İçeriğe Yönlendir

Focus II - Otomatik Vites Elektronik Beyni Arızası

hakan aras

Recommended Posts

hakan aras

evet aracı almaya gittim erzuruma dönerken 150 km sonra rampa çıkarken tekrar motor sistem arızası ve otomatik vites kutusu arızası uyarılarını verdi ekran bende o şekilde aracı kullanıp geldim. sabah aracı çalıştırdım uyarı kaybolmuştu bende sanayiye gidip arıza kodlarının hepsini sildirdim. şimdi şehir içinde biniyorum bakalım tekrardan verecekmi uyarı. yaklaşık 120km yol yaptım şuana  kadar şehir içinde. korkudan pekte binmiyorum. soğudum acilen satmak istiyorum.

şanzıman tamir edildi. şanzıman beyni değişti ve arıza tekrar mı etti.

evet aracı almaya gittim erzuruma dönerken 150 km sonra rampa çıkarken tekrar motor sistem arızası ve otomatik vites kutusu arızası uyarılarını verdi ekran bende o şekilde aracı kullanıp geldim. sabah aracı çalıştırdım uyarı kaybolmuştu bende sanayiye gidip arıza kodlarının hepsini sildirdim. şimdi şehir içinde biniyorum bakalım tekrardan verecekmi uyarı. yaklaşık 120km yol yaptım şuana  kadar şehir içinde. korkudan pekte binmiyorum. soğudum acilen satmak istiyorum.

Yorum bağlantısı

Eğer fiziksel bir sorun yoksa sizin sorunun olabileceği bir noktaya yönlendirmek istiyorum.

Baştan söyleyim sizin için kesin değil, fakat bizzat yaşadığım tecrübe ile sabittir...

Dijital gösterge paneli arızası... Araç göstergesinde bir problem varsa motor arızası vites kutusu arızası vs saçma sapan şeyler yazabiliyor...

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Ömer ozcan

Merhabalar , konunun üzerinden hayli bir zaman geçmiş fakat aynı hataları bende almaktayım.1 den 2 ye araç yüksek devirlerde geçmiyor daha sonra motor arıza yada vites kutusu arızası veriyor ve viteslere geçiyor. Araçta hız sensörünü degistirdik çözüm olmadı ( hız sensörünü iki defa degistirdik emin olmak için) daha sonra şanzıman beyni dediler yakaladık 4-5 adet çıkma şanzıman beynini denedik olmadı, en son şanzımanın içinde sensörün karşılığı olan bir okuyucu varmış o bozuk olabilir dediler şanzımani açıp ona bakacağız dediler açtılar baktılar sağlam çıktı açılmışken şanzımanın içindeki tas,bant tas,piston,teflonlar değişti sorunu duzeltebilecegi söylendi çözüm olmadı iki ayrı elektrikçi biri yetkili Ford servisi elektrikcisine tesisatı bakittim bisey yok dediler konu sahibi arkadaş sen çözüm bulabildin mi 2.5 aydır uğraşıyorum hala bi çözüm bulamadım yardımcı olun arkadaşlar

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Uğur Ölmez

Hakan bey mrb bende aynı problemi yaşıyorum aracın sorunu nasıl halloldu

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...

Konunun üzerinden uzun zaman geçmiş fakat sorun çözüldü mü arkadaslar? Aynı durumu ben de yaşıyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...