İçeriğe Yönlendir

Debriyaj Seti(Baskı-Balata) Değişimi Fiyat?

Halil GÜNAY

Recommended Posts

Halil GÜNAY

Debriyaj seti değişimi için birkaç fiyat öğrendim böyle bir mekanik onarım daha önce yaptırmadım.

Sizce nerede hangi fiyata yaptırmam tavsiye edilir?

Dışarıda özel serviste debriyaj seti komple işçiliğiyle beraber 650 bir fiyat söylediler orjinal takılacak diye.(ekstra birşey çıkmazsa.)

Birkaç yere daha soruşturdum yine fiyatlar birbirine yakın 700-750 lira civarı fiyat verdiler.

Ford'un kendi servisi 800-1000 tl arası bir fiyat istiyormuş.

Fakat internete debriyaj set fiyatları  250 lira civarı. birde bunun bilyası varmış onun fiyatıda 180 lira.

(Bu BİLYAYI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAMI SADECE BASKI BALATA YETERLİ Mİ?)

Orjinal mi değilmi orası mechul bu iki fiyat 480 lira yapıyor işçilik fiyatı ne olur? (işçilik fiyatlarıda 150-300 lira arasıymış doğrumudur?)

Araç 2008 model Connect 90PS.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Debriyaj için şanzıman inecek. Sonrasında baskı balata sökülecek, volan kontrol edilecek. Volan iyi durumdaysa ellenmeyecek, kötü durumdaysa taşlanacak, çok kötü durumdaysa değişecek.

Bilya, debriyaj pedal bilyasıdır. Şanzıman inmişken değişmelidir ki, olur ya, bozulursa, tekrardan aynı işçilik parası vermek zorunda kalırsınız.

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

2 hafta önce fabrika müdürümüzün 2012 Connect'inin (110 hp) baskı balatası değişti, indirimli hali 750TL'ye yapıldı. Normal fiyat 900-1000TL gibi. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Debriyaj için şanzıman inecek. Sonrasında baskı balata sökülecek, volan kontrol edilecek. Volan iyi durumdaysa ellenmeyecek, kötü durumdaysa taşlanacak, çok kötü durumdaysa değişecek.

Bilya, debriyaj pedal bilyasıdır. Şanzıman inmişken değişmelidir ki, olur ya, bozulursa, tekrardan aynı işçilik parası vermek zorunda kalırsınız.

+1 (Volan yaklaşık 750-1.000 Tl arasıdır) Baskı balata seti, markasına göre yaklaşık 250-400 Tl arasıdır.

+ Bilya değişimi zorunludur. (150-200 Tl) Şanzıman takozları kontrol edilir. Sorunlu ise oda değişir. 100-150 Tl civarı. 

Piyasada işçilik yaklaşık 250-350 Tl arası tutar.

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Ağustos 1 de bende kendi 110luk connectimde aynı işlemi yapmıştım. Gerçi ben triger değişimini de ekleyince 700 liraya mal olmuştu. 290 işçilik (şanzıman yağı ve volan taşlaması dahil), 400 de parça (debriyaj rulmanı, v kayışı, triger seti, baskı balata seti) parası.

Yorum bağlantısı
Rifat Berber

Debriyaj seti değişimi için birkaç fiyat öğrendim böyle bir mekanik onarım daha önce yaptırmadım.

Sizce nerede hangi fiyata yaptırmam tavsiye edilir?

Dışarıda özel serviste debriyaj seti komple işçiliğiyle beraber 650 bir fiyat söylediler orjinal takılacak diye.(ekstra birşey çıkmazsa.)

Birkaç yere daha soruşturdum yine fiyatlar birbirine yakın 700-750 lira civarı fiyat verdiler.

Ford'un kendi servisi 800-1000 tl arası bir fiyat istiyormuş.

Fakat internete debriyaj set fiyatları  250 lira civarı. birde bunun bilyası varmış onun fiyatıda 180 lira.

(Bu BİLYAYI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAMI SADECE BASKI BALATA YETERLİ Mİ?)

Orjinal mi değilmi orası mechul bu iki fiyat 480 lira yapıyor işçilik fiyatı ne olur? (işçilik fiyatlarıda 150-300 lira arasıymış doğrumudur?)

Araç 2008 model Connect 90PS.

Bayramın ikinci günüydü, aracımı parkettim içinde bekliyorum. 15dk sonra tekrar çalıştırmak istediğimde debriyaj pedalına bastım ama tepki yok. Boş bir pedal,sadece yay yardımıyla geri dönüyor. Hidroliği biraz eksikti, tamamladım ama yine yok. Aracı mecburen çekiciyle tamirciye götürdük, sonuç şanzıman bilyası ve üst debriyaj merkezi değişti.

Artık zorunlu olmasada yolda kalmamak için 2yılda bir değiştireceğim, sizinde değiştirmenizi öneririm. Ama orjinal yada kaliteli parçayla.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli

Hoca bayramdan önce baskı balata değişimi yapıldı.Ankara Öner otoda (tuncay usta) 590 TL.

Araç 2000 ford focus

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...