İçeriğe Yönlendir

Kalorifer Kazanı Hakkinda

Ersin Özkaya

Recommended Posts

Ersin Özkaya
(düzenlendi)

Abilerim kardeşlerim.Öncelikle konuyu yanlış yere açmış isem moderator arkadaşından konuyu uygun bölüme taşımasını rica ediyorum.

Sıkıntı kalorifer kazanı hakkında.detaylı resimleri yarin çekip ekleyecegim.malumunuz küçük bir köy okulunda çalışıyorum.okulumuz çok şirin ve ısınması kalorifer ile sağlanıyor.ama son 1 ayda aynı yerden 2.defa arıza yaptı.sıkıntı şöyle:

1 ay önce kazan devir daim pompası sigortayi attırarak yandı.öncesinde o pompadan hafif dalgalanma şeklinde ses geliyordu akabinde yandı.yenisi aldık taktik.bugün sabah tekrar ayni sesi yaptı ve yakmadan sistemi kapattık.ayrıca pompa aşırı derece isiniyor.söküp içine baktık tıkanıklık felan var mi diye ama temiz çıktı.

Aceba neden böyle yapıyor.bu konuda bilgi sahibi olanlardan yardımlarınızı bekliyorum.

tarihinde ersin özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abilerim kardeşlerim.Öncelikle konuyu yanlış yere açmış isem moderator arkadaşından konuyu uygun bölüme taşımasını rica ediyorum.

Sıkıntı kalorifer kazanı hakkında.detaylı resimleri yarin çekip ekleyecegim.malumunuz küçük bir köy okulunda çalışıyorum.okulumuz çok şirin ve ısınması kalorifer ile sağlanıyor.ama son 1 ayda aynı yerden 2.defa arıza yaptı.sıkıntı şöyle:

1 ay önce kazan devir daim pompası sigortayi attırarak yandı.öncesinde o pompadan hafif dalgalanma şeklinde ses geliyordu akabinde yandı.yenisi aldık taktik.bugün sabah tekrar ayni sesi yaptı ve yakmadan sistemi kapattık.ayrıca pompa aşırı derece isiniyor.söküp içine baktık tıkanıklık felan var mi diye ama temiz çıktı.

Aceba neden böyle yapıyor.bu konuda bilgi sahibi olanlardan yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam bence bu işi milli eğitime üst yazı ile bildirin teknik eleman göndersin. Aksi taktirde sıkıntı sonucu tehlikeli bir durum olursa siz ciddi sıkıntı yaşarsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Bu zaten prosedür gereği yaptığımız ama MEB ödenek yok deyip çokta yardımcı olmadığı bir yöntem.ilginiz için TSK ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

voltaj düşük olabilir. ya da kablo oraya gelen ince olabilir. aynı sigortadan birisi elektrik sobası çalıştırıyor olabilir.

voltajı ölçün. muhtemelen düşük.

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

voltaj düşük olabilir. ya da kablo oraya gelen ince olabilir. aynı sigortadan birisi elektrik sobası çalıştırıyor olabilir.

voltajı ölçün. muhtemelen düşük.

İki pompa var sistemde biri giriş biri çıkış.kabloları değiştirdik karşılıklı ama yine aynı şey oldu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bu zaten prosedür gereği yaptığımız ama MEB ödenek yok deyip çokta yardımcı olmadığı bir yöntem.ilginiz için TSK ederim.

Hocam ben de öğretmenim. Durumu çok iyi biliyorum. Ama siz durumu üst yazı ile bildirirseniz(Resmi) yarın birgün olası tehlikeli durumda siz zarar görmezsiniz. Onu demek istedim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

sistemde bi tıkanıklık olabilirmi hocam devirdaim pompasını zorlayacak ? 

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

sistemde bi tıkanıklık olabilirmi hocam devirdaim pompasını zorlayacak ?

