Adnan Bedestencioğlu 4 Haziran 2012 Paylaş 4 Haziran 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar lastikçilerde bastırdığımız hava ile benziniklerde bastığımız hava ölçüsü birbirini tutmuyor... Benziklikte basdığım 32 PSI hava lastikçide 35 36 PSI gözüküyor.... 8 Haziran 2012 tarihinde Yavuz Selim Bilgin tarafından düzenlendi Yanlış alıntı Yorum bağlantısı
Yusuf Dagli 5 Haziran 2012 Paylaş 5 Haziran 2012 Bence araç ağırlıkları ne kadar başlığı acilen açılmalı 205*55*16 için 33-33 ideal.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Haziran 2012 Paylaş 9 Haziran 2012 Arkadaşlar lastikçilerde bastırdığımız hava ile benziniklerde bastığımız hava ölçüsü birbirini tutmuyor... Benziklikte basdığım 32 PSI hava lastikçide 35 36 PSI gözüküyor.... Lastikçilerinki doğrudur.. Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 11 Haziran 2012 Paylaş 11 Haziran 2012 Benim gibi yapın, basit bir basınç ölçer alın arabanıza, her nerde olursa olsun kendiniz ölçün. Yorum bağlantısı
Hakan Çark 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 C-Max için kitapçıkta ön ve arkalar için şastik basınçlarını 33 psi yapın diyor.Ben sıfır aldığımda 36 dıydı hepsi, 33'e düşürdüm. Bu mevsimde sizin tavsiyeniz nedir? Yorum bağlantısı
Borga Tansel 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 Kitapçıktan ziyada şöför kapısının iç kısmında yani orta direğe yapıştırılmış lastik basınçlarını gösteren tablo vardır. Oraya göre idealdir herhalde 2 Yorum bağlantısı
Gökhun Batur 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 Araç kullanım kılavuzunda yazan, yoğun testler sonucu çıkan optimum değerlerdir. Kitapçığı dikkate almanızı öneririm. Lastik, hayattır... Kazasız belasız.... 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/200025-lastik-hava-basinci/page__p__1021456#entry1021456 aynı zamanda kapı içinde yazan rakamdan başka kullanmayın, birde kesinlikle hava bastırırken lastikler soğuk olmalı, en fazla 1-2 km yapmış olmalı... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 Hava soğuyunca da basınç azalır ( yaz aylarına göre) tam zamanı tekrar kontrol etmenin aslında her ay kontrol edilmeli basınçlar 3 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 (düzenlendi) Hava soğuyunca da basınç azalır ( yaz aylarına göre) tam zamanı tekrar kontrol etmenin aslında her ay kontrol edilmeli basınçlar katılıyorum sıfır derecede ki 33 hava, sıcaklık 20 dereceye çıktığında atıyorum 35 e çıkar, onun için yüksek sıcaklık değişimlerinde de kontrol şart. 26 yıldan beri hiç abartmıyorum her hafta ve yolculuk öncesi kontrol ederim. 4 Aralık 2012 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 katılıyorum sıfır derecede ki 33 hava, sıcaklık 20 dereceye çıktığında atıyorum 35 e çıkar, onun için yüksek sıcaklık değişimlerinde de kontrol şart. 26 yıldan beri hiç abartmıyorum her hafta ve yolculuk öncesi kontrol ederim. em kötü lastikçi müşteri profili 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Aralık 2012 Paylaş 4 Aralık 2012 Benim lastikçi havaları kontrol etti.. Kaç bastın 32 mi dedim.. Yok abi 34 yaptım, kış lastiğine 34 iyi gelir dedi.. Aferim dedim.. 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 Benim lastikçi havaları kontrol etti.. Kaç bastın 32 mi dedim.. Yok abi 34 yaptım, kış lastiğine 34 iyi gelir dedi.. Aferim dedim.. böyle lastikçi pek kalmadı, işi biliyormuş. bilhassa karda, diş aralarının iyice açılıp içine daha çok kar alabilmesi için yapılır bu...ama bilen azdır. bizim milletimiz aksine karda hava indirir ki, lastik yola daha fazla bassın em kötü lastikçi müşteri profili he he...beni lastikçilerde sevmez, sanayici, serviscilerde...duyarım bir ses, ekşirim başlarına, ama duymazlar, kafayı yerler. Yorum bağlantısı
