İçeriğe Yönlendir

Stop Lambaları Sürekli Yanıyor

İsmail Özler
Çözüme git İsmail Özler tarafından,

Recommended Posts

İsmail Özler

stop lambalarımın sürekli yandığını farkettim bunun sebebi ne olabilir.birde 20-30 km hızla giderken frene basıp yavaşlamaya başladığımda tık tık tık diye aralıklı bir ses var ses arabanın sağ tarafından geliyor ve fren pedalında hissediyorum.hızımı 120 km ye cıkarıp frene bastığımda ise sürekli bir uğultu şeklinde ses geliyor ve pedalda hissediyorum o zorlanmayı ve gürültüyü bunların sebebi ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Fren lambalarında elektriksel arıza vardır. Frende ki ses de muhtemelen disklere geliyordur. Eğer uğultu sürekli deseydiniz porye ya bilyeden şüphelenirdim  

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Fren switch'iniz de arızalanmış olabilir. Cruise control var ise çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir misiniz?

Yorum bağlantısı
İsmail Özler

motor beyninden falan bahsediliyor yada balata bitince bu şekilde bir uyarı vermesi mümkünmü aracım 2001 ghia cruse kontrol yok

Yorum bağlantısı
İsmail Özler

Fren lambalarında elektriksel arıza vardır. Frende ki ses de muhtemelen disklere geliyordur. Eğer uğultu sürekli deseydiniz porye ya bilyeden şüphelenirdim  

bilmiyorum bir türlü çözemedim sorunu uğultu yüksek hızda frene basınca sürekli geliyor

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Balata bitse lambalar yanmaz ki. En kötüsünden frene bastığınızda araç durmaz.

Frene basınca ses geliyorsa, disk ve balata değişimi yapılmalı derim ancak lamba sorunu ile bağımsızdır bu durum.

Yorum bağlantısı
İsmail Özler

Balata bitse lambalar yanmaz ki. En kötüsünden frene bastığınızda araç durmaz.

Frene basınca ses geliyorsa, disk ve balata değişimi yapılmalı derim ancak lamba sorunu ile bağımsızdır bu durum.

o zaman disk ve balata sorununu ortadan kaldırmak lazım daha sonra bu stop lambası arızasını elektrikçiye götürüp çözmek gerekecek sanırım.ama çok ilginç stop lambası niye sürekli yanarki şaşırdım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

o zaman disk ve balata sorununu ortadan kaldırmak lazım daha sonra bu stop lambası arızasını elektrikçiye götürüp çözmek gerekecek sanırım.ama çok ilginç stop lambası niye sürekli yanarki şaşırdım.

Şasi vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Ya da şaşı tırnaklı ampul kullanılıyorsa, ampul yuvasına ters takıldığı zaman sürekli fren lambası yanıyormuş gibi oluyor. Tecrübe etmiştim zamanında :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

Fren pedalı altındaki switch takılı kalmış/bozulmuş olma ihtimali yüksek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

bence  de fren pedalına bağlı swiçten.ilk mesajda yazdığınız tık tık sesi,swiç açılma kapanma sesi gibi mi,mekanik bir ses mi.

fren lambası sorunu çok önemli,ve kolay halledilir.önceliği ona veriniz.

aracın park ve stop lambaları ortak mı.yani park ampulu ve stop ampulü tek mi? öyle ise,Sarp beyin dediği gibi de olabilir.çiftli ampul ters takılmış olabilir (o da zordur aslında,zorlamayla belki takılabilir).o zaman parklar açıldığında 21 w olan kısım yanar,fren lambası yanıyormuş gibi olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
İsmail Özler

bence  de fren pedalına bağlı swiçten.ilk mesajda yazdığınız tık tık sesi,swiç açılma kapanma sesi gibi mi,mekanik bir ses mi.

fren lambası sorunu çok önemli,ve kolay halledilir.önceliği ona veriniz.

aracın park ve stop lambaları ortak mı.yani park ampulu ve stop ampulü tek mi? öyle ise,Sarp beyin dediği gibi de olabilir.çiftli ampul ters takılmış olabilir (o da zordur aslında,zorlamayla belki takılabilir).o zaman parklar açıldığında 21 w olan kısım yanar,fren lambası yanıyormuş gibi olur.

pedalın ordaki swiçten dolayı imiş o frene basınca gelen seste fren balataları ve diskler değişince geçti şuan ok gibi araba teşekkürler ilgiinize 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...