İçeriğe Yönlendir

Ford Etis Ne Kadar Doğru ?

Muhammet Dede

Recommended Posts

Muhammet Dede

Merhaba arkadaşlar evimize 2. araç olarak annem ve daha çok bana bir araba aldık ford focus 2008 1.6 tdci collection beygiri şüpheli :) Aracı satan adam  ilk sahibi değil haliyle 90 lık diye aldım 90 lık biliyorum diyor göstermedim sormadım diyor. Ruhsatta kw olarak motor gücü yazmıyor ilginç geldi bana çünkü motosiklet ve diğer arabamızda yazıyor motor gücü. Ford etis'ten şasi no ile sorguladığımda sanırım 110 beygir dedi epey şaşırdım. Şimdi etis kesin nokta atışı olarak doğru bilgi mi veriyor motor gücüne dair ? yoksa genel geçer 110 luk diye yazıyor olabilirmi.? İşin özü aracım 90 lık mı 110 lukmu :)) Birde dohc diyor dohc bildiğim kadarıyla benzinli motorlar için üstten eksantrik li bir sistem dizellerdedemi dohc var yok diye biliyordum.

gyLav2.jpg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Motorun fotosunu koyarsanız focus'çular daha doğru bilgi verecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Motor resminden anlasilmasi imkansiz cunku iki motor arasindaki fark sadece turbodan ibaret.

Muhammet bey, Ford ETIS genelde 99,99% dogrudur. Araciniz 110 PS. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Benim aynı model aracı da sorguladım, sizinki gibi bilgi aldım, evet 110 beygir aracınız.

Yorum bağlantısı
Muhammet Dede
(düzenlendi)

An itibariyle fotoğraflarını çekip geldim flaşlı çektiğim için anlaşılabileceğini umuyorum belkim motorun fotoğrafından anlayan bir abimiz aydınlatır beni :)

NWbv6k.jpg

tarihinde Muhammet Dede tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Muhammet Dede

Önceki mesajımda yanlış fotoğrafı atmışım düzenlemeye kalktığımda bu uzantıyı eklemeye yetkiniz yok şeklinde hata aldım tekrar ekliyorum genel üstten görünüş fotoğrafını

l9zaYl.jpg

Yorum bağlantısı
Misafir

Ford etis aracın kimliği gibidir. EN doğru bilgi kaynağı. Orada yazan doğrudur.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

DOHC ise Double Over Head Camshaft yani üstten çift ekzantrik demektir. Bunu anlamı ise eksoz supapları için ayrı emme supapları için ayrı ekzantrik mili kullanılmasıdır. SOHC yani tek (single) eksantriklere göre gücü daha fazladır. Ve evet bizim Focus'lar DOHC motor. Focus'u alana kadar ben de sadece benzinlilerde kullanılıyor zannediyordum.

Ruhsattaki kw bilgisini yazabilir misiniz? 80kw falan olması lazım 109 bg için

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Etis doğru bilgi veriyor. Aracınız 109 beygir.

Yorum bağlantısı
Misafir

Yüzde 99 doğrudur aracınıa 109 hp hayırlı olsun iyi günlerde kazasız belasız kullanın. :):nazar:

Yorum bağlantısı
Muhammet Dede

Hocam ruhsatta yazmıyor motor gücü diye bir bölme yok.Dün satış alındı noter kağıdını incelerken motor hacmi 1600 fakat güce 58 yaziyor kw ps hp gibi ibare yok sadece 58 yazıyor kafam iyice karıştı :)m58VVZ.jpg

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Kafa karicacak bi durum yok. Araciniz 109hp. Ruhsat dagiresinde bilgileri giren kisi yanlis girmis.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

ford etis e giriş yapmak için üye olmamızmı gerekiyor yada ben giriş yapacağım yerimi bulamadım  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Muhammet Dede

Ben üye olmadım hocam direk sorgulanıyor yanlış bilmiyorsam

Yorum bağlantısı
Turhan Onat

Açılış ekranında Araç ( vehicle) kısma tıklayınız. Açılan pencereye aracınızın şase ( VIN) nosunu girip arama yaptırın. Üyelik gerekmiyor.

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

109 ps görünüyor, 90'lık ile 109'luk sürüş esnasında belli eder kendini, farkı anlamak için 90'lık ya da 109'luk bir Focus bulup test sürüşü yapın şıp diye anlarsınız. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...