İçeriğe Yönlendir

Trakyalı 3, Beyaz Melek..

Misafir

Recommended Posts

Kerem hayırlı olsun kardeşim.O fiyatlara en güzel tercihi yapmışsın.

Eyvallah kardeşim. Teşekkürler.  :flowers:

Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

Zararlı çıkarsın ama hallederiz Tuna. ;) Sen alet ve ekipmanları tam et. Yanında 5 kilo bal hazırla. ;) Malum bende ne ilaç ne bal kalmadı. Kuruttum, son kapıya zor yettirdim valla.. :D

Aman abimm. Maşallah maşallah. :nazar::fiuw::D

Sağol Bilgehan.. Valla hafta sonu uzun yol yaptım. Trafik kısmını saymazsak ortalama tüketimi 5,5 litreye kadar düşürdüm. Birazdan karma değerleri atarım. :)

O zaman cidden az yakmış maaşallah. Bu arada eco tuşunu taktırdın mı abi? Eco modunda inanmazsın ama arabanın daha çok yaktığını yazanlar var forumlarda denk geliyor. Gaz tepkisi öldüğü için özellikle yokuş çıkarken daha çok yüklendiğin için gaza ortalama yükseliyorlar demişler. Benim eski seat leonda da öyleydi ben hep normal modda kullanırdım.

Yorum bağlantısı

O zaman cidden az yakmış maaşallah. Bu arada eco tuşunu taktırdın mı abi? Eco modunda inanmazsın ama arabanın daha çok yaktığını yazanlar var forumlarda denk geliyor. Gaz tepkisi öldüğü için özellikle yokuş çıkarken daha çok yüklendiğin için gaza ortalama yükseliyorlar demişler. Benim eski seat leonda da öyleydi ben hep normal modda kullanırdım.

Eco tuşu taktırdım Bilgehan. Uzun yolda zaten kapatıyorum. 1,2 fındık motor yeterince sellektör yiyiyor zaten. Bide Eco açarsan noluruz bilmem..  :D Valla ş.içi ortalama 1 depo da 50 km kadar menzil artıyor Eco açıkken gibi..  :)

Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

Eco tuşu taktırdım Bilgehan. Uzun yolda zaten kapatıyorum. 1,2 fındık motor yeterince sellektör yiyiyor zaten. Bide Eco açarsan noluruz bilmem.. :D Valla ş.içi ortalama 1 depo da 50 km kadar menzil artıyor Eco açıkken gibi.. :)

E o zaman hayırlı uğurlu olsun abi, sen demek nasıl nerede kullanacağını öğrenmişsin sıkıntı yok o zaman. Merak etme benim 1.6 tdi passat da selektör manyağı oluyor alışmaya başladım bile hele leon frdan bile. Benzini nereden alıyorsun abi?

Yorum bağlantısı

E o zaman hayırlı uğurlu olsun abi, sen demek nasıl nerede kullanacağını öğrenmişsin sıkıntı yok o zaman. Merak etme benim 1.6 tdi passat da selektör manyağı oluyor alışmaya başladım bile hele leon frdan bile. Benzini nereden alıyorsun abi?

:) İstasyonun konumundan dolayı şimdilik Opet ten alıyorum Bilgehan. Ama tercihim Shell Nitro Power normalde.. 

Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

:) İstasyonun konumundan dolayı şimdilik Opet ten alıyorum Bilgehan. Ama tercihim Shell Nitro Power normalde..

Ben de leonda onu kullanıyordum öneririm diyecektim abi maaşallah tekerin düz bassın tekrardan
Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Bende diyorum bu adam neden süzülmüş diye... :D  :D  :D

Emeğine sağlık kardeşim.Harika olmuş. :bravo:

Yorum bağlantısı

1,2 75 Hp fındık motorun uzun yol verileri..
Toplamda 470 km yol. 200 km si 4. vitesi görmeyen dik ve virajlı yokuşlar, sıkışık köprü ve Üsküdar trafiği..
Ortalama hızımız 56 km/h
Ortalama tüketimimiz 6,2 lt/ 100 km (4,34 Tl benzin litresi, 27 kuruş/ 100 km)
Tüketilen yakıt: 30 lt

Depo 45 lt. Kalan yakıt ile 300 km daha gidebileceğimi söylüyor bilgisayar. 150 falan giderim ben.. Eder karma tüketimde 1 depo ile 600 km den fazla. Şükür..  :biggrin: 

07c85889d20bfc08bf09565d846590d3.jpg

dba07063a7a7bf50448ac2d98ec3c572.jpg

c24991b064e6a99d9e8de9904e815df7.jpg

b29f9ade2850afdc7bc77ab15f8663a2.jpg

dcc4464525eca16e9dbed2fa998a713b.jpg

043e46947a18484970e9a0eb827c4bba.jpg

7e954c612a181b5b68e6079629bfe698.jpg

4a13477e19d41572b0822554aa8e646b.jpg

Yorum bağlantısı

Bende diyorum bu adam neden süzülmüş diye... :D  :D  :D

Emeğine sağlık kardeşim.Harika olmuş. :bravo:

:D Eridim bittim, kurumuş dala döndüm valla..  :D Sağol kardeşim.  :flowers:

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

1350 KM uzun yol yaptım ben bu fındık motor ile tekirdağdan keşana kadar ortalamam 3.9 litreydi . tabi çoğu yer bayır aşağı olduğu için. çanakkaleye vardığımda 4.3litre /100 km ortalamam vardı . tatil dönüşü evin önünde 4.8 litre /100 km ile yolu tamamladım . ama 90 kmyi geçmedim eco açık CC aktif. HAnım fenalık geçirdi yanımda kağnı gibi gittiğim için :D ama baya kasmıştım az yaksın diye. 

Bu aracın en az yaktığı sürat tam 88 KM/H 

Yorum bağlantısı

1350 KM uzun yol yaptım ben bu fındık motor ile tekirdağdan keşana kadar ortalamam 3.9 litreydi . tabi çoğu yer bayır aşağı olduğu için. çanakkaleye vardığımda 4.3litre /100 km ortalamam vardı . tatil dönüşü evin önünde 4.8 litre /100 km ile yolu tamamladım . ama 90 kmyi geçmedim eco açık CC aktif. HAnım fenalık geçirdi yanımda kağnı gibi gittiğim için :D ama baya kasmıştım az yaksın diye. 

Bu aracın en az yaktığı sürat tam 88 KM/H 

1 depo benzin ile mi 1.350 km yaptın? :shok:   :bravo: 1,2 75 Hp motor için çok çok iyi veriler senin Tuna. Gerçi Çanakkale yolu dümdüz boş şeritli bir yol.  :) Şuan ki verilere göre ben memnunum..  :) Çok kasmıyorum.. 

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören
(düzenlendi)

yok ya 1 depo ile nasıl yapıcam 1350 km :D toplamda 1350km yaptım

tarihinde Tuna İşgören tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

yok ya 1 depo ile nasıl yapıcam 1350 km :D toplamda 1350km yaptım

Ne biliyim.. Birden 1350 km uzun yol yaptım deyince aklıma direkt 1 depo ile yaptığın geldi..  :D

Burada etken giderken İstanbul da biraz köprü trafiğine takıldık. Sonrası Şile- Ağva yolunda 4. vitese takamıyorsun. Motor sürekli bağırıyor. Hep yokuş ve viraj. Dönüşte de yine Üsküdar da biraz trafik çektik. ÇAmlıca Tepesine dik yollardan çıktık falan. Hep zorladık yani. Bu zorlamaya iyi veriler bence.. 27 kuruş.  :)

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Şunuda eklemeyi unutmuşum yalan atiyo o yol bilgisayari :) depo hesabi ile 5.1 , 5.2 arasi bir tuketim cikiyordu. O kadarda sapma yapsin ama ekranda 4lu ortalama rakamlari görmekte insana mutluluk veriyor :D

Yorum bağlantısı

Şunuda eklemeyi unutmuşum yalan atiyo o yol bilgisayari :) depo hesabi ile 5.1 , 5.2 arasi bir tuketim cikiyordu. O kadarda sapma yapsin ama ekranda 4lu ortalama rakamlari görmekte insana mutluluk veriyor :D

Araç evde, yatıyor. Yol sonrası km yapmadı. Şu benzin indirimi geldiyse akşama depoyu fulleyip kesin verileri yarın paylaşırım.  ;)

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Ne biliyim.. Birden 1350 km uzun yol yaptım deyince aklıma direkt 1 depo ile yaptığın geldi..  :D

Burada etken giderken İstanbul da biraz köprü trafiğine takıldık. Sonrası Şile- Ağva yolunda 4. vitese takamıyorsun. Motor sürekli bağırıyor. Hep yokuş ve viraj. Dönüşte de yine Üsküdar da biraz trafik çektik. ÇAmlıca Tepesine dik yollardan çıktık falan. Hep zorladık yani. Bu zorlamaya iyi veriler bence.. 27 kuruş.  :)

sana,arabana özel yol bulacaktık di mi.başkaları gitmiyo o yollardan,bi sen gidiyosun. nasıl sinirlerimi zıplattı ya :angry:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

gazı kökleyim, nasıl olsa eco modda az yakıyo diyenlerin lakırdılarıdır o 

Yorum bağlantısı

sana,arabana özel yol bulacaktık di mi.başkaları gitmiyo o yollardan,bi sen gidiyosun. nasıl sinirlerimi zıplattı ya :angry:

Vohovvv.. Sert. Ivana Sert... :tirs:  :p

Yorum bağlantısı

gazı kökleyim, nasıl olsa eco modda az yakıyo diyenlerin lakırdılarıdır o 

Abi Eco mod şehir dışında, gaz kökleyerek kullanılacak bir özellik değil zaten. Dediğin gibi kesin nasıl kullanılacağını bilmeyenlerin işidir..  :)

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Abi Eco mod şehir dışında, gaz kökleyerek kullanılacak bir özellik değil zaten. Dediğin gibi kesin nasıl kullanılacağını bilmeyenlerin işidir.. :)

Bu eko mod'un, city direksiyon modu gibi belli hizdan sonra devre disi kalma ozelligi yok di mi. Acaba olsa daha mi iyi olurdu. 70 km hizdan sonra mesela otomatik off.
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

1,2 75 Hp fındık motorun uzun yol verileri..

Toplamda 470 km yol. 200 km si 4. vitesi görmeyen dik ve virajlı yokuşlar, sıkışık köprü ve Üsküdar trafiği..

Ortalama hızımız 56 km/h

Ortalama tüketimimiz 6,2 lt/ 100 km (4,34 Tl benzin litresi, 27 kuruş/ 100 km)

Tüketilen yakıt: 30 lt

Depo 45 lt. Kalan yakıt ile 300 km daha gidebileceğimi söylüyor bilgisayar. 150 falan giderim ben.. Eder karma tüketimde 1 depo ile 600 km den fazla. Şükür.. [emoji3]

07c85889d20bfc08bf09565d846590d3.jpg

...

b29f9ade2850afdc7bc77ab15f8663a2.jpg

...

Araç geldiğimizden beri hareket etmedi demiştim ama hanım dün neredeyse 40 km yol yapmış. :shok:  :biggrin:  Tüketim bu sebeple 6,4 lt/100 km ye çıkmış. Ama çok önemli değil.  :) 

Evet, yol bilgisayarının bire bir ölçüm yaptığını da böylece teyid etmiş olduk. 470 km de 30 lt gibi bir veri veriyordu bilgisayar. Birebir doğruymuş. :bravo::good1:

eae4f9add2985cdda1339b3aad29e2c3.jpg

tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi
P
Yorum bağlantısı

Bu eko mod'un, city direksiyon modu gibi belli hizdan sonra devre disi kalma ozelligi yok di mi. Acaba olsa daha mi iyi olurdu. 70 km hizdan sonra mesela otomatik off.

Abi hız olarak değil de, gaz tepkimesi olarak devre dışı kalıyor. Gaz pedalını köklediğinde otomatik olarak devreden çıkıyor. Araç hissedilir şekilde atağa kalkıyor. ;) (Benimki değil tabi)  :fiuw:

Yorum bağlantısı

yakıt çok makul,maşallah  :good1:

Teşekkürler Ozan..  :flowers:

Bu verilere göre yıllık 8.000 km yol yapıyorum.

Benzinli ve dizel motor farkı 10.000 Tl.

Şehir içi ağırlıklı kullanıyoruz. Benzinde 7 lt/ 100 km desek. Yılda 560 ltx 4,34 Tl= 2.430 Tl/ yıl/ benzin

Dizel yakıtı 4,5 lt/ 100 km desek. Yılda 360 ltx 3,59 Tl= 1.292 Tl/ yıl/ mazot

Fark: 2.430-1.292= 1.138 Tl/ yıl

Amorti süresi: 10.000/ 1.138= 8,8 Yıl   :biggrin:

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bu kasayı (Keremle birlikte) gayet makul ölçüde gezdirmiş :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...