Onur Bilseloğlu 9 Mayıs 2016 Paylaş 9 Mayıs 2016 Merhaba, Ben bu konuyu takip ediyordum. Son durumu nedir acaba? Yorum bağlantısı
Ali İşbakan 5 Haziran 2016 Yazar Paylaş 5 Haziran 2016 Herkese merhaba. Ayrıca tüm forum üyelerinin ve takipçilerinin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum. Memlekete hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Sahuru beklerken iki satır yazayım dedim. Öncelikle, merakla neticeyi bekleyen arkadaşlara müjde vereyim. Klima problemim sonunda halledildi. Sorunun çözümünde emeği büyük olan Ustaeller servisine, özellikle Salih Ustama çooookk teşekkür ediyorum. İzmir'de iken forumdaki yoğun tavsiye üzerine (başka gidecek yerim de yoktu) Ustaeller'e gittim ve Salih Ustama derdimi döktüm. Gerçekten sonuna kadar dinledi ve hallederiz dedi. İncele neticesinde klima kompresörünün yine rahmetlik olduğunu öğrendik. Değişmesi ve sistemin temizlenmesi gerektiğini söyleyen ustama biraz düşüneyim dedim. Bu arada servisi arayarak durumu anlattım. bir şey yapamayacaklarını söylediler. Garanti maranti hikaye oldu. Hatta terbiyesiz servis müdürü, " sakın yaptırmasın yine bozulacak" demiş. Ben de son kez klima için harcama yapmayı göze aldım ve ustama yaptıracağımı söyledim. Maalesef orijinal kompresör bulamadık ve yan sanayi ürün taktık. Her şey tamamlandıktan sonra aracı 2 gün sonra teslim aldım. Ustam ne dese beğenirsiniz. Kompresörden gram yağ çıkmamış. Bizim mahir (!!) servisimiz kompresöre yağ koymamış. Diyeceksiniz ki 3 kompresöre de mi. Orasını bilemiyorum ama herhalde öyle olmuş. Zira hepsi 2-3 günde bozulmuştu. Neticeye gelince; daha önce 2 günde foslayan soğutmayan ve ses çıkarıp kayış koparan orijinal kompresörlerin aksine, 1 aydır kullanmama rağmen ses- gürültü olmadan, her an buz gibi soğutan, üstelik yan sanayi kompresör. Açıkçası yola çıkarken korkmuştu yine bozulacak diye, ancak 1 aydır devamlı kullanmama rağmen en ufak bir sıkıntım kalmadı. İnşaallah bundan sonra da olmaz. Servise gidip eski kompresörü kafalarına atamadım henüz. Ancak mahkemeye vermek için hazırlık yapıyorum. Bir daha da yetkili servis mi, tövbe diyorum. Ustaeller'den Salih ve Sabri ustalarıma buradan selam ediyorum. Herkese hayırlı, huzurlu, bereketli Ramazanlar, Selamlar. 3 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 5 Haziran 2016 Paylaş 5 Haziran 2016 Çok geçmiş olsun. Kötü bir süreç yaşanmış. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 5 Haziran 2016 Paylaş 5 Haziran 2016 Hayırlı olsun, montaj hatasından demiştim. Salih ustaya teşekkürler.. 1 Yorum bağlantısı
Tuncay Yıldırım_2 6 Haziran 2016 Paylaş 6 Haziran 2016 Yazdıklarınızı baştan sona kadar okudum gerçekten can sıkıcı ve üzücü inşallah bir daha böyle sorunlar yasamazsiniz. Yorum bağlantısı
İbrahim ŞAHİN 10 Haziran 2016 Paylaş 10 Haziran 2016 Hocam konuyu açıldığında da okumuştum.Ama son mesajınızı okuduğumda sinir olduğum kadar sinir olmamıştım.Böyle bir saçmalık böyle bir vurdumduymazlık olabilir mi.Nasıl yetkili servis olmuş nasıl iş yapmışlar akıl almıyor Sent from my iPhone using Tapatalk Yorum bağlantısı
Sefa HAŞAR 22 Haziran 2016 Paylaş 22 Haziran 2016 Hocam çok geçmiş olsun. Oturduğum yerde terledim resmen okurken. Ben de Amasya"da yaşıyorum mondeo mk3 sahibiyim. Vakti zamanında fiesta aracımın klima arızasına yetkili servis 1200 TL masrafı var demişti. Hatta 50 TL arıza tespit ücreti vermiştim. Bir ustada 100 TL ye sorunu halletmiştik. Gerçekten yazık günah. Allah bildiği gibi yapsın bunları...Benim şimdiki aracımda da kompresör eskidiğinden dolayı artık eskisi gibi soğutmuyor. Rölantide soğutmuyor ama seyir halinde soğuk üflüyor. Yan sanayiden korkuyordum ama buradaki yorumlara bakılırsa korkacak bir durum yok. Yorum bağlantısı
Ozer Oz 13 Eylül 2016 Paylaş 13 Eylül 2016 9,5 bin TL sırf bakım için para vermişssinz resmen ama bunun 3 bini sırf 100 lira bile etmeyecek antifiriz koymadığınız için öylemi pes doğrusu hocam nasıl içiniz rahat ediyor böyle birşey için yahu benımde mk3 mondi klimam arızalı gaz bastım petek kaynak yapıldı donduracak kadar soguk ufluyodu . ama ertesı gun soguk uflemeyı kestı galıba gazı gerı kactı ıyı bakmadılar.. napıcamı bılmıyorum klima sorun Yorum bağlantısı
Haldun şenel 22 Eylül 2016 Paylaş 22 Eylül 2016 (düzenlendi) Toplam yetkili servisteki ustaların sayısına atıyorum 1000 dersek bunların içinde abartısız söylüyorum 10 tanesi gerçek ustadır diğerleri sadece ezbercidir. Bu olay gibi birçok örnek özellikle Ford da çok yaşanıyor. Kalifiye gerçekten işi bilen adamlar ücret yetersizliğindendir sanırım ayrılıp kendilerine özel servis açıyor. Bundan dolayı maalesef servislerde arabalar deneme tahtası oluyor 22 Eylül 2016 tarihinde Haldun şenel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 23 Eylül 2016 Paylaş 23 Eylül 2016 Vay bee olaya bak. Allah sabır vermiş size. Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Macit Aliyev 9 Haziran 2017 Paylaş 9 Haziran 2017 On 24.09.2015 at 23:27, Ali İşbakan yazdı: Merhaba arkadaşlar. 2015 Şubat ayında, yoğun bir araştırma yapamadan acele ile almış olduğum 2007 model mondeo 2.0 TDCI aracım vesilesiyle aranıza katılmış bulunuyorum. Arcımı aldığım ilk günden itibaren de forumu takip etmekteyim. Daha önce 1996 model Mercedes E200 kullanıştım. Bu ikinci aracım ve ilk defa dizel bir aracım oldu. Aracımı İzmirden galeriden aldım. Kilometresi 225.00 idi. Bu beni ürküttü ama bir araç alma mecburiyetinde olduğumdan, galerici zatı muhtereme de güvendiğimden(!!!!) alıverdim. Halen ödüm kopuyor motor bitecek diye. Aracımı aldığım ilk günden beri sorunlarla karşıkarşıyayım. Şöyle ki: 1- Aracımı alıp evin önüne çektiğim gün baktım ki araçta yoğun bir koku var. Keçi kokusuna benzer bu koku beni çok rahatsız etti ve araçtan soğumama sebep oldu. Normalde aracını çocuğu gibi gören biri olarak bu arcıma da bağlandım ve sırf bu sebepten idare etmeye ve sorunu bulmaya çalıştım. Bir de baktım ki Sağ ön ve arka döşemeler sırıl sıklam. Aldım elime bezi ve kovayı, temizledim ve 3 gün aracı kurumaya bıraktım. 2- Kış günü olduğu için aracın klimasını test etme imkanım pek olmadı ama izmirde aracı aldıktan sonra çalıştırdım. Ancak pek soğutmadığını görünce herhalde gazı azalmıştır dedim ve önemsemedim. Meğer ne önemliymiş, az sonra buna değineceğim. 3- Aracı alırken galericiye sordum. Ben soğuk memlekette oturuyorum Gümüşhanede, aracın antifirizi var mı dedim. Olmazmı, tamamen antifiriz, susuz dedi, inandım ve kontrol etmedim. Ah kafam. Aç da baksana.Ayrıntılar gelecek ilerde. 4- Aracın çekişi ve güven telkini çok hoşuma gitti. uzun yolda da 5.5 litre falan yakınca hepten sevdim ve bütün olumsuzlukları görmezden geldim. 5- Aracı alıp Gümüşhaneye döndüm. 2 gün sonra bir sabah çalıştırmaya kalkınca almadı. Birkaç defa daha denedim olmadı. Bu arada takır tukur sesler duydum. Akü bitmiştir diye takviye yaptım omadı. Tamirci çağırdım anlamam dedi. Velhasılı kaldım ortada. Hava sıcaklığı da sabah 0 +5 arası. Gece ise en fazkla -5 -7 olmuştur. Suya baktım pek donmuş gibi gelmedi. Neticede aracı servise çekme kararı aldım. Allahtan yeni bir kışlık lastik almıştım da onun yol yardımıyla bana yakın bir ilin yetkili ford servisine çektirdim. tabi fark ödeyerek. Masraflar başladı: 250 TL Fark. Arac çekildi. serviste babam karşıladı ve ilgilendi. usta motoru açmış ve demiş ki. Bu motor donmuş borular hep buz. Eyvah dedim. Çatlattık motoru yandık şimdi. Usta motor çözülünce açmış bakmış. Zincir sente atmış demiş. ayrıca zincirin daha önceden işlem gördüğünü söylemiş. Üstüne üstlük kalorifer peteğinin de donup patladığını, yağ karterinin alttan eğik olduğunu falan derken, 3800 TL civarı, garantili olsun diye masrafı paşa paşa ödedim. Motoru böylece yenileldik saydım ve kullanmaya devam ettim. Bu arada, aldığımdan beri motor çok gürültülü gelmişti bana. Forumlarda normal olduğunu okumuştum. usta da normal dedi. MErcedesten sonra bir de dizel araç olunca, neyse dedim. İyi çekiyor ya kulağı kıkarız dedik. 6- Aradan 4 ay geçti. havalar ısındı. Amasya taraflarına ziyarete gittim. Yolda da klimayı açtım. Yine çok soğutmuyordu. hafiften serinlik veriyordu. Açık vaziyette 200 km yoö yaptıktan sonra Amasyaya vardım. kısa bir süre için aracın camını açınca bir koku geldi. indim baktım. kaputu açtım, ne göreyim; klima kompresöründen yoğun bir duman. Hemen yangın söndürücü sıktık. Canım çok sıkıldı. Allahtan servis yakınmış. Yavaş yavaş klimayaı kapatarak giitim. Kompresör arızalı dedi.Elimizde yok sipariş vermek lazım dedi. Açmadan gidersin deyince yola devam ettim. ancak kompresörden şakır şakır ses geliyordu. Yolum Tokata uzadı. Tokatta bir klimacıya gittim. Böyle sürme hepten bozar kitler dedi ve beni bir tamirciye gönderip kayışı kısalttırdı. Kısa bir kayışı 3 saatlik yoğun bir çalışmayla takan ustaya dua ede ede ayrıldım Tokat'tan. Derken aracımı nasıl ve nerede yaptırsam diye düşünmeye başladım. Ordulu olduğum için tavsiye üzerine bir klimacıya gittim. Bana klima kompresörünün ve peteğin değişmesi gerektiğini ve sistemin temizleneceğini söyleyip 2000 tl civarı yaklaşık maliyet çıkardı. ben de düşündüm taşındım. Biraz da kaşındıktan sonra garantili olsun diyerek yetkili serviste yaptırma kararı aldım. Servis sadece kompresörün değişeceğini ve sistemin temizleneceğini söyledi. 2500 TL civarı maliyet çıkardı. 1650 TL kompresör fiyatıymış. Garanti garantidir diyerek kabul ettim. 15-20 gün sonra Almanya'dan geldiği söylenen klima kompresörü takıldı ve sistem temizlendi. Bunu yapan da daha önce motorumu tamir eden bir ford yetkili servisi. Neyse. Babam aracı almış. bir müddet kullanmış. 2 gün sonra çok soğutmadığını farkedip servise gitmiş. Bakmışlar ve demişler ki, sistemde kalan çapaklar kompresörü tekrar bozmuş, garantiden değişecek. Hadi bakalım bir ay daha bekledik. Bu arada aracı klimayı açmadan kullandık. Bir aya yakın servis aradı. Parça geldi dedi. Götürdük teslim ettik. Ben de bu arada Ordudaki özel klimacıya tekrar gittim. Durumu sordum. Bana peteğin de değişmesi gerektiğini, petek değişmeden 10 tane de motor taksan bozar dedi. Ben de durumu servisteki ustaya söyledim. Daha iyi temizleyeceğiz dedi. Şimdilik gerek yok dedi. Neyse 3 gün sonra aldık aracı. Yine babam aldı. Püfür püfür yaz sıcağında kullanırız dedik. Ama nerde. Yine 2. gün, evet evet, 2. gün tekrar soğukluk azalmaya başladı ve kompresörden sesler gelmeye başladı. Hemen kapattım ve doğru servise. Servis baktı kalsın da kontrol edelim dedi. Ettiler ve sonuç: komresöre yine sistemden çapak geliyomuş o kompresörü bozmuş. Haydaa. Ben tabi bu arada boş durmamıştım. Bosh'un klima bakım ve temizleme kataloğumu ezberledim. Ustaya, fitre yok mu takmadınız mı dedim. Var falan dedi. Eee ne olacak, garantiye sunacağız tekrar dedi. Ayrıca sistemi yine adamakıllı temizleyeceğiz olmadı petek, Klima radyatörü falan filan da değişecek dedi. Kaç para? 3500 TL. buyur burdan yak.6000 TL ye klima yaptırıyoruz toplamda. Düşünüdüm taşındım. Yine kaşındım. Garanti garantidir diyerek tamam dedim. Yepyeni fıstık gibi klimam olsun, tertemiz hatasız çalışsın dedim ve aracı verdim. Verdim ama 1 hafta sonra bir haber. Servis diyor ki Ford garantiyi kabul etmedi. Kompresörde hata yok başka şeyden olmuş. EE ne olacak, servis diyor ki masrafı siz ödeyeceksiniz. yani 2500 TL yi bir daha verecekmişim. Hem de 1 hafta bile kullanamadığım klima için. Bağırdım çağırdım. dalga mı geçiyorsunuz dedim. Bana diyorlar ki, diğer parçalar geldi, kompresörü siz ödeyeceksiniz. Diğerlerini de almıyorum dedim. bana yepyeni sıfır kompresörümü vereceksiniz, siz mi ödersiniz, ford mu garantiden verir ben anlamam dedim. Dur birdaha soralım ısrar edelim dediler. Ertesi gün tamam Ford kabul etti dediler. Bak çıkma falan takmayın haa dedim. yok yok dediler. Neyse aracı verdik. Daha önceden 15 günde Almanya'dan gelen kompresör 2. gün gelmiş. Kıllanmadım değil. Aracı almaya gidince özellikle sordum orijinal mi diye, evet dediler. Hadi öyle olsun dedim. 3800 TL daha verip, yani klimayı 6300 TL ye mal edip ayrıldım. Ayrılırken de inşallah bidaha gelmem dedim. Öyle ya, her parçası yepyeni klima sistemi. Demek ki içime doğmuş. Aracı aldım2. gün izmir tarafına geldim. yolda işker fena değildi ama sanki bir ses geliyormuş gibi geldi. Bazen de az soğutuyormuş gibi hissettim. herhalde psikolojik dedim. Neyse tam 1 hafta sonra, hem de 2. evladımın doğumu için eşimi hastanaye götürürken(100Km lik yol) yola çıkışımın 10 km sinde, daha 10 dakika bile geçmemişken bir koku duydum. Kenara çekip kaputu aştım. Bir de ne göreyim. Klima kampresörü, yeni orijinal sıfır parça püfür püfür tütüyor. Başımdan kaynar sular döküldü. Klşmayı kapatım yola devam ettim. 10 km gitmeden sesler gelmeye başladı. yine açtım baktım, v kayışı aşınmış kopacak, sağa sola vuruyor. Servisi aradım. Aracı bile yakarım, doğuma gidiyorum dedim. Servisteki delikanlı mahcup, orijinal miydi kompresör dedim. ıg mıg etti, revize edilmişti heralde dedi telefon kapandı. Sonra döndü, servis müdürüne sordum orjinalmiş dedi. O zaman niye bozuldu kardeşim dedim. Cevap yok. Getir garantiye sunalım abi dedi. Ben 1300 km uzaktayım dedim. Bu arada motor ustası kayışı kes devam et dedi. Başka bir yere zarar vermesin diye. Kestim. akü elektriği ile hedefime ulaştım. 2. evladıma kavuşur kavuşmaz, işler yoluna girince aracımı da halledeyim dedim. Servise gittim. Usta kompresör arızalı dedi. Sadece kayış takın dedim. bir baktılar en az 2-3 saat alır dediler. Yarına kalır dediler. Mesai sonu olduğundan bıraktım ve ertesi gün aradım, servis, araçtan çıkan kayışın ayar tutmadığını, başka nbir aracın kayış numarasına göre sipariş verdiklerini, akşama kalacağını söyledi. neyse akşama gittim aldım. Klima kompresörünün arızalı olduğunu çalıştırmamam gerektiğini söylediler. Araç çalışırken yine şangır şungur sesler geliyor kompresörden. Baktım olmayacak. Garanti kapsamında burda yaptırmak istiyorum dedim. Aracın parçalarınının numarasını aldılar. Garantiye sunacaklarını söylediler. haber bekleyin dediler. Ben de tamam dedim. tabi bu arada bütün yaşadıklarımı Fordu arayıp anlattım ve servisten şikayetçi olduğumu, garanti kapsamında Aydın'da aracımı yaptırmak istediğimi belirttim. Araya Bayram girince de halen beklemekteyim. İnşaallah pazartesi hayırlı bir haber almayı umut ediyorum. Olay böyle arkadaşlar, özellikle bu klima meselesi beni iyice çileden çıkardı. Orijinal bir kompresör nasıl olur da 3 defa 1 hafta bile geçmeden bozulur. Konu ile ilgili bildiği olan varsa paylaşırsa sevinirim. Şimdilik bu kadar. Çok uzadığı için kusura bakmayım. ama ben de zaten 4 aydır bununla uğraşıyorum. Hepinize hayırlı bayramlar. Geçmiş olsun abi. Ama valla sabrına hayran kaldım. Inşallah halleder gönül rahatlığıyla kullanırsın. Yorum bağlantısı
Recommended Posts