Ayhan Onaran 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Verilen iki değerin arasında bir rakam basın.. 35 iyi olur.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Ben de hep şişirdiğimde inik gelir gözüme.. O yüzden suçu benzin istasyonlarının kalibrasyonu yapılmamış hava pompalarında buluyorum. Yorum bağlantısı
Samet Daş 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 39 çok fazla. Lastik boyutu nedir? Sürücü kapısı eşiğinde tabloda yazan rakamlar mı bunlar? 1 Yorum bağlantısı
Hami Erışık 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 ben focus 1e,195 60 15 e 32 basıyorum bu normalmi,benim gözümede nedense inik geliyor,devamlı şehiriçi kullanıyorum.tavsiye Yorum bağlantısı
Samet Daş 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 33- yada 34 psi en ideal değer. Ama çukurlara dikkat ediyorsanız!! 34 basınca yakıtın düştüğünü de göreceksiniz. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 39 hava ile lastikler çok uğuldama yapar.. Bende ekonomik olsun diye 38 hava yapmıştım uzun yolda çekilmez hal alıyor... Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Ben devamlı 32 yapıyorum hiç sorun olmuyor.hatta direksiyon bile yumuşuyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Kataloğa uyulmalı, biraz daha fazla basınç ile kullamaya alışığım mesela, iyi oluyor, alışık olmayana eziyet olur virajlar. Yorum bağlantısı
Samet Daş 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Ben devamlı 32 yapıyorum hiç sorun olmuyor.hatta direksiyon bile yumuşuyor. 34 yapıp bir daha deneyin. Dahada yumuşar. Ayrıca 32 de düzgün aşınma olacağını zannetmem. Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 34 yapıp bir daha deneyin. Dahada yumuşar. Ayrıca 32 de düzgün aşınma olacağını zannetmem. koyu yazmış olduğunuz kısmı anlamadım. bir dahaki sefere 34 denerim Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 34 ideal...40 hava basıp gezen arkadaşlarım var... benim asla yapmayacağım bir iş... Yorum bağlantısı
Samet Daş 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 koyu yazmış olduğunuz kısmı anlamadım. bir dahaki sefere 34 denerim Lastik eğer uygun basıncın altında hava ile kullanırsanız lastiğin ortası iç bükey oluşturur bu yüzden yanlar aşırı aşınır. Uygun basıncın üstünde kullanırsanız bu seferde lastiğin ortası dış bükey olur ve lastiğin ortası tutunma yüzeyi aşırı aşınır. Lastik basıncınızı günlük kullanımda en çok hangi yükte kullanıyorsanız ona göre basmalısınız. Örneğin; aracıma hergün eşim ve ben biniyoruz yani 2 kişi buna istinaden 33-34psi, eğer kullanım süremin çoğunda 2 kişi yerine 4-5 kişi binseydik o zaman tabloda buna karşılık gelen 35-36psi basacaktım. Sizde aracınızı en çok kullandığınız zamanlarda genellikle örneğin 2 kişi biniyorsanız tabloda karşılı gelen değerde hava basın. Bunların dışında örneğin uzun yola çıkıyorsunuz. araçta 4 kişi var bagajda dolu o zaman sizde bu kez tam yük değerlerinde hava basmalısınız. Lastik havalarınızı kullanım şartlarınıza göre belirlerseniz yakıt tüketiminiz düzene girer, yol tutuşunuz artar, lastik ömrünüz uzar, yürüyen aksam takımlarınız zarar görmez. Focus aracınız yaklaşık 1200kg den fazla bir araç siz 32 psi basarsanız, lastikleriniz düzensiz aşınır, direksiyon olması gerekenden zor döner, yakıt sarfiyatınız artar, yol tutuşunuz azalır. Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Aracınız hayırlı olsun. Astra yeni kasa ise kardeşimde var. Biz de kitabını incelemiştik. 32 bize de az gelmişti. Şu anda ön arka 35 ile devam ediyor... Teşekkür ederim, evet yeni aldım yeni kasadan, bugün bende 35 bastım iyi gibi duruyor. 39 çok fazla. Lastik boyutu nedir? Sürücü kapısı eşiğinde tabloda yazan rakamlar mı bunlar? 215 50 17 kapı eşiğinde de aynı rakamlar var. Kataloğa uyulmalı, biraz daha fazla basınç ile kullamaya alışığım mesela, iyi oluyor, alışık olmayana eziyet olur virajlar. Bende kataloğa uymak istiyorum ama elle bile çok rahat bastırabiliyorsun 32 olunca ve bide çok ezik durması cabası bi çukura girsek lastık direk janta yapışır gibi geliyo. Yani katologdaki bu 32 ve 39 arasında ucurum bi acayip, yokmu bunun ideal güvenli sürüş için olan değeri opel de bi garip. Yorum bağlantısı
Samet Daş 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 215 50 17 kapı eşiğinde de aynı rakamlar var. Tamam eşikte bu yazıyor olabilir. Lakin 39 psi a denk gelen yük nedir? Muhtemelen oda şudur 5 koltuk dolu ve bagaj yüklü ağırlık için belirlenmiş değerlerdir. Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Tamam eşikte bu yazıyor olabilir. Lakin 39 psi a denk gelen yük nedir? Muhtemelen oda şudur 5 koltuk dolu ve bagaj yüklü ağırlık için belirlenmiş değerlerdir. İlk mesajımda da yazdığım gibi 39u ekonomik sürüş için demişler....tam yük için önler 33 arkalar 39 yazıyo. Yorum bağlantısı
Samet Daş 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Bu değerler nerede yazıyor. Sürücü kapısının kenarındaki tabloda mı? Klavuz da mı? Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 Bu değerler nerede yazıyor. Sürücü kapısının kenarındaki tabloda mı? Klavuz da mı? Kapıda yazanlar şunlar... ____________________________Yazılı olan __________________________(kPa cinsinden) _________________________| Ön |___| Arka | Normal konforlu kullanım:______220______220 Normal ekonomik kullanım:_____270______270 Yükle beraber kullanım:________230______270 1 Yorum bağlantısı
Samet Daş 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 Kapıda yazanlar şunlar... ____________________________Yazılı olan __________________________(kPa cinsinden) _________________________| Ön |___| Arka | Normal konforlu kullanım:______220______220 Normal ekonomik kullanım:_____270______270 Yükle beraber kullanım:________230______270 Bana gerçekten garip geldi. Şöyle düşünmeli önlere 33 vurup arkaya 39 basınca birde yükleyince arabayı motorun ağırlığı zaten tamamen ön lastik üzerinde birde binenlerin ağırlığının bir kısmı binince lastik dibe vuracak gibi olur. 270 kpa 39 psi, 220 yaklaşık 32psi denk geliyorsa 35-36 psi en ideal değer olur her iki lastik için diye düşünüyorum. Ama her iki lastiğin boyutu aynı ise. Ekonomik kullanımda Araba tamamen boş sadece sürücü ağırlığı ile 39 psi basıldımı o zaman ol tutuşu azalır diye düşünüyorum. Evet ekonomik olur ama yolda seker durur araba. Yorum bağlantısı
Aytaç Dursun 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 Merhaba arkadaşlar geçen gün kullanıcı ek kitabına bakerken lastik basıncı ile ilgili bişeyler gördüm acaba bu focuslarda standartmı abs sistemiyle çalışıyo yazıyodu.Altta kitapçıktakini kopyaladım belki bir çoğumuz bilmiyodur diye yazmak istedim. Sistemin sıfırlanması Not: Araç hareket halindeyken sistemi sıfırlamayınız. Not: Lastik basıncı ayarı veya lastik deðiþimlerinin ardýndan sistemi sıfırlamalısınız. Not: Kontağı açınız. Tip 2 gösterge paneli 1. Çok iþlevli kolu kullanarak 'SET' > T. Pres.’a getiriniz. 2. Lastik basýncýný ayarla görüntülenene kadar AYARLA / SIFIRLA düðmesini basýlý tutunuz. Tip 3 gösterge paneli 1. Çok iþlevli kolu kullanarak lastik basýncýný ayarlamak için 'SET' kýsmýnda durunuz. 2. Lastik basýncýný ayarla görüntülenene kadar AYARLA / SIFIRLA düğmesini basılı tutunuz. Lastik basınç takip ve uyarı sistemi, lastiklerde hava basýncý deðiþimi olduðunda sizi uyarýr. Sistem bunu, lastiklerin dönme durumunu tespit eden ABS algılayıcalrını kullanarak gerçekleştirir. Lastik çevresi değiştiğinde bu, lastikteki düşük basıncı gösterir, bilgi ekranında bir uyarı mesajı görüntülenir ve mesaj göstergesi yanar Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 Aracınızda lastik basınç kontrol sistemi mevcutsa yukarıdaki ayarları uygulamanız gerekmektedir. Yorum bağlantısı
Volkan özyurt 16 Şubat 2013 Paylaş 16 Şubat 2013 bunu ilk defa duydum hangi pakette vardır acaba bu özellik? Yorum bağlantısı
Kadir Varol 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Arabamizin lastikleri sicak havalarda kac olmasi gerekiyor? 32 psi diyorlar, bende 29'a ayarladim, kac idealdir? 1 Yorum bağlantısı
Serkan Danış 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Yaz kış 32 bastırıyorum. Çok yüklü yola çıkacaksam 33-34. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 Serkan'a katılıyorum. 205 -50-17 Lastiğimde Serkan'ın verdiği değerlerde kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Emre Köksal 21 Mart 2013 Paylaş 21 Mart 2013 mondeo için 32 nin az bile gelebileceğini düşünüyorum... fiestada önler 32 arkalar 30 kullanıyorum.. sizin arçta sol soför kapısında yüklü yüksüz değerler yazar diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts