İçeriğe Yönlendir

Lg 49Uf6407 Ve 49Uf6807 Karşılaştırması

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Ayhan Sırtıkara

Gürçay bey Türkiyede yok malesef. Samsunun özelliklerini çok beğeniyorum ama.

Şahsi kanaatim, Lg nin düz ekranda yaptığını Samsung ancak oval ekranla yapabildi gibi geliyor bana ve sırf oval olduğu için o ekranı düşünmüyorum.

Zonguldang'ın özellikleri nasıl

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Emmi, geçen sene epey araştırdım bu tv işini. Forumdonanımhaber'de hayli vakit geçirdim. Panasonic'in son plazmalarından birini aldım. Oraya bir gözat istersen Albani mahlazlı bir kullanıcı var (Can Özyaman) bu konuda çok bilgili; Koreli'lere karşı Japon tavsiye ediyor Toshiba, Sony, Sharp vs.

Albani enteresan bir kimlik. O toshibalari cok sever. sonra sony'leri cok begeniyordu. Millete pioneer plazmalardan sonra panasonicleri tavsiye ederek teshirleri bile kosarak aldirdiklari oldu. Gerci panasonic vt serisi plazma mukemmeldi. Yine onerdigi toshiba sv serisi farkli ozellikleri olan iyi bir modeldi. Ancak simdi modeller cok degisti. Ben hic samsung, lg tavsiye ettigini gormedim kendisinin.

Bir de polemik olmustu kendisiyle. begendigim sv serisi toshibanin o zaman 3d ve usb gibi ozellikleri olmamasi nedeniyle samsung c7000 almistim ilk 3 boyutlulardan. Ve dedim ki aslinda toshiba bu kadar ovuluyor ama gorebildigim sv serilerinde cok buyuk bir fark goremedigim ve guncel ozellikleri eksik oldugu icin Samsung tercih ettim. Foruma bu sekilde yazdim. Full led tv'nin daha guzel sunulmasi gerektiginden bahsetmisken beni kendince samsung saticisi sanip abuk subuk yazinca ben de hem kendisine birkac laf saymis hem de ilk ve son defa forum yonetimine sikayet etmistim.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Üstad alabileceğin en büyük boy tv'yi almaya bak derim. 55'ten aşağı düşme. Kullanmayacağın özelliklere değil, büyük ekrana parayı yatırmak uzun vadede seni daha kârlı hale getirir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Üstad alabileceğin en büyük boy tv'yi almaya bak derim. 55'ten aşağı düşme. Kullanmayacağın özelliklere değil, büyük ekrana parayı yatırmak uzun vadede seni daha kârlı hale getirir.

Saygılarımla.

http://www.hepsiburada.com/lg-55lf650v-55-140-ekran-full-hd-3d-900-hz-pmi-uydu-alicili-smart-webos-2-0-led-tv-p-EVLG55LF650V

Bu var da 4K değil.. çözünürlüğü düşük... ?

http://www.lg.com/tr/PDFServlet.pds?docID=lge20_xml2fo2pdf&keys=49UF6807,55LF650V&localeCode=TR&categoryUrl=/tr/televizyon&bvHidden=true

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Üstad mesela ev sinema sistemin varsa harman kardon gereksiz. Android uydu alıcın varsa smart tv gereksiz. 3d kullanmayacaksan yatırım gereksiz. Bunlara ihtiyacın oldukça sonradan da ilave edebilirsin. Ancak tv'yi büyütmek istersen kolay kolay değiştiremezsin.

Zamanında ablamlar Samsungu'un 8500 serisine bakarken, 6020 serisini 55 inc olarak almalarını önerdim. normade 46 inc alacaklardı. 2 senedir gayet güzel kullanıyorlar ve onların tv'den sonra bizim ki 46 inç oldukça küçük geliyor gözüme.

4k konusunda çok yorum yapamıyorum. Çekincemi yazmıştım ama anladığım kadarı ile iyi bir işlemcisi varsa upscalling yapıyor tv ve görüntü güzelleşiyor deniyor forumlarda. Ben her türlü yazılım işleminin görüntünün doğallığına zarar vereceğini düşünüyorum. 

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Oled 55 ve 65

led 43 e kadar.

Mecburek 4k olacak. Çünkü 49-50 istiyorum ben.

Smart olmayan yok. 3D olmayan var.

