İçeriğe Yönlendir

Yeni Aracımız Vw Tiguan 1.4 Tsi Lounge Bmt-Dsg

H.Cenk Bayrakçı

Recommended Posts

H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

Isparta grubu, yaptığınız her espride tatlının kalitesi azalırken dayak yeme potansiyeliniz artıyor ona göre...[emoji109] [emoji14]

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Hayırlı olsun güle güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Önceki aracım 2010, 1.6 Titanium TDCi 'ydı. Ben de otomatik dizeli bekleyebilirdim, ama sabredemedik. :)

Madem sordunuz her iki arabayı karşılaştırayım. Her ne kadar Tiguan'a 12-13 gündür biniyor olsam da ilk izlenimlerim şöyle.

-Tiguan dizel olmadığı için ilk başta çok yakıyor gibi geliyor, çok kalabalık trafikte şehir içinde 10-11 lt'leri gördüğüm oldu ama 8-9 litrelik bir tüketimim var ortalamada. Araç 1550 kg olunca ve benzinli olunca bu değer gayet normal. Bir de start stop sisteminin etkisi var tabi, kırmızı ışıklarda motor stop ediyor, hareket ederken çalışıyor. C-max'de en fazla 7,5 litre görürdüm, çok kalabalık trafikte...

- Aracın yüksek olması güzel, C-Max tavanı yüksek ancak altı alçak bir araçtı, yüksek kaldırım kenarları ve hız tümsekleri bazen sorun oluyordu. Trafikte de önünü görebilmek anlamında faydalı.

-C-max'de olmayıp ta Tiguanda olan donanım otomatik vites, cam tavan, soğutmalı torpido gözü, sürüşe duyarlı adaptif farlar ve gündüz LED lambaları. Otomatik aracım olmamıştı hiç, DSG şanzıman güzel. Xenon farlar çok iyi aydınlatıyor, gündüz farı da hemen farkedilmenizi sağlıyor. Tiguan daha ferah, daha geniş geliyor cam tavan sayesinde...

-C-Max'in ses sistemi çok iyiymiş(sony'den bahsediyorum). Tiguan'ın ses sistemi o kadar iyi değil, idare eder.

-Tiguan 150 beygir, C-Max 110 beygirdi.

Aklıma ilk gelenler bunlar...

Hocam motor sesi ne durumda? Aracımı değiştirsem tek sebep ses olacaktır.

Yorum bağlantısı
Emre Ünal2

Kazasız, belasız ve keyifli sürüşleriniz olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

Test ettim bugun, kısacık da olsa. Araç gayet güzel gidiyor, cam tavan yüzünden de içi müthiş ferah. Daha detaylı mıncıklamayı toplantıda yaparız.

:crazy:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın. Allah Kaza Bela Vermesin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Hocam motor sesi ne durumda? Aracımı değiştirsem tek sebep ses olacaktır.

C-Max'den sonra pek bir ses duyulmuyor açıkçası. Start stoplarda anlıyorsun çalıştığını. Bir hayli sessiz dizele göre.
Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Hayırlı olsun Cenk bey Allah kaza bela vermesin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Bu da benim önden çekişli 135 ps lik canavar suv iyidir

Eğer bu araba 1.6 ise bu lafı size yakıştıramadım. [emoji1]

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hayırlı olsun yenisi çıkacağı için fiyatlar çok uygun. Yenisi bunun kadar keyifli ve sağlam olmayacak çünkü MQB olacak.  yakıtı da otomatik olduğu için sakin kullanınca sizi şaşırtacaktır.

güzel günlerde kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Eğer bu araba 1.6 ise bu lafı size yakıştıramadım. [emoji1]

:) evet fazla iddaa li olmus. Eski Sportage ime göre sessiz konforlu ve daha şık diyip durumu kurtarmaya calisiyim.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

Hepinize iyi dilekleriniz için, tek tek teşekkür ederim arkadaşlar. Çok sağolun. :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • 4 ay sonra...
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

6 aylık izlenimlerimi yazayım, aracımı alalı 6 ay oldu, fazla km yapmadım. 3000 km olmak üzere. Sadece üniversite - ev arasında kullandım. Öncelikle DSG şanzıman ve AutoHold ikilisi çok iyi.Yokuş, iniş, düz nerede bırakırsanız auto-hold işinize yarıyor. Benim için çok sıkıntı değil ama, eşim çok sevdi. :) 150 beygirlik güç ve TSi Motor C-max'den sonra beni hayal kırıklığına uğratmadı. Hızı belli etmiyor 90-100'le gittiğinizi zannederken 130-140'lara çıkmışsınız, şaşırıyorsunuz.

Yakıtı tüketimi için ise şunları söyleyeyim: Şehir içinde kalabalık trafikte 10 litreleri gördüm, özellikle soğuk günlerde. Şehirlerarasında sakin kullandım, CC yardımıyla 110 km'ye sabitledim, 6,4 litre yaktı. 5000km'den sonra daha da düşer diye tahmin ediyorum yakıt tüketimi. İşe gidip gelirken 7,5-8 litre yakıyor. 1505 kg'lık araç için normal değerler, hızlanma anlamında hiç sıkıntı yok bu arada. Ani sollamalar ve hızlanmada en ufak problem yok, gaza yüklendiğinizde DSG'nin tepkisi çok iyi.

Cam tavan en çok çocukların hoşuna gidiyor, ben de yüksek ve yola hakim oluşunu çok seviyorum. Ferah ve geniş oluşu en büyük artısı.

Şehiriçinde park biraz alışkanlık gerektiriyor. Bir de park ederken auto-hold'u devreden çıkarmalısınrız, çünkü yavaş yavaş ve milim milim geri yanaşmalarda fren ve gazı hassas ayarlayamıyorsunuz, frene basınca sistem devreye girip, araç viteste de olsa aracı salmıyor özelliği gereği.Tekrar gaza basınca da hızlıca hareket edip küçük kaza yaşamanız olası. Direksiyonu iyi, ama manevrası daha ağır, konfor ya da city modu lazım :) Park pilot sistemi iyi. Çok dert değil ama geri görüş kamerası olmalıydı, fabrikasyon ısmarlamadığımız için yok. Bir de navigasyon olabilirdi. :)         

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Misafir

Tekrar hayırlı olsun. Memnuniyet vermesi güzel. fiyat/performans oranı yüksek olan bir model. Bunu sizde de görüyoruz. Yakıt oldukça iyi değerlerde. Eksiklikler keyfe keder zaten. 

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Hayırlı olsun.Allah kazasız belasız kullanmak nasip etin... :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

6 aylık izlenimlerimi yazayım, aracımı alalı 6 ay oldu, fazla km yapmadım. 3000 km olmak üzere. Sadece üniversite - ev arasında kullandım. Öncelikle DSG şanzıman ve AutoHold ikilisi çok iyi.Yokuş, iniş, düz nerede bırakırsanız auto-hold işinize yarıyor. Benim için çok sıkıntı değil ama, eşim çok sevdi. :) 150 beygirlik güç ve TSi Motor C-max'den sonra beni hayal kırıklığına uğratmadı. Hızı belli etmiyor 90-100'le gittiğinizi zannederken 130-140'lara çıkmışsınız, şaşırıyorsunuz.

Yakıtı tüketimi için ise şunları söyleyeyim: Şehir içinde kalabalık trafikte 10 litreleri gördüm, özellikle soğuk günlerde. Şehirlerarasında sakin kullandım, CC yardımıyla 110 km'ye sabitledim, 6,4 litre yaktı. 5000km'den sonra daha da düşer diye tahmin ediyorum yakıt tüketimi. İşe gidip gelirken 7,5-8 litre yakıyor. 1505 kg'lık araç için normal değerler, hızlanma anlamında hiç sıkıntı yok bu arada. Ani sollamalar ve hızlanmada en ufak problem yok, gaza yüklendiğinizde DSG'nin tepkisi çok iyi.

Cam tavan en çok çocukların hoşuna gidiyor, ben de yüksek ve yola hakim oluşunu çok seviyorum. Ferah ve geniş oluşu en büyük artısı.

Şehiriçinde park biraz alışkanlık gerektiriyor. Bir de park ederken auto-hold'u devreden çıkarmalısınrız, çünkü yavaş yavaş ve milim milim geri yanaşmalarda fren ve gazı hassas ayarlayamıyorsunuz, frene basınca sistem devreye girip, araç viteste de olsa aracı salmıyor özelliği gereği.Tekrar gaza basınca da hızlıca hareket edip küçük kaza yaşamanız olası. Direksiyonu iyi, ama manevrası daha ağır, konfor ya da city modu lazım :) Park pilot sistemi iyi. Çok dert değil ama geri görüş kamerası olmalıydı, fabrikasyon ısmarlamadığımız için yok. Bir de navigasyon olabilirdi. :)         

Hocam bilgilendirme için teşekkürler :) Abimin A3 ü park ederken bu yüzden vuruyordum sebebini çözememiştim aniden hızlanıyordu auto-hold yüzündenmiş 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

konuyu kaçırmışım hocam, hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Maşallah

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Teşekkür ederim Lokman Abi. Cümlemize inşallah.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...