M.Fatih Yüce 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 (düzenlendi) Ağabeyin'i sevdim, temiz halıya ayakkabıları ile basmamış Zaten o kadar temiz halıya ayakkabı ile basayım demeyin bir tane araba terliği alıver artık, 1-2 tanede misafirler için Çok fazlada kullanıp eskitip kirletme sen bu işi çok iyi yapıyorsun bunu bahara bana satarsın başka birine başlarsın artık... 29 Ekim 2015 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 29 Ekim 2015 Yazar Paylaş 29 Ekim 2015 konuya katılan veya takip eden herkese öncelikle teşekkürlerimi sunarım. Kesene bereket Mahmut Abi.Teşekkür ederim sıcak karşıladın bizi misafir ettin.Forumun güzelliği bu.Sanki daha önce tanıdığımız biri gibiydin.Bu arada arabayi yakinen inceleme fırsatım oldu.Arabanın maşaAllahı var.Eli yüzü düzgün.Mevlam güle güle binmek nasip etsin abim.Döşemeleri bi yapmış Mahmut abi fabrikadan çiksa bu kadar temiz olur.Bu arada senin telefon bozuk abi.Benim saçlar çıkmamış[emoji14] [emoji16] bir daha ki sefere telefonu düzeltirim. anında sırma saçlı olursun inşallah. Masallah ellerinize emeginize saglik, motor yuruyen de revizyona girecekmi? motorun egzantirik mili ve silindir kapağının yaklaşık 100 bin km. öncesinde değiştiğini biliyorum. fakat motor kompresyonu ne durumdadır çok fazla bir malumatım yok. daha doğrusu arabayı şöyle hangi durumda ne yapıyor diyerek test etme fırsatım henüz olmadı. ancak aralıksız 450-500 km. gibi bir uzun yola vurmadan motora vs. gereksiz harcama yapmak niyetinde değilim. aklımda bir uzun yola çıkarma ve 124 ten benden daha iyi anlayan ve 124 konusunda uzman olan Mercedes forumundan tanıdığım bir arkadaşla test etme planım var. hayırlısı ile yarın arabayı inşallah bir ayaklandırırsam önümüzdeki haftalarda şu uzun soluklu testime başlayacağım. yapacağım test neticesinde nereye ne lazım üç aşağı beş yukarı bir fikrim olur hayırlısı ile. o vakit bakarız arabanın kozmetiği mi ilerletilecek yoksa ivedilikle yapılması gereken mekanik işleri mi çıkacak. yalnız motorla ilgili çok büyük bir aksilik çıkacağına pek ihtimal vermiyorum. yarın yürütünce yine biraz daha fikir sahibi olurum her halde. fren hidroliği, fren balataları değişimi planımı saymıyorum bile. o ikisi benim ikinci el arabada olmazsa olmazımdır. fren hidroliği ve fren balatalarını değiştirmediğim arabaya şu ana kadar binmedim. bunun balatalarını ve hidroliğini de ilk fırsatta elime alacağım inşallah. Sonucu merakla bekliyorum.. Tebrikler.. Yanlız aracın parçalarındaki renk uyumuna tonlara bakarmısınız!! Harika... teşekkürler. şu maunları düzeltebilsem yada düzelttirebilsem daha da güzel olacak ama. maun onarımı yapan kişiler sanki yapılan işe göre çok para istiyorlar gibi. Ağabeyin'i sevdim, temiz halıya ayakkabıları ile basmamış Zaten o kadar temiz halıya ayakkabı ile basayım demeyin bir tane araba terliği alıver artık, 1-2 tanede misafirler için Çok fazlada kullanıp eskitip kirletme sen bu işi çok iyi yapıyorsun bunu bahara bana satarsın başka birine başlarsın artık... sağ olsun abimin bu işlerde bana büyük desteği oldu ellerine sağlık. bu arabanın halısına ayakkabı ile basacak biri olursa da varsın o kişi abim olsun. isterse çamurlu ayağı ile bassın. abi arda şu küçük detayı da vereyim yanlış anlaşılma olmasın. arabayı seviyorum, elimden geldiğince temiz tutmaya gayret ediyorum ama dünya malının kullanmak amaçlı olduğunu ve kullanım esnasında da yıpranacağının farkındayım bu sebeple pek ses etmem. ancak tabandaki paspası kaydırıp ta arabanın halısına acımadan basana pek sıcak bakmam. Fatih abi hele biraz kullanalım hayırlısı ile kazasız belasız inşallah. bunu sana satmasak bile senin alacağını elimizden geldiğince hallederiz abi. elden gelen emek esirgenmemeli. benim için de yeni bir bulmaca başlamış olur. 5 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 29 Ekim 2015 Yazar Paylaş 29 Ekim 2015 Abi mükemmelsin.... estağfurullah Furkanım. ben mükemmel falan değilim. bu konuda belki biraz cesur davrandım o kadar. Fakat o kadar soğuğu ve geçen hafta sonu bir günü akşama kadar olmak üzere iki gün yağmurda çalışıp ta hastalanmadım ya. Allah'a şükür bünye tamammış dedim. Allah cümlemize sağlık afiyet ihsan etsin. bu işler olur zamanla. olmazsa da varsın olmasın. bu işi bulmaca gibi zevkiyle halletmenin gayretindeyim. yoksa biliyorsun bizler tamirci vs. yada bu işin ustası falan değiliz. ustalık bir yana daha sana çırak yazılmadım bile. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 estağfurullah Furkanım. ben mükemmel falan değilim. bu konuda belki biraz cesur davrandım o kadar. Fakat o kadar soğuğu ve geçen hafta sonu bir günü akşama kadar olmak üzere iki gün yağmurda çalışıp ta hastalanmadım ya. Allah'a şükür bünye tamammış dedim. Allah cümlemize sağlık afiyet ihsan etsin. bu işler olur zamanla. olmazsa da varsın olmasın. bu işi bulmaca gibi zevkiyle halletmenin gayretindeyim. yoksa biliyorsun bizler tamirci vs. yada bu işin ustası falan değiliz. ustalık bir yana daha sana çırak yazılmadım bile. Estağfurullah abi, asıl ben sana anca çırak olurum, keşke aynı şehirde olsaydık. Bu arada sana da maaşallah, Allah sağlık sıhhat versin... Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ekim 2015 Paylaş 30 Ekim 2015 Abi resmen araya girip hikayeyi bozmak istemedim ama dayanamadım, nefis olmuş tüm herşey, hele o taban halısı ne güzel rengi varmış tertemiz fabrikadan çıktığı gibi oldu. Emeğinize,elinize sağlık abi Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 30 Ekim 2015 Paylaş 30 Ekim 2015 Mahmut Ellerine sağlık. bir de tembihledik forumda doğrama işi konuşulmasın diye Arabayı toplarla da kutlayalım 1 Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 30 Ekim 2015 Paylaş 30 Ekim 2015 Severek izleyip merakla beklediğimiz arkası yarınlar gibi, hem arabaya hem size maşallah. Sizin konudan sonra kendimi birden mb forumunda E-class da 17 sayfayı okuyup bitirmişim farkında olmadan, yüzlerce de ilana bakmışım Belki benim mondiyle değişecek 300e sahibi bulurum Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 31 Ekim 2015 Yazar Paylaş 31 Ekim 2015 öncelikle dünden bu yana mesaj yazamadığım için üzgünüm. SÜRPRİZ bugün arabayı %90-95 tamamladım ve hatta birkaç tur gezdirdim bile. bu sebeple bugünün konusu biraz uzun olacak gibi. belki yarına sarkıtabiliriz. arabanın iç kısmında ana işleri halletmiştim zaten. sadece montaj kısmı duruyordu. ancak bagaja hiç el sürememiştim. bu son iki günde bagajı baştan sona yeniden toparladım hayırlısı ile. sonuçtan memnunum. bagaj döşemesini sökmeden önce bagajın her iki yanında bulunan koruma barlarını çıkarmak lazım. iğrenç manzaralar geliyor koruma barlarını vs. sökünce döşemeyi ucundan tuttuğum gibi arabadan kaldırıp attım. sağ bagaj tabanı sol bagaj tabanı yılların tozu ve pisliğine bir bak. bu tozla pislikle dolaşılır mı? bu durumu bile bile önde nasıl olsa temiz diye durulabilir mi? bugün devam edecek. 5 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ekim 2015 Paylaş 31 Ekim 2015 maaşallah her yeri saç tan imlaat mercedes görmeyeli çok olmuştu Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 31 Ekim 2015 Yazar Paylaş 31 Ekim 2015 sökme işini tamamlayınca evvela bagaja detaylı bir bakabilmek için kabaca tozlarını vs. aldım. sol tarafta yine her zamanki sebepten tapanın tıkanmasından dolayı ufak tefek paslanma başlangıcı gördüm şu lpg ustalarına ayarım arkadaş. ne demeye boruyu elektrot kaynağı ile kaynatıp kaynak yerinde pas başlatırsın. sağ tarafın ve tabanın tozunu alınca yine pasları gördüm ufak ufak pasları temizlemeye başladım. bu iş için tel fırça, makineye takılabilen çeşitli teller kullandım. taaa eski ladamdan kalan oto ziftini abimin de yardımı ile eritmeye başladım. yağ kıvamına gelene kadar ısıttım. fırça marifetiyle en detayına varana kadar başladım oto zifti ile otomu ziftlemeye bu gece devam edecek. bu gecenin hikayesi uzun olacak. 4 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 31 Ekim 2015 Yazar Paylaş 31 Ekim 2015 sonunda bagajın oto zifti ile ziftlenmesi bitti. bagaj havalandırmalarını temizleyip yeniden taktım. kablo tesisatını yeniden toparladım. hemen geliyorum. 5 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 31 Ekim 2015 Yazar Paylaş 31 Ekim 2015 ohhh mis gibi bagajın işi bitti diyenler yanılıyor. daha bagaj döşemesinden 27 yılın kirinin çıkarılması işi var. gündüz söküm, gece temizlik. şu parçanın haline bir bakın Allah aşkına. bu da aynı parçanın sabah kuruduğunda çektiğim fotosu. benim tercihim bundan yana. diğer taraf kaplama parçası bagaj sırt duvarı kaplaması ter temiz olmuş bagaj taban döşemesi bu sabah hemen temizlediğim bagaj kaplamalarını takıp koruma barlarının montajını tamamladım. geceden yıkadığım stepne ve avandalık platiğini de taktım. laminatların altına konan şilteden bir boy kestim. ne olur ne olmaz belki bagajdaki eşyalardan vs. su gelir diye bagaj halısının altına şilteyi ölçüsünde serdim gitti. bagaj döşemesi işi tamam. yalnız bagajın halısındaki o lekeleri ne kadar fırçalasam, köpürtsem de çıkmadı. bagaj gerçekten nefes aldı. tabi bu arada sizin bu mesaj içinde göremediğiniz bir de park sensörü montajı macerası var o halıların altında. birazdan o kısma da değineceğim inşallah. 5 Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ekim 2015 Paylaş 31 Ekim 2015 Reklama giren film gibi devamını bekliyoruz sürekli Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 31 Ekim 2015 Yazar Paylaş 31 Ekim 2015 biraz önce o halının altında bir de park sensörü macerası var demiştim ya. işte o maceraya giriyoruz. aha bu en ucuz sensörü aldım. hepsi şurada burada. önce dış sensörler olmak üzere sensörlerin ölçüsünü alıp, dıştaki sensörler arasını 3 bölüp çıkan sonuca göre aralıklarla da orta sensörlerin takılacağı yerleri karot ile açtım. ihtiyar komşum o esnada meraklanmıştı sağ olsun yardım etti tamponun ucundan tuttu ve attık tamponu bir kenara. tampon görüldüğü üzere büyük bir ana tampon üzerine geçirilmiş küçük ikinci bir tamponcuğu olan türden. ben en dıştaki tampon ekini tampondan ayırdım ve sensörleri oraya taktım. fotosunu unutmuşuma ama o süngerden kablolar için bir yol açtım. haliyle kablolar tampon ekinin tampona tam oturmasına mani olmadılar. işte hoku pokus tampon yeniden yek pare oldu. bu işi sihirle yaptığıma inanan var ise buraları terketsin yoksa çok kızarım. iflahımı söktü sayılır çünkü tampon. daha önceden kabin içinde çalışırken ilerisi için kolaylık olur diye sensörün öne giden kablosunu arabanın kendi kablo tesisatından geçirdiğimi söylemiş miydim? ben evet olarak hatırlıyorum sorunun cevabını. bu sebeple detay vermiyorum. anten motorunu tutan sacın iç yüzüne de sensörün adi beynini ve bağlantılarını yaptım. ses nereden geliyor peki diyen varsa, önden geliyor ses. sensörün kablolarını soldaki bagaj havalandırma menfezinden verdim. fotoda henüz vermediğim an itibarıdır. sol havalandırma menfezi tampona tam oturduğu için artık bir kenarını kablolar için kesmek zorundaydım. üzüldüm ama yaptım maalesef. herşey hallolunca bagaj döşemesini takmadan evvel kabloları güzelce hizaya soktum. akşam arabayı yürütünce test ettim sensörlerde şimdilik sıkıntı yok. ama kişisel fikrim bu sensörden almayın, itimat edilmez bence, ayrıca çok kısa mesafe kalası başlıyor. öyle reklamındaki gibi bir buçuk metreden algılamaya başlar vs. laflarını test ettim. yok babam yok ne bir buçuğu bir metreden algılamaya başlasa bile iyi. velhasıl almayın derim. her şey güzel olacak diye bir kaide de yok. doğruya doğru; sensörü kendim aldım, kendim de taktım, takarken çokta özen gösterdim ama sonucu beğenmedim. kimse bir yere ayrılmasın birazdan geliyorum. anlaşılmıştır sanırım. 7 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 31 Ekim 2015 Yazar Paylaş 31 Ekim 2015 işte bu hafta sonu yaptığım işlerden biri daha. bu kez biraz geliştirme var. henüz bu işin sonunu getiremedim ancak ufaktan bir girizgah yapalım. konumuz arka ayak bölümüne gizli bir aydınlatma yapmak. sanırım önceden kabin içini toplarken halıyı takmadan önce; koltuk altlarına ve sağlı sollu konsol altına yeni ve ilave bir tesisat çektiğimden bahsetmiştim. işte ol tesisatın olduğu yerlerde gizli led aydınlatmalar olacak inşallah. çok çakında hayırlısı ile. bu sebeple önce koltukları takmadan şu ledleri bir gizleyeyim diyerek başlayıverdim. tabi gündüz işlerini halledip eve çıkınca (daha da doğrusu çatıya) ancak bakabiliyorum bu işlere. hemen söyleyeyim fotodaki gibi asla evden dışarı çıkmam ama bu işler sırasında gerçekten akşama şaftım kayıyordu. öne koltuğun arkasına ledleri sabitlemek için minnacık bir delik açtım. koltuğun taban kısmının arkasında metal bir yüzey var ve o kısma ledleri planladım. bu tahtanın bir yüzü koltuğun sacına vidalanacak. hani biraz önce delik açtım ya. benim havya ile pek aram yoktur. sağ olsun hemen eniştemin yanına gittim. bir çırpı şunları lehimleyelim diye. misarifi geldiği halde beni kırmadı. neşeyle lehimledik. hemmen kompressöre atlayıp geri eve döndüm ve artık koltukların gizli led aydınlatmaları oldu. işte ledin kablo uçları. bugün akşama doğru ise kardeşim, abim ve şen bacanakla birlikte koltukları yerine yerleştirdik. ayrıca biraz da gezdik tozduk. başka nerelerde ne var diyerek bir test sürüşü gerçekleştirdik. tabi herkesin bir konuda bir fikri var elbet. ama bu gidişle bizim geliştirme listesi uzar uzamaya da. ben kısayım. neyse konuyu dağıtmayayım. işte şimdilik işin sonu. pırıl pırıl ve mis kokulu bir w124 emektar Mercedes. (daha önce söylemedim fakat benim koku alma duyum neredeyse sıfıra yakındır. bana kötü kokan bir yerde normal bir insan evladı tiksiniyordur da utandığından ses etmiyordur beki. ister iyi olsun ister kötü bir kokuyu ben bile hissediyorsam o gerçekten kötü yada gerçekten güzeldir. araba iş sonunda gerçekten güzel kokuyordu.) akşam test dönüşündeyiz. (kolayda diğer yıldızda bu vardı. geçirdim sırtıma. en azından bir fotoda olsun düzgün çıkayım istedim. artık kirli iş pantolonu ile ne kadar düzgün çıkarsa) şimdilik iş bitti diyorum. iç kısımda vites kolu için bir kaplama ve gösterge gelince led işi kaldı sayılır. ama bir şekilde iş çıkar zaten. bu gecelik tamam diyorum. devam ederiz iş yaptıkça inşallah. selametle kalın. www.mbclubtr.com artık kardeş forum sayılır bir nevi. forumun polarıyla fotoyu da çektik mi tamam artık bu araba bizim kulübe girmeye yakışır anlamında bir poz oldu. sanırım bu w124 üm kulübün bir üyesi olmayı hak etti gibi. 4 Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ekim 2015 Paylaş 31 Ekim 2015 Soluksuz okudugumuz bir arkasi yarin konusuydu. Emeginize sapka cikariyorum ve Yüce Allah'ın yeni aracinizi kazasiz belasiz gunlerde kullanmanizi nasip etmesini diliyorum. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 31 Ekim 2015 Paylaş 31 Ekim 2015 Ne oldu bitti mi okuyoduk ne güzel :/ Büyük emek var.. Helal olsun.. Keyifli günlerde kullanılsın inşallah Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 31 Ekim 2015 Yazar Paylaş 31 Ekim 2015 Ne oldu bitti mi okuyoduk ne güzel :/ Büyük emek var.. Helal olsun.. Keyifli günlerde kullanılsın inşallah arada soluklanmam lazım. belki bu tempoyla olmaz ama devam eder inşallah. daha gerçek maun olan bir parça nasıl tamir edilir. öğrenip maunları elden geçirmek var. o tesisat çekilen ledlerin bağlanıp arabanın aydınlatılması var. led aydınlatmaya çevrilen göstergenin takılması var. çakma sanrufun mekanizmasını iptal edip, sabitlemek var. ses yapıyor namussuz. bugün hız göstergesi olmadan sürüş yaptım ama sanruf varken hızı anlamak için göstergeye gerek yok bu arabada. sonradan açılma olduğundan üfleme sesi gibi bir ses çıkarıyor namussuz. o uyduruk teyp yerine arabanın ele geçirdiğim orijinal teybinin takılması ancak onun görünmez bir şekilde güncel desteklenmesi var. fren balataları ve hidrolik değişimi var. arabanın içinde el sürmediğim yerlerden olan kapı yüzleri var. kapı yüzünü açmışken nazlı çalışan cam motorlarını karşıma alıp "nedir olum sizin derdiniz? aha cereyanda geliyor, e peki niye cansız çalışıyorsunuz. canınızı sıkan her neyse söyleyin halledelim. yoksa benim canımı sıkmayın" demek var. tabi umulmadık başka şeyler de olur elbet. siz yeter ki iştirak edin hocam. artık küçük çocukların oyuncakları ile oynadıkları gibi bende bununla oynar dururum hayırlısı ile. Allah kaza bela vermesin, cümlemize sağlık sıhhat ve hayırlı bir ömür ihsan etsin inşallah. gerisi bir şekilde gelir. gelmezse de ne yapalım. ama niyetliyim bu arabaya saygı duyuyorum. potansiyeli olan, iyisini hak eden bir makine kendisi. 5 Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ekim 2015 Paylaş 31 Ekim 2015 (düzenlendi) Kapı yüzleri tertemiz gibi.Ellersen dahada güzel olacaktır. Ön koltuktaki deri kenar kısımlar sonradan yapıldı değil mi? Vites altındaki büyük kare parça nedir? 31 Ekim 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 31 Ekim 2015 Paylaş 31 Ekim 2015 kapı yüzünü açmışken nazlı çalışan cam motorlarını karşıma alıp "nedir olum sizin derdiniz? aha cereyanda geliyor, e peki niye cansız çalışıyorsunuz. canınızı sıkan her neyse söyleyin halledelim. yoksa benim canımı sıkmayın" demek var. Cam fitillerine ( camın hareket ettiği kanallara ) wd 40 sıkmak hızı oldukça arttırıyor, tavsiye ederim. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ekim 2015 Paylaş 31 Ekim 2015 (düzenlendi) Cam fitillerine ( camın hareket ettiği kanallara ) wd 40 sıkmak hızı oldukça arttırıyor, tavsiye ederim. Bu ayrı ve farklı bir çözüm. Cam açma Motor ve kriko sistemi toz vesaireden dolayı mafsal kısımları sıkıntılı hale geliyor.İlk etapta bu kısımlar temizlenince güzel çalışıyor. Bu yaştaki araçta bacak mafsalındaki kireçlenmeyi önlemek gibi bir işlem oluyor. 31 Ekim 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Kasım 2015 Paylaş 2 Kasım 2015 Ciddi bir emek sarfetmişsiniz,güzel günlerde kullanın. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 2 Kasım 2015 Yazar Paylaş 2 Kasım 2015 öncelikle bir düzeltme yapayım. aracın data kartına Mercedes forumundan bir arkadaş daha da dikkatli bir şekilde bakmış sağolsun. düzeltme kısmını o arkadaşa borçluyum. benim sizlere bagajdaki sağlı sollu demirleri koruma barı olarak tarif etmem hatalı bir tanımlama. o demir borular her w124 te olmayan bir parça imiş. aracın data kartından arabada karavan paketi olduğu anlaşıldı. o koruma barı dediğim parçalar ise karavanın ağırlığı arka şaseye fazlaca yük bindirmesin diye karavan paketinde yer alan ekstra arka şase karavan takviyeleriymiş. yanı sıra bagajı toplarken fazladan paralel kablo tesisatı görmüştüm ve fotoların birinde o fazla tesisatın ucu boşta olduğu için kabloları düzenlemiştim. meğer o tesisatta karavan prizinin soketiymiş. ancak zaman içinde karavan prizi yerinden çıkarıldığından boşta kalmış. ilk fırsatta bulursam bir karavan prizi, hemen o bağlantıları da yapacağım inşallah. arabanın ruhsatına çeki kancası vs. ekletmeye gerek yok. kısaca zaten orjinalinde kanca ve karavan paketi varmış anlaşılan. Kapı yüzleri tertemiz gibi.Ellersen dahada güzel olacaktır. Ön koltuktaki deri kenar kısımlar sonradan yapıldı değil mi? Vites altındaki büyük kare parça nedir? o parça da 80 li yılların az olan donanımlarından biriymiş abi. civalı termometre. ama hava civa. şu an faal değil. bende sonradan takılma bir şey zannediyordum ancak konsolu sökünce tırnakları vs. orijinal ve konsolda bu parçanın takıldığı yer bu parça için orijinal. data kartından bu da teyid edildi. ancak şu an faal değil maalesef. Cam fitillerine ( camın hareket ettiği kanallara ) wd 40 sıkmak hızı oldukça arttırıyor, tavsiye ederim. sıkarım hocam. wd 40 da sıkarım, yağ da sürerim inşallah. parlak fikirlere her zaman ihtiyaç var. Bu ayrı ve farklı bir çözüm. Cam açma Motor ve kriko sistemi toz vesaireden dolayı mafsal kısımları sıkıntılı hale geliyor.İlk etapta bu kısımlar temizlenince güzel çalışıyor. Bu yaştaki araçta bacak mafsalındaki kireçlenmeyi önlemek gibi bir işlem oluyor. abi şu havalar biraz müsaade etse ne kiraç kalacak ne menisküste, soğuklarda çalışırsam bir müddet sonra benim dizler bozulacak. Ciddi bir emek sarfetmişsiniz,güzel günlerde kullanın. teşekkürler. gelelim bugünün konusuna. göstergelerim Mercedes forumundan led yaparak arabamızı şenlendiren arkadaşımızdan bugün geri geldi. tam olarak yerine takmadım (km. halatını yağladıktan sonra takacağım inşallah.) ama denemek için idareten yerine taktım. işte göstergenin yeni aydınlatması ile fotoları ve bir eski hal örneği için karanlıkta arabanın içi. yakında şenlenecek inşallah. hemen bir dip not gireyim. fotolarda göstergede görünen yağ basınç ibresi çok faydalı bir ibredir kendileri. rölantide dahi 3 yani tam basıncında olması arabanın motorunun iyi olduğuna bir işaret sayılır. sadece bu göstergeye bakarak motor güzel diyemeyiz belki ama kötü durumdaki bir motor için bu ibre kesinlikle geçerlidir. yani rölantide bu ibre 2 nin altına iniyorsa o w124 ün motoru kesinlikle bir usta ile tanışacak anlamındadır. 5 Yorum bağlantısı
Recommended Posts