M.Fatih Yüce 21 Ekim 2015 Paylaş 21 Ekim 2015 (düzenlendi) Mahmut, Sen yaptıklarını anlattıkça ben oturduğum yerde yoruluyorum okurken Eline sağlık ne diyeyim bilemedim. Allah kolaylık versin. Avatardaki resimde şişman gibi görünüyorsun ama gerçekte hiçte öyle değilmişin 21 Ekim 2015 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 21 Ekim 2015 Paylaş 21 Ekim 2015 Elinize sağlık, devamını bekliyoruz. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 21 Ekim 2015 Yazar Paylaş 21 Ekim 2015 Bayağı hızlı başladınız araçla uğraşmaya inşallah hızlıca da bitirebilirim yoksa günler kısalıyor ve soğuyor. hızlıca bitiremezsem durum sıkıntılı. Mahmut, Sen yaptıklarını anlattıkça ben oturduğum yerde yoruluyorum okurken Eline sağlık ne diyeyim bilemedim. Allah kolaylık versin. Avatardaki resimde şişman gibi görünüyorsun ama gerçekte hiçte öyle değilmişin abi haklısın avatardaki fotoda ve forumdan canlı canlı görüştüğüm son kişilerin hatırlayabileceğinden biraz zayıfladım ve spora daha düzenli devam ediyorum son birkaç yıldır. Elinize sağlık, devamını bekliyoruz. şu an konuyu devam ettirecek yeterince malzeme ve foto var ama her zaman fırsat bulamıyorum. ancak önümüzdeki haftaya kalmaz hem arabayı toplama işlerimi hem de konuları foruma fotolarıyla yükleme işini hallederim inşallah. şu an işler sizin gördüklerinizden daha ileride aslında. 6 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 23 Ekim 2015 Yazar Paylaş 23 Ekim 2015 koltukları biraz geliştireceğimden bahsetmiştim sanırım. gelişim dediğim de topu tüfeği kesme sünger, a101 ve Bim poşeti ve birazcıkta koli bandıyla olan bir işmiş en nihayetinde. önce kenarları doldurmaya başladım. sonra poşetleri iskelete yapıştırdım ve kenarı kıyıyı bir güzel sıkıştırdım. aslında koltuklar gayet rahattı. işlem sonrası biraz daha güzel olmasını ümid ediyorum. tabi bunu arabaya takıp yol yaptığımızda anlayacağız. sanki işi boş yaylar daha fazla yaylanıp, yük kalkınca da birden boşalıyor gibi bir hissim vardı, sanırım içi süngerle dolunca bu durum biraz konforlu olacak gibi. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 23 Ekim 2015 Yazar Paylaş 23 Ekim 2015 böylelikle arka koltuklar arabaya takılmaya hazır hale geldiler. arka koltuklarla ilgili sadece ara kolçağın ve ara kolçak altındaki emniyet kemeri tutucular kaldı. onları da hayırlısı ile şipşak hallderim inşallah. gelelim diğer mevzulara. bu işlere girişmişken arka koltukları sökünce pandizotu ve hoparlörleri, şu ön koltukların altını bir süpürüyüm diyerek te ön koltukları ve el değmişken diye halıyı vs. kaldırdım attım. pandizot ve hoparlörler çıktıktan sonra kalan sac sağ ön taban elektrik soketini vs. söküp sağ ön koltuğu arabadan çıkardım. ve işte halının manzarası arabayı terketmiş halde elektrikli koltuk ve motorlarının alttan görünümü sürücü koltuğunun çıkması zaten kolay. 4 tene cıvata hepsi bu. sürücü taraf tabanda çok maharetli lpg ustalarımızın montaj sırasında tam olarak kapatmadıkları kablo tapasından giren suyun yol açtığı pasların ufaktan görünüşü. bu işe de bir el attım atmasına da. hele bir yarın sabah olsun o iş nihayete erecek inşallah. abim sağolsun o günde işten yeni gelmişti. yardım için emniyet kemerlerini kaplayan yan direk trimlerini ona söktürdüm. ve işte taban halısı, önden de arkadan da arabadan çıkmış vaziyette. mal yıkanmaya ve tertemiz edilip yerleştirilmek için artık ellerimde. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 23 Ekim 2015 Yazar Paylaş 23 Ekim 2015 başladım temizlemeye. ama şunu söyleyeyim ki hiç bir kimyasal yada temizlik makinesi, deterjan+fırça+herif kuvvetinin fazlası bir temizliği sağlayamıyor. öyle olmasa bu kir çıkar mı Allah aşkına. sürücü tarafı taban halısı hele şu yan halı kaplamalar sanki hiç temizlenmemiş bu güne kadar. arabadan çıkan en kirli halı parçası bunlardı sanırım. taban halısını yıkamadan önce bir güzel süpürdüm ve kuru kuru fırçaladım. çünkü o haliyle yıkasam inanın su değince halının yüzünde çamur olurdu. tabi kurtuluşu yok. taban halısı da fırça ve su ile tanışacaktı köpüklü haliyle arka pandizot. orta kapı direklerinin temizlenmiş ve yıkanmış iç yüzleri. bu parlak metal olan kısımlar simsiyahtı neredeyse. bu parçaları hemen bezle sildim. çünkü deri yapıştırmaları atar diye korktum. zaten bazı yerlerinde yapışkan zayıflamış. o kısımları yapıştırıcı ile yapıştıracağım. (unutmuştum iyi aklıma geldi şimdi) bu da dış yüzleri arka direklerin temizlenmiş hali iç yüzü 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 23 Ekim 2015 Yazar Paylaş 23 Ekim 2015 sürücü koltuğundan araba kasislere girdikçe tuhaf gıcırtılar geliyordu. ayrıca koltuğu ne kadar öne almaya çalışsam de koltuk tam olarak öne yaklaşamıyordu. yani kızağında bir sıkıntı olduğunu tahmin etmek için çok zekaya gerek yoktu. yanı sıra koltukları arabadan çıkarınca sürücü koltuğunun daha önce tamirat gördüğünü anladım ve koltuğu tüm detayları ile sökersem illaki başıma iş alacağım diye sadece kızakları temizledim, yağladım ve kırık yeri çabucak buldum. o ksımı da karşılıklı delikler açarak tel ile diktim. tabi yinede koltuk bir kaç parçaya ayrıldı. koltuğun ayakları paslanmıştı. ancak bu fotoda önemli olan alttaki iki vida. o iki vidayı çıkarınca koltuk kolayca dağıtılabiliyor. ama o iki vidayı almadan uğraşırsan başın belada demektir. hep kendi kendime 124 iç fotosu gördükçe bu demir neyin nesi kardeşim la ne malmış bu koltukları tasarlayanlar boş yere koltuğun yanına da boş kızak koymuşlar diyordum. meğer o parça koltuk aşağı yukarı hareketiyle emniyet kemeri tokasının sürekli sabit bir pozisyon almasını sağlıyormuş. koltuğu sökünce mekanizmayı inceledim. zekice tasarlanmış. koltuklarımız da recaro marka koltukları iki parçaya ayırdım. bu poşetten anladım ki koltuk tamir görmüş kesinlikle. kızaklarını sprey boya ile boyadım. ayrıca yağladım. o fotodaki şey yağ değil diyenler olabilir. elimde o an o vardı. püskürttüğü şey yağlı bir şey. iş gördü. kızak bildiğin kayıyor. bu kez abim buharlı temizlik makinesi ile koltuk kumaşlarını buharla temizliyor. bu da sağ ön koltuk alt görüntüleri sürücü koltuğunun kırık iskeletinin fotolarını çekmediğime şimdi çok üzgünüm. ancak tamir sırasında olur mu olmaz mı derken heyacandan fotoyu ihmal ettim. karşılıklı delikler açıp terzi gibi telle dikince de sevinçten aklıma gelmedi. ancak bundan sonra koltuk gıcırdamaz inşallah. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 23 Ekim 2015 Paylaş 23 Ekim 2015 Valla yoruldum [emoji2] ellerinize sağlık [emoji4] Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ekim 2015 Paylaş 23 Ekim 2015 Abim maşallah. Heyecanla takipteyim. Çok güzel emek var ortada elinize sağlık.O koltuğu salona koymak orada parçalamak cesaret ister. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 23 Ekim 2015 Yazar Paylaş 23 Ekim 2015 tabanda iki bölgede pas tespit ettiğimden bahsetmiştim. o paslı kısımları önce tel fırça marifetiyle temizledim. hatta sürücü tarafı gaz pedalı dibindeki pas sağa doğru ilerlemiştir diye ön yan halıyı falan da söktüm. vesileyle pedal üst kaplamaları ve direksiyon altı yan halı vs. de yıkamadan nasibini alacak oldu. kablo kanallarını da bu iş için sökmek zorunda kaldım. tabi onlarda görünmeyen veya el değmeyen aksam olsa bile yıkandı aklandı paklandı. fırçalarken fırçalama sonrası sağ ve sol taban baktım fırça ile tam olarak temiz saca ulaşamıyorum. ertesi gün hemen matkaba takılabilen cinsten üç tane canavar fırçalı taş aldım ve giriştim işe. iş bitiminde hava kararmıştı foto yok. devamında ise gri renkli pütür ile temizlediğim yerleri iyice pütürledim. artan kısmını da çöpe atacağıma arka kısmın tabanına da uyguladım. kullandığım pütür (fırçayla sürdüm) pedal üst kaplamaları ve yan halılar da yıkanmaya hazır. aha şip şak yıkandı. burdan bakmak ne kolay değil mi? ertesi gün pütür iyice kurumuşken çektiğim fotolar. fotolarda yüzeyde düz olmayan hatların sebebi benim. çünkü zamanla kendini bırakan macun gibi bir yüzey vardı ve o çatlamıştı. sacı bırakmadığı yere kadar o yüzeyi kazıdığım için sonuç böyle görünüyor. bu gecelik bu kadar. yarın sabah erkenden kalkıp inşallah ziftli kağıt ile tabanı kaplayıp ufaktan montaj başlamanın planındayım. 3 Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş 23 Ekim 2015 Paylaş 23 Ekim 2015 Hamama gitse bu kadar kirklanmazdi her halde☺ elinize kolunuza sağlık. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 23 Ekim 2015 Yazar Paylaş 23 Ekim 2015 Abim maşallah. Heyecanla takipteyim. Çok güzel emek var ortada elinize sağlık.O koltuğu salona koymak orada parçalamak cesaret ister. yok hanım alıştı artık evde insan evladı gibi duramamama. sıkıntı yok bu yüzden. katılan herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım ayrıca. bu arada biraz önce mesajı yazarken aklıma geldi dediğim orta kapı direklerinin iç yüzündeki kaplamanın derisinin açılan yerlerini güzelce yapıştırdım. evde mandal kalmadı valla 3 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 24 Ekim 2015 Paylaş 24 Ekim 2015 Abi birde bana laf söylüyon bir şeyler yapınca, fena dalmışsın arabaya 1 Yorum bağlantısı
Misafir 24 Ekim 2015 Paylaş 24 Ekim 2015 Ellerine, emeğine sağlık Mahmut abi.. Resmen yeniden doğacak Yıldız. Şu arka koltuk altına kullandığın market poşetleri geri dönüşümlü, zamanla eriyip gidiyorlar. Eğer bant ile komple kaplamadıysan, poşetler eriyip süngerlerin dağılma ihtimali olabilir. Bilgin olsun. Yorum bağlantısı
Semih Usluer 24 Ekim 2015 Paylaş 24 Ekim 2015 Heyecanla takipteyim.. Elinize emeğinize sağlık.. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 24 Ekim 2015 Yazar Paylaş 24 Ekim 2015 Abi birde bana laf söylüyon bir şeyler yapınca, fena dalmışsın arabaya dalmak ne kelime ağzını burnunu toparlıyorum. bugün ne gösterge kaldı ne konsol ne torpido. girdik girmeye anasını satayım. benim senin gibi kapalı yerim yok ama Furkan usta. açık alanda çalışıyorum. günler kısaldı. hava erken kararıyor ve soğuk. bugün üstüme yarım saat yağmur yağdı. plansız başladım ancak planlı bitirmek niyetindeyim inşallah. sanırım cumhuriyet bayramı sonrası işler bitecek gibi. bu cumhuriyet bayramı belkide son yıllarda yaşayacağım en mutlu bayramlardan biri olacak hayırlısı ile. tavsiyelerini ihmal etme. ben montajı yaptıktan sonra abi keşke şunu da söyle etseydin diyeceğin bir şey olursa telefondan da görüşebiliriz çünkü işler foruma yüklediğimden daha önde gidiyor. Ellerine, emeğine sağlık Mahmut abi.. Resmen yeniden doğacak Yıldız. Şu arka koltuk altına kullandığın market poşetleri geri dönüşümlü, zamanla eriyip gidiyorlar. Eğer bant ile komple kaplamadıysan, poşetler eriyip süngerlerin dağılma ihtimali olabilir. Bilgin olsun. Kerem aramızda detaycının da detaycısı varmış ta haberim yokmuş. ben o naylon poşetlerin üzerini tamamen koli bandı ile geçmiştim geçmesine de poşetin çözüneceğini akıl etmeden yaptıydım bant işini. peki hocam o poşetler çözünene kadar sence bu araba kalır mı? ya da ben? sanki uzunca bir müddet lazım o poşetlerin kendiliğinden çözünmesi için. ilgin için teşekkürler. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 24 Ekim 2015 Yazar Paylaş 24 Ekim 2015 peki bugün neler yaptım. birazdan bugünü özetleyelim. hafta içi ekranlı bir park sensörü almıştım. sensörleri vs. takmadım ama park sensörünün öne koyacağım ekranının kablolarını arabanın orijinal kablo kanalından geçirdim. arka hoparlörleri sonradan takmışlar ve kabloları ortalıkta fevri geziniyorlardı. park sensörünün tesisatını çekerken hoparlör kablolarını ve lpg sisteminin kablolarını da arabanın orijinal kablo kanalının içinden geçirdim. boşta duran yan yana iki kablo vardı onları ortalıktan kaldırdım. sanırım sonradan takılan alarm cinsi bir şeyin kablosuydu ve uçları boştaydı. tabana her iki yüzüde ziftli olan malzemeden döşemek için tabanın kalıplarını çıkardım. kalıpları çıkardıktan sonra ziftli malzemeyi kestim ve hazırladım. yarın sabahtan ilk işim inşallah pürmüz ile malzemeyi hem sıkıca yapışacak hem de kolayca şekil alacak kıvama getirip yapıştırmak olacak inşallah. yarın da yağmur yağarsa bu işi erteleyip ön göğüsü, gösterge panelini, torpido ksımını ve orta konsolu yeniden takmaya niyetliyim. yok yağmur olmazsa öncelik tabanın yapıştırılması kartonlardan tabanın şekline uygun kalıplar hazırladım. sol tarafın kalıpları hazır. kaplamasını da kalıba göre kesip hazır ettim. sağ tarafın kalıbı da bitti. ayrıca bu tarafın kesilecek sadece bir kaplaması kaldı. nasipse artık sabaha inşallah. orta konsol ve havalandırma ünitesi ıvır zıvırı derhal orta konsolu yıkadım ve aklayıp pakladım. iç yüzü komple sigara külü ve katran gibi birşeydi. yolcu tarafı torpido altı kaplamasını temizlenmiş hali. torpido gözünü de komple su ve fırça ile yıkadım. şimdi kurumaya bıraktım. gerçekten başta siyah, sonlara doğru gri kirli su çıktı namussuzdan. ama gerçekten temiz oldu. su doldur iç kıvamına geldi. sol yan halıyı hatırlarsanız söküp yıkamıştım. sağ yanın da canı çekmiş temizliği. arada bakıp bakıp şu halime bir bak diyordu zaten. kirli hali. hemen bir banyo da buna. kurumaya bıraktım. baştaki ıvır zıvırların temizlenmiş halı. havalandırma ünitesini yıkamadım. çünkü fotolardan görünmüyor ama içinde devre kartları vs. var. mercedesin bu kasayı imal ederken gerçekten malzemeden hiç kaçmadığını hemen hemen her gün müşahede ediyorum. o havalandırma ünitesinin içinde devre kartı olduğunu Mercedes forumunda üniteyi açan birinden biliyorum. yoksa parçayı eline alsan inan hiç bir şekilde bunu içinde elektronik olur mu deyip suyun altına tutarsın. adam devre kartını vidayla plastiğe tutturup bırakıp gitmemiş. helal olsun yapana. 4 Yorum bağlantısı
Çağdaş Başlılar 24 Ekim 2015 Paylaş 24 Ekim 2015 Buyuk cesaret sabır emek ve ozen, ellerinize emeginize saglik. Takipdeyim sonucu merakla bekliyorum. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 24 Ekim 2015 Yazar Paylaş 24 Ekim 2015 Buyuk cesaret sabır emek ve ozen, ellerinize emeginize saglik. Takipdeyim sonucu merakla bekliyorum. sonucu inanın bende sizler kadar merakla bekliyor ve ümid ediyorum. inşallah cumhuriyet bayramı sonrası yeniden bineceğiz delikanlıya ama bu sefer temiz temiz kullanacağız hayırlısı ile. Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 24 Ekim 2015 Paylaş 24 Ekim 2015 Çok imreniyorum valla, çok büyük emek var. Keşke bir tane de ben bulsam böyle uğraşsam üzerinde Ellerinize sağlık.. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 24 Ekim 2015 Paylaş 24 Ekim 2015 Araba toplanmadan seni ziyaret etmek farz oldu Abi. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts