hakan aras 12 Kasım 2015 Paylaş 12 Kasım 2015 arkadaşlar mrb. 2006 model ford focus II benzinli otomatik vites aracım var, acilen otomatik vites elektronik beyni lazım parça kodu 4U7112A650LA internette araştırdım bulamadım bana yardım edin nerde bulabilirim elektoronik şanzıman beynini? Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin 13 Kasım 2015 Paylaş 13 Kasım 2015 hemen beyin değişimine neden karar verdiniz geçen gün bir opel astra da çözülemeyen hataları sigorta değişimi yaparak çözdük yetişmesek aracın beynini söküp tamir edeceklerdi 1 Yorum bağlantısı
hakan aras 13 Kasım 2015 Yazar Paylaş 13 Kasım 2015 2. vites orantısı hatası veriyor araç ayrıca vuruntu yapıyor. otomatik şanzıman ustasına götürdüm komple şanzıman söküldü revizyon yapıldı selenoidler falan değiştirildi. ama sıkıntı çözülmedi vuruntu hala devam. en son çare şanzıman beyni yapar dedi onun için şanzıman beyni arıyorum. şanzıman beyni bugün bi tane buldum başka bir ilden geliyor 2011 model bi aracın şanzıman beyni. yarın takılacak bakalım düzelecekmi. ustada çaresiz kaldı. bu şanzıman beyni takıldıktan sonra kodlama yapılması gereklimi bilen varmı? hemen beyin değişimine neden karar verdiniz geçen gün bir opel astra da çözülemeyen hataları sigorta değişimi yaparak çözdük yetişmesek aracın beynini söküp tamir edeceklerdi mehmet bey, sigortaların hepsinimi değiştirdiniz? bi ara sigortalara baktırdım bi elektirikçiye sorun yok dedi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2015 Paylaş 13 Kasım 2015 revizyon sonrası hiç mi değişmedi ? vurunru hangi viteste idi? R ye çemesi nasıldı? tas değişti mi revizyonda Yorum bağlantısı
hakan aras 13 Kasım 2015 Yazar Paylaş 13 Kasım 2015 revizyon sonrası hiç mi değişmedi ? vurunru hangi viteste idi? R ye çemesi nasıldı? tas değişti mi revizyonda araç revizyon öncesi 2. viteste gaz vermeme rağmen hızlanmıyordu sonra ekranda otomatik vites kutusu arızası ve motor sistem arızası uyarılarını veriyodu tabi bunu araç ısınınca yapaıyordu yani şanzıman yağı ısınınca mesela araç çalıştırıp gittikten 15 dk sonra falan. stop edip çalıştırınca uyarı kayboluyodu. bilgisayarda arıza tespitinde p0732 arıza kodu veriyodu 2. vites orantısı hatası yani. yüksek hızlarda araçta hiç bir sıkıntı yok. vuruntuda 2 viteste oluyordu. revizyonda tas değişti. r ye geçmesi normaldi sıkıntı yoktu. şimdi araç 2 viteste vuruyor. revizyonun bi faydası olmadı. hatta usta tekrar açıp bşka hidrolik beyin taktı yine düzelmedi. şimdide elektronik beyin deneyelim en son çare dedi. bende çıkma aldım 500tl ye yarın takılacak bakalım ne olucak. ama benim umudum kalmadı. çaresiz kaldık ne yapıcam bilmiyorum düzelmesi için. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2015 Paylaş 13 Kasım 2015 aloınan beyin çare olacak gibi oldukç atalihsiz bir arızaolmuş bu Yorum bağlantısı
hakan aras 13 Kasım 2015 Yazar Paylaş 13 Kasım 2015 dün usta ankaradan bi beyin getirtmiş fakat olmadı herhalde beyin arızalıydı dedi. bende bugün aynı kodlu başka bir beyin buldum netten umarım olur. araç 15 gündür yatıyor. ben yine olmayacağını düşünüyorum elimde kaldı araç. Çağlar bey acaba yeni beyin takılırken kodlama gerekiyomu bilginiz varmı? aloınan beyin çare olacak gibi oldukç atalihsiz bir arızaolmuş bu dün usta ankaradan bi beyin getirtmiş fakat olmadı herhalde beyin arızalıydı dedi. bende bugün aynı kodlu başka bir beyin buldum netten umarım olur. araç 15 gündür yatıyor. ben yine olmayacağını düşünüyorum elimde kaldı araç. Çağlar bey acaba yeni beyin takılırken kodlama gerekiyomu bilginiz varmı? Yorum bağlantısı
hakan aras 15 Kasım 2015 Yazar Paylaş 15 Kasım 2015 gelen çıkma beyin dün takıldı gece 300 km yol geldim. araç 150. km de rampa çıkarken tekrar motor sistem arızası ve otomatik vites kutusu arızası verdi. o şekilde 300km yi tamamladım. araç şanzımanı komple revizyon edildi 2400 tl verdim çıkma sağlam şanzıman beyni takıldı 500tl verdim. ama araç hala aynı uyarıyı veriyor. çaresiz kaldım başka neyden yapabilir bunu? Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 15 Kasım 2015 Paylaş 15 Kasım 2015 araçta manuel kullanım seçeneği var mı? varsa arızayı yanlış yerde arıyorsunuz Yorum bağlantısı
