İçeriğe Yönlendir

Gündüz Farı (G4 Led)

Mehmet Sezgin

Recommended Posts

Mehmet Sezgin

*Öncelikle AliExpress ten G4 Led sipariş verdik(10 Adet)

daha sonra bunları sineklik yapımında kullanılan profiller üzerinde gerekli şekilde ölçerek monte edip montajını yapıp arka taraflarınıda silikon ile yalıttık.

n2onRV.jpg

0LAdRY.jpg

profilleri siyah sprey boya ile boyadık

ve son olarak elektronik 555 li zamanlayıcı devremizi de yapıyoruz. Devre üzerindeki potansiyometre vasıtası ile zaman ayarı yapabiliyoruz. Kontak açıldıktan 20 sn sonra yanacak şekilde ayarlıyoruz. Park lambaları açıldığı andan itibaren led lambalar sönüyor. Parklar kapatılınca tekrar yanmaya başlıyor.

48O4Wp.jpg

48O4OJ.jpg

devrenin besleme voltajını motor bölümü sigorta panelindeki kullanılmayan F32 sigortasından aldım.kontak kapatılınca 10 sn daha yanmaya devam ediyor follow me home gibi.

ZJR4B0.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

sigortanın hangi sistem için olduğuna bakma fırsatım olmadı.ölçü aleti ile ölçüm yaparken dikkatimizi çekti.sigortaya yukardan bakınca bir ucu görünmüyordu.buraya sigorta takıp bir ucunada kablo lehimledik ve elektronik devrenin beslemesine verdik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Elinize sağlık el emeğiyle yapılan işleri hep taktir etmişimdir... :good1:

Yorum bağlantısı

elinize sağlık, güzel olmuş.

pardon canım bişimi dedin

12196057_884580421636433_149051258115926

[emoji23] [emoji23] [emoji23] yok ağam senin olduğun yerde boynumuz kıldan ince [emoji16]
Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu

Güzel olmuş Mehmet.

Eline sağlık.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bugün bizim gündemimizde de bu konu vardı:) mükremin abi zamanında cmaxı için sis farı kapağına bir çalışma yapmıştı. Denk gelirseniz inceleyin onu da :) yeşil Cmax konusu.

Elinize ve emeğinize sağlık :nazar:

tarihinde Eren Erdoğan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

Güle güle kullanın. ;) Zamanında yapmış olduğum projeye çok benziyor. Sizi uyarayım bu tip üretimlerin patenti bende. Sonra sıkıntı yaşamayalım   :D

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/257832-el-eme%C4%9Fi-g%C3%BCnd%C3%BCz-ledi-made-in-turkey/

0c258341307adb881174b7ca0c988509.jpg

192675ca77af108b25b96cb7d403ad23.jpg

bde059436944afcdab7346c6b65dded4.jpg

6946d3b2d4e39231b4a45364e141d5a9.jpg

daha önce opel astra aracıma yapmıştım aynı bu şekilde 3w lık power led kullanmıştım.3w bayağı kuvvetli aydınlatıyordu.

hepinize teşekkür ederim.yapacak arkadaşlara da fikir verebilirsek ne mutlu.

Yorum bağlantısı

daha önce opel astra aracıma yapmıştım aynı bu şekilde 3w lık power led kullanmıştım.3w bayağı kuvvetli aydınlatıyordu.

hepinize teşekkür ederim.yapacak arkadaşlara da fikir verebilirsek ne mutlu.

Kesinlikle [emoji122] [emoji106] Hayat paylaştıkça güzeldir ;)
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sinan Kaya

güzel calışma bende aynı sizin elektrik aldıgınız yerden aldım dediginiz gibi gecikmeli olarak sönüyor ama ben sigorta yerine kablosunu buldum.. ayrıca farlardan + cıkardım role ile bi devre yaptım basit bi şekilde ortaya direnc koydum kontak acıkken 12w yani  fazla ışık farları acınca role ile direnc bagladıgım + devreye girerek tam ölçmedim ama ışık şidetini fark edilir şekilde düşürüyor..fırsat bulursam foto eklerim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...