İçeriğe Yönlendir

Ford Markası Hangi Ülkeye Aittir?

Erol YILDIRIM

Recommended Posts

Mustafa Özol

Avrupa fordun merkezimi yada yönetim merkezimi ingilterede olması lazım.

Avrupa'da çeşitli yerlerde (Almanya, İspanya, Belçika vs.) fabrikaları var, yönetim olayını bilmiyorum. Mesela benim Fiesta Köln/Almanya fabrikası, babamın mondeo Genk/Belçika fabrikası çıkışlı. Focusların bazılarının İspanya'da üretildiğini duymuştum.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Avrupa'da çeşitli yerlerde (Almanya, İspanya, Belçika vs.) fabrikaları var, yönetim olayını bilmiyorum. Mesela benim Fiesta Köln/Almanya fabrikası, babamın mondeo Genk/Belçika fabrikası çıkışlı. Focusların bazılarının İspanya'da üretildiğini duymuştum.

Focusların tamamı İspanya üretimi diye biliyorum, C-max Almanya üretimidir. Scorpiolar için İngiliz Fordu derler mesela..

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Focusların tamamı İspanya üretimi diye biliyorum, C-max Almanya üretimidir. Scorpiolar için İngiliz Fordu derler mesela..

Benim Focus Saarlouis (sanirim Frankfurtta) üretimi. Sanirim Avrupadakilerin cogu Almanya cikisli. Türkiyedekiler ise genelde Ispanyol

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Sanırım ingilizlerin focus u çok sevmesi ve en çok satılan araç olması gibi bir durumu zaman zaman ingiltere ile ilgili belgesel veya otomobil programlarında bundan bahsediyorlar. Belki de buna istinaden ingiliz firması düşüncesi oluşmuş olabilir.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Focus3 tamamı Almanya üretimi..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Focus3 tamamı Almanya üretimi..

Ben 3 demedim ki.. :p

focus 1 ler Alman üretimi abi bildiğim kadarıyla focus 2 ler İspanya da üretililer. Mesela benim 2006 fiesta da İspanya üretimi

Focus 1 de demedim.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Benim Fiesta Almanya fabrikası çıkışlı. Marka olarak amerikandır tabii ki. İngiliz deme sebepleri BBC top gear da İngiliz lerin aşırı Ford sevmesi ve çok satışı olmasından olabilir. Özellikle Fiesta gruplarının çoğu İngiliz . Mk6 parçaları ve acayip modifiye edilmiş mk6 Fiestalar var ingilizlerde

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin
(düzenlendi)

amarikan ve ufak bir bilgi; ilk seri üretimi yapılan arabadır ford...

tarihinde Osman Bilgin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Ford ve İngiliz karmaşasının nedeni, Ford'un Amerika dışındaki ilk fabrikasını 1911'de Manchester'da kurması nedeniyle olabilir.

1920'lerde İngiltere'deki araçların %40-50'si Ford'muş.

article-1391218-0C48E08200000578-950_468

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Benim fiesta valencia fabrika çıkışlı ayrıca ilk arabam olan 2000model 6n2 polomda ispanya cikisliydi o zaman tırtogende ispanyol markasi :)

Yorum bağlantısı
Koray Demir

focus 1 ler Alman üretimi abi bildiğim kadarıyla focus 2 ler İspanya da üretililer. Mesela benim 2006 fiesta da İspanya üretimi

Birinci nesil Focus, Ford'un Saarlouis, Almanya; General Pacheco, Arjantin; Valencia, İspanya; Santa Rosa, Filipinler; Chungli, Tayvan; Vsevolozhsk, Rusya ve Valencia, Venezuela fabrikalarında üretilmiştir.
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Mazda'nin japon mercedesi olmasi, Ford'un Alman markasi sanilmasi gibi yanlis bir inanis olabilir.

Japonlarin Amerikan piyasasi icin urettikleri araclar ancak Japon mercedeso olur. Mazda bunun icin Xedos markasini yaratti ama hayata geciremedigi icin 6 ve 9 versiyonlarini uretip Xedos'u model ismi olarak kullandi. Bir de elektrikli yukselip alcalan 929 royalclass vardi ama cok tutuldugu Suriyedeki durumlar nedeniyle parcalari herhalde karaborsa olmustur.

Subaru marka olarak Mazda'dan daha kaliteli ve prestijli olabilir. Sanki ben oyle duymustum.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

Sanırım ingilizlerin focus u çok sevmesi ve en çok satılan araç olması gibi bir durumu zaman zaman ingiltere ile ilgili belgesel veya otomobil programlarında bundan bahsediyorlar. Belki de buna istinaden ingiliz firması düşüncesi oluşmuş olabilir.

aynı bakış açısıyla vw türk malı diyebiliriz  :D

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Avrupa'daki Mondeolar İngiltere'de üretiliyordu. Halen nasıldır bilmem ancak benim 99 model GHIA Mondim İngiliz üretimiydi. 2088 Mondim ise Belçika'ydı yanlış hatırlamıyorsam. Bu nedenle yanılıp İngiliz malı sanmış olabilirler.

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Henri Fort aslen Türk müş. Bering Boğazından geçmiş Abd ye diyola.. :fiuw:

Taaabi abı hemde Çerkez ellaham. Bilmem mi ben.
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

etis.ford.com bilgisi

ekim 2013 üretimi fiesta 

niehl fabrikası imalatı (köln)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...