Mahmut Şahin 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 yaşlı bir amcanın malum ilan sitesindeki ilanını uzun zamandır takip ediyordum ancak hep araya başka işler giriyor ve denk getiremiyordum. Geçen hafta değil bir önceki haftaydı sanırım denk getirdim. amca arabanın ikinci sahibi olduğunu 10 yıldır kullandığını vs. söyledi. para pul konuşmadan evvela bir yıldızları saydık. ben şöyle bir yarım saat bir saat turlasam olur mu dedim, ver nüfus cüzdanını turla akşama kadar dedi amca. tabi bende turladım ve beğendim. öyle yok kaportacıya baktırayım, yok boyasına baktırayım, yok motoruna baktırayım vs. demeden tanıdık bir ustanın dükkanında lifte kaldırıp kendi göz kararımca baktım. usta ekleyecek başka bir şey yok deyince de arabayı liftten indirip 1988 model w124 230e sahibi olmak için amcanın yanına süzüldüm. amca alıcı olduğumu anlamıştı, ben de amcanın arabayı bana satacağını hissetmiştim. hiç bir birimizi yormayalım emmi arabanın anahtarı elimde sana bir fiyat söyleyeyim anahtarı cebime koyayım ne dersin dedim amca teklifimden 250 lira daha fazlasını istedi. orijinal teybi varsa onu da getirirsen veririm dedim. amca bir müddet sonra elinde orijinal becker teyple gelince bendeki paralar ile amcadaki yıldız karşılıklı yer değiştirdi. şimdilik niye 124 kasa Mercedes yada niçin 230 e kısmına girmiyorum. ancak şunu söyleyeyim ki arabanın alımı satımı tesadüfle olmuş olsa dahi (ben zaten inanmam tesadüfe şansa) hedef zaten w124 230e idi. hedefe ulaşıldı. arabayı test ettiğim ve halen sahibi yaşlı amca iken çektiğim fotolar ile başlayalım isterseniz. bu arada fotolarda şu çok bahsedilen yıldız sayma mevzuu için fotolar da var. dikkatle bakarsanız tas tamam 10 adet 124 kasa yıldızı sayabilirsiniz. bu konu başlığı altında hem arabanın tanıtımını (çok aman aman bir araba değil belki ama merak eden vardır diye tahmin ediyorum.) ve hem de zaman içinde arabaya yaptığım işlemleri fotolar eşliğinde aktarmak niyetindeyim. şimdiye kadar aslında epeyce bir iş yaptım ve halen devam ediyorum. bu sebeple yeni konular açmadan 124 kasa mercedesle ilgili elimden gelen işleri bu başlıkta bütünüyle tutmak istiyorum. inşallah belki bir gün biri ford forumunda olsa dahi istifade eder. bu başlık epeyce devam edecek inşallah. bekleyin ve görün. 22 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Çok temiz görünüyor maşallah, Allah içinize sindirsin. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Çok güzel görünüyor, hayırlı uğurlu olsun. Büyük bir zevkle takip edeceğim. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Bu tür arabaları yaşlı amcalardan denk getirmek büyük şans. Çok özenli kullanıyorlar ve hiç eskitmiyorlar Güle güle kullanın maşallah. Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Hayırlı olsun abi.Benim çok hoşuma gidiyor bu model mercedesler.Merakla takipteyim. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Maşallah çok temiz bir 124 bulmuşsunuz hayırlı uğurlu olsun Yorum bağlantısı
Alper DEMİR 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Maşallah, Hayırlı uğurlu olsun. Sene 2002 de 88-230e otomatik vardı.koyu yeşil renk üzerine açık yeşil pakolari vardı tabi yeşil deri,klima sunroof dahildi.Çok seviyordum ama o zamanlar tupsuzdu namussuz benzini çok severdi Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Hayırlı uğurlu olsun Mahmut Abi güle güle kullan Alonetin orada mı oturuyorsun yoksa? Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 19 Ekim 2015 Yazar Paylaş 19 Ekim 2015 küçük bir duman molasından sonra devam edeyim istedim. bu arda mesaj atan arkadaşlara teşekkür ederim. bu mesajımdaki fotolarda arabanın satın alma işlemi yapılmadan önceki çektiğim fotolar demeden geçmeyeyim. araba hakkında özet olarak şunları söyleyeyim. araba gerçekten iyi kondüsyondaydı. donanım olarak; elektrikli koltuk, abs, hidrolik direksiyon, ön iki cam otomatik, kumaş koltuk, klima yok, far yükseklik ayarlı, motor; M102 kodlu mekanik enjeksiyonlu 2300 cc. hacminde 4 silindirli beygirler firar etmediyse 136 beygir ve 205 nm. tork, 100 bin km. önce rektefe değilse bile silindir kapağı rektefe görmüş, yağ vs. kaçağı bulunmayan lpg li bir motor. şanzuman 4 ileri manuel. değişen parça olarak sağ arka stop farı ve sadece öndeki kromlu ön panjur dışında değişen yok komple boyalı ancak kapı içleri vs. boyanmamış halde. arabanın kazası belası macunlu yada çekiçlenmiş yeri yok. hadi devam; bu fotoda sol sürücü kapsı tavan çıtasında karşılıklı duran iki üçgeni 2 yıldız olarak sayıyoruz. bu foto ise sol direğin fotosu. ve tepesi aşağı dönük yıldızı sayıyoruz. 124 kasaların en çok paslandığı bölgelerden ikincisi olan kapı altlarıdır.(birincisini merak edenler için marşbiyel köşeleri) çok şükür hiçbir kapıda pas vs. yok. sürücü kapısı altı. sol marşbiyel ve menteşeler. gayet temiz şükürler olsun. sürücü koltuğu manuel, ancak başka marifetleri var. yazmayı unutursam hatırlatırsanız marifetini ayrıca belirtirim. ben de bilmiyordum uğraşırken keşfettim. sol arka kapımız sağ arka kapının tavan çıtası ve 2 yıldız daha dersek. sol tarafta toplam 5 yıldız oldu mu? arka koltuk tabanındaki halı amcadan kalma. ancak arabayı zimmetime geçirir geçirmez hemen çıkardım. arka kol dayama paspasların orjinallerini amcadan edindim. meğer amcam kıyamamış. ama ben uyduruk paspası arabama koyamam. sağ ön tarafa geçelim sağ marşbiyel ve menteşelerimiz de o biçim maşallah. birazdan devam inşallah. 10 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Hayırlı olsun gelişmeleri merakla bekliyoruz. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 tam bir klasik çok hoşuma gitti hayırlı olsun.. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 19 Ekim 2015 Yazar Paylaş 19 Ekim 2015 neden 230 hayırlı olsun 200 e kullanan arkadaşların vs. arabalarından edindiğim deneyim yeterince güçlü olmadıkları yönündeydi. daha önce kullandığım w210 ise e200 motorlu ve 136 beygir 190 nm. idi. fena sayılmazdı. uçup kaçmıyordu ama madur da olmuyordu. bu sebeple 200e tercihlerim arasında yoktu. paramın ulaşabileceği en güçlü ve makul seçenek bana göre bu motor idi. aslında ben aynı motorun kullanıldığı bir önceki kasa olan w123 (İlyas salmanın sarı Mercedes filmindeki) kasaya para yetiştirebiliyordum. tabi aynı motor kombinasyonunda 124 bulunca bu fırsat kaçmamalıydı. Hayırlı uğurlu olsun Mahmut Abi güle güle kullan Alonetin orada mı oturuyorsun yoksa? ben orada oturmuyorum ama arabayı hatırlıyorsun demekki. amca alonetin köşedeki trafonun dibine çok park ediyordu. artık bizim mahalleli oldu araba. yeter güneşte durduğu. 3 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 200 e kullanan arkadaşların vs. arabalarından edindiğim deneyim yeterince güçlü olmadıkları yönündeydi. daha önce kullandığım w210 ise e200 motorlu ve 136 beygir 190 nm. idi. fena sayılmazdı. uçup kaçmıyordu ama madur da olmuyordu. bu sebeple 200e tercihlerim arasında yoktu. paramın ulaşabileceği en güçlü ve makul seçenek bana göre bu motor idi. aslında ben aynı motorun kullanıldığı bir önceki kasa olan w123 (İlyas salmanın sarı Mercedes filmindeki) kasaya para yetiştirebiliyordum. tabi aynı motor kombinasyonunda 124 bulunca bu fırsat kaçmamalıydı. ben orada oturmuyorum ama arabayı hatırlıyorsun demekki. amca alonetin köşedeki trafonun dibine çok park ediyordu. artık bizim mahalleli oldu araba. yeter güneşte durduğu. Arabayı hatırlayamadım ama park yerinden tanıdım, hızla geçip giderken ne güzellikler kaçırıyor muşum, aracın maşallahı var. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 19 Ekim 2015 Yazar Paylaş 19 Ekim 2015 Arabayı hatırlayamadım ama park yerinden tanıdım, hızla geçip giderken ne güzellikler kaçırıyor muşum, aracın maşallahı var. sağolasın hocam. 88 model ama bu temizlikteki şahini doğanı yada broadwayı alamayacağınız bir paraya alınan bir araba. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 19 Ekim 2015 Yazar Paylaş 19 Ekim 2015 yine satış öncesi fotolar ile devam. sağ ön kapı tavanı ve 2 yıldız daha. sol direk. fotoda yıldız pek seçilmiyor ama var. ön torpidodan bir foto. genelde 124 kasaların ve devamındaki model olan w210 ların güneşten göğüsteki deri kaplaması çatlar. maşallahı var çatlak yok şükür. sağ ön kapı menteşesi ve marşbiyel tuhaftır ama elektrikli sağ ön koltuk. Sağolsun Furkan Avcı tarafından data kartından fabrika çıkışlı donanımı ile arabanın günceli doğrulandı. sağ kapı altı sol kapılarda fosfor kırmızı sağda beyaz sağ arka kapı ve altı tavan döşemesi sağ arka kapı tavan çıtası 2 yıldız ve haliyle sağlı sollu 10 yıldız tamamdır. devam edecek. 7 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 19 Ekim 2015 Yazar Paylaş 19 Ekim 2015 geçtik arka kısma anlaşılan o ki arabamız lpg li bagaj kapağındaki mumlar bagaj kapağında reflektörsüz Mercedes olmaz. etikette cabası bagaj kapağının kenar köşesinde ufak bir gamze var. yaptırmaya niyetim yok. (zaten bu ara pek param da yok) değişmiş olan panjur işte bu farın altındaki parça ile kaporta birleşim noktasındaki simetri önemli bir detay M102 kodlu mekanik enjeksiyonlu motorumuz. tanımlama plaketi vs. yerli yerinde her zamanki Mercedes abs beyni. sanki yıllar içinde hiç değişmemiş gibi hep aynı yerde. amcadayken genelde arabanın park halinde beklediği trafo. bugünlük bu kadar yeter. inşallah yarın arabanın bana geçtikten sonraki işleri ve fotoları ile devam ederiz. bu gece artık foto vs. yüklemeyeceğim. 9 Yorum bağlantısı
Mert Büyüközkan 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Abi hayırlı olsun maşaAllahı var mersonun Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 19 Ekim 2015 Yazar Paylaş 19 Ekim 2015 ön koltuklardaki o köşe yerlerindeki deri parçalarını 124 kasalarda sıklıkla görebilirsiniz. bu durum fabrikasyon değil. ancak sanki adet olmuş yırtılan kumaş döşemeleri ustalar artık birbirlerinden göre göre genelde hep böyle birer parça deri dikerek gidermişler. ayrıca bu arabanın tavanında görülen sanruf orijinal değil sonradan takılan bir sanruf. bu duruma üzüldüm ancak su sızdırmaması sevindirici. lpg yi de eklersek bu üç konu dışında görülen herşey orijinal. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 Hayırlı olsun, bayağı temiz bulmuşsun, bulmak dert harbiden, güle güle kullan Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 93 ve sonraki kasalarda kullanılan yeşil motorun olduğu bir tane de ben arıyorum, klimalı modellerden. Çok beğendim sizin aracı da, şu an 74 model w115 kasa 230.4 var elimizde, iç tasarım neredeyse aynı. Çok tanıdık geldi.. Kazasız belasız Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 19 Ekim 2015 Paylaş 19 Ekim 2015 İyi günlerde kullan maşallahı var... Yorum bağlantısı
Recommended Posts