İçeriğe Yönlendir

Lg 49Uf6407 Ve 49Uf6807 Karşılaştırması

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Gürçay Hüseyin
(düzenlendi)

Mehmet bey, 4K TV icin henuz cok erken. 4K yayin yapan kanal var mi Turkiye de? Ayrica Full HD ve 4K arasindaki farki hissetmeniz icin minimum 55" ve uzeri ekran almalisiniz.

Ekleme: alacaginiz Tv'nin minimum gercek 100Hz olmasina dikkat edin, yoksa spor ve hizli sahneler izlerken hayal kirikligi yasarsiniz.

tarihinde Gürçay Hüseyin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O zaman ne alacağız.

Led mi oled mi.

Bu ikisi arasındaki fark ne ?

Yorum bağlantısı
Misafir
Gürçay Hüseyin
(düzenlendi)

Led ve Oled cok farkli birsey. Teknoloji farki var aralarinda. Kesinlikle OLED. OLED LED'e gore her bakimdan ustun - siyah renk, goruntu kalitesi, gorus acisi, response time ( turkecisi bilmiyorum) vs.

Smart sizin icin onemli ise - LG veya Samsung arasinda bir model secin.

Bu arada canli test etmeden TV almayin. Ozellikle online. Magazada vitrin urunu veya herhangi bir sebepten ( buyuk ihtimal ) sorun sebebi ile ( yanmis pixel, backlight sorunu) geri cevirilmis olan urune denk gelme riski yuksek. Eger isterseniz ozelden test ederken nelere dikkat etmeniz gerekir ve test klipleri, resimleri yollayabilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Mehmet bey, 4K TV icin henuz cok erken. 4K yayin yapan kanal var mi Turkiye de? Ayrica Full HD ve 4K arasindaki farki hissetmeniz icin minimum 55" ve uzeri ekran almalisiniz.

Ekleme: alacaginiz Tv'nin minimum gercek 100Hz olmasina dikkat edin, yoksa spor ve hizli sahneler izlerken hayal kirikligi yasarsiniz.

4 k için neden erken olsun ki?

Şu an alınmaz ise seneye bir dahamı tv alınacak.Alınacak cidden gerçek 4k ise zaten şu anki yayınlar için bir sorunu olmayacak.Ayrıca illa 55 olması yönünde bir seçenek olduğunu okumadım.Cidden 4 renk tasarımını kullanan lcd var ise inch boyutu önemli bir unsur değil diye düşünüyorum lakin iddiam da yok.Sadece 4 tane renk kullann bir ekranda neden bu 55 inch ayrımını yapman mantığıma yatmadı.Renk için ekran çapı önemli değil.Çap arttıkça tarama frekansı yani dediğin 100hz olayının daha üst seviyesinde olması şartı var denilebilirki net görüntü olsun.Tarama frekansı ne kadar hızlı ise renk geçişi o kadar net farkedilir.4k sadece her dilimde bulunan 3 renk içine artı olarak beyaz renk eklenerek renk katmanının 3k renk tabanından 2 misline çıkmasını sağlar.Net görüntü için küçük ekran ve yüksek tarama frekansı gerekir.Ekran büyüdükçe küçük ekrandaki tarama frekansı büyüyen inç oranına göre hızı yetmeyecektir.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Bu arada canli test etmeden TV almayin. Ozellikle online. Magazada vitrin urunu veya herhangi bir sebepten ( buyuk ihtimal ) sorun sebebi ile ( yanmis pixel, backlight sorunu) geri cevirilmis olan urune denk gelme riski yuksek. 

+1000

Ayrıca imkan var ise 3k ve 4k yan yana aynı kanal üzerinden izlenebilinirse farkta ortaya çıkacaktır.Aynı şekilde oled seçeneğide değerlendirilebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin
(düzenlendi)

Oktay bey, sizin teknik bilgilerinizi tartismak bana dusmez ve yakismaz da cunku cok bilgili bir insan oldugunuzu forumda yazdiklarinizdan iddia edebilirim. Ben sadece FUll HD ve UHD sinyal arasinda gercek ( yani normal bir kullanicinin) bir fark gorebilmesi icin minimum 55" ve uzeri olmasini gerektigini soyluyorum. Tabi ki bu benim kendi dusuncem, amator olarak TV'ler ile ilgilenirim ve onde gelen forumlari yillardir takip ederim. Bir yanlisim olduysa kusura bakmayin.

Ayrica TV alirken smart ve ozellikleri ikinci sirada olmali. Ilk ve en onemli ozellik goruntu kalitesi olmalidir. Bu konuda da bu yilin onde gelen modellerinden Sony W809C oldukca populer.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

:sandalye:    git al seyret.... fazla pahalı olmaynı

axen aldım ben 800 TL 102 ekran

yok artık :) yazık gözlere :D

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Kusura bakacak bir durum yok.Ben sadece tv ekran mantığı çerçevesinde olaya bakıyorum hepsi bu.Şimdiki tamamlayıcı anlatımınla sanırım ben ne anlatmak istediğini yeni anladım.

Full hd ve uhd arasında çözünürlük farkı olduğu için hali ile tarama frekansı farkı,tepkime süresi farkı olacağı için dediğin gibi küçük inch ile büyük inch karşılaştırılınca fark hissedilir.Küçük olandaki satır sayısı ile büyük olandaki farklı olacağından net görüntü ve tepkime süresi farkıda olacak.Bu 55 olanda gözle daha iyi seçilebilecek şekilde olacaktır. :good1:

Büyük ekrana bakıpta sonra pc başına geçince bu ekranlar anlık pire gibi görünüyor. :D  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Mehmet abi sana şöyle basit bir sistem ayarlıyayım mı ;) her birinin içerisinde 4 çekirdek mevcut :D

1444857377154.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
(düzenlendi)

Süha bu ekranla Fordclubtr sayfasının resmini bekliyoruz.Bu olmamış :tongue: Belki Emmi o zaman kabul eder. :p

http://www.elektrikport.com/haber-roportaj/trt-ultra-yuksek-cozunurluklu-4k-tv-test-yayinina-basladi!/15051#ad-image-0

abi emmi ye bunu uygun gördüm hem dokunmatik, kendinden bilgisayarlı, 4k, 3d ne isterse var 30 bin € a hallederiz ;) istediği logoyu koyabilir

1444859321788.jpg

tarihinde Süha Demirtaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Bu dediğin monitörde iyi oluyorda Tv'de gelen sinyal iyileştikçe görüntü kalitesi artıyor. Yayınların kalitesi tv'lerin görüntü verme kalitesinin çok altında. Bunu hd yayın yada dvd seyrederken çok net algılayabiliyorsun. Benim evde türksat hd yayın var.Hd kanallar 1080i 50 bazıları 1080 100hz.Hd olmayan diğerleri 576i 50hz ile yayın yapıyorlar. Tam senin kadar elektronikten anlamam ama 100 oktan benzin için üretilmiş motora 91 oktan benzin koyunca ne kadar performans alırsan bizimkide ona benziyor kanımca...

Abi senin bu dediğin ile benim anlattığım olay farklı.Sen yayın sinyali hakkında anlatıyorsun ben tv mantığı çalışması hk.

Lakin yinede video formatı olarak sonlarda 50 ve 100hz olmaz.Bu tarama frekansı sadece görsel alıcı cihazlar için geçerli.

Bu yazdığındaki aynen oktan benzetmene denktir.

Bakınız video formatları.

Bakınız video sinyali taşıma mantığı.((

• Renk taşıyıcısı ekranda aydınlık bilgisinin bir parçası olarak algılansa bile, bunun sürekli olmaması için,renk taşıyıcısının frekansının aydınlık sinyalinin satır ve alan frekansı (15625 ve 50 Hz) harmoniklerine denk gelmemesi sağlanır.))

https://tr.wikipedia.org/wiki/Renk_sinyali

https://tr.wikipedia.org/wiki/PAL

Bense konu tv olunca bu lcd ekranlarının  video sinyallerinin daha net ve video sinyalinin olduğu gibi net verecek tarama frekansı mantığını anlatmaya çalıştım. :unsure2:

Şunu tekrardan net olarak yazayım.

Tv lerde belirtilen frekans aralığı ne kadar yüksek ise gözün anlık tepkileri,sekmeleri,renk geçişlerini daha iyi algılaması sağlanır.Bu frekans aralığıda ve çözünürlük yani sizin dediğiniz uhd yayın olarak en net ve gözü yormayacak alğılamasını daha iyi halde seyrettirecek şu an için yüksek frekans aralığı sunan 3k ve 4k versiyon tv lerdir.

Yorum bağlantısı
Misafir

Oled TV sadece ticari model olarak sadece LG'deçıktı bildiğim kadarı ile. Çok da yeni değil amaüstüne model çıkarmadı diye hatırlıyorum, o modelde 9.000TL'lerden 6000TL'lere inmişti en son.

Oled çok daha iyi bir teknoloji olmasına rağmen alternatif markalarda olmaması siyah başarımı yüksek olan modellerin tercih edilmesini zorunlu kılıyor. Local Diming yapan ya da edge led yerine full led teknolojili olan modellerde başarılı görüntü performansı elde edilebiliyor  ancak onların da sayısı az. Sanırım LG'nin 9xxx serileri full led teknolojili idi.

TV'nin seyredilerek alınması fikrine katılıyorum ve özellikle cıvıl cıvıl olmayan karanlık sahnelerin test aşamasında kullanılması hem siyah ton kalitesini hem de koyu sahnelerdeki renk geçişlerindeki kaliteyi göstermesi açısından yararlı olacaktır. Ayrıca siyah zemin arkadaki ışık sızmalarını anlamayı kolaylaştıracaktır. Ledler genelde beyaz gösteriminde başarılıdır ancak bazı modellerde ekranın orta taraflarına doğru beyazın koyulaşması sorununun farkedilmesi için yararlı olur.

Peki bunları yapsak ve tv testi başarıyla geçse herşey   yolunda mı olacak. maalesef hayır. Başarılı bir model evde üretim hatası nedeniyle farklı sonuçlara neden olabilir. Ya da 50" üzerinde yaptığınız test 55" modelinde farklı birpanel kullanılması nedeniyle farklı sonuçlara yol açabilir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Üstad bu da Türkçe 8507 incelemesi.

Saygılarımla.

Kanal geçişleri çok sıkıcı.. ha % 90 harici receiver kullanırım ama yine de böyle olması hoş değil.. Bu konudasamsung iyi diyorlar.. 

Yorum bağlantısı
Misafir

abi emmi ye bunu uygun gördüm hem dokunmatik, kendinden bilgisayarlı, 4k, 3d ne isterse var 30 bin € a hallederiz ;) istediği logoyu koyabilir

:shok:  :shok:  :shok:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Oled TV sadece ticari model olarak sadece LG'deçıktı bildiğim kadarı ile. Çok da yeni değil amaüstüne model çıkarmadı diye hatırlıyorum, o modelde 9.000TL'lerden 6000TL'lere inmişti en son.

oledlere baktım sadece 55-60" var galiba... bana uymadı onlar üstad...

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Kanal geçişleri çok sıkıcı.. ha % 90 harici receiver kullanırım ama yine de böyle olması hoş değil.. Bu konudasamsung iyi diyorlar.. 

Bu tip bütün tv.lerin kanal geçişleri tüplüden sonra herkese yavaş gelir bende 2 sene önce aldığımda sinir etmişti ama başka çarede yoktu. Bende uydunet hd receiver var onun ile kullanıyorum 3 gün önce türksat bir güncelleme yaptı geçişler tüplü tv kadar hızlandı. Madem bu kadar hızlı olabiliyorduda 2 senedir neredeydiler :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Oled 55 ve 65

led 43 e kadar.

Mecburek 4k olacak. Çünkü 49-50 istiyorum ben.

Smart olmayan yok. 3D olmayan var.

Yani ilk liste geçerli :)

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Mehmet bey, almadan once Sony 50W809C gidip test edin. Pisman olmayacaksinizi. Bunu evde Samsung 48H6400 ve Panasonic 47AS640 kullanan biri olarak soyluyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Emmi, geçen sene epey araştırdım bu tv işini. Forumdonanımhaber'de hayli vakit geçirdim. Panasonic'in son plazmalarından birini aldım. Oraya bir gözat istersen Albani mahlazlı bir kullanıcı var (Can Özyaman) bu konuda çok bilgili; Koreli'lere karşı Japon tavsiye ediyor Toshiba, Sony, Sharp vs.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Toshiba'nin tum televiyonlarini, Philips, Sharp'in dusuk serilerini bilin bakalim kim uretyor? Vestel... Sharp'in artik sadece 60" ustu modelleri gercek Sharp.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet bey, almadan once Sony 50W809C gidip test edin. Pisman olmayacaksinizi. Bunu evde Samsung 48H6400 ve Panasonic 47AS640 kullanan biri olarak soyluyorum.

Gürçay bey Türkiyede yok malesef.

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-ue-55ju6070-55-139-cm-smart-uhd-led-tvdahili-hd-uydu-alici.html

Geçen hafta vatan'da 3099'du fiyatı. 49'u yok ama 3d'siz 4k tv arayanlar içşn uygun bir seçenek olabilir.

Samsungun özelliklerini çok beğeniyorum ama.

Şahsi kanaatim, Lg nin düz ekranda yaptığını Samsung ancak oval ekranla yapabildi gibi geliyor bana ve sırf oval olduğu için o ekranı düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...