İçeriğe Yönlendir

Lg 49Uf6407 Ve 49Uf6807 Karşılaştırması

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Misafir
  Tahir İlter yazdı:

Bir kaç satın alan arkadaşımın yaşadığı problem yalnız şimdi internetten baktığımda güncellme ile çözüldü şeklinde başlıklar var.

Kanal listesine müdahale edilmiyormuş abi servis kanalları nasıl yüklerse o şekilde kalıyormuş. Tvnin yazılımına müdahale durumu yok yani.

Tuna bey yazmış.Senin dediğin kanal listesi uyarlaması.Onu tabiki yapabilirler.Fakat senin tecrüben var ise her şekilde silip kendine göre rahatça uyarlarsın.Uydu cihazlarındaki kanal yönetimi ile aynı mantıkta yapılıyor.

Eğerki servis kendini ben bu şekilde yaptım bozarsan oynarsan döverim :tongue:  garantiden çıkarırım diye diretiyorsa o servisi şikayet etmelisiniz.Buna hakları yok.Tv yada uydu bölümünün yazılımı ile oynanıpta çalışmaz hale getirlirse bu durum başka.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
  Mükremin Kocataşkın yazdı:

Arkadaşın beceriksizmiş. :yes:

O zaman serviste beceriksiz :)

Yorum bağlantısı
Misafir
  Tahir İlter yazdı:

O zaman serviste beceriksiz :)

Kesinlikle.

İstersen forumda servis memnuniyeti konusunda bir oylama yapalım. :yes:

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Kesinlikle.

İstersen forumda servis memnuniyeti konusunda bir oylama yapalım. :yes:

Hangi servis için LG mi ? Valla kullanmıyorum ürünlerini bilemem o yüzden ama evde buzdolabı ve tv Samsung servisine işim düşmedi ,ürünler olarak ise fazlasıyla memnunum

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
  Tahir İlter yazdı:

Hangi servis için LG mi ? Valla kullanmıyorum ürünlerini bilemem o yüzden ama evde buzdolabı ve tv Samsung servisine işim düşmedi ,ürünler olarak ise fazlasıyla memnunum

Şimdiye kadar herhangi bir servise işiniz düşmedi mi? Telefon filan? Biraz karmaşık bir iş olsun.

Mesela aracınızın benzin pompasını değiştirmek değil de, GEM modülü ile ilgili bir sorun için ford servisine gitmiş olsanız....

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Şimdiye kadar herhangi bir servise işiniz düşmedi mi? Telefon filan? Biraz karmaşık bir iş olsun.

Ford hariç problemli memnun olmadığım bir servis olmadı :)

Yorum bağlantısı
Misafir
  Tahir İlter yazdı:

Ford hariç problemli memnun olmadığım bir servis olmadı :)

Tamam o zaman televizyonu ford marka alıyoruz. :D

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
  Mehmet Ozyurek yazdı:

8507 extra olarak harman kadran ve 3d özelliğine sahip ve 1500 hz (bu hz olayı palavra zaten yayınlar genelde 60hz). Teknik olarak 3 televizyonda aynı sayılır. Aralarındaki farklara takılma normal kullanıcıyı enterese eden şeyler değil. Bende geçen sene samsung almaya niyetlendim ama lg'nin görüntü kalitesi ve aldığım modelde 2+1 yani 2x10 +20 w sub olması nedeni ile lg aldım. Neticede marka olarak doğru karar vermişsin.Ayrıntılar tercih sebebi....Özellikle filmlerde ses olayı çok farkediyor benim aldığım modelde kodunu yazmıyorum çünkü model üretimden kalktı :) elektronikte en son ve en üst model kavramı kalmadı artık çünkü bir kaç senede demode oluveriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu
  Mehmet Ozyurek yazdı:

Daha önceki seri olan LA serisinde işlemci 0,9 Ghz idi şuanki seri nedir bilmiyorum  ancak LA660 S modeli var bende çok memnunum 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

işlemcileri öğreneyim bakalım.. soruyorum şu an.. 

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
  Yalçın Dağlıoğlu yazdı:

Daha önceki seri olan LA serisinde işlemci 0,9 Ghz idi şuanki seri nedir bilmiyorum  ancak LA660 S modeli var bende çok memnunum 

Benim modelde bu. Süper ötesi bir şey çıktı şansıma. Ses sistemim vardı kullanmama gerek kalmadı. O ses neresinden çıkıyor bir türlü anlayamadım...:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu
  Mehmet Ozyurek yazdı:

işlemcileri öğreneyim bakalım.. soruyorum şu an.. 

Şuan bende bakıyorum işlemci türü ve frekansına bir şey bulursam yazarım abi.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

İşlemci neticede güncel son modellerden biridirde ne önemi varki o kadar ? Neticede altı üstü bir tv. :D Bu arada ben alalı 2 sene olmuş içinde işlemci varmı yokmu bakmadım bile :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
  M.Fatih Yüce yazdı:

8507 extra olarak harman kadran ve 3d özelliğine sahip ve 1500 hz (bu hz olayı palavra zaten yayınlar genelde 60hz). Teknik olarak 3 televizyonda aynı sayılır. Aralarındaki farklara takılma normal kullanıcıyı enterese eden şeyler değil. Bende geçen sene samsung almaya niyetlendim ama lg'nin görüntü kalitesi ve aldığım modelde 2+1 yani 2x10 +20 w sub olması nedeni ile lg aldım. Neticede marka olarak doğru karar vermişsin.Ayrıntılar tercih sebebi....Özellikle filmlerde ses olayı çok farkediyor benim aldığım modelde kodunu yazmıyorum çünkü model üretimden kalktı :) elektronikte en son ve en üst model kavramı kalmadı artık çünkü bir kaç senede demode oluveriyor.

Abi 50 ve 60 hz elektrik şebekesi giriş frekansıdır.Bu standardar dagıtım şebeke frekansı.Horizantel tarama frekansı olan 50hz ve 60hz tarama frekansı ile eski tv ler çalışır.Tüplü versiyonlarda en yüksek 200hz diye hatırlıyorum.Eski lcd le 75 ve üzerinde çalışanlarıda var ama epey üst versiyon lcdlerde oluyordu.100hz olarak sırf çif vga girişli Sony lcd monitör almıştım.Eski Flat tv yide özellikle 100hz olanını seçmiştim.Yeni nesil Lcd lerde bu oran yapısal açıdan daha yüksek oranlarda kullanılabiliyor.50hz ve üzerindeki oranlar 1500 hatta üzerindeki frekans yani hz tv lcd panelindeki satır tarama frekansıdır.Tv yayınları ile alakasızdır.Tv yayınları daha yüksek frekansta ses ve video radyo frekansı olarak gelir.Bu hz oranı arttıkça resimi daha net oranda görebiliriz.Çünki gözler satır tarama değişimini 100 olanda zar zor seçilebiliyor 200 ve üzerindeki oranlarda çok zor algılar.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
  Oktay Toker yazdı:

Abi 50 ve 60 hz elektrik şebekesi giriş frekansıdır.Bu standardar dagıtım şebeke frekansı.Horizantel tarama frekansı olan 50hz ve 60hz tarama frekansı ile eski tv ler çalışır.Tüplü versiyonlarda en yüksek 200hz diye hatırlıyorum.Eski lcd le 75 ve üzerinde çalışanlarıda var ama epey üst versiyon lcdlerde oluyordu.100hz olarak sırf çif vga girişli Sony lcd monitör almıştım.Eski Flat tv yide özellikle 100hz olanını seçmiştim.Yeni nesil Lcd lerde bu oran yapısal açıdan daha yüksek oranlarda kullanılabiliyor.50hz ve üzerindeki oranlar 1500 hatta üzerindeki frekans yani hz tv lcd panelindeki satır tarama frekansıdır.Tv yayınları ile alakasızdır.Tv yayınları daha yüksek frekansta ses ve video radyo frekansı olarak gelir.Bu hz oranı arttıkça resimi daha net oranda görebiliriz.Çünki gözler satır tarama değişimini 100 olanda zar zor seçilebiliyor 200 ve üzerindeki oranlarda çok zor algılar.

