Mehmet Ozyurek 22 Kasım 2015 Paylaş 22 Kasım 2015 Telefonu aniden telefonsuz kalınca Bimeks'teki arkadaşımın tavsiyesiyle aldım. https://www.asus.com/tr/Phone/ZenFone-2-Laser-ZE500KL/ Dün kurdum ve bir gündür kullanıyorum. Artılarını ve eksilerini ve özelliklerini kısaca belirtmek istiyorum.. Öncelikle şunu belirtmeliyim.. Tamamiyle bir fayda performans ürünü.. Çift hatlı. 1.2 quad core işlemci, 2 gb ram, 16 gb hafıza, 128 gb ek hafıza desteği, 2400 mAh pil, 5" ekran, 13 mp arka - 5 mp ön kamera. Gorilla glass 4 ekran. 1280x720 çözünürlük vb ana özellikleri var. Cihaz 5.0 Lolipopla geliyor. Telefonu farklı kılan ana unsurlardan birisi Laser odaklama ile çalışan kamerası, 0.2 saniyede odaklayabilen ve seri çekimde 18 saniyede 100 poz çekebilen bir kameraya sahip.. Testlerimde gördüğüm kadarıyla, mükemmel bir makroya sahip. homojen bir flaş ışığı var ve Otomatik, manuel, hdr, güzelleştirme, düşük ışık, gece, alan derinliği panorama, el hareketiyle veya gülücükle poz yakalama yavaş çekim vb bir çok seçim sunuyor. Video çekimi 1920x1080 full hd. Telefonu farklı kılan diğer özellikler ise özellikle Lg kullananların çok iyi bildiği ve yine bir çoğunuzun bilebileceği bir çok özelliği barındırması.. Aklıma gelen bir kaç tanesini sıralayacak olursam.. Ekrana çift tıklama ile uyuyup, çift tıklama ile uyanabilmesi. Lg deki gibi telefonun arka kapağında yer alan ses kısma ve açma tuşları ile telefonu açmadan kamerayı açıp fotoğraf çekebilmesi. Tek renk led bildirim ışığı Kilit ekranına üç uygulamanın kısa yol olarak atanabilmesi. (telefonu açmadan direk bu uygulamalara girebilme) 3 adet hava durumlu canlı widget bir çok canlı widget ekranı.. Uygulamaların otomatik gruplanabilmesi ve ister grup olarak ister ayrı olarak görüntülenebilmesi. Güzel bil telefon çevirici (Bir çok telefon Ö harfini getiremiyor rehberden) Güç ayarlarının 5 ana şekilde ve çok sayıda kombinasyonla programlanabilmesi (pil seviyesine göre güç harca, uykudayken şunları çalıştır bunları çalıştırma, diğer üstün tasarruf modları vs. Tek tek şu uygulamayı çalıştırma diyebiliyoruz. Ses kalitesini çok beğendim, bas tiz ve bunlara ilave eqo ayarlarının yapılabilme imkanı var. Radyo yok biliyordum ama var, Radyo kurulu geliyor. Telefon ısınmıyor, ne ekranı ne kendisi.. Pil tüketimini gerçek anlamda yorumlayamayacağım ama gördüğüm kadarıyla yeterli. Bir çok renk kombinasyonu ile tamamiyle kişisel renklere ulaşmak mümkün telefonda. Ayna uygulaması gördüm, farklı geldi.. Ön kamerayı açıyor. Çocuk modu ve misafir modları var. El ile yazarak not almayı sağlayan bir not defteri. Fotoğrafları işlemeye yarayan foto collage uygulaması.. Mükemmel işler çıkarıyor. Tüm telefonu veya sadece istenenleri yedekleme imkanı. Pc ve tablet ile senkronizasyon Akıllı kılıf ayarları. Uydu bağlantısında çok başarılı olduğunu gördüm. Kolay mod. Tek el modu Sınırsız ses ve bildirim ayarları. Eldiven modu Ayrı ayrı uygulamaları kilitleyebilme imkanı Kullandıkça öğrenebilecek onlarca kişiselleştirme ayarı.. 799 liraya Hepsiburada.com'dan aldım.. http://www.hepsiburada.com/asus-zenfone-2-laser-5-p-TELCEPASZENL5GR-K Ben çok beğendim... İnceleme videosu https://www.technopat.net/2015/11/11/asus-zenfone-2-laser-incelemesi/ 11 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Kasım 2015 Yazar Paylaş 22 Kasım 2015 Servet Aydın yazdı: Ortam sesi?Mehmet kaya ile görüştüm. Bunca yıldır seni en net bunda duydum dedi, 3 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 22 Kasım 2015 Paylaş 22 Kasım 2015 hayırlı olsun, Servetin bunu test etmesi lazım, bir bu kalmıştı denemediği. malum ayda bir telefon yetmiyor. 2 Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 22 Kasım 2015 Paylaş 22 Kasım 2015 Hayırlı olsun. İyi günlerde kullan abi... Yorum bağlantısı
Misafir 22 Kasım 2015 Paylaş 22 Kasım 2015 Hayırlı olsun abi, fiyatına göre oldukça iyi, babama en yüksek donanımlı zenfone 2 aldık, birine hediye gelmiş şirketinden 4 gb ram li olan zf2, 900 tl ye. Arayüzü çok keyifli, kamera güzel, ses oldukça yüksek, güle güle kullan abi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 22 Kasım 2015 Paylaş 22 Kasım 2015 Mehmet Ozyurek yazdı: Mehmet kaya ile görüştüm. Bunca yıldır seni en net bunda duydum dedi,Aynen abi. Güle güle kullan abi. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Kasım 2015 Paylaş 22 Kasım 2015 Aha dedim, satılık bölümünde yine derken, memnuniyet geldi demek Servet Aydın yazdı: Arıyorum Ee, ne konuştunuz? Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 22 Kasım 2015 Paylaş 22 Kasım 2015 Ozan Altundal yazdı: Hayırlı olsun abi, fiyatına göre oldukça iyi, babama en yüksek donanımlı zenfone 2 aldık, birine hediye gelmiş şirketinden 4 gb ram li olan zf2, 900 tl ye. Arayüzü çok keyifli, kamera güzel, ses oldukça yüksek, güle güle kullan abi Aslında zf2 kamerayı pek beğenmedim ben renkler okadar canlı gelmedi 1300 bandında ki cihazlarA göre düşük geldi ama akicilik çok güzel biraz inceliyor cihazı camera olarak Casper via zf2 den daha kaliteli çekiyor ozan Yorum bağlantısı
Misafir 22 Kasım 2015 Paylaş 22 Kasım 2015 Uğur Çınar yazdı: Aslında zf2 kamerayı pek beğenmedim ben renkler okadar canlı gelmedi 1300 bandında ki cihazlarA göre düşük geldi ama akicilik çok güzel biraz inceliyor cihazı camera olarak Casper via zf2 den daha kaliteli çekiyor ozanRenk ekrandan kaynaklı biraz bence, güzel ışık altında çok iyi çekiyor, bayağı keskin netliği, casper ı marka yüzünden tercih etmedik, ısınamadık Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Kasım 2015 Paylaş 22 Kasım 2015 Sani Gerşon yazdı: Aha dedim, satılık bölümünde yine derken, memnuniyet geldi demek Ee, ne konuştunuz? 32 dakika konuştuk. Cihaz fena. Zerre ses deformasyonu yok ısı yok, htc elimde yandı bu geçen sürede. Ben begendim 2 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 22 Kasım 2015 Paylaş 22 Kasım 2015 Ozan Altundal yazdı: Renk ekrandan kaynaklı biraz bence, güzel ışık altında çok iyi çekiyor, bayağı keskin netliği, casper ı marka yüzünden tercih etmedik, ısınamadıkTelefon büyük olsa via yi alırdım markaya bakmam artık ben kamera güzel olsun kasmasin yeter bana göre ☺☺☺ 1000 tl altı bi cihaz için değer nasip olursa yılbaşından sonra meiuzu mx5 dusunuyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Kasım 2015 Yazar Paylaş 22 Kasım 2015 Servet Aydın yazdı: 32 dakika konuştuk. Cihaz fena. Zerre ses deformasyonu yok ısı yok, htc elimde yandı bu geçen sürede. Ben begendimKonuşma kaydetme de varmış 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Kasım 2015 Paylaş 22 Kasım 2015 Servet Aydın yazdı: 32 dakika konuştuk. Cihaz fena. Zerre ses deformasyonu yok ısı yok, htc elimde yandı bu geçen sürede. Ben begendim Mehmet Ozyurek yazdı: Konuşma kaydetme de varmış Servet Aydın yazdı: Kayıt yok kayıt yok 32dk da ne konuştunuz? Bu forumun bunu bilmeye hakkı var. Emmi, yolladığın wav dosyası bu konuşma içeriği miydi yoksa? Du ben bi youtube'a yükleyeyim şunu... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Kasım 2015 Yazar Paylaş 22 Kasım 2015 Bu konuşmadan ekmek çıkmaz Sani [emoji1] Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Kasım 2015 Paylaş 22 Kasım 2015 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu konuşmadan ekmek çıkmaz Sani [emoji1] Aman ya, bende benim konuşmaları yükleyeyim bari, forum şenlensin Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Kasım 2015 Yazar Paylaş 22 Kasım 2015 Uğur Çınar yazdı: Aslında zf2 kamerayı pek beğenmedim ben renkler okadar canlı gelmedi 1300 bandında ki cihazlarA göre düşük geldi ama akicilik çok güzel biraz inceliyor cihazı camera olarak Casper via zf2 den daha kaliteli çekiyor ozanBen 5" psikolojik sınırımdan dolayı diğer cihazlara bakamadım. 5" olup güçlüsü olsa onu alırdım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Kasım 2015 Yazar Paylaş 22 Kasım 2015 Tuncay Çataloğlu yazdı: önceki zenfone larda şarjın az gitmesi sıkıntısı vardı. bunda nasıl?Kıyaslaması yarın. Akşamı bulursa iyidir. Disco yeni pil ile Saat 2~3 de bitmiş oluyordu. Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 23 Kasım 2015 Paylaş 23 Kasım 2015 Güle güle kullan abi güzel telefon... Yorum bağlantısı
Misafir 23 Kasım 2015 Paylaş 23 Kasım 2015 Emmi hayırlı olsun cebinde paralansın. İlk seri zefone'lardan çektiğimiz kadar hiç bişeyden çekmedim, umarım kısa zamanda bozulmaz. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Kasım 2015 Paylaş 23 Kasım 2015 Artıları, eksileri demişsin abi. Ben eksi göremedim. Demek ki über ötesi harkulade bir telefon. Asus Can' dır. Gerisi badılcan. Güle güle kullan abi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts