Ali Tatlısu 20 Ekim 2015 Paylaş 20 Ekim 2015 geçen kış amcamın 98 model e200 ünü satmıştım. alan arkadaş başka hiç birşeye bakmadan, sadece bu yıldızlara bakarak almıştı aracı. Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle 20 Ekim 2015 Paylaş 20 Ekim 2015 Hayırlı olsun,Allah kaza bela göstermesin. Yorum bağlantısı
Berkay Özdemir 20 Ekim 2015 Paylaş 20 Ekim 2015 Abicim hayırlı olsun.. W124 hep kafamda olan ancak parçasıyla yakıtıyla benı korkutan bır arac.. Konuyu takipteyim.. ilgili anlatım için teşekkürler Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 20 Ekim 2015 Paylaş 20 Ekim 2015 Maşallah maşallah kazasız cezasız ;boyasız kullan Mahmut Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ekim 2015 Paylaş 20 Ekim 2015 yıldız denneler kaportadaki üçgen işaretleri midir? 1 Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan 20 Ekim 2015 Paylaş 20 Ekim 2015 Hayırlı olsun.iyi günlerde kullanın inşallah Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 20 Ekim 2015 Paylaş 20 Ekim 2015 Çok keyifli bir anlatım, teşekkürler. Kazasız, belasız, keyifli sürüşleriniz olsun. Anlatımın devamını merakla bekliyorum. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 20 Ekim 2015 Yazar Paylaş 20 Ekim 2015 yıldız denneler kaportadaki üçgen işaretleri midir? evet abi o üçgenlere yıldız diyorlar. belli modellerde belirli sayılarda sayılması gerekiyor. örneğin w124 10 adet, w210 12 adet, w203 8 adet vs. yanı sıra 210 ve w203 lerde ayrıca kapı kodları diye ayrıca bir sayı da var. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 20 Ekim 2015 Yazar Paylaş 20 Ekim 2015 arabayı almadan önce tanıdık bir ustanın liftini kullanarak alttan bir göz attığımdan bahsetmiştim sanırım. ilk bakışta şanzumanın kuyruğundan ve diferansiyelin giriş kısmından bir miktar yağ sızdığını farketmiştim. usta şanzmuanın kuyruk kısmındaki yağın aslında şanzumandan değil el feneri ile baktığında egzos manifoldunun contasından veya oraya yakın bir yerlerden sızarak aşağıya indiğini söylese de kalbin tam inanmadı. bu sebeple arabanın alttan fotolarını tekrar alıp, arabanın altını yıkamak için yıkamacıya gittim. bu arada ilk gittiğim yıkamacı 80 lira isteyince hemen oradan tüydüm. sanayide kamyon ve otobüs yıkayan bir yere gittim. şunun altını yıkar mısınız dedim. yıkamacı oğlan abi zaten buda kamyon cinsinden sayılır çık şu rampaya 20 liraya hemi altını hemi de motorunu güzelce bir sıcak su ile fışılatıyım da gör diyerek beni rampaya aldı. arabanın altını yıkatmamdaki maksadım arabanın altı yağdan bir arınsın. bir müddet sonra tekrar alttan bakınca anlayacağım inşallah o kaçak şanzumanın kuyruğundan mı, yada diferansiyeldeki yağ akstan sızıp zamanla biriken yağlar mı? bakacaz bakalım neyin nesiymiş. bu sebeple alt yıkama lazımdı. yanı sıra bir düşüncemde nasıl olsa araba alttan basınçlı suyla yıkanınca tabanda bir yerden su alıyorsa kolayca bulabilirim düşüncesiydi. ve buldum da sürücü tarafı tabanındaki tapayı lpg ustası olacak ustacık maalesef tam takmamış ve araba o kısımdan su aldı. o kısmı da hallettim ama sırasıyla gelecek konular inşallah. hadi fotolar; işte diferansiyelin yıkanmadan önceki hali. (yıkandıktan sonraki fotosu yok. çünkü üstüme yağlı su damlıyordu) şaft ve köselesi lpg hortumları (o hortumların bir kısmı motora bir kısmı da döşeyen ustaya doğru gidiyor gibi) bak ustalık işi boru nasıl döşeniyormuş dif. önden görünüş şanzuman şüpheli yağ (yıkanmadan evvel) bu gece devamı gelecek inşallah. 3 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 20 Ekim 2015 Paylaş 20 Ekim 2015 Maşallah, kendinize güzel bir uğraş bulmuşsunuz. Babamında bir arkadaşı yıldız hastasıdır, yanılmıyorsam 4 tane Mercedesi var ve tamamen orjinal. Bu hafta uzun süredir takip ettiği 1991 model 560 SEL 'ide alıp filosuna katmış. ( 120 bin km de, tamamen orjinal ) Bir ara kısmet olursa bende garajına gidip arabaları detaylı inceleyip fotoğraflayacağım. Vesile ile aracınız tekrardan hayırlı olsun. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 20 Ekim 2015 Yazar Paylaş 20 Ekim 2015 yıkanırken ki ve yıkamadan sonraki bir kaç foto. yalnız şunu belirteyim akşam çekilen fotolardan önce arabayı bir kez de gerçek yıkamacıya yıkatmıştım. benim adetim değildir yıkamacıya araba yıkatmak ama malum bir seferlik bir jest yapayım koca oğlana dedim. bir seferlik yıkansın da bir kaba kiri çıksın akşam akşam uğraşmayayım dediydim. zaten cılkım da çıkmıştı. bu alta girip foto çekmeye çevredeki kişilerden utandığım için girmedim kusuruma bakmayın. eleman hızını alamayıp motoru da yıkarken. yalnız sonunda çok pişman oldu bu hareketi yaptığına güya yıkanmış motorumuz. şimdi inanın tam km. hatırlayamadım ama sayaç 395 bin yahut 495 bin yazıyordu. o kadar şeye baktın da buna mı bakmadın diyenler olabilir ama bence zaten şeydilmiş şeyin pardon motorun davası olmaz. asıl sıkıntı 88 model arabaya 95 bin dediklerinde yada kadranda bu rakam yazdığında çıkıyor zaten. yıkamacıya da ara ara gitmek mi gerekiyor ne? Sivaslı bir arkadaşımız alonetin orada mı oturuyorsun demişti. cevaben söyleyeyim biliyorsan arbanın fotolarının olduğu civardayım. her vakit beklerim. bu gece biraz daha devam ediyoruz inşallah. 3 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 20 Ekim 2015 Paylaş 20 Ekim 2015 Sivaslı bir arkadaşımız alonetin orada mı oturuyorsun demişti. cevaben söyleyeyim biliyorsan arbanın fotolarının olduğu civardayım. her vakit beklerim. bu gece biraz daha devam ediyoruz inşallah. Abi soran benim, mevkiyi tam çıkaramadım ama müsait olunca gelirim tabiki... Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 20 Ekim 2015 Yazar Paylaş 20 Ekim 2015 Abi soran benim, mevkiyi tam çıkaramadım ama müsait olunca gelirim tabiki... hocam kümbette emek sağlık ocağının ilerisi. fotonun çekildiği yer buhara caddesi. telefonum 505 446 55 79 yalnız bu aralar gelirsen arabayı bütün haliyle göremezsin hacim olarak arabanın yarısı evde. evin içinde de bir kısmı salonda, bir kısmı bir balkonda, bir kısmı başka balkonda, bir kısmı banyoda, bir kısmı çatıda. hızlıca bu işleri halletmezsem korkuyorum parça kaybedeceğim. bugünlerde uğrarsan göreceğin tek şey; kaporta, motor ve yürüyen aksam. iç döşeme vs. ıvır zıvır yok. araba şu an büyük bir kısmıyla bildiğin sacdan ibaret. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 20 Ekim 2015 Paylaş 20 Ekim 2015 hocam kümbette emek sağlık ocağının ilerisi. fotonun çekildiği yer buhara caddesi. telefonum 505 446 55 79 yalnız bu aralar gelirsen arabayı bütün haliyle göremezsin hacim olarak arabanın yarısı evde. evin içinde de bir kısmı salonda, bir kısmı bir balkonda, bir kısmı başka balkonda, bir kısmı banyoda, bir kısmı çatıda. hızlıca bu işleri halletmezsem korkuyorum parça kaybedeceğim. bugünlerde uğrarsan göreceğin tek şey; kaporta, motor ve yürüyen aksam. iç döşeme vs. ıvır zıvır yok. araba şu an büyük bir kısmıyla bildiğin sacdan ibaret.Şimdi hatırladım mevkiyi uygun bir zamanda haberlice ziyaret ederim Mahmut Abi, kayınpederim o yakınlarda oturuyor, numarayı kayıt ediyorum. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 20 Ekim 2015 Yazar Paylaş 20 Ekim 2015 yıkamadan hemen sonraki gün ilk işim. o ucube (tabiri sevmiyorum ama şiddetli bir gıcıklığı iyi ifade ediyor gibi) direksiyondaki sedef mi diyorlar, çakma maun mu diyorlar işte her neyse o zımbırtıyı çıkarmak oldu. içimden bir ses ulan bu direksiyonda bir halt olmasa emmi bunu taktırmazdı diyordu demesine ya, sonuçtan çekinerek söktüm o kaplamayı. bu sefer amca beni yanılttı (iyi de oldu aslında). o amcadan ummazdım sağlam direksiyonu sebepsiz yere sedefle kaplatmasını. buradan da çok teessüf ediyorum. şükür direksiyon temiz çıktı da sevindim. ayrıca hemen temizlediğim orijinal paspaslara da bir geçiş yaptım. hemen arabanın çehresi değişti gibi. yada bana öyle geldi. kaplamasız direksiyon. ohh miss, çiçek çiçek maşallah. önceden lpg dolum ağzı hemen benzin dolumunun yanındaymış ama muayene istasyonunda yerini değiştirtmişler. bir ara bir apaçilik yapasım var bu konuda. hele o delik orada dursun bakalım. ondan daha öncelikli olarak kapatılması gereken delikleri buldum nasıl olsa. sıra bir gün ona da gelir inşallah. 3 Yorum bağlantısı
Semih Usluer 20 Ekim 2015 Paylaş 20 Ekim 2015 Hayırlı olsun gülerek keyifle kullanın Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 20 Ekim 2015 Yazar Paylaş 20 Ekim 2015 mesaj yazan herkese çokça teşekkür ederim. konu içerisinde merak edilen birkaç konu oldu dikkatimden kaçmayan. ancak akış içerisinde hem fordcu hem yıldız seven ve bizimde kendisini çok sevdiğimiz bir arkadaşımız zaten sağdan elektrikli koltuğa cevap yazdığı için gerek kalmadı. önümüz kış ve evden başka kapalı bir yerim maalesef yok. ama araba dışarıda olduğu için günlük çalışma saatim sadece iş çıkışı oluyor o da artık karanlığa kalıyor. bu sebeple elimden geldiğince hızlıca işi yetiştirmeye çalışıyorum. hava kararıp ta eve girince de önceliğim foruma yazmaktan sa eve taşıdığım parçalarla ilgilenmek olduğundan genelde gece geç saatlere foruma mesaj yazmak mecburiyetinde kalıyorum. bu gecelikte bu kadar diyelim. aslında işler ilerledi ama foruma yüklemelerim bir hafta geriden geliyor gibi. yarın gece kısmet olursa devam edeceğim. 4 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Ekim 2015 Paylaş 21 Ekim 2015 yıldız denneler kaportadaki üçgen işaretleri midir?fordlarda da ford yazar minik minik bi kaç yerinde onun gibi Mahmut abi güle kullan. Burdaki motor 123 kasadaki 230e ler ile aynı mı. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 21 Ekim 2015 Yazar Paylaş 21 Ekim 2015 fordlarda da ford yazar minik minik bi kaç yerinde onun gibi Mahmut abi güle kullan. Burdaki motor 123 kasadaki 230e ler ile aynı mı. evet Mustafa 123 230 e ile aynı diye biliyorum. tabi son seri 123 lerle aynı. 123 ün bir de karbüratörlü olanları var biliyorsun. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Ekim 2015 Paylaş 21 Ekim 2015 Yakıtı ilerleyen zamanlarda paylaşırsın abi. Ne yakıyor merak ediyorum. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 21 Ekim 2015 Yazar Paylaş 21 Ekim 2015 geçen hafta değilde önceki haftanın sonuydu sanırım, şu amcanın halıyı bir sökeyim de koltuklar doğru düzgün dursun diyerek arka koltuk tabanını arabadan çıkarıp koltuğun altındaki sac kısımdaki tozuda bir alıp bir haftalığına Sivas'tan ayrı kalırım niyetiyle arka koltuk tabanını söktüm. nasıl oldu bilmiyorum, bir anda kendimi koltukları komple dağıtırken buldum kendimi. bir an kendi kendime sabaha yola çıkacan olum bırak bu işleri desem de başladım bir sefer diyerek arka koltukları ve pandizotu vs. aldım elime. koltukları en küçük detayına varana kadar parçladım ve taban kumaşını, süngerlerini vs. attım çamaşır makinesine bir güzel yıkadım. koltuk yıkamayla ilgili bir tecrübe edindim. o da şu; koltuk kumaşının kenarında karton şeritler var ve makinede o şeritler hamur gibi olup kumaşa bulanıyor. ayrıca benim gibi tez canlı olupta koltuğu süpürme ihtiyacı bile duymadan yıkayınca koltuk şeritleri arasında yıllar içinde biriken toz toprak çamur halinde kumaşa siniyor. bu sebeple taban kısmını bir kez daha yıkadım. sırt kısmını ise makineye sığmadığı için yıkamacıya gönderdim. ben tekrar eve dönene kadar nasıl olsa kurular diyerek evden ayrıldım. bu arka koltuk tabanının en alt kısmı bu ise bir üstteki fotodaki parçanın üstüne geçen şu meşhur 124 kasa hurma lifi ve ona geçmiş haldeki kumaş. alttan ve üstten görünümü bu üç ana parça alt koltuk oluyor kumaş hurma hasırına tel ile 6 yerinden bağlı bağlantı detayı olarak şu fotoyu iyi ki çekmişim. takarken bir ara kafam karıştı. kumaşla hurma lifi arasındaki bağlantı kumaşı hurma lifinden de kurtarıp evin yolunu tuttuk. bu ise sırtlık kısmı sırtlık kısmı daha detaylı şekilde bağlanıyor sırtlığın eti de kemiğinden ayrıldı nihayet kumaşı da lifinden ayrıdım ve artık herşey yıkanmaya hazır. taban kumaşı makinede hurma lifleri ve sırtlık kumaşı ise oto yıkamacısında yıkandı. bir 5 lira harcadık bile bu iş için Yakıtı ilerleyen zamanlarda paylaşırsın abi. Ne yakıyor merak ediyorum. Mustafa ne yakacak kömür değil ya. benzin ve tüp yakıyor. miktar olarak kaç torba kömürle ne kadar gidiyor bilmiyorum. çünkü daha hiç tüp bitiremedim. tüpü ağzınaca doldurdum duruyor öylece. söktük sökmeye diyerek koltuk altındaki izolasyon tantanasını da çıkardım ve sağolsun o parçayı da hanım nasıl olsa yıkanacak diye makinede yıkamış. aman yanlış anlaşılmasın fotolar kirli halinin. 4 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 21 Ekim 2015 Paylaş 21 Ekim 2015 Abi eline sağlık mis gibi olmuş. Yıkamadan önce deterjanlı suda bekletecek kadar vaktin olsaydı keşke, daha temiz olurdu. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 21 Ekim 2015 Yazar Paylaş 21 Ekim 2015 dün akşam koltukla ilgili herşey tam anlamı ile kurumuştu ve artık yeniden bir araya gelme zamanıydı. önce sırtlık evvela iskeleti temizlemiştim. hasır iskelete geçer kumaştaki astara geçen ve döşemeye oluklu şekil veren süngerler. o süngerleri de ayrıca yıkayıp kurutmuştum. süngerler de yerine girdi. bu sırada kızım ve yeğenim küçük elleri ile yardımcı oldular. sağolsunlar. kumaşı ve süngerleri hasıra bağlamaya başladım. bu işlerdeki en büyük yardımcım. abim. bir tütün yakalım diyerek bize geldiydi. yine çalıştırılmaktan kurtulamadı. el becerisi yüksektir. kumaşın kenarları iskeletteki kanallara tepilince sırtlık tamam oldu. kaldı bir ara kol dayaması. o da zaten 4 cıvataya bakıyor. civataları kaybetmedikçe sorun yok. devamında başladık arka koltuk tabanını toplamaya. süngerleri geçiren de yeğenim. elleri incecik maşallah. egzostan kolunu soksa sübap ayarı yapar. (böyle bir veteriner fıkrası vardı da aklıma geldi şimdi) süngerli halde kumaşımız hazır kumaş hasır ile buluştu birazdan devam inşallah. Abi eline sağlık mis gibi olmuş. Yıkamadan önce deterjanlı suda bekletecek kadar vaktin olsaydı keşke, daha temiz olurdu. hocam maalesef o dediğin vakit bende pek bulunmuyor. okul, iş yeri, saha kontrolü, gel eve arabayla uğraş, git spora, gel foruma vs. vs.bir de bakıyorum gece olmuş. bir gözümü açıyorum sabah. Allah sağlık versin hepimize inşallah. 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 21 Ekim 2015 Yazar Paylaş 21 Ekim 2015 ahan da mis gibi çiçek gibi arka koltuklarımız. yalnız taban kumaşında yılların verdiği deformasyon hissedilir düzeyde belli. fakat temizliğine kefilim. şu an üzerimdeki gömlekten temizdir sanırım. (veteriner için bu durum normal sayılır gerçi). koltuklarda koku vs. kalmadı. leke vs. yok. hele sırtlık umduğumdan da temiz oldu. evde araba koltuğuna oturup bir keyif kahvesi içmenin de ayrı bir tadı varmış. denedim tavsiye ederim. sonuçtan memnunum. arabaya bunu takmak zaten kolay. koltuklarla ilgili bir geliştirme planım var bu sebeple henüz arabaya koymayacağım. koltukların demir iskeletleri ile döşeme arasını küçük sünger parçaları ile doldurup koltuk arka yüzlerini de kaplama planındayım. bu planı da gerçekleştirince takacam inşallah. zaten şu haliyle içi boş arabaya taksam at ve kelebek ikilisi gibi olacaklar. 6 Yorum bağlantısı
Recommended Posts