Serkan Ataman 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 merhabalar, geçen gün dikkatimi çeken bir konu oldu,aracımın kontağını çevirdim,sadece akım gelip teybi açacak konuma getirdim ve teyp bölgesinden tuhaf bir cızırtı şeklinde ses geldiğini farkettim. bu ne ile alaklı olabilir,normal bir durummudur acaba? aracı ilk aldığım günden bu yana,aracın marşını basmadan evvel ki anahtar konumuna çevirdiğimde ön gövde içerisinden bir ses geliyor 3-5 sn cızırtı diye tabir edebileceğim ve sonrasında kesiliyor.elektrik aksama akım gelmesiyle alakalı bir durummudur bu? Yorum bağlantısı
Serkan Ataman 19 Ekim 2015 Yazar Paylaş 19 Ekim 2015 Çağlar bey sanki mekanik bir ses oluşuyor,hani arac çalışmaya hazırım der gibi önden hazırlık yapıyor sanki.standart hep aynı sürede kesiliyor bu ses.ne olduğunu çözemedim açıkçası.dediğiniz gibi fandır belkide. Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 CD sürücü birkaç tur dönüp cd var mı yok mu arıyor ve sonra duruyor. Steteskopla dinledim eminim. Ses mevzuunda hassas adamım. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 20 Ekim 2015 Paylaş 20 Ekim 2015 Serkan bey 2009 model focus aracımda ben de o sesi her kontak açışımda duyuyorum. Ses kontağı çevirince 2-3sn ye süren zzzzzz tık şeklinde ifadede edebileceğim bir ses. Benim kanaatim ses teyp bölgesinden değil yolcu tarafı sağ ön direk altından geliyor. Zannediyorum o kısımda yakıt akışı ile ilgili bir röle var. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Ataman 20 Ekim 2015 Yazar Paylaş 20 Ekim 2015 Serkan bey 2009 model focus aracımda ben de o sesi her kontak açışımda duyuyorum. Ses kontağı çevirince 2-3sn ye süren zzzzzz tık şeklinde ifadede edebileceğim bir ses. Benim kanaatim ses teyp bölgesinden değil yolcu tarafı sağ ön direk altından geliyor. Zannediyorum o kısımda yakıt akışı ile ilgili bir röle var. aynen dediğiniz gibi bir sürede bir ses oluşuyor Mustafa bey.ön gövdeden geldiği çok net şekilde duyuluyor zaten. fakat teypten duyduğum ses ise ayrı,yani kulağımı yaklaştırınca çok net duyuluyor,yaklaşmayınca sessizlik var ise ortamda,o zaman da duyuluyor gerçi. parazit sesi şeklinde geliyor kulağıma teypteki bu ses. Yorum bağlantısı
Serkan Ataman 14 Kasım 2015 Yazar Paylaş 14 Kasım 2015 bugün sanayide aracın bu bahsettiğim bölgesini kontrol ettirdim bir oto elektrikçisinde.arka cam rezistans düğmesinin bulunduğu bölgedeki plastik kapak aksamı söktükten sonra içerisine bir göz attık.resimlerde görülen şekilde bir parça var ve bu parça araç iç sıcaklığını ölçen bir parçaymış aldığımız bilgiye göre,daha doğrusu klima ile bağlantısı olan bir termostat anladığım kadarıyla.bu parça.Ele aldığınızda bir titreşime sahip ve bu nedenle içeride takılı olduğu bölgeyede değdiği için plastik aksamda rahatsız edici bir zırıltılı sese neden oluyor.klimam normal şekilde çalışıyor eskiden olduğu gibi.fakat takıldığım konu bu parça neden son 1 haftadır bu sesi çıkarmaya başladı da eskiden bu sesi yapmıyordu.kontağı çevirdiğim anda bu ses devreye giriyor ve nekadar yol yapsamda bu ses belli bir süre sonra devre dışı kalmıyor maalesef.özellikle araç çalışmıyor iken ve durağan halde,aracın kontağını çevirdiğimde bu ses çok belirgin ve rahatsız edici bir ölçüde.bu konuda tecribesi olan varsa,fikrini paylaşırsa esvinirim. hem resim hemde sese ait bir video linki paylaşıyorum saygılar. https://youtu.be/JFs7BY_4dRc 1 Yorum bağlantısı
Serkan Ataman 12 Aralık 2015 Yazar Paylaş 12 Aralık 2015 Bugun ford servisine goturdum araci,yenilemek icin su ufacik parcaya 380tl dediler saka gibi yahu.zamanla pervane bu sekilde ses yapmaya basliyormus.acarim muzigi yola devam.veremem okadar para,yazik gunah 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts