Ali Cihangiroğlu 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Özkan Kaçar yazdı: Sağol hocam. Egr ve manifoldu kendim temizlicem Boğaz kelebeğinden ya da egr valfini söküp ordan giriş yapcam.Ya da daha uygun girebilecğim bi yer varsa bana söyler misin? Enjektörleri de temizledik mi tamamdır. Bak bu da o ürünün kendi sitesindeki uygulanış anlatımı. KULLANIM ŞEKLİ: Boğaz kelebeği hortumu veya turbo giriş hortumu sökülerek hava akış metre arkasından,Motor 2000/Dk devirde çalışırken 3 saniye süre tadbik edip biraz bekleyerek bu uygulamayı ürün bitene kadar tekrar ediniz, işlem bittikten sonra hortum yerine takılarak motor 3500/Dk devirde 5 Dakika çalıştırılarak kurumların atılması sağlanıp Araçla Yola çıkılarak yüksek devirlerde 8 ila 10 Km yol yapılarak işlem tamamlanır. Senin arabanın motorunu bilmiyorum, o yüzden yorum yok, sen bulacaksın artık, işin zevkide burada zaten, kendin pişir kendin ye Yorum bağlantısı
Özkan Kaçar 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Ama genel anlamda araca hangi katkının katılıp katılmayacağını biliyorsun,anladım PEki bu kullanım şekli 400 ml başka mesela varsa Würth ün egr + manifold temizleyicisi alınsa onda da uygulanabilir mi acaba? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Özkan Kaçar yazdı: Ama genel anlamda araca hangi katkının katılıp katılmayacağını biliyorsun,anladım PEki bu kullanım şekli 400 ml başka mesela varsa Würth ün egr + manifold temizleyicisi alınsa onda da uygulanabilir mi acaba? wurth ün varsa kullanırsın elbette, genel özel süper özel farketmez, sağlam motorun yağına kaliteli yağ dışında birşey katılmaz: Yorum bağlantısı
Özkan Kaçar 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Anladım hocam. Bizimkisi temizlik ve biraz hassasiyet. İnşallah en kısa zamanda uygulucam. Yağ visikositesini bozmaktan da yırttım. Mobilin 5w30 yağları var 4 lt 60 lira acaba onlar sentetik midir? Castroller 100 120 civarı. Elf de 50 60 arası 4 lt'si. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Bunu kullan http://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-formula-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-p-OTYAGMBL0003 yada bunu http://www.hepsiburada.com/mobil-super-fe-5w-30-benzin-ve-dizel-motor-yagi-4-litre-pm-otm652072 Yorum bağlantısı
Özkan Kaçar 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 İkinci linkteki tam da benim dediğim yağ Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Özkan Kaçar yazdı: İkinci linkteki tam da benim dediğim yağ bende onu kullanıyordum, artık üsttekinin mudavimiyim.. Yorum bağlantısı
Özkan Kaçar 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Egr + manifold temizleyicisi olarak 5 marka var. Ardina, Valvoline,Wnyy's. Bardahl ve Würth'ün nette egr temizleyiic satışı yok. Ardina 400 ml 80 tl Wnyy's Egr3 200 ml 27 tl Valvoline 200 ml 25 tl Wnyy's in iyi olduğunu söylüyorlar. Amerikan sanırım. Olmazsa iki tane Wnyy's alayım diyorum Ali Cihangiroğlu yazdı: bende onu kullanıyordum, artık üsttekinin mudavimiyim.. Egr + manifold temizleyicisi olarak 5 marka var. Ardina, Valvoline,Wnyy's. Bardahl ve Würth'ün nette egr temizleyiic satışı yok. Ardina 400 ml 80 tl Wnyy's Egr3 200 ml 27 tl Valvoline 200 ml 25 tl Wnyy's in iyi olduğunu söylüyorlar. Amerikan sanırım. Olmazsa iki tane Wnyy's alayım diyorum 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 dpf yok ise. dpf li yağ koymayın hem gereksiz pahalı hem de az katkı var içlerisinde hiç bir marka yok iken wynss vardı. yani hepsinin atası diyebiliriz. Yorum bağlantısı
Alper Aytar 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Ben würth enjektör temizleyiciyi bundan önceki dizel Aracımda olsun bu Aracımda olsun kullandım bence çok etkili Araç önce bir boğuluyor sonra Ciğerlerine kadar yenileniyor ki bunu zaten kullanırken hissediyorum... Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 24 Aralık 2015 Yazar Paylaş 24 Aralık 2015 İyi ki açmışım konuyu deneyenler lütfen araca koyarken de resimlendirsinler bu mondeo forum sayfasının daha da aktif hale özellikle görsel olarak gaza gelmesi lazım. Evett yukarıdaki tüm yorumları okudum elbette herkesin kendine göre yorumu var bizde bir iki yorum katalım bari; sakın motorunuza yakıtınıza bor ürünleri koymayın derim henüz bor ürünleri tam olarak kendini ispatlamadı tam oturmadı birde sahtecilikle ünlendiğimiz için yalan dolan şekilcilikye insanımızı kandırmaya devamzeden üreticiler var. Alman ve Amerikan ürünlerden taviz vermeyin zaten arkadaşlarda üzerlerine basa basa belirtmişler. Ben kendi aracımdaki deneyleri paylaştım. Havalar soğuk başına inip ilgilenemiyorum şu sıralar resimde çekemiyorum. Herkese bol şanslar başarılar. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Çağlar Bayur yazdı: dpf yok ise. dpf li yağ koymayın hem gereksiz pahalı hem de az katkı var içlerisinde hiç bir marka yok iken wynss vardı. yani hepsinin atası diyebiliriz. Bir dakika, bunu bilmiyordum, dpf yoksa Mobil ESP kullanmayalım, katkısı daha az öylemi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 amaç o . kül birikiminin az olması için içerdiği katkı az Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Çağlar Bayur yazdı: amaç o . kül birikiminin az olması için içerdiği katkı az Bu durumda hemen Mobil Süper 3000 normal tam sentetik yağa dönelim, ne dersin Yorum bağlantısı
Özkan Kaçar 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Çağlar Bayur yazdı: makul Çağlar abi. Wnny's hakkında bilgi yok fazla fakat dediğine güvendim bi sitede daha Wnyy's atası denilebilir diye okumuştum. En kısa zamanda 2 şişe alıp uygulucam. Fakat egryi sökerek temizlemeyi düşünüyorum. Soba bacasına dönüştüğü kanaatindeyim. Emme manifolduna girişi nereden yapmalıyım. En iyi nereden temizlenir? Boğaz kelebeğinden mi ya da Egr yi söktüğüm yerden mi yapayım veya alternatif bir yerden mi? Bİ usta boğaz kelebğinden girmişti gördüm ama hangisi en doğru? Yorum bağlantısı
Özkan Kaçar 25 Aralık 2015 Paylaş 25 Aralık 2015 Çağlar Bayur yazdı: hangi ürünü? ne uygulanacak? Wnny's Egr3 Cleaner alcam abi Sarı şişe. Egr ve emme manifoldunu temizlemeyi istiyorum. Çağlar Bayur yazdı: hangi ürünü? ne uygulanacak? Ardina 400ml egr temizleyici 80, valvoline 200 ml egr temizleyici 25, wnny's egr3 cleaner 200ml 27 tl Bardahl ve Würth bulamadım. Wnny's almayı düşünyorum. Egre sökülmesi neyse de Emme manifolduna girişi nereden yapmalıyım en iyi temizlik için? Ayrıca egr söküldüğünde ya da boğaz kelebğini de söksek yeni conta gerekir mi? Özkan Kaçar yazdı: Wnny's Egr3 Cleaner alcam abi Sarı şişe. Egr ve emme manifoldunu temizlemeyi istiyorum. Ardina 400ml egr temizleyici 80, valvoline 200 ml egr temizleyici 25, wnny's egr3 cleaner 200ml 27 tl Bardahl ve Würth bulamadım. Wnny's almayı düşünyorum. Egre sökülmesi neyse de Emme manifolduna girişi nereden yapmalıyım en iyi temizlik için? Ayrıca egr söküldüğünde ya da boğaz kelebğini de söksek yeni conta gerekir mi? Aslında Wnny's dizel içinmiş nasıl yapcam ya benzinli araca da olur mu ki? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Aralık 2015 Paylaş 25 Aralık 2015 temizlenecek olan ne egr mi? klebek mi ? niye temizlencek? amaç neidr? 1 Yorum bağlantısı
