İçeriğe Yönlendir

Mk2 Mondeo Antifrizi Kırmızı Mı? Mavi Mi ?

Cemal Demirezen

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Halil ibrahim Oruc yazdı:

ve farkli antifriz degisimlerinde en az 3 kez saf su ile  (kesinlikle cesme suyu degil)  termostat acana kadar devir daim yapilir dokulmelidir

sanayide bunu tavsiye eden usta müşteri kaybeder, kapar dükkanı gider, bizdeki piyasa şartları böyle.

Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc
Çağlar Bayur yazdı:

sanayide bunu tavsiye eden usta müşteri kaybeder, kapar dükkanı gider, bizdeki piyasa şartları böyle.

hocam o yuzden kendim degistiriyorum  yag su fren sanziman direksiyon akla gelebilecek her turlu sivilari kendim degisiyorum ustalara emanet etmem boyle hayati sivi degisimlerini:)

Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ
Halil ibrahim Oruc yazdı:

kirmizi antifrizlerde aralarinda 4e ayrilir bu husus cok onemli. bizim mk3ler oat antifriz kullanir yani ilkel tam  organik  içerisinde silikat nitrit fosfat bulunmaz asil fabrika cikisi turuncu rengindedir. bu saydığım maddelerin asindirici etkisi vardir fakat bunlar koruma icindir ve gunumuzde vag grubu bunu sart kosuyor 2005 model sonrasi bloklari icin.  mk3 icin g12+  olmali  g11  g12++ g13 ve g13+ kesinlikle kullanilmamali mesela g12++ iceriginde silikat bulunur. g12+ olarak su anda febinin mor rengi olan kullanilabilir. su eklemesi yapilirken disarida homojen yari yariya karistirilip eklenmelidir. ve farkli antifriz degisimlerinde en az 3 kez saf su ile  (kesinlikle cesme suyu degil)  termostat acana kadar devir daim yapilir dokulmelidir( kalorifer sicak konumunda olmali )  2 bosaltmada bile eski antifrizin kalintilari icerisinde kalmaktadir. mk2 araclar ise inorganik antifriz kullanilmalidir eger korku varsa  ve soguk iklimde degilseniz orani %30 antifriz %70 su ile de baslayabilirsiniz  antifriz yogunlugunu dusurmek eski araclarda asinmasi olasi parcalarin omrunu uzatir

Arananan cevap :D

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...