İçeriğe Yönlendir

Linea 1,4 Fire Mı 1,3 Multijet Mi ?

CANER HAZAN

Recommended Posts

CANER HAZAN

Değerli form üyeleri linea'nın 1,4 fire ve 1,3 multijet arasında  kararsız kaldım. Bugün piyasaya baktığımızda 1,4 modelleri çok az sayıda satılmakta bunun sebebi tutulmaması mı  yoksa menuniyetten mi ?  Aynı şekilde piyasada deli gibi 1,3 multijet var bu konuda hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Son olarak araç fiyatlarında bir düşüş meydana gelirmi sizce ? Teşekkürler şimdiden vereceğiniz cevaplar için.

Yorum bağlantısı
Tayfun Doğan

1.3 multijet bence

Malum benzin pahalı tüp vs uğraşmamak için en iyisi dizel

ben arabayı senede 5-6 bin km süreceğim diyorsanız bile alırken biraz fazla veriyorsunuz ama benzinciye her gidişte canınız acımıyor

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Değerli kardeşim öncelelikle şunu belirtmeliyim Linea konusunda eğer standart bir kullanıcı isen yavaş ve sakin kullanıyor isen 1,3 multijet al derim.Ancak linea oldukça güvensiz ve konforsuz bir araç, Alacağın fiyatlara daha iyi ve güvenli bir araba alabalirsin.

Yorum bağlantısı
CANER HAZAN

1,4 

Şahin Topaloğlu yazdı:

Değerli kardeşim öncelelikle şunu belirtmeliyim Linea konusunda eğer standart bir kullanıcı isen yavaş ve sakin kullanıyor isen 1,3 multijet al derim.Ancak linea oldukça güvensiz ve konforsuz bir araç, Alacağın fiyatlara daha iyi ve güvenli bir araba alabalirsin.

Şahin bey fazla hız sevmeyen sakin birisiyim aslında gönlüm focus ta ama istediğim model araç için bütçem yetmiyor. O yüzden şimdilik linea almayı düşündüm. Aslında linea 1,4  kullanan akraban var ve gayet memnun olduğunu konforlu belirtiyor oda bana 1,3 almamamı söyleyip duruyor. Bu yüzden kafam karıştı sizlere sormak istedim. cevabınız için çok teşekkür ederim

Çağlar abi benzin+lpg benide düşündürüyor ama  dizelinde yakıtının güzel olması cazip geliyor malum sitelerde binlerce dizel var  1,4 fire olanlarda fazla değil benim kafamı kurcalayan 1,4 ler memnun kalındığı için mi satılmıyor yoksa kimse almıyormu :)

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

fiatın 1.3 mj motoru gayet başarılı bir motor bildiğime göre yakıtta fena değil ama söylendiği gibi konfor açısından pekte birşey beklememek lazım modern şahin desek yeri:)

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

fiat linea  alacağınıza bence citroen c-elize veya pejo 301 derim ben hem donanımları fazla hem yakıtları iyi hemde fiyatları lineyeyla aynı hatta biraz sıkıştırısanız aşağı bile ala bilirsiniz . ama yinede biraz boş olsun ford facus olsun dene bilir tabi  :blush:

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

1.4 fire vasat bir atmosferik benzinli motor. 1.3 multijet ise başarılı bir dizel. Karakterleri ve tüketimleri birbirine oldukça tezat. Karşılaştırmak için aynı araçta kullanılması dışında benzerlik yok.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhad İncedere

1.3 dizel kesinlikle. Motor olarak başarılı. Fakat beygirgücüne dikkat edin 75lik ve 90lık ve 110luk var sanırım. Yanlisim varsa düzeltin.

Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Yanlış bilmiyorsam 1,4 lerin üretimi ya azaltıldı yada durduruldu.sebebi benzinin yüksek olması diye düşünüyorum. 1,3 var iş arkadşımda, çok beklentiniz yoksa iyi araç. Arızasını pek görmedim yakıtı iyi. Konfor ve güvenlik biraz düşük. (Şahin bey de belirtmiş) hangisini alırsan derseniz 1,3 dizel tabikide. Fiesta ve focus alternatifiniz varsa alt model üst model onlar her zaman tercihimiz tabikide.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

Fiat almak icin tek sebep multijet bence. 1.4 un vergisi de 1.3 ten pahali haberiniz olsun. Hem yurumuyor ve daha cok yakıyor.

Konforsuz denilen arac f1 f2 ve butun fiestalardan daha sessiz. F2lerin fullunde bile asr ve esp nadir görülürken orta donanim linealarin birçoğunda var.

Yaptığımız test:

Ekstradan sorunuz olursa yine cevaplarim.

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

1.4 çok hantal rampalarda falan aracı sırtında çıkarmak hissi veriyor. Ama 1.3 dizel gayet başarılı bir motor.

Yorum bağlantısı
Tayfun Özcan

1.4 biraz müsrif bir motor ve yaktığını performans olarak geriye vermiyor. Aynı hacimden neredeyse aynı tüketim değerleri ile iki kat daha fazla güç üreten üniteler var. Ancak lpg kombinasyonu ile düşünülecekse bildiğim kadarıyla sorunsuz, komşum kullanıyor ve bir şikayetini duymadım. Dizel motordan daha ekonomik oluyor.

Şu an Fiat - GM ortaklığı ile geliştirilen 1.3 litre hacimli dizel üniteye sahip Opel Astra sahibiyim. Aracımdaki motor pik noktalarında 95 bg güç ve 200 nm tork üretme kapasitesine sahip.

Öncelikle belirtmeliyim ki motorun yeterliliği tamamen kullanıcı alışkanlıkları ile ilgili. Bir kişiye yeten başkasına yetmiyor, dolayısı ile kimsenin lafına kulak asmayıp motoru test edin. Turbo takviyesi ve dizel ünitelerin alt devirlerde ürettiği yüksek tork nedeniyle piyasadaki neredeyse tüm atmosferik benzinli araçlardan daha atik bulacağınız kanaatindeyim bu motoru. Kağıt üzerinde daha geride olmasına rağmen honda civic kullanıcısı arkadaşıma daha atik geliyor misal benim araç. Gerçekten tasarruflu bir ünite, daha önceki aracım olan focus'tan yaklaşık bir litre daha az yakıt harcıyor 100 km ortalamasında. Ülkenin en sorunsuz dizellerinden, şirket elemanlarının altında affedersiniz eşek niyetine kullandıkları doblo ve fiorino'da bile saat gibi işliyor. Biraz gürültülü, üst devirlerde gürültü daha da artıyor.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Kasis (aslında tepecik) cenneti Beylikdüzü'nde durup 2. vites ile kasisleri geçiyorsanız ne ala, alın size performans testi.

Yorum bağlantısı
Durhasan Evcek

1.3 motor   ,90 bg  dizel linea   komple iyi bir araç.  Şöyleki  alım   fiyatı  ucuz,  parçası ucuz ,yakıtı az  ,vergisi az , motor kaputu içersinde  rahatça her parçaya ulaşabilirsiniz,  lineanında  olumsuz yönleri vardır ama o küçücük motor  pati bile çeker ,kullanmasını  bilirsen  uzun zaman binilebilir. aynı zamanda   ses ve konfor olarak   ben 7 sene kullandım ,   benim 2012 c maxdan daha  sessiz ve esnek bir araç. ama ikinci el alınacaksa  tüm dizel araçlarda az kilometre ve dikkatli seçim yapılmalı

Yorum bağlantısı
Tayfun Özcan
  Çağlar Bayur yazdı:

alt devirde mjetten çekiş nasıl aldınız?

Yanlış anlaşılmasın, alt devirlerden kastım 1750 devir ve sonrası. Alt devirlerde turbo lag nedeniyle motor çok isteseksiz oluyor elbette.
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

1.3 dizel düşünmeye bile gerek yok, mümkünse en üst donanım alınmalı bence....

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

fiat alınacaksa multijet olması lazım 1.4'ün vergisi fazla hem. Asıl linea deyince, 2010 yılında mk2 benzinli otm. mondeomuzun piyasa fiyatı 25-26 iken zincirlikuyu otokoç sıfır active plus lineayı bize 26 liraya verip takasta mondeoyu 25'e alıyordu. Şimdi ölmüş bitmiş linealar 30 bin. Araba eskiyor, km yapıyor ancak fiyatı artıyor çok güzel...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...