İçeriğe Yönlendir

Gauge(Gage) Testi

Aydın Bengü

Recommended Posts

Bunu yapınca hata kodları silinecek mi ?

o nedenle mi yapacağım?

Hata kodları silinir. Ancak gerçekten devam eden bir arıza var ise tekrar ortaya çıkan olabilir.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Biraz geç oldu ama Ankara'da Kral a gittim sabah 8 buçukta sağolsunlar hem yedek anahtar yaptılar hem eski anahtarları kodladılar hemde o arızayı sildiler. Ancak daha sonra Şaşmaz sanayide birbaşka şey için bilgisayara bağlattığımda araçta çalıntı araç gibi bir hata verdiğini söylediler aracın. kodu tam bilmiyorum. Sonra sordu anahtarı taktığında çalışmadığı oldu mu hiç dedi valla bende olmadı dedim. Yakında bilgisayara bağlandı mı dedi sabah anahtarcı bağladı deyince tamam dedi yeni anahtar yapılınca onu kodlarken taktığında çalışmamıştır o zaman bu hatayı beynine yazmıştır dedi. Ama sildi tüm kodları dedim. Onun bilgisayar görmemiştir bu hatayı benim makine tam servis modu olduğundan  görüyor dedi. Sildi hatayı da. Oksijen sensörünü tespit ettik ancak engin usta buji ateşlemeden o hatayı vereceğini düşünerek ateşleme sistemini değiştirdi ancak arıza kodunu silemediler. Nitekim hala aynı arızayı veriyor. Oksijen sensörünü aldım torpidoda bekliyor vakit bulup değiştiremedim.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Erdem Terzioğlu

Sigorta ile ilgili bisey mi acaba? Ustadlar bir fikri olan var mi? Test yapinca ekranda yanmamasi ilginc. Acikcasi bende merak ettim.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Kemal VİCDAN

Bu gauge yani gage menü tüm fortlarda mevcutmu deneyen varmı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bu gauge yani gage menü tüm fortlarda mevcutmu deneyen varmı?

Ben focus 1-2de MK3 mondeoda denedim çalışıyor.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Caner Yavuz

Merhaba fordclubtr üyeleri. Başlıktada belirttiğim gibi 2008 model ford fiestamda MK6 Self Diagnostics Mode'u açamıyorum.

Aracımda km başına yakıt vs göstermiyor. Sadece gidilecek km ve gidilen km. Self Diagnostics Mode için ana ekranın sağ ve solunda

bulunan düğmelere kontak kapalı halde basılı tutup aracı çalıştırın diyor heryerde fakat her birini denedim sol ve sağ, sinyal kolunu

aşağı indirin dediler denedim. 2 adet yabancı ford sitesinde de sordum ama onlar bu kadar bilgilendirdiler. MK5 için bu dediklerim 

çalışıyor fakat ben bir türlü Self Diagnostics Mode'u açamadım. Nasıl yapıldığını bilen mutlaka vardır diye clubtr ye üye oldum.

Bana yardım edebilecek var mı?

GLo7NnMl.jpg

GxondTLl.jpg

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Bu ekrana sahip araçlarda anlık yakıt tüketimi vs. gibi ekstra bilgileri alamıyoruz malesef  :i-ih:

Yorum bağlantısı
Alper Aksakal

Anlık yakıt tüketimi var mı ? Benim araba da bir tek anlık yakıt tüketimini göremiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Bende de 2008 vardı. Bizim araçlarda sadece menzil gösteriyor başka bilg. verisi yok diye biliyorum. 

Collection modellerde diğer veriler olsa gerek. 

Yorum bağlantısı
Taner Erbay

2006-2008 comfort paket fiestalarda yalnızca asm şanzuman olanlarında grafik bilgi ekranı var. manuel olan comfortlarda malesef bu ekran olmadıgı için göremiyoruz. 

Yorum bağlantısı
Caner Yavuz

2006-2008 comfort paket fiestalarda yalnızca asm şanzuman olanlarında grafik bilgi ekranı var. manuel olan comfortlarda malesef bu ekran olmadıgı için göremiyoruz. 

Bende de 2008 vardı. Bizim araçlarda sadece menzil gösteriyor başka bilg. verisi yok diye biliyorum. 

Collection modellerde diğer veriler olsa gerek. 

Bu ekrana sahip araçlarda anlık yakıt tüketimi vs. gibi ekstra bilgileri alamıyoruz malesef  :i-ih:

Bu ekrana sahip araçlarda görünmüyor diye biliyorum

Bizim araçlarda yok sanırım göstergenin degişmesi gerek

Herkes aynı cevabı vermiş ama benim asıl sorum o değildi, o kısımların gözükmediğini biliyorum ben  Self Diagnostics Mode'a nasıl girerim diyordum, bunun o ekranla bir ilgisi mi var, acaba açılıyorda ekran yüzünden mi göreniyorum?

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Kontak kapalı iken sağdaki butona basılı kalıyorsunuz.3 saniye bekledikten sonra elinizi tuştan çekmeden çekmeden kontağı açıyorsunuz ( bütün ışıkların yandığı aracın marşını basacağınız evre) Ekranda test yazısı belirince elinizi tuştan çekiyorsunuz. Bu arada sağ tuş mu sol tuş mu olduğunu unuttum :D km sıfırlama tuşu değil de diğerinden deneyin önce.Test menü açıldıktan sonra tuşlardan biri menüyü değiştirmeye yarıyor ayrıca...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hoş geldiniz.

KM sıfırlama düğmesine basarken aracınızı akü konumuna alın, sonrasında dtc mode çıkacak zaten.

Gauge menü oalrak ta bulabilirdiniz forumumuzda. Birazdan uygun konu ile birleştirilecektir konunuz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Caner Yavuz

Hoş geldiniz.

KM sıfırlama düğmesine basarken aracınızı akü konumuna alın, sonrasında dtc mode çıkacak zaten.

Gauge menü oalrak ta bulabilirdiniz forumumuzda. Birazdan uygun konu ile birleştirilecektir konunuz.

Kontak kapalı iken sağdaki butona basılı kalıyorsunuz.3 saniye bekledikten sonra elinizi tuştan çekmeden çekmeden kontağı açıyorsunuz ( bütün ışıkların yandığı aracın marşını basacağınız evre) Ekranda test yazısı belirince elinizi tuştan çekiyorsunuz. Bu arada sağ tuş mu sol tuş mu olduğunu unuttum :D km sıfırlama tuşu değil de diğerinden deneyin önce.Test menü açıldıktan sonra tuşlardan biri menüyü değiştirmeye yarıyor ayrıca...

Yabancı ford sitelerine üyeydim, hep oradan takip ediyordum yenilikleri vs. Bu şekilde bir isminin olduğunu bilmiyordum.

Cevaplarınız için teşekkürler hocam, yarın işe giderken deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Kadir Türkeli

EE

Displays the hexadecimal value for EE level (used when requesting assistance from hotline). If alternating flashes of FAIL and EE level are displayed replace instrument cluster. EE’deki Hex değeri gösterir.(Bu değer, yardım hattı isteklerinde kullanılır.) Eğer dönüşümlü olarak “FAIL” ve EE değeri ekrana çıkıyorsa yeni bir cihaz kümesi (INSTALL) KURUN.

Merhabalar install'i kurmak için servise mi gitmemiz gerekiyor ? Aracımda şuan gauge menude ee fail yazısı gozlemledim ne yapmam gerekiyor ? Yardımlarınız için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kadranı değiştirin demiş verdiğiniz yazıda. Ben olsam aküyü söküp resetlerim sonra tekrardan bakarım.

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

Yarın sökeyim bi aküyü Sani abi , umarım işe yarar birde merak ettiğim akü bitmeye yakın yaparmı böyle şeyler ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yarın sökeyim bi aküyü Sani abi , umarım işe yarar birde merak ettiğim akü bitmeye yakın yaparmı böyle şeyler ?

Yapabilir. Kaç senelik akü?

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

Ben alalı 1 sene olacak benden önce ne zaman değişti hiç bilmiyorum Sani abi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...