Bu dediğin monitörde iyi oluyorda Tv'de gelen sinyal iyileştikçe görüntü kalitesi artıyor. Yayınların kalitesi tv'lerin görüntü verme kalitesinin çok altında. Bunu hd yayın yada dvd seyrederken çok net algılayabiliyorsun. Benim evde türksat hd yayın var.Hd kanallar 1080i 50 bazıları 1080 100hz.Hd olmayan diğerleri 576i 50hz ile yayın yapıyorlar. Tam senin kadar elektronikten anlamam ama 100 oktan benzin için üretilmiş motora 91 oktan benzin koyunca ne kadar performans alırsan bizimkide ona benziyor kanımca...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Yalçın Dağlıoğlu yazdı:

Şuan bende bakıyorum işlemci türü ve frekansına bir şey bulursam yazarım abi.

Lg işlemci bilgisi vermiyor... 

Sitede hangi bilgiler varsa o diyor.. 

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
  Mehmet Ozyurek yazdı:

Lg işlemci bilgisi vermiyor... 

Sitede hangi bilgiler varsa o diyor.. 

Abi çift çekirdek işlemci vardır muhtemelen.. Ancak bizim Vestel bile dört çekirdek işlemci kullanıyor bir çok modelinde.. Bunu da açıkca yazıyor. Arkadaşa Lg tv aldık internetten film izleyemiyor sürekli önbellek doldu hatası alıyor. LG de ben sana internetten film izlersin diye satmıyorum ki bu tv yi diyor.. Mahkememeye verecekti vazgeçti. Çözüm bulamadılar. Donanımsal oalrak tv yetersiz.. Büyük ihtimalle ram veya işlemci sorunu.. Ben aynı dönem LG nin yarı fiyatına Vestel aldım internettende saatlerce film izliyorum bana mısın demiyor.. Arkadaş görünce kafayı yiyor :D

Son modellerini bilemiyorum ama bu konuyu da sor iyice. LG de bu tip bir sıkıntı var..

Yorum bağlantısı
Misafir

Şimdi şöyle baktım. 8507 epey övülüyor. 4 çekirdekliymiş. Harman/Kardon çok iyi diyorlar. 4k trt seyrediliyormuş. Akıllı kumandalıymış. Tüm formatları usb'den açıyormuş.1tb'lik harici diski açması çok kısa sürüyormuş. 

Donanımhaber.com big-g kullanıcısından alıntıdır.

Alıntı

Vatan bilgisayardan 3.700 TL'ye aldım. Bimeks kampanyasından aldıktan sonra haberim oldu. Yanında aldığım klavye, asma aparatı, harici hdd gibi diğer şeyleri bedavaya getirebilirdim. Kısmet değilmiş. 
- Vatan ve LG servisi nakliye ve kurulumu ücretsiz yapıyor. 
- Vatanda UB850V ve bu model yanyana duruyordu. Test etme şansım oldu, Webos1 ve Webos2 arasında hız konusunda dağlar kadar fark var. Teknik özelliklerini çok fazla yorumlayamam ama yeni işletim sistemi çok daha efektif ve akıcı olmuş diyebilirim. 
- Yine UB850V modeli ile arasındaki görünür büyük fark kumandası. Eski modelde 2 kumanda varken bu tv'de tek akıllı kumanda geliyor. Kumandanın tek olmasından oldukça memnunum üstelik gayet ele oturan güzel bir yapısı var. 
- Dahili uydu alıcısını kullanmaya başladım. İleride şampiyonlar ligi maçları için tivibuya geçmeyi planlıyorum. 
- Dahili uydu alıcısına, kurulum yapan kişiler usb ile hazır kanal listesini attılar. Kanal arama işlemi yaptırmadılar. Bu sebeple TRT 4K'yı göremedim. Yoğunluktan kanal arama işlemini ben de yapamadım. Ama hazır listeyi usb'ye yedekledim. İlk fırsatını bulduğumda kanal aratma yaptıracağım. 
- Dahili uydu alıcısı ile kanal geçişleri hiç yavaş değil, hd kanalların görüntüleri çok kaliteli. Ancak kanalları sıralamak çok eziyetli geldi. Daha kolay yapılabilirdi. 
- Maç izleme şansım oldu bu kısa zamanda vertical banding görmedim. 
- Youtube uygulaması ile 4k çözünürlükte videolar izledim. İyi ki 4k tv almışım diyorum. Bu kadar kaliteli bir görüntü olabileceğini tahmin etmemiştim. Maç yayınları bu şekilde olduğunda çok güzel olacaktır. 
- 1.900 TL farkla aynı modelin 55inç olanını almayı düşünüyordum ama salonumuz çok büyük değil, 49 inç ve ince çerçevesi ile ışıkları kapattığımda sinema görüntüsü gibi oldu. 
- 3d özelliğini LG content store içindeki ücretsiz içerikler ile denedim. Gayet tatmin edici. Örnek deneyebileceğim bir kaç 3d film ayarlayacağım. Normal yayınlar için de 2d'den 3d'ye geçme özelliği gayet başarılı gözüktü. 
- Tv'ye yaklaşık 20mbps interneti ethernet kablosu ile bağladım. Youtube, internet tarayıcı vb. gayet sorunsuz çalışıyor. 
- Tv'ye logitech k400 kablosuz klavye bağladım. Youtube uygulaması hariç her yerde sorunsuz çalıştı. Youtube için de internet tarayıcıdan açtığımda klavye sorunsuz çalışıyor. Bir ayarı vardır muhtemelen çözemedim henüz. 
- Tv almadan önce benim için en önemli özellik olan usb'den film izleme kısmı çok başarılı. Tanıtım özelliklerinde sadece DivxHD formatı geçiyor ama mkv'den mp4'e neredeyse elimdeki tüm formatları denedim. Hepsi sorunsuz çalıştı. Alt yazılarda türkçe karakter vb. hiç bir problem yok. 
- USB 3.0 portuna bağladığım WD 1TB harici hdd ile saniyeler içinde istediğim filmi açıp istediğim yerden izlemeye başlayabiliyorum. Dosya boyutu yaklaşık 15-20gb büyüklükteki mkv filmlerden bahsediyorum. Yaklaşık 1 saat deneme amaçlı film izledim. En ufak bir takılma ve aksaklık yaşamadım. 
- Tv'nin dahili belleği içinde kurulu gelen programlarla birlikte nerdeyse dolmuş gözüküyor. Ben yeni uygulama yüklemek istersem nereye yükleyeceğim çözemedim. Belki işe yaramaz facebook vb. uygulamaları silerim. 

Sonuç olarak tv'den ön izlenim olarak gayet memnunum. Ben aldığım sırada UB850V modeli ile arasında 300 TL fark vardı. O fiyat farkı için değmez diyip yeni modeli aldım. İyi ki de yeni modeli almışım diyorum. 

Bütçesi el vermeyen 2.500 TL civarına düşmüşken UB850V modelini de alabilir ama üstüne biraz ekleyip UF8507 modelini almanızı tavsiye ederim. 
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Smart tv aşırı gereksiz birşeymiş bence. 3 yıl önce dönemin en iyi tv'sini aldık. 3d fhd smart vs herşey var. Toplasan 15-20 defa kullanılmamıştır ekstra özellikler. Benim için şu an sadece usb girişi olsun hdmi girişi olsun yeterli. Bu yüzden babaanneme vestelden 102 ekran fhd led aldım 999 tlye. Usbden felan gayet hızlı okuyor oynatıyor filmleri. Dahili uydu alıcısı da var. Gayet beğendim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

:sandalye:    git al seyret.... fazla pahalı olmaynı

axen aldım ben 800 TL 102 ekran

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Mehmet Ozyurek yazdı:

Smartsız 49" yok :)

seyreden smart olsun seyredilen zaten smart olamaz

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
  Eray Turan yazdı:

Kartı direk takamazsınız, modül gerek. Ben de aktif dijiturk üyeliğimi iptal ettirdim, buna geçeceğim.

https://www.dsmart.com.tr/Teknolojiler/D-Fix

Burada fiyatını göremedim ama bunun yerine aşağıdaki modülü de alabilirsiniz. Ben Ankarada 3 sene önce 40 USD ye almıştım.

Adı Conax Modül olarak geçiyor.  TV nizde dijital uydu alıcı varsa platformların kutularını kullanmadan tv kumandası ile işlem yapıyorsunuz.

pr_01_1835_max.jpg?rev=1418911472

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...