Bilemiyorum ama 1 ay önce uzun yaz tatili sonrası baktığımızda bu arizayi verdi.sonra 1 ay yeni pompayi direnkt takınca hız zorlama yada ses olmadan çalışti taki bugune kadar.tikanik olsa 2. Pompayi ilk takincada vermezmiydi aceba? Belkide belli bir kullanımdan sonra tikayadabilir ama bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Evet var elektrik panosunda her pompa için ayrı ayrı.

çalışmıyor olabilirler. 3 fazdan biri giderse motor 2-3 dakikada yanar.

ya da termik sigorta çalışmıyordur. ama normalde termik atması için bir sebep olması lazım. Düşük voltaj olmadığından emin misiniz? bir iki saat felan?

bundan da var mı? (yahut benzeri)

http://www.kartalotomasyon.com.tr/AKC-01A-Akim-Koruma-Rolesi,PR-66737.html

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Voltaji bilemeyecegim bazen elektrik gidip geliyor sadece ama bugün motora yaklaşık 1-1.5 çalıştıktan sonra el değmeyecek kadar ısınmıştı ve ses yapıyordu .diğer motor gayet sessiz ve normal sıcaklıkta idi.bu role motoru koruyor galiba.ilk motor yazdığına gire sorunun rolede olabileceğini söyleyebilir mıyız?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

panelde bağlantı hatası ya da fazın biri gevşek olabilir. gevşeklik korumadan sonraysa kimsenin ruhu duymaz.

sigortaları indirin kargaburunla tüm kabloları panelde yerinden çıkarmak için hafif zorlayın. yanmış ya da boşta oynayan var mı belli olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Ona bakmam lazım.emin degilim.pananun detaylı resmini çekip koyarim yarın.

Yarin detaylı resim eklesem yardımcı olabilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

forumda benden daha ehil olan muhtemelen vardır. gerçi ben de pano yapabilirim ama :) bakarız tabi. burası fordclub.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

Tamam yarın kontrol.ederim.

forumda benden daha ehil olan muhtemelen vardır. gerçi ben de pano yapabilirim ama :) bakarız tabi. burası fordclub.

Tesekkur ederim şimdiden zaten Ford club olduğundan konu açtım kesin biri çıkar diye. :) tarihinde ersin özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Önder

sistem`de hava vardır.su devirdaim etmiyor ve motor aşırı ısınıyor.peteklerdeki,hava siboplarından ve motor arkasındaki tapadan hava alınmalı.sorun havada deilse motor ters çalışıyor olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

sistem`de hava vardır.su devirdaim etmiyor ve motor aşırı ısınıyor.peteklerdeki,hava siboplarından ve motor arkasındaki tapadan hava alınmalı.sorun havada deilse motor ters çalışıyor olabilir.

3 fazın ikisi yer değiştiyse yazın elektrikçiler binada bir alicengiz yaptıysa motor ters dönüyor olabilir. santrifüj pompalar genellikle çok etkilenmez sıkışmadan ama bildiğim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

Peteklerin hepsi isiniyor ama motor tapasindan hiç hava almadik.zaten sağlam motordan hiç su sesi gelmiyor.bu motordan ise su sesi bariz geliyor içi dolu bidon ile içi yarı dolu bidon sallanınca nasıl ses farkı varsa aynen öyle.

Ayrıca eğer hava varsa 1 ay boyunca neden düzgün çalıştı.aslında ilk taktığımızda diğer pompa gibiydi gayet sessiz ve düzgün zamanla böyle ses yapmaya başladı .zamanla hava yapma ihtimali var mi sistemin?

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Pompa takildiginda sisteme su basildiysa mutlaka havasi alınması gerekli hocam

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

Pompanin biraz önce havasını aldık biraz çalıştı tekrar aşırı ses yapıp ısınmaya başladı.

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

bu sistemin pompaları.

[/url]">http:// [/url]">http://zYZr86.jpg

[/url]">http://jjMVpW.jpg

arıza yapan pompa gri renkli olan.bu sesi yaptıktan sonra kapatıyoruz 1saat geçiyor tekrar acıyoruz 1 saat kadar sorunsuz çalısıyor ama sonra  ses yapıyor.videoyuda ekleyeceğim.ilk arızada böyle idi sonucra pompa yandı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...