Bilal Delen 1 Aralık 2015 Paylaş 1 Aralık 2015 Merhaba arkadaşlar ingiltereden selamlar Bu foruma üye olmamın sebebi türkiyede (konyada) bir ford granada toplamak istiyorum su an bana uygun bir arac ariyorum bulunca başdan sona restore edip motoru da güçlendirmek istiyorum bu forumda bulunan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum ,araç granada mk1 olcak motor daha karar vermedim sizce hangi model hangi motor güçlendirmeye buyutmeye daha uygun ,yurtdışında olduğum için burdan motor Aksamı götürmek istiyorum örneğin granada için hangi diğer ford motor aksami ile performans gelistirebilirim çünkü burda çok sayıda Sierra parçası mevcut Sierra ve diğer ford modellirinin motor olsun süspansiyon olsun hangileri granadaya uyar Amacım burda fiyat ların daha hesabli olduğu için parça sorununu burda çözmek ama tabiki önce kesinlikle emin olmam lazım bu parçalar türkiyeye gidince araca uyacagina , örneğin farklı enjeksiyon lar , karburotorler,Krank mili ,işte piston olsun performans artırmak için ne gerekirse hatta turbo bile,bu arada fazla da mekanik biri deilim bir yere kadar anliyabiliyorum fazla tecrübem yok o yüzden böyle bir foruma üye oldum aracı parçalarını toplayıp yaza bir ustaya toplamayı düşünüyorum sizce hangi araca odaklanmaliyim örnegin hangi motor hacmi hangi yıl daki araca ve de nelere dikkat etmeliyim alırken vede en önemlisi parça uyumu için burdan türkiyeye neler görürsem ise yarar eğer çok uzattiysam kusura bakmayın ama ancak böyle anlatabildim teşekkür ederim şimdiden yardimci olursaniz çooook memnun olurum eywallah Yorum bağlantısı
Özgen Acar 1 Aralık 2015 Paylaş 1 Aralık 2015 öncelikle hoş geldiniz,bu konu bayağı bi uzmanlık ister ben kaçar Yorum bağlantısı
Okan Tansel 1 Aralık 2015 Paylaş 1 Aralık 2015 öncelikle hoş geldiniz,bu konu bayağı bi uzmanlık ister ben kaçar aynen 2 Yorum bağlantısı
Çözüm Hayrettin Bahadir 1 Aralık 2015 Çözüm Paylaş 1 Aralık 2015 Çocukluğumun arabası Granada. Bu yaşıma geldim her türlü arabayı kullandım ama beni bu kadar çok heyecanladıran bir arabaya daha binmedim.. Bu aracın arka koltuğunu başka bir dünya zannederdim. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-granada-2.3-gl-246505365/detay Yorum bağlantısı
Bilal Delen 1 Aralık 2015 Yazar Paylaş 1 Aralık 2015 Teşekkür ederim Evt gerçekden granada dan etkilenmemek mümkün değil çok gösterişli bir arac özellikle benim favorim granada Mk1 17m Evt arkadaşlar uzmanları buraya bekliyoruz Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 1 Aralık 2015 Paylaş 1 Aralık 2015 Ben 2 yıl 73 model v6 2300 motorlu olanına binmiştim. Bana arabayı sevdiren makineydi, halen ararım v6 ları . Toplamasından anlamam o işe ustalar yorum yapar, size bol şanslar dilerim. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Aralık 2015 Paylaş 1 Aralık 2015 Şu konuyu incelediniz mi? Belki faydası olur. Geniş zamanda 60 sayfayıda okuyun derim http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/241296-74-taunus-fastback-mk1-restorasyon/ Yorum bağlantısı
Bilal Delen 1 Aralık 2015 Yazar Paylaş 1 Aralık 2015 Evt cok faydali bilgiler var taunus içinde olsa hepsini ukuyacagim tesekkurler Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Aralık 2015 Paylaş 1 Aralık 2015 sierra ile granada mk1 in hiçbir şeyi uymaz ancak herşeyi uydurulur çok da zevkli olur. 2.0 karbüratörlü dohc motoru atmosferik olarak toplayın . bir çok modifiye parçası da varır. örneğin cosswort üst kapak (geniş subaplı) dercelei egzantrik vs. bu tip araçlarda enjeksiyona turboua bulaşırsanzı masraf 3 e 5 e katlar. arıza da işçilğe bağlı olarak saç baş yoldurtur. arka diferansiyel ve suspansiyon scorpio ya çevirlirse isabetli de olur. Yorum bağlantısı
Akif Özkan 2 Aralık 2015 Paylaş 2 Aralık 2015 Çağlar abi parçası bulunmadığı için mi scorpioya çevrilmesini tavsiye ediyorsun diferansiyelin? Yorum bağlantısı
Bilal Delen 2 Aralık 2015 Yazar Paylaş 2 Aralık 2015 Çağlar abi eğer dediğin gibi mk1 2.0 karbüratörlü dohc motoru Sierra parçaları ile toplamak mumkunse fikrini çok beğendim çünkü benim için en önemlisi parçaların uydurulabilmeleri eğer böyle bi sıkıntım yoksa atmosferik toplamaya razıyım hem güzel sonuç lar elde edilebilir hem de turbo nun masraf ve sıkıntı asilabilir çok teşekkürler fikirlerin için Yorum bağlantısı
Bilal Delen 2 Aralık 2015 Yazar Paylaş 2 Aralık 2015 Birde Çağlar abi bu tür atmosferik beslemede aynı Sierra parçaları olsun GTS 2.0 taunus a uygulanabilirmi Yorum bağlantısı
Levent Ayhan 21 Ocak 2016 Paylaş 21 Ocak 2016 konya da bulunan www.eskifordyedekparça.com adresiyle irtibata geçebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Levent Ayhan 21 Ocak 2016 Paylaş 21 Ocak 2016 ben olsaydım sizin bu imkanlarınızla 72 model sedan granada ya scorpio ların 2.9 24v coshworth motor-şanzıman-defransiyelini aktarırdım.(elk. tesisatı klima vb. kullanılabilir.) zaten ingiltere deymişsiniz... 2.9 parça sıkıntınızda olmaz. ayrıca scorpio lar granadanın devamıdır. her ikisinide uzun süre kullanmışlığım var... Yorum bağlantısı
Bilal Delen 26 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2016 konya da bulunan www.eskifordyedekparça.com adresiyle irtibata geçebilirsiniz. eywallah ama siteye ulasamadim Yorum bağlantısı
Bilal Delen 26 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2016 ben olsaydım sizin bu imkanlarınızla 72 model sedan granada ya scorpio ların 2.9 24v coshworth motor-şanzıman-defransiyelini aktarırdım.(elk. tesisatı klima vb. kullanılabilir.) zaten ingiltere deymişsiniz... 2.9 parça sıkıntınızda olmaz. ayrıca scorpio lar granadanın devamıdır. her ikisinide uzun süre kullanmışlığım var... evt aslinda bu fikri baska bir forumdada okumusdum cok mantikli, cunku burda da scorpio bulma olasiligim cok yuksek insallah temmuz sonunda konyaya gidip bana uygun bir granada ariyacam cok tesekkurler fikir icin baska onerin yada tecbubeleriniz varsa bilmek isterim bu yaz ihtiyacim olcak granada bakarken Yorum bağlantısı
Levent Ayhan 26 Mayıs 2016 Paylaş 26 Mayıs 2016 düzeltiyorum: wwweskifordyedekparca.com bu aslında benim hayalimdir bilal bey. ama türkiye şartları buna imkan vermiyor. hatta 2.9 24v scorpio yu bile bulmuştum. station du. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Aralık 2016 Paylaş 28 Aralık 2016 Arkadaslar bende var bir Granada harika bir araba 3.l yer ucagi 73 model cok memnunum AVANOS- NEVSEHIR DEN Yorum bağlantısı
Recommended Posts