hakan aras 15 Kasım 2015 Yazar Paylaş 15 Kasım 2015 araçta manuel kullanım seçeneği var mı? varsa arızayı yanlış yerde arıyorsunuz evet Yaşar bey manuel kullanım seçeneği var. peki neyden olabilir arıza? Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 16 Kasım 2015 Paylaş 16 Kasım 2015 Aracın içindeki beyin mi değişti. anladığım kadarıyla öyle teyit etmek için soruyorum. sizin aracınızda motor beyni ve şanzıman beyni farklı parçalar. siz şanzıman beyni diye motor beynini değiştirmişsiniz. buraya kadar doğru ise motor evinde kalorifer hizasında şanzıman beyni var. sizin arızalı parçanız bu olsa gerek. Yorum bağlantısı
hakan aras 16 Kasım 2015 Yazar Paylaş 16 Kasım 2015 Aracın içindeki beyin mi değişti. anladığım kadarıyla öyle teyit etmek için soruyorum. sizin aracınızda motor beyni ve şanzıman beyni farklı parçalar. siz şanzıman beyni diye motor beynini değiştirmişsiniz. buraya kadar doğru ise motor evinde kalorifer hizasında şanzıman beyni var. sizin arızalı parçanız bu olsa gerek. hayır yaşar bey motor beyni değil şanzıman beynini değiştirdim. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Kasım 2015 Paylaş 17 Kasım 2015 Hakan bey, Öncelikle çok geçmiş olsun. Tesisatı iyi bir elektrikciye ölçtürme imkanınız var mı ? Bahsettiğiniz beyinden çıkan kabloları vs. Bir arkadaşım bahsettiğiniz durumu yaşamıştı. Zararına arabayı sattı. Alan adam da 300 TL tesisatta ki sorunu halletmişti.. Yorum bağlantısı
hakan aras 17 Kasım 2015 Yazar Paylaş 17 Kasım 2015 tanıdığım iyi bir elektirikçi yok. ama sanayide bir elektirikçiye gidip tesisatı komple gözden geçir diyebilrim. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Kasım 2015 Paylaş 17 Kasım 2015 tanıdığım iyi bir elektirikçi yok. ama sanayide bir elektirikçiye gidip tesisatı komple gözden geçir diyebilrim.Elektrikçi derken elektronik bilgisi olan biri olsun. [emoji106] Kimisi ölçü aleti dahi kullanmayı bilmiyor... Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 18 Kasım 2015 Paylaş 18 Kasım 2015 hayır yaşar bey motor beyni değil şanzıman beynini değiştirdim. değiştiğiniz beyin motor evindeki parça mı? araç içindeki parçamı Yorum bağlantısı
hakan aras 18 Kasım 2015 Yazar Paylaş 18 Kasım 2015 araç içindeki parça Yaşar bey. araçta motor beyni ve elektronik şanzıman beyinleri var dedi usta. motor beynini değiştirdi ilk ve araç düzelmedi sonra benimkini geri taktı. daha sonra şanzıman beyni son ihtimal dedi ve ben şanzıman beynini diyarbakırda bulup aldım 500tl ye. şanzıman beynini taktıktan sonra vuruntu gitti. fakat şanzıman komple açılıp revize yapıldıktan sonra beyinden olduğu anlaşıldı. ve bana bu durum 3000 tl ye mal oldu. usta şanzımandada bitmiş parçalar vardı onlarıda değiştim dedi mesela tas bitmişti yeni taktım dedi falan. eski değiştirdiği parçalarıda bana verdi demir parçaları evde duruyo işte. eski beynide verdi. Yorum bağlantısı
hakan aras 18 Kasım 2015 Yazar Paylaş 18 Kasım 2015 araç psikolojimi bozdu korkudan gaza basamıyorum her an tekrar vuruntu yapacak diye. Yorum bağlantısı
hakan aras 18 Kasım 2015 Yazar Paylaş 18 Kasım 2015 değiştiğiniz beyin motor evindeki parça mı? araç içindeki parçamı araç içindeki parça Yaşar bey. araçta motor beyni ve elektronik şanzıman beyinleri var dedi usta. motor beynini değiştirdi ilk ve araç düzelmedi sonra benimkini geri taktı. daha sonra şanzıman beyni son ihtimal dedi ve ben şanzıman beynini diyarbakırda bulup aldım 500tl ye. şanzıman beynini taktıktan sonra vuruntu gitti. fakat şanzıman komple açılıp revize yapıldıktan sonra beyinden olduğu anlaşıldı. ve bana bu durum 3000 tl ye mal oldu. usta şanzımandada bitmiş parçalar vardı onlarıda değiştim dedi mesela tas bitmişti yeni taktım dedi falan. eski değiştirdiği parçalarıda bana verdi demir parçaları evde duruyo işte. eski beynide verdi. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 18 Kasım 2015 Paylaş 18 Kasım 2015 o yüzden arıza yanlış yerde aranıyor dedim. problem çözüldüyse geçmiş olsun Yorum bağlantısı
hakan aras 18 Kasım 2015 Yazar Paylaş 18 Kasım 2015 o yüzden arıza yanlış yerde aranıyor dedim. problem çözüldüyse geçmiş olsun ama işte trabzondan dönüşte tekrar uyarı verdi araç aynı uyarılar ekranda yazdı. bugün gidip arıza kodlarını sildirdim. usta arıza kodlarını silmemiştim ondandır belki. şimdi bakalım yapacakmı dedi. 130km bindim şimdiye kadar yapmadı ama ben korkuyorum yine yapacak diye o yüzden aracı satılığa çıkardım. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 18 Kasım 2015 Paylaş 18 Kasım 2015 şanzıman tamir edildi. şanzıman beyni değişti ve arıza tekrar mı etti. Yorum bağlantısı
Recommended Posts