Mustafa Sabri Alemdaroğlu 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Arkadaşlar Merhaba Yolda gidiyor iken ön göğüsten kısa süreli bir takır tukur ses geldi. Ne olduğunu anlamaya çalışırken biraderin üst torpidoyu açmaya çalışması ile anladım ki torpido kapağının otomatik olarak açılmasını sağlayan yay yerinden çıkmış ve düşmüş. Kapak açılıyor fakat otomatik yukarı kalkmıyordu. Yayı aradım fakat bulamadım nerelere gittiyse? Şimdi ben bu kapaklı torpido kısmını nasıl sökebilirim? Hadi söktüm diyelim bu yayı nasıl tedarik edebilirim? Sevgiler, Saygılar... Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 (düzenlendi) geçen hafta benim o kısım kırılmıştı. foto çekmedim ancak. sökerken dikkatli olmak ve tırnakları kırmamak lazım. orta ön kısma plastik bir parça ile yuakrı doğru baskı uygulayın tırnaklar atar sonra soldaki direksiyonun üst kısmına doru yavaş yavaş tırnakları attırın, en son yukarı kaldırıp kendinize doğru çekin. ama dikkat edeceğiniz yer arka kısım orada büyük tırnaklar var onları zorlamayın direk önden çıkartacaksınız. 6 Ekim 2015 tarihinde Hasan Yılmaz Konya tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Arkadaşlar Merhaba Yolda gidiyor iken ön göğüsten kısa süreli bir takır tukur ses geldi. Ne olduğunu anlamaya çalışırken biraderin üst torpidoyu açmaya çalışması ile anladım ki torpido kapağının otomatik olarak açılmasını sağlayan yay yerinden çıkmış ve düşmüş. Kapak açılıyor fakat otomatik yukarı kalkmıyordu. Yayı aradım fakat bulamadım nerelere gittiyse? Şimdi ben bu kapaklı torpido kısmını nasıl sökebilirim? Hadi söktüm diyelim bu yayı nasıl tedarik edebilirim? Sevgiler, Saygılar... Bu konu size yardımcı olacaktır. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/221373-%C3%BCst-torpido-kapa%C4%9F%C4%B1n%C4%B1-tamir-edelim/ Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Maalesef bu torpido kapağı başa bela.. Ben aracı aldığımda sağlamdı ben hiç kullanmadım. satacağım zaman aksilik ya temizlik yaparken açtım daha sonrada kolum çarptı menteşesi kırıldı.. 3 sene hiç bir şey olmamıştı ama sonra benim hatam yüzünden kırılmasına üzülmüştüm. O şekilde sattım. Eğer kullanmaya devam edecek olsaydım oraya bir yapıştırıcı sürüp kapağı tamamen açılmaz hale getirmeyi düşünürdüm Kullanmamakta büyük fayda var.. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu 6 Ekim 2015 Yazar Paylaş 6 Ekim 2015 Bir inceleyeyim linki Hakan bey. Teşekkür ederim. Ayhan bey, ufak tefek malzemeleri ulaşılması kolay olduğu için üst torpidoya atıyorum. Hatta bayağı faal kullanıyorum orayı ama kısmet işte yayın yerinden çıkacağı tuttu. Sökmek istesem çıkmazdı o yay yerinden belkide Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Bir inceleyeyim linki Hakan bey. Teşekkür ederim. Ayhan bey, ufak tefek malzemeleri ulaşılması kolay olduğu için üst torpidoya atıyorum. Hatta bayağı faal kullanıyorum orayı ama kısmet işte yayın yerinden çıkacağı tuttu. Sökmek istesem çıkmazdı o yay yerinden belkide Orası başınıza bela olur benden demesi Tamir edin fazla sık kullanmayın derim. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu 6 Ekim 2015 Yazar Paylaş 6 Ekim 2015 Hakan bey, linki inceledim nasıl sökebileceğim hususunda ki verimli bilgilere rastladım teşekkür ederim. Torpidoyu söktüm mü duruma göre sorularıma devam edeceğim. Çünkü kapağım otomatik açılmıyor. Tahminimce yay düştü, yada yayın gerilim aldığı yerde ki plastik kırıldı. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Hakan bey, linki inceledim nasıl sökebileceğim hususunda ki verimli bilgilere rastladım teşekkür ederim. Torpidoyu söktüm mü duruma göre sorularıma devam edeceğim. Çünkü kapağım otomatik açılmıyor. Tahminimce yay düştü, yada yayın gerilim aldığı yerde ki plastik kırıldı. Bir sökün bakalım,duruma göre yardımcı olmaya çalışırız. Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu 6 Ekim 2015 Yazar Paylaş 6 Ekim 2015 Orası başınıza bela olur benden demesi Tamir edin fazla sık kullanmayın derim. Daha yeni Dpf temizliği yaptırdım Ayhan bey. Hemde söktürerek. 800 gayme mi yedi. Daha fazla bela istemiyorum mümkünse 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Ekim 2015 Paylaş 6 Ekim 2015 Daha yeni Dpf temizliği yaptırdım Ayhan bey. Hemde söktürerek. 800 gayme mi yedi. Daha fazla bela istemiyorum mümkünse Böyle pahalı mı bu işlem ? Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu 6 Ekim 2015 Yazar Paylaş 6 Ekim 2015 Böyle pahalı mı bu işlem ? Fiyatlar konusunda bilgim yok, aynı işlemi servis 600 TL'ye yaparım dedi fakat bir sıvıdan bahsetti. Eğer o da eksik ise 1000 TL'yi bulur deyince ben soluğu özelde buldum tabi. Önce sökmeden dpf'ye bir sıvı basıp bilgisayar yardımı ile açmaya çalıştılar fakat ilaç etki etmeyince söküp komple çıkardılar ve ilaçla beraber sıcak basınçlı su ile işlemi tekrarlayıp yerine taktılar. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Ekim 2015 Paylaş 7 Ekim 2015 Fiyatlar konusunda bilgim yok, aynı işlemi servis 600 TL'ye yaparım dedi fakat bir sıvıdan bahsetti. Eğer o da eksik ise 1000 TL'yi bulur deyince ben soluğu özelde buldum tabi. Önce sökmeden dpf'ye bir sıvı basıp bilgisayar yardımı ile açmaya çalıştılar fakat ilaç etki etmeyince söküp komple çıkardılar ve ilaçla beraber sıcak basınçlı su ile işlemi tekrarlayıp yerine taktılar. Peki sonuç olarak ne değişti.. Bariz bir değişiklik oldu mu araçta.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Ekim 2015 Paylaş 7 Ekim 2015 Bu arada benim araç 2011 model dpf var mı yok mu Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu 7 Ekim 2015 Yazar Paylaş 7 Ekim 2015 Bu arada benim araç 2011 model dpf var mı yok mu O konuda tam bir bilgim yok Ayhan bey Dpf temizlendikten sonrasını da şöyle açıklayayım, araç daha rahat ve daha atik davranır oldu. Zaten dpf'nin tıkandığını aracın güçten düşmesi, gaza bastığınız halde aracın çok ağır ve düşük viteslerde gitmesi, belirli bir devrin üzerine çıkmamasından anlayacaksınız. Ben bu anlattıklarımı yaşadığımda turboyu yedim diye çok korkmuştum Bu arada benim aracım 2010 model Ayhan bey. Bende 3. sahibiyim. Temizliği yapan kişi "kötü mazot koyma ve yüksek devir kullan aracını" diyerek yolladı beni. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu 7 Ekim 2015 Yazar Paylaş 7 Ekim 2015 Üst torpidoyu söktüm fakat yayı tutan yani üst kapağa açılması için gerilim verdiği yerde ki plastik tam ortasından kırılmış. Kuvvetli yapıştırıcı aldım birde ısıtarak plastiği kaynaklamaya çalışacağım fakat fazla tutmayacağı konusunda endişelerim var Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ekim 2015 Paylaş 7 Ekim 2015 Üst torpidoyu söktüm fakat yayı tutan yani üst kapağa açılması için gerilim verdiği yerde ki plastik tam ortasından kırılmış. Kuvvetli yapıştırıcı aldım birde ısıtarak plastiği kaynaklamaya çalışacağım fakat fazla tutmayacağı konusunda endişelerim var Bir fotoğraf ekleme imkanınız var mı ? Tam olarak neresi ? Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 7 Ekim 2015 Paylaş 7 Ekim 2015 Üst torpidoyu söktüm fakat yayı tutan yani üst kapağa açılması için gerilim verdiği yerde ki plastik tam ortasından kırılmış. Kuvvetli yapıştırıcı aldım birde ısıtarak plastiği kaynaklamaya çalışacağım fakat fazla tutmayacağı konusunda endişelerim var sizin derdiniz birebir benimki ile aynı eğer hafta sonunu beklerseniz benim uygulamayı foto çekip gönderiyim. ömür boyu kırılmama garantilidir. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu 7 Ekim 2015 Yazar Paylaş 7 Ekim 2015 Sorunu hallettim gibi. Kuvvetli bir yapıştırıcı ile kırılan parçaları yerine oturttum. Biraz pamuk ile desteklemesini yapıp japon sıvısına doyurarak katılaşmasını ve mevcut parça ile oluşan boşlukları tutmasını sağladım. Torpidonun kırık hali ile yapılmış olan halinin fotoğrafını atacağım en kısa sürede. Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu 7 Ekim 2015 Yazar Paylaş 7 Ekim 2015 Fotoğrafları yüklemeye çalıştım fakat ımgurl'da arıza var sanırım yükleme yapamıyorum. Zaman içerisinde tekrar deneyeceğim. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 Fotoğrafları yüklemeye çalıştım fakat ımgurl'da arıza var sanırım yükleme yapamıyorum. Zaman içerisinde tekrar deneyeceğim. Verdiğim linke bakarsanız,fotoğraf eklemenize yardımcı olacaktır. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/219199-foruma-resimfoto%C4%9Fraf-ekleme/page-6#entry2362103 Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu 8 Ekim 2015 Yazar Paylaş 8 Ekim 2015 (düzenlendi) Fotoğrafları yükledim arkadaşlar. Görüldüğü üzere yayın gerilim aldığı yer ( u şeklinde ) kırılmış. Kuvvetli yapıştırıcı ile ve biraz pamuk ile hallettim sanırım. Umarım sarsıntılardan sonra tekrar kırmaz. Şuanlık bir sıkıntı yok 8 Ekim 2015 tarihinde Mustafa Sabri Alemdaroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 9 Ekim 2015 Paylaş 9 Ekim 2015 Nasıl kırılmış o yay Neyse işi çözmüşsünüz,sizin adınıza sevindim. Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu 9 Ekim 2015 Yazar Paylaş 9 Ekim 2015 Yayda sıkıntı yokta çok şükür yayın kıstırıldığı yerde ki plastiği kırmış. Neyse şimdilik hallettik gibi Yorum bağlantısı
Recommended Posts