Özkan Kaçar 25 Aralık 2015 Paylaş 25 Aralık 2015 Abi arabanın boğaz kelebegi,rolanti valfi ve egr temizlenecek bostayken gazın yükselmesi , boğaz kelebeginin gördüğüm kadarıyla leş gibi olması hafiften bi bogulma gibi bi problem var bunlar temizlenecek aynı şeyi bi ustam da dedi ve ben temizlicem.Egr valfini sökmek neyse de emme manifolduna girişi nasıl sagliycam ve kelebeği sokmeden temizlesem olur mu ? Emme manifoldunu en iyi nerden temizlerbilirim? Ve kelebeği soksem elimde kalır mi? Yorum bağlantısı
Özkan Kaçar 25 Aralık 2015 Paylaş 25 Aralık 2015 Çağlar Bayur yazdı: temizlenecek olan ne egr mi? klebek mi ? niye temizlencek? amaç neidr? Çağlar Abi arabanın boğaz kelebegi,rolanti valfi ve egr temizlenecek bostayken gazın yükselmesi , boğaz kelebeginin gördüğüm kadarıyla leş gibi olması hafiften bi bogulma gibi bi problem var bunlar temizlenecek aynı şeyi bi ustam da dedi ve ben temizlicem.Egr valfini sökmek neyse de emme manifolduna girişi nasıl sagliycam ve kelebeği sokmeden temizlesem olur mu ? Emme manifoldunu en iyi nerden temizlerbilirim? Ve kelebeği soksem elimde kalır mi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Aralık 2015 Paylaş 25 Aralık 2015 manifolda neden dalacağız onu çözemedim. civata somunlu parçalar el yattkılığı varsa yapılır da ustanız neden yapmıyor ? çözüm bu ise. boşta yolda gidrken mi rölanti yksek duruyor Yorum bağlantısı
Özkan Kaçar 25 Aralık 2015 Paylaş 25 Aralık 2015 Çağlar Bayur yazdı: manifolda neden dalacağız onu çözemedim. civata somunlu parçalar el yattkılığı varsa yapılır da ustanız neden yapmıyor ? çözüm bu ise. boşta yolda gidrken mi rölanti yksek duruyor Aynen abi vites aralarında bazen devir yükseliyor yani boşa attığımda. Ustam el atacak da manfioldun içi çöplük gibi. Dalsak piston yataklarına sıkıntı çıkarır mı????? Nette bi çok video var malzemeyi sıkıyorlar egzosdan soba dumanı çıkıyor mübarek Bütün pisliği yakıp atıyorlar. Ustam dedi ki egryi temizleyip emmeye malzemeyi sıkıp temizledik mi araban acaip nefes alır motoru maaşallah çok güzel dedi. Rolanti valfi,egr ve manifold ve boğaz kelebeği temizlenecek.Boğaz kelebeği dediğin gibi civata somunlu parça vs ye ben de yaparım.Elim yatkındır tamirata. Bana net bi şekilde yol gösterir misin abi? Yarın egr ve enjektör temizleyici alcam. Çağlar Bayur yazdı: manifolda neden dalacağız onu çözemedim. civata somunlu parçalar el yattkılığı varsa yapılır da ustanız neden yapmıyor ? çözüm bu ise. boşta yolda gidrken mi rölanti yksek duruyor Emme manifoldunu sökmeden temizlicem Yorum bağlantısı
Özkan Kaçar 25 Aralık 2015 Paylaş 25 Aralık 2015 Çağlar Bayur yazdı: manifolda neden dalacağız onu çözemedim. civata somunlu parçalar el yattkılığı varsa yapılır da ustanız neden yapmıyor ? çözüm bu ise. boşta yolda gidrken mi rölanti yksek duruyor Ve ÇAğlar abi Lpgli mondeoma en iyi uyacak buji marka ve modeli hangisidir.Kitim Atiker. Bujileri de değiştircem ortalama 2 sene oldu değişeli. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Aralık 2015 Paylaş 25 Aralık 2015 manifold da öyle toz biirikmez ama hayırlısı. egr sökülür çelik kapta fıslanır sıvı içinde bekletilebilir. gaz kelebeği de aynı şekilde. emme manifoldunu sökmeessiniz . teoride mümkün ancak praitikte tecrübe isteyen bir yerde. gaz kelebeği sökmesi zor değil sadece çıkartınca kurcalamayın derim. temizlik sökülreek yapılır zira adı üstünde pislik akacak. bunun silinid riçine akmasını istenemz. netteki video hangi ürün ile ilgili bilmem de muhemleen diesel de dpf temizliği olabilir. atmosferik motorda emme manifoldu temizliği ? duymadım gerekliliiğini. Özkan Kaçar yazdı: Ve ÇAğlar abi Lpgli mondeoma en iyi uyacak buji marka ve modeli hangisidir.Kitim Atiker. Bujileri de değiştircem ortalama 2 sene oldu değişeli. bosch marka da lpg için üretilmiş var ise tercih edilir. yok ise motorcraft devam. tırnak aralığını 0.2 açmak işe yarar lpg de Yorum bağlantısı
Recommended Posts