Hakan Çark 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 Araç kullanım kılavuzunda yazan, yoğun testler sonucu çıkan optimum değerlerdir. Kitapçığı dikkate almanızı öneririm. Lastik, hayattır... Kazasız belasız.... http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/200025-lastik-hava-basinci/page__p__1021456#entry1021456aynı zamanda kapı içinde yazan rakamdan başka kullanmayın, birde kesinlikle hava bastırırken lastikler soğuk olmalı, en fazla 1-2 km yapmış olmalı... Hava soğuyunca da basınç azalır ( yaz aylarına göre) tam zamanı tekrar kontrol etmenin aslında her ay kontrol edilmeli basınçlar Kapıda ve klavuzda 33 yazıyor, üşenmmeyip düzenli kontrol yapmak şart 1 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 bugün başıma geleni paylaşayım da, sizin de aklınız da bulunsun. gerçi bugüne kadar çokca başınıza gelmiş olabilir. cumartesi kışlıkları taktırdım. işlem bitimce sordum:kaç yaptın basıncı? cevap:32 ağbi...(iyi dedim içimden, ben nasıl olsa mıncıklarım onu bir kaç güne, şöyle bir kaç gün yumuşak gezeyim). bugün shell de işim vardı. aracı parkettim, işimi hallettim, sırada bekleyip aracı yıkattım, sonra da lastik basınçlarını kontrol ettim, bir bir yazıyorum: arkaların biri 32 psi, diğeri 34 psi, önlerin biri 33 psi, diğeri 36 psi...üstelik lastiklerin takıldığı gün hava 18-20 derece idi. bugün ölçerken ise 11 derece...yani o gün 20 derecede 32 basılan havanın bugünkü 11 derece soğukta daha az gelmesi lazımdı(ısınan hava genleşir, soğuyan hava büzüşür). demek ki o gün lastiğin birine 37-38 civarı basmış lastikçi. ben hepsini de 34 yaptım. malum, kış lastiği için bir psi +basınç daha iyidir. ben lastikçinin neden öyle yaptığını biliyorum. aşırı yoğundu. 1 aralık olduğu için arı gibi kaynıyordu. bir de iki kişi yaptılar işi...biri onu bastı biri bunu bastı. tabi ki hava saatleri de kalibresiz olunca, sonuç böyle...siz siz olun ya hava bastırırken saate gözünüzle bakın, ya da, gidin petrol istasyonunda kendiniz basın. istasyondakinin kalibresi de belli değil ama, en azından dört lastik basıncı da eşit olur. ani frenajda sorun çıkmaz. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 (düzenlendi) Çubuk şeklinde olan ölçekler iyi değildir. Yuvarlak ibreli olan basınç test cihazları daha doğru gösterir. 5 Aralık 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Tüysüz 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 bende gecen ay taktırdım nitrojen basıldı. shelde sol on lastik inmisti lastikciye gidene kadar hava basayım dedim. 25 gosteriyo basıyorum havayı yukselmiyor pompanın gostergesi. bagajdaki komprosoru cıkardım 38 olmus ankarada samsun-konya yolundaki shelin pompada sorun var bilginize.Dikmen kavsagını gecince Yorum bağlantısı
Hakan Çark 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 bu arada 2012 c-max lastik ebatları nedir? Yorum bağlantısı
Mustafa Uz 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 (düzenlendi) bu arada 2012 c-max lastik ebatları nedir? 16" Jant olanlar 215/55/16 17" Jantlar 215/50/17 10 Aralık 2012 tarihinde Mustafa Uz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 15 Aralık 2012 Paylaş 15 Aralık 2012 kapıda tdci için ön 33 arkalar 31 yazıyor Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 15 Aralık 2012 Paylaş 15 Aralık 2012 em kötü lastikçi müşteri profili Abi parasını verdikten sonra kimse birşey demez ;) Ayda bir kesin kontrol ederim. Yol üstünde lastikçim var Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar yeni aldığım Astra'nın üzerinde Goodyear efficientgrip 215*50*17" lastikler var... Arabanın kataloğunda... Konforlu sürüş + 3 yolcu ile : ön 32 arka 32 diyor... Ekonomik sürüş + 3 yolcu ile : ön 39 arka 39 diyor... Yalnız 32 ye indirdiğimde lastik çok ezik duruyor pek içime sinmedi... Benim için konfor veya ekonomi çok önemli değil, önemli olan güvenli sürüş için ideal değeri bulmak...Sizin fikirleriniz nedir bu ebatta kullanan var mı? 26 Ocak 2013 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Turkay Enez 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Aracınız hayırlı olsun. Astra yeni kasa ise kardeşimde var. Biz de kitabını incelemiştik. 32 bize de az gelmişti. Şu anda ön arka 35 ile devam ediyor... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts