İçeriğe Yönlendir

185 55 14 Ile 175 65 14 Lastik Arasında Fark Varmı?


Murat Karaoğlu

Recommended Posts

Murat Karaoğlu

2001 Fiesta Ghia'nın fabrika verilerine göre lastik ebadı 185 55 14...Şuan üzerindeki lastikde aynı ebatta ancak lastiklerim çok kötü değiştirmek istiyorum...Birkaç lastik bayine sordum 175 65 14 almamı ve arasında fark olmadığını söylediler...Ben ise farklı ebatın yakıtı etkileceği yönünde kaygılıyım..Araç lpgli olsa fazla düşünmem ama benzinli olunca mecburen yakıt tüketimini düşünmek zorundayız malesef...Bilgisi ve görüşleri olan arkadaşlardan yorumları bekliyorum...

Yorum bağlantısı
Alperen Artam

Öncelikle abi 175(mm) değeri lastiğin yerle temas eden yüzeyi olduğundan yakıt tüketimini sürtünmeyle doğru orantıda arttırır ancak yeni nesil lastiklerde bunu en aza indirmeye başladılar bu yüzden fazla fark olacağını düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Çap 24 mm artıyor. Araç yerden 1,2 cm yükselir. Yan rüzgarlardan etkilenme artar. Yol tutuş azalır. İvmelenme azalır. Yokuşlarda çekiş düşer, motor bir alt vites ister. Yüzdesel olarak %4,3... Ebat değişikliklerinde %3 ten fazlası tavsiye edilmez.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

185 taban daha geniş olduğu için yol tutuşu daha iyi olur fakat yerle temas fazla olduğu için 175 e göre bi tık fazla yaktırır. 55 yanak kalınlığı 65 daha kalın olduğu için kasislerde daha yumuşak geçiş sağlarsınız. 55 yanak biraz daha hissettirir ama onun haricinde Turkay abinin yazdıkları var.

Yorum bağlantısı
Murat Karaoğlu

Bugün bayağı bir lastikçi gezdim ve çoğunluğu 175 65 14'ün bu araçta  ağırlığın arkaya bindiğinde  sürtme yapacağı için tavsiye etmediler..Genelde yanak kalınlığının biraz daha fazla olduğu 185 60 14'ün bu model fiestalar için en uygun lastik olduğunu söylediler...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...