yönünü gösteren ok işareti yada dışarıya gelecek yüzeyde OUTSIDE içe bakacak tarafta INSIDE yazısı bulunur.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

fotograflar aynı gibi görünüyor ama öyle değil birini önden birini arkadan çektim

Yönlü veya asimetrik lastiklerin üzerinde genellikle ya dönüş yönünü gösteren ok işareti yada dışarıya gelecek yüzeyde OUTSIDE içe bakacak tarafta INSIDE yazısı bulunur.

dışa gelen yerde outside tmm hocam yarın ilk işim buna bakmak olacak tesekkürler

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

outside inside mevzusu değil bu bana kalırsa lastiğin yönü ters sağ ve sol değişirse sorun ortadan kalkar dişler öne doğru bakması lazım 

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

hocam dediğim gibi lastikler outside tarafı olabilir ama v desenler ters bakıyor jantlar sökülüp değişse düzelir

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

dZL9XV.jpg

O9rjLZ.jpg

bu lastikler aynı üretilmişse doğanlardaki gibi sağ tarafa gelenlerin iç üçgen deseni ile sol tarafa gelen üçgen desenler farklı yöne bakacaktır yönlü lastik dedikleri bumu acaba

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

hocam iki lastikde de en dış taraftaki dişler aynı yani lastik yönü normal ama başka bişey var gibi   :D

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci
(düzenlendi)

Yönlü lastiklerde lastik ok yönünde dönüyorsa sorun yoktur. Asimetrik desenli lastiklerde ise outside yazısını her lastikte görüyorsanız sorun yoktur.Bir lastik hem asimetrik hemde yönlü olamaz. Görüntüdeki lastikler asimetrik desenli ve doğru takılmışlar.

tarihinde Hasan Ekci tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Sol ön lastik ters.Bir tarafı önden bir tarafı arkadan çekmişsiniz bu yüzden aynı görünüyor 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Yönlü lastiklerde lastik ok yönünde dönüyorsa sorun yoktur. Asimetrik desenli lastiklerde ise outside yazısını her lastikte görüyorsanız sorun yoktur.Bir lastik hem asimetrik hemde yönlü olamaz.

İşte bu.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

outside inside mevzusu değil bu bana kalırsa lastiğin yönü ters sağ ve sol değişirse sorun ortadan kalkar dişler öne doğru bakması lazım 

hocam dediğim gibi lastikler outside tarafı olabilir ama v desenler ters bakıyor jantlar sökülüp değişse düzelir

Hocam asimetrik lastikler bu şekilde aynı desen türleri bir birine bakar karşılıklı, Outside yazısı doğru ise lastiğin desenine bakılmaz.

Sol ön lastik ters.Bir tarafı önden bir tarafı arkadan çekmişsiniz bu yüzden aynı görünüyor 

Farketmez sonuçta aynı desenler aracın içine doğru bakıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Üreticiler tek tip lastik üretiyor , sağ sol için ayrı değil. Ya yönlü yapmak zorunda ya da asimetrik. Düz lastikler de var gerçi.  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

desenler farklı yöne bakınca araç çekme yapmazmı

Çekme probleminin desenle bir alakası olduğunu sanmıyorum. Öncelikle rot ayarınızı kontrol ettirin. 30.000 km boyunca bazen girilen sert bir çukur bile rot ayarını bozabilir.

Bu şekilde çekme problemi varken kulandıkça lastik de düzensiz aşınacaktır.

Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Arabanın gittiği yöne doğru ok işareti vardır, özellikle kışlık lastiklerde. Eğer yönlerde sorun varsa, muayeneye girdiğinizde ağır kusurla kalırsınız.

Furkan bey in yazdığı gibi outside, inside yazısıda olabiliyor. ( hepsindede yazıyor olabilir, çok dikkat etmedim bende hata vardır :) )

Bende lastiklerde üretim haftası ile ilgili kafama takılmıştı. Bir taraftakiler var diğer taraftakiler yoktu. Aradım sordum aynı yöne doğru takıldığı için bir tarafına basılmıs üretim haftası. (michelin) Sol tarafta okunuyordu, sağ taraftakilerin üretim haftası iç kısımda kalmış.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Lastik yüzeyine bakın denildiği gibi Ok işareti vardır yada outside yazıyordur.. Bunlardan birisi mutlaka vardır. Buna göre takılmalı..Sonrası sizi ilgilendirmiyor :)

Yorum bağlantısı

Yönlü lastik rot ayarında çok sıkıntı yapıyor,1 dönem kullandım hatta.usta en son titremeyi kessin diye ters yöne takmıştı lastikleri ve o zaman titreme cidden gitmişti ama yönü tersti.

Fotoğraflarda yön doğru görünüyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

değil. dönüş tarafı enlemesine içinde direction yazan büyük ok vardır. yönlü ise.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Outside var zaten, o yazı varsa ok olmaz.

Olsaydı şu şekilde olurdu

sidewall_markings_3.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

anladım hocam outside de yazmıyor ok ta yok heralde benim lastikler markasız ondan :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...