İçeriğe Yönlendir

Bakımda Antifriz Yerine Su Koymuşlar Antifriz Koymaya Korkuyorum


Güven Kaya

Recommended Posts

Güven Kaya

Aracımı 6 ay önce bakıma verdim antifrizi boşaltıp icine su koymuşlar 6 aydır su ile geziyorum. kocaeli de havalar bu aralar epey soğuk aracım fieasta biraz araştıma yaptım su yerine antifriz koyarsam delinmeler oluyormuş ne yapabilirim acaba 

Yorum bağlantısı
Tayfun Özcan
(düzenlendi)

Soğutma sıvısı olarak belli bir süre su kullanılmış araçlarda metal parçalar su nedeniyle korozyona uğruyor ve zamanla zarar görüyor. Ancak aynı zarar görmüş ve aşınmış kısımlar genelde yine suyun yarattığı tortu ve kireç ile tıkanıyor ve sorun vermeden çalışmaya devam ediyor. Bu zararlar sonrası sistem içerisinden su boşaltılır ve antifriz eklenirse, antifriz içeride pas ve kireç ne varsa söküp aldığı için bu noktalardan soğutma sıvısı kaçağı yaşanıyor.

Soğutma sistemi daha önce antifriz ile çalışmış ve yalnızca altı aydan beri safi suyla çalışıyor ise bu altı aylık periyotta sızıntı yapacak kadar zarar gördüğünü sanmıyorum. Ancak zarar da görmüş olsa Kocaeli gibi havanın radyatöre zarar verecek kadar soğuk olabileceği yerlerde antifrizsiz gezme şansınız yok. Bunu havalar tam anlamıyla soğumadan fark etmiş olmanız bile büyük şans. Kaldı ki antifiriz aracın soğutma sisteminin uzun yıllar sorunsuz hizmet vermesi için şart.

tarihinde Tayfun Özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sorun olmaz. Soğuklar iyice bastırmadan acil olarak suyu boşalttırın ve 50-50 oranında antifreeze doldurun. Sistemin havasının alınmasında dikkatli olsunlar, yeter.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu

Organic antifiriz koyarsan herhangi bir yeri delmez total glacelf tavsiye ederim auto supra eski araclarda kullaniyoruz hic bir sıkıntı yasatmadi.

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Ben kendi aracımda su yerine sadece antifreeze kullanıyorum ama benim usta da 3 ay önce koydu suyu.. 2 gün önce ölçtürdüm -33 derece çıktı bende ellemedim.. 
Antifreeze olarak da kırmızı olanları tavsiye ediyorlar ama ne kadar doğru bilemem :D bnde kırmızı kullanıyorum :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Organic antifiriz koyarsan herhangi bir yeri delmez total glacelf tavsiye ederim auto supra eski araclarda kullaniyoruz hic bir sıkıntı yasatmadi.

 

Maalesef yanlış bilgi. Organik antifriz dediğimiz kırmızı-turuncu renk olanlar yeşil-mavi renk olanlara göre daha incedir. Mavi-yeşil renk antifrizlerde kaçak yaşanmıyorken aynı araca kırmızı-turuncu renk organik antifriz konulduğunda kaçak gözlenebilir..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...