Yani ilk liste geçerli :)

Mehmet abi konunun başından beri 4k ya çok fazla takıldığını görüyorum. Yanlış yoldasın bence. 4k diye birçok iyi seçeneği elemiş oluyorsun. Bence 4k olmayan alabildiğin en iyi tv almanı öneririm. Hani 3d istemiyorsun ya 4k da ondan farklı olmayacak. Alacaksın ve kullanmayacağın bir özelliğe para vermiş olacaksın. Ha diyorsun ki herzaman tv alacağım... evet alacaksın cep telefonu nasılsa artık tv lerde o şekil oldu.. Eğer öyle olmasaydı samsung ,lg yada diğer markalar 100 lerce model çıakrtırlarmıydı sence ? yaparlardı 5 tane model gücün yettiğini al derdi.. Şimdi dönem tv de de tüketim dönemi..Kullan at dönemi.. En basit örnek telefonda 3-4g teknolojisi gibi.. Ne olacağı belli olmaz hiç gözlük takmadan izlenecek 3d tv ler çıkacak mesela.. Görüntüyü ortama yansıtan tv ler çıkıcak falan filan bunun sonu yok.. Belki de 4k gelmeden 5k görüntüye geçilecek.. Yani geleceğe yatırım yapma ve günümüzün en iyi tv sini al güzel günlerde izle...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

Mehmet abi konunun başından beri 4k ya çok fazla takıldığını görüyorum. Yanlış yoldasın bence. 4k diye birçok iyi seçeneği elemiş oluyorsun. Bence 4k olmayan alabildiğin en iyi tv almanı öneririm. Hani 3d istemiyorsun ya 4k da ondan farklı olmayacak. Alacaksın ve kullanmayacağın bir özelliğe para vermiş olacaksın. Ha diyorsun ki herzaman tv alacağım... evet alacaksın cep telefonu nasılsa artık tv lerde o şekil oldu.. Eğer öyle olmasaydı samsung ,lg yada diğer markalar 100 lerce model çıakrtırlarmıydı sence ? yaparlardı 5 tane model gücün yettiğini al derdi.. Şimdi dönem tv de de tüketim dönemi..Kullan at dönemi.. En basit örnek telefonda 3-4g teknolojisi gibi.. Ne olacağı belli olmaz hiç gözlük takmadan izlenecek 3d tv ler çıkacak mesela.. Görüntüyü ortama yansıtan tv ler çıkıcak falan filan bunun sonu yok.. Belki de 4k gelmeden 5k görüntüye geçilecek.. Yani geleceğe yatırım yapma ve günümüzün en iyi tv sini al güzel günlerde izle...

Kalemine sağlık. Son cümle bence en iyi cevap olarak yer almalı konuda. "Yani geleceğe yatırım yapma ve günümüzün en iyi tv sini al güzel günlerde izle..."

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

2016 daki maç için indirimli fiyat fırsatları olacaktır sanırım.Aslında biraz daha mı beklesen iyi mi olur ki?

Ayhan sana katılmıyorum.

4k diretmesi okumadım.49 50 isteği ön planda.Buda 4k modellerde mevcut muş.

3k da olupta 4k da olmayan hangi özelliik var ki?3k da izlenen renk kalitesi ve çözünürlük 4 k dada olacak.Kesinlikle kullanılamayacak bir özellik değildir.Tam tersi şimdiki yayınlarda bile fazlasıyla 3k dan daha fazla rengi doğalına yakın görebilecek.

İlerde yenilecek 4renk yayınlar için geçte değil şimdiden kalite kanallar yayını mevcut ve 4k sadece renk olayıdır ve kişisel bir özellik olarak kullanılamayacak bir sistem.Yayına bağlı otomatik kendisi kullanacak.Seçenekte belki menüde vardır.

.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Oktay Bey 4k 'da bir karisiklik olabilir mi? 4k 1920x1080'nin 4 kati cozunurluk demek. Yani su anda 3k yok, 1k var. 4k tv almak demek su anda blu ray'in 4 kati bir cozunurluk, dsmart, digiturk icin ise nerdeysw 6 kati bir cozunurluk demek.

Sorun su ki, 1k yayini 4k cozunurlukte izlerken tv'nin goruntuyu yapay olarak 4k'ya cikarmasi ya da netligin full hd paneldeki gibi olmamasi.

Sizin dediginiz 4 renk su anda sharp tv'de var. Rgb'ye w ilavesi ile daha dogal renk vaadediyor. Aslinda bu teknoloji 2005-2006 yilinda sony x serisi ilk full.led tv'de kullanildi ama o zaman bu tv led terine lcd panel olarak pazarlandi. Cok basariliydi ama cok pahali olmasi nedeniyle x4500'den sonra x5500 ile uretimi son buldu.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hepinize teşekkürler.

Evet oktay ustam güzel yakalamış.

4K saplantım yok. Istediğim boyutlar 4k.

oled olsun dersem 55 e çıkmam gerekiyor.

Led olsun dersem 43 te kalıyorum.

Normalde 4 ila 5 metreden izliyorum tv yi. 49-50 uygun gibi geliyor bana.

En yakın meaafe 3 metre en uzak 5 metre.

Samsunglara baktım. Tamamen bilgisiz kaldım.

Serilere bölmüş tv leri. Anlamadım bişey.

Yorum bağlantısı
Misafir

Samsungta temel olarak 6-7-8-9 serisi kalte sirasina goredir. Ilk basamaktan sonra degisen rakamlar ulkeler gire modellerdir. Rakamlarin onundeki harf grubu 4k, 3b, curve ozelliklerine gore degisiyor. Seri b harfinile baslamisti 6 sene once. Sonra c,d, es, f, diye giderken j serisinde kivrik, curve ekranlarla beraber j'nin yanina baska harf geldi. Kisaca 6'dan buyuk oldukca kalite artar. Kucuk olanlarda ise panel kalitesi dusuktur ustad.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bana Samsungdan bir tv önerebilir misin üstad ?

Bu arada, benim tv tamir edildi. Yazılımı silinmiş. Yeniden yükleme yapıldı.

Yani şu andan itibaren keyfe keder.

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Samsung - JU6400 ve uzeri.

Sizin vermis oldugunuz LG'de guzel. Fiyati da cok iyi.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bana Samsungdan bir tv önerebilir misin üstad ?

Bu arada, benim tv tamir edildi. Yazılımı silinmiş. Yeniden yükleme yapıldı.

Yani şu andan itibaren keyfe keder.

6'dan buyuk olan bir seriyi secebilirsin ustad. Yanlis yonlendirmek istemiyorum, son seriye cok hakim degilim. 4k olup 3d olmayan modeli vardi, en uygun fiyat ondaydi ama kasasi plastik basit duruyordu. Ben mesela su an tv alacak olsam sharpin etrafinda dolanirdim. Nedense 857 serisi cok kaliteli geliyor gozume.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Samsung - JU6400 ve uzeri.

Sizin vermis oldugunuz LG'de guzel. Fiyati da cok iyi.

Üzgünüm. Yine yok Tr'de :(

Ah arda ahh

Ben müdahale edince bozulacaksa. Rc232'yi niye göreceğim yere koydular ki. [emoji16]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Oktay Bey 4k 'da bir karisiklik olabilir mi? 4k 1920x1080'nin 4 kati cozunurluk demek. Yani su anda 3k yok, 1k var. 4k tv almak demek su anda blu ray'in 4 kati bir cozunurluk, dsmart, digiturk icin ise nerdeysw 6 kati bir cozunurluk demek.

Sorun su ki, 1k yayini 4k cozunurlukte izlerken tv'nin goruntuyu yapay olarak 4k'ya cikarmasi ya da netligin full hd paneldeki gibi olmamasi.

Sizin dediginiz 4 renk su anda sharp tv'de var. Rgb'ye w ilavesi ile daha dogal renk vaadediyor. Aslinda bu teknoloji 2005-2006 yilinda sony x serisi ilk full.led tv'de kullanildi ama o zaman bu tv led terine lcd panel olarak pazarlandi. Cok basariliydi ama cok pahali olmasi nedeniyle x4500'den sonra x5500 ile uretimi son buldu.

Saygilarimla.

4k renk sistemi için geçerli.Ana 3  renk içine beyazıda eklediler.Bununla beraber yeni geliştirilen sanırım farklı bir lcd iç sıvıya ters akımla daha sıkışık şekilde daha çok pixel oranına ulaşıldı ve bu sonuç veren kristal doku geliştirilince lcd panellerindeki her 4 renk kümesi(yakından baktığınızda görünen minik kare lerdir) içindeki pixel tarama hızının oranını genişletebildiler ve 4k renk ve yüksek orandaki ultra hd pixel çözünürlük elde edildi.Bunda sabit olan 200 ve 400hz tabanlı tarama frekansına  ana renk kod çözücü işlemcisi ile beraber 900 küsürlü hz oranlarına getirerek arka planda sanal olarak siyah taban tarama olayını yaptılar ve hareket hızlarıda bu sayede göze daha hızlı gelebiliyor.

Çözünürlük ultrahd sistem olayı için geçerli.4k hücrelerindeki sıkıştırlmış pixel olayının ekran boyutunu belirlemesi ile ekran çapıda genişletilebilir hale gelerek ultra hd panel çözünürlüğü ve yayın pixeline paralel hale getirilerek bu devasa boyutta tv lere ulaşılmış oluyor.

Ben olaya sanırım çok teknik bakıyorum.Lütfen kusuruma bakmayın.

Emmi eğerki 4k alacak ise 3k ile yana yana bakıpğta izleyerek alabilirse kalite bir izleyici olarak sanırım farkı rahatlıkla görecektir.

İllada 4k alsın diyerekte yazmıyorum.sadece bu teknolojinin 3k yada diğerlerinin kalitesinde bir yayını farklı göstermeyeceğini sadece özellik olarak neden alınmasın kelimesine takıldım o kadar.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

J/JU6400 baslangic noktasi olarak kullanabilirsiniz. Onun uzerindeki herhangi bir modele bakabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...