Servet Aydın 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 ben de senden bahsedecektim.sende yok mu böyle piroce.motoru sorun olmaz sanırım sana.Teleferik yapılması konuşulan Ayder de pilli arabayı anlattım vali yardımcısına. Konuşma bittiğinde elfeneri piline boş boş bakıyordu 3 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Dışı güzel olmuş ama içi için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Keşke biraz daha estetik olsaydı.. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Bence çok güzel bir proje. Devamı da gelir inşallah. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Kaç mezunusun ve hangi bölüm ? 2004-2009 İİBF- İşletme(ing) 2 Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Spor model yerine daha bir aile arabası dizayn edilse daha iyi olur bencee..böylece herkes hitap eder... Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Spor model yerine daha bir aile arabası dizayn edilse daha iyi olur bencee..böylece herkes hitap eder... Buradaki amac tahminimce elektrikli motorla en uzun mesafeyi yakalamak. Bunun icinde aracin hafif olmasi ve rüzgara karsi direncinin düsük olmasi gerekir. Bu aracin gelistirme süreci bittikten sonra farkli siniflarda arabalara yöneleceklerdir. 1 Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Buradaki amac tahminimce elektrikli motorla en uzun mesafeyi yakalamak. Bunun icinde aracin hafif olmasi ve rüzgara karsi direncinin düsük olmasi gerekir. Bu aracin gelistirme süreci bittikten sonra farkli siniflarda arabalara yöneleceklerdir. Haklısınızdır fakat sonuçta önemli olan normal bir kasada bu mesafeyi belirlemek olmalı benim öz fikrim..sonuçta satılacak olana baştan kanalize çalışmak önemli kanımca.. 2 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Haklısınızdır fakat sonuçta önemli olan normal bir kasada bu mesafeyi belirlemek olmalı benim öz fikrim..sonuçta satılacak olana baştan kanalize çalışmak önemli kanımca.. Haklisiniz da bu bir üniversite calismasi, dediginiz de olacaktir. Motoru gelistiriyorlar. Kendi istedikleri gibi yapiyorlar su anda. Tecrübe saglandktan sonra aile arabasi da yapacaklarindan hic süphem yok. Belki de amac biz bu ise yaris arabasiyla basladik demektir bilemiyorum... 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Kayda değer bir çalışma olduğunu sanmıyorum. Öğrencilere bir şeyler öğretmek için yapılmış bir exersiz. Kendilerine ve öğrencilerine oyuncak yapmışlar. 300 km gitmek için alınacak bir araba değil. Fosil yakıtlı araçların yerine geçemez. 300 km git, 10 saat şarj olmasını bekle. Hızlı şarj aküleri öldürür. Zaten bunun akü değişim periyodunu düşünemiyorum bile. Basit bir 12 volt ups aküsü bile bir dünya para iken arabayı götürecek güçteki aküleri değiştirmek yerine arabayı bırak git daha iyi. TUTMAAAZZ. Boşa harcanan para ve zaman. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 ferrari fabrikayı kapatır bunu görünce. pikniğe gider mi bu? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Kayda değer bir çalışma olduğunu sanmıyorum. Öğrencilere bir şeyler öğretmek için yapılmış bir exersiz. Kendilerine ve öğrencilerine oyuncak yapmışlar. 300 km gitmek için alınacak bir araba değil. Fosil yakıtlı araçların yerine geçemez. 300 km git, 10 saat şarj olmasını bekle. Hızlı şarj aküleri öldürür. Zaten bunun akü değişim periyodunu düşünemiyorum bile. Basit bir 12 volt ups aküsü bile bir dünya para iken arabayı götürecek güçteki aküleri değiştirmek yerine arabayı bırak git daha iyi. TUTMAAAZZ. Boşa harcanan para ve zaman. Hiç mi şansı yok be abi? Her gün şehir içinde işe gitmek gelmek için mesela? 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 böyle güzel şeyleri görünce göğsüm kabarıyor, devamı gelir inşallah. 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Ben hiçbirşey hissetmedim, bahıyım yok yine hissetmedim, pek çekici gelemedi, sanki birisi demişki hadi la bebeler bir elektirikli araba yapah, gerçekci gelmiyor. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Haber çok abartılmış, tabii ki yapılan emek, harcanan zaman para alınteri küçümsenmez de üniversitelerde bunun gibi bir çok proje çıkıyor. Bizim okulda da ae2 var, İstanbul Üniversitesinde hidroist var hidrojen ile çalışan. Bu sadece biraz daha bildiğimiz otomobil formuna sokulmuş Yorum bağlantısı
Canberk Eken 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Ben uluslararası hukuk dersini nasıl geçeceğimi düşünürken adamlar arka binamda araba yapmış 1 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 15 Ekim 2015 Paylaş 15 Ekim 2015 Ne hale geldik avrupalı biri bunu yapmış olsa vay be deriz, bizim insanlar yapınca hep negatif düşünceler, çünkü alışık değiliz birinin birşey yapmasına. bence önemli olan ortaya bir şeylerin çıkması, ufaktan başlarsın geliştirirsin. 7 Yorum bağlantısı
Erdal Aydın 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 Bence yerli olan ve desteklenmesi gereken bu. Anlamıyorum böyle cevherler var iken neden ısrarla tübıtak gibi bir kurumla çalışma hevesi içindeler. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 (düzenlendi) Hiç mi şansı yok be abi? Her gün şehir içinde işe gitmek gelmek için mesela?Emre bey, bu gibi çalışmalar millet olarak koltuklarımızı kabartsa da gerçek bir değerlendirme (en azından ben öyle düşünüyorum) yaptığımız zaman fantaziden öteye gitmiyor. Gerçekten şehir içi ekonomik ulaşım hedeflense idi Atatürk'ün zamanında binilen hafif ve düşük maliyetli mini araçlar tasarlanırdı. Spor araç olarak araba alanlar zaten ekonomiyi düşünmezler. O zaman 50-60 bin dolarlık bu araba kime hitap edecek? Zaten o sınıfta bir çok araç var. Pirius' u kaç kişide gördünüz? Tüm dünyanın tanıdığı markanın ürettiği piriusu daha ucuza alınabildiği halde alabiliyor muyuz? 16 Ekim 2015 tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 Emre bey, bu gibi çalışmalar millet olarak koltuklarımızı kabartsa da gerçek bir değerlendirme (en azından ben öyle düşünüyorum) yaptığımız zaman fantaziden öteye gitmiyor. Gerçekten şehir içi ekonomik ulaşım hedeflense idi Atatürk'ün zamanında binilen hafif ve düşük maliyetli mini araçlar tasarlanırdı. Spor araç olarak araba alanlar zaten ekonomiyi düşünmezler. O zaman 50-60 bin dolarlık bu araba kime hitap edecek? Zaten o sınıfta bir çok araç var. Pirius' u kaç kişide gördünüz? Tüm dünyanın tanıdığı markanın ürettiği piriusu daha ucuza alınabildiği halde alabiliyor muyuz? Pirius Amerika'da çok yaygın. Bence Türkiye'ye de yayılabilir ancak ülke çapında şarj istasyonları olması lazım... O ya da bu şekilde elektrikli araçlar ülkemize de gelecek. Peki o zaman geldiğinde neden bizim de markamız olmasın ki? Seri üretime geçilirse 60 bin dolar 60 bin liraya düşebilir inşallah. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 (düzenlendi) Pirius Amerika'da çok yaygın. Bence Türkiye'ye de yayılabilir ancak ülke çapında şarj istasyonları olması lazım... O ya da bu şekilde elektrikli araçlar ülkemize de gelecek. Peki o zaman geldiğinde neden bizim de markamız olmasın ki? Seri üretime geçilirse 60 bin dolar 60 bin liraya düşebilir inşallah. Valla Emre ilerisini bilemem ama şuan seri üretim elektrikli Toyota Corollolar ülkemizde 78 bin dolardan satılıyor. 16 Ekim 2015 tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 Valla Emre ilerisini bilemem ama şuan seri üretim elektrikli Toyota Corollolar ülkemizde 78 bin dolardan satılıyor. O zaman bu araba ucuzmuş bile abi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 Ülkede emisyona göre vergi olsun koşa koşa pirius almaya gideriz 2 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 Pirius Amerika'da çok yaygın. Bence Türkiye'ye de yayılabilir ancak ülke çapında şarj istasyonları olması lazım... O ya da bu şekilde elektrikli araçlar ülkemize de gelecek. Peki o zaman geldiğinde neden bizim de markamız olmasın ki? Seri üretime geçilirse 60 bin dolar 60 bin liraya düşebilir inşallah. Prius avrupada da cok yaygin. Hatta taksiciler cok kullaniyor, pil doluysa 40km/h hiza kadar hic benzin harcamiyor, gittikce ve fren yaptikca akuyu dolduruyor. Hibritlerde sarj istasyonu aramaya gerek yok. İlk baslarda yeni teknoloji oldugu icin uzak durdu millet. Turkiyede hala ariza cikarirsa araba fiyatinda masrafi olur zannedildigi icin satilmiyor ki zaten buyuk cogunluk prius diye bir araba oldugundan bile habersiz ve hibrit oldugunu, hibritinde ne oldugunu bilmiyor 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Ekim 2015 Yazar Paylaş 16 Ekim 2015 Bizim Bir adım öteye gidememe sebebimiz belli oldu. Forumda 3 farklı araç konusu var. Sürekli eleştiriyoruz. Eleştirilerimizin çoğu alaycı. Sonrada Yok biz niye uzaya çıkmıyoruz yok biz niye araç üretemiyoruz. Fırsat vermedikçe hep böyle çekirdek çitleyerek küçümedikçe olacağı bu. Neyse eleştirme devam 7 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 16 Ekim 2015 Paylaş 16 Ekim 2015 Bizim Bir adım öteye gidememe sebebimiz belli oldu. Forumda 3 farklı araç konusu var. Sürekli eleştiriyoruz. Eleştirilerimizin çoğu alaycı. Sonrada Yok biz niye uzaya çıkmıyoruz yok biz niye araç üretemiyoruz. Fırsat vermedikçe hep böyle çekirdek çitleyerek küçümedikçe olacağı bu. Neyse eleştirme devam Uzaya astronot göndersek, e bu Neil Amstrong'a benziyor diyecekler Uzay gemisi yapsak, Nasa'da aynısı var diyecekler. Yada uzay gemisinde Petlas lastik mi olacak soruları gelecek. Çok tuhaf ve çok ciddiyetsiz bir milletiz. Hiç bir şeyin önemini bilmiyoruz. Destek olmaktan çok, köstek olmayı daha iyi beceriyoruz.. 5 Yorum bağlantısı
Recommended Posts