Ali İşbakan 24 Eylül 2015 Paylaş 24 Eylül 2015 Merhaba arkadaşlar. 2015 Şubat ayında, yoğun bir araştırma yapamadan acele ile almış olduğum 2007 model mondeo 2.0 TDCI aracım vesilesiyle aranıza katılmış bulunuyorum. Arcımı aldığım ilk günden itibaren de forumu takip etmekteyim. Daha önce 1996 model Mercedes E200 kullanıştım. Bu ikinci aracım ve ilk defa dizel bir aracım oldu. Aracımı İzmirden galeriden aldım. Kilometresi 225.00 idi. Bu beni ürküttü ama bir araç alma mecburiyetinde olduğumdan, galerici zatı muhtereme de güvendiğimden(!!!!) alıverdim. Halen ödüm kopuyor motor bitecek diye. Aracımı aldığım ilk günden beri sorunlarla karşıkarşıyayım. Şöyle ki: 1- Aracımı alıp evin önüne çektiğim gün baktım ki araçta yoğun bir koku var. Keçi kokusuna benzer bu koku beni çok rahatsız etti ve araçtan soğumama sebep oldu. Normalde aracını çocuğu gibi gören biri olarak bu arcıma da bağlandım ve sırf bu sebepten idare etmeye ve sorunu bulmaya çalıştım. Bir de baktım ki Sağ ön ve arka döşemeler sırıl sıklam. Aldım elime bezi ve kovayı, temizledim ve 3 gün aracı kurumaya bıraktım. 2- Kış günü olduğu için aracın klimasını test etme imkanım pek olmadı ama izmirde aracı aldıktan sonra çalıştırdım. Ancak pek soğutmadığını görünce herhalde gazı azalmıştır dedim ve önemsemedim. Meğer ne önemliymiş, az sonra buna değineceğim. 3- Aracı alırken galericiye sordum. Ben soğuk memlekette oturuyorum Gümüşhanede, aracın antifirizi var mı dedim. Olmazmı, tamamen antifiriz, susuz dedi, inandım ve kontrol etmedim. Ah kafam. Aç da baksana.Ayrıntılar gelecek ilerde. 4- Aracın çekişi ve güven telkini çok hoşuma gitti. uzun yolda da 5.5 litre falan yakınca hepten sevdim ve bütün olumsuzlukları görmezden geldim. 5- Aracı alıp Gümüşhaneye döndüm. 2 gün sonra bir sabah çalıştırmaya kalkınca almadı. Birkaç defa daha denedim olmadı. Bu arada takır tukur sesler duydum. Akü bitmiştir diye takviye yaptım omadı. Tamirci çağırdım anlamam dedi. Velhasılı kaldım ortada. Hava sıcaklığı da sabah 0 +5 arası. Gece ise en fazkla -5 -7 olmuştur. Suya baktım pek donmuş gibi gelmedi. Neticede aracı servise çekme kararı aldım. Allahtan yeni bir kışlık lastik almıştım da onun yol yardımıyla bana yakın bir ilin yetkili ford servisine çektirdim. tabi fark ödeyerek. Masraflar başladı: 250 TL Fark. Arac çekildi. serviste babam karşıladı ve ilgilendi. usta motoru açmış ve demiş ki. Bu motor donmuş borular hep buz. Eyvah dedim. Çatlattık motoru yandık şimdi. Usta motor çözülünce açmış bakmış. Zincir sente atmış demiş. ayrıca zincirin daha önceden işlem gördüğünü söylemiş. Üstüne üstlük kalorifer peteğinin de donup patladığını, yağ karterinin alttan eğik olduğunu falan derken, 3800 TL civarı, garantili olsun diye masrafı paşa paşa ödedim. Motoru böylece yenileldik saydım ve kullanmaya devam ettim. Bu arada, aldığımdan beri motor çok gürültülü gelmişti bana. Forumlarda normal olduğunu okumuştum. usta da normal dedi. MErcedesten sonra bir de dizel araç olunca, neyse dedim. İyi çekiyor ya kulağı kıkarız dedik. 6- Aradan 4 ay geçti. havalar ısındı. Amasya taraflarına ziyarete gittim. Yolda da klimayı açtım. Yine çok soğutmuyordu. hafiften serinlik veriyordu. Açık vaziyette 200 km yoö yaptıktan sonra Amasyaya vardım. kısa bir süre için aracın camını açınca bir koku geldi. indim baktım. kaputu açtım, ne göreyim; klima kompresöründen yoğun bir duman. Hemen yangın söndürücü sıktık. Canım çok sıkıldı. Allahtan servis yakınmış. Yavaş yavaş klimayaı kapatarak giitim. Kompresör arızalı dedi.Elimizde yok sipariş vermek lazım dedi. Açmadan gidersin deyince yola devam ettim. ancak kompresörden şakır şakır ses geliyordu. Yolum Tokata uzadı. Tokatta bir klimacıya gittim. Böyle sürme hepten bozar kitler dedi ve beni bir tamirciye gönderip kayışı kısalttırdı. Kısa bir kayışı 3 saatlik yoğun bir çalışmayla takan ustaya dua ede ede ayrıldım Tokat'tan. Derken aracımı nasıl ve nerede yaptırsam diye düşünmeye başladım. Ordulu olduğum için tavsiye üzerine bir klimacıya gittim. Bana klima kompresörünün ve peteğin değişmesi gerektiğini ve sistemin temizleneceğini söyleyip 2000 tl civarı yaklaşık maliyet çıkardı. ben de düşündüm taşındım. Biraz da kaşındıktan sonra garantili olsun diyerek yetkili serviste yaptırma kararı aldım. Servis sadece kompresörün değişeceğini ve sistemin temizleneceğini söyledi. 2500 TL civarı maliyet çıkardı. 1650 TL kompresör fiyatıymış. Garanti garantidir diyerek kabul ettim. 15-20 gün sonra Almanya'dan geldiği söylenen klima kompresörü takıldı ve sistem temizlendi. Bunu yapan da daha önce motorumu tamir eden bir ford yetkili servisi. Neyse. Babam aracı almış. bir müddet kullanmış. 2 gün sonra çok soğutmadığını farkedip servise gitmiş. Bakmışlar ve demişler ki, sistemde kalan çapaklar kompresörü tekrar bozmuş, garantiden değişecek. Hadi bakalım bir ay daha bekledik. Bu arada aracı klimayı açmadan kullandık. Bir aya yakın servis aradı. Parça geldi dedi. Götürdük teslim ettik. Ben de bu arada Ordudaki özel klimacıya tekrar gittim. Durumu sordum. Bana peteğin de değişmesi gerektiğini, petek değişmeden 10 tane de motor taksan bozar dedi. Ben de durumu servisteki ustaya söyledim. Daha iyi temizleyeceğiz dedi. Şimdilik gerek yok dedi. Neyse 3 gün sonra aldık aracı. Yine babam aldı. Püfür püfür yaz sıcağında kullanırız dedik. Ama nerde. Yine 2. gün, evet evet, 2. gün tekrar soğukluk azalmaya başladı ve kompresörden sesler gelmeye başladı. Hemen kapattım ve doğru servise. Servis baktı kalsın da kontrol edelim dedi. Ettiler ve sonuç: komresöre yine sistemden çapak geliyomuş o kompresörü bozmuş. Haydaa. Ben tabi bu arada boş durmamıştım. Bosh'un klima bakım ve temizleme kataloğumu ezberledim. Ustaya, fitre yok mu takmadınız mı dedim. Var falan dedi. Eee ne olacak, garantiye sunacağız tekrar dedi. Ayrıca sistemi yine adamakıllı temizleyeceğiz olmadı petek, Klima radyatörü falan filan da değişecek dedi. Kaç para? 3500 TL. buyur burdan yak.6000 TL ye klima yaptırıyoruz toplamda. Düşünüdüm taşındım. Yine kaşındım. Garanti garantidir diyerek tamam dedim. Yepyeni fıstık gibi klimam olsun, tertemiz hatasız çalışsın dedim ve aracı verdim. Verdim ama 1 hafta sonra bir haber. Servis diyor ki Ford garantiyi kabul etmedi. Kompresörde hata yok başka şeyden olmuş. EE ne olacak, servis diyor ki masrafı siz ödeyeceksiniz. yani 2500 TL yi bir daha verecekmişim. Hem de 1 hafta bile kullanamadığım klima için. Bağırdım çağırdım. dalga mı geçiyorsunuz dedim. Bana diyorlar ki, diğer parçalar geldi, kompresörü siz ödeyeceksiniz. Diğerlerini de almıyorum dedim. bana yepyeni sıfır kompresörümü vereceksiniz, siz mi ödersiniz, ford mu garantiden verir ben anlamam dedim. Dur birdaha soralım ısrar edelim dediler. Ertesi gün tamam Ford kabul etti dediler. Bak çıkma falan takmayın haa dedim. yok yok dediler. Neyse aracı verdik. Daha önceden 15 günde Almanya'dan gelen kompresör 2. gün gelmiş. Kıllanmadım değil. Aracı almaya gidince özellikle sordum orijinal mi diye, evet dediler. Hadi öyle olsun dedim. 3800 TL daha verip, yani klimayı 6300 TL ye mal edip ayrıldım. Ayrılırken de inşallah bidaha gelmem dedim. Öyle ya, her parçası yepyeni klima sistemi. Demek ki içime doğmuş. Aracı aldım2. gün izmir tarafına geldim. yolda işker fena değildi ama sanki bir ses geliyormuş gibi geldi. Bazen de az soğutuyormuş gibi hissettim. herhalde psikolojik dedim. Neyse tam 1 hafta sonra, hem de 2. evladımın doğumu için eşimi hastanaye götürürken(100Km lik yol) yola çıkışımın 10 km sinde, daha 10 dakika bile geçmemişken bir koku duydum. Kenara çekip kaputu aştım. Bir de ne göreyim. Klima kampresörü, yeni orijinal sıfır parça püfür püfür tütüyor. Başımdan kaynar sular döküldü. Klşmayı kapatım yola devam ettim. 10 km gitmeden sesler gelmeye başladı. yine açtım baktım, v kayışı aşınmış kopacak, sağa sola vuruyor. Servisi aradım. Aracı bile yakarım, doğuma gidiyorum dedim. Servisteki delikanlı mahcup, orijinal miydi kompresör dedim. ıg mıg etti, revize edilmişti heralde dedi telefon kapandı. Sonra döndü, servis müdürüne sordum orjinalmiş dedi. O zaman niye bozuldu kardeşim dedim. Cevap yok. Getir garantiye sunalım abi dedi. Ben 1300 km uzaktayım dedim. Bu arada motor ustası kayışı kes devam et dedi. Başka bir yere zarar vermesin diye. Kestim. akü elektriği ile hedefime ulaştım. 2. evladıma kavuşur kavuşmaz, işler yoluna girince aracımı da halledeyim dedim. Servise gittim. Usta kompresör arızalı dedi. Sadece kayış takın dedim. bir baktılar en az 2-3 saat alır dediler. Yarına kalır dediler. Mesai sonu olduğundan bıraktım ve ertesi gün aradım, servis, araçtan çıkan kayışın ayar tutmadığını, başka nbir aracın kayış numarasına göre sipariş verdiklerini, akşama kalacağını söyledi. neyse akşama gittim aldım. Klima kompresörünün arızalı olduğunu çalıştırmamam gerektiğini söylediler. Araç çalışırken yine şangır şungur sesler geliyor kompresörden. Baktım olmayacak. Garanti kapsamında burda yaptırmak istiyorum dedim. Aracın parçalarınının numarasını aldılar. Garantiye sunacaklarını söylediler. haber bekleyin dediler. Ben de tamam dedim. tabi bu arada bütün yaşadıklarımı Fordu arayıp anlattım ve servisten şikayetçi olduğumu, garanti kapsamında Aydın'da aracımı yaptırmak istediğimi belirttim. Araya Bayram girince de halen beklemekteyim. İnşaallah pazartesi hayırlı bir haber almayı umut ediyorum. Olay böyle arkadaşlar, özellikle bu klima meselesi beni iyice çileden çıkardı. Orijinal bir kompresör nasıl olur da 3 defa 1 hafta bile geçmeden bozulur. Konu ile ilgili bildiği olan varsa paylaşırsa sevinirim. Şimdilik bu kadar. Çok uzadığı için kusura bakmayım. ama ben de zaten 4 aydır bununla uğraşıyorum. Hepinize hayırlı bayramlar. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Eylül 2015 Paylaş 24 Eylül 2015 üzücü. 1. sahibi ile çay içebildiğiniz 2.el arabanın değeri yüksektir. 2. mutlaka sıkı ekspertiz gerekir 3. durmadan kompresör bozulmaz. sıfıfr orijnal parça ise hem de. yaışta salgı aşırı geriginlik vb. araştırılamlı anladığım: sizin kompresör kafası kitleniyor duman da orsan dır 2 Yorum bağlantısı
Hami Erışık 24 Eylül 2015 Paylaş 24 Eylül 2015 (düzenlendi) Çok geçmiş olsun,izmirde oturuyorm yaklaşık bir ay önce bacanagımın aracının kliması bozuldu. Sanayide parça satan şahıstan daha öncedende bir kaç parça aldıgımızdan dolayı,hafif bir samimiyetimiz vardı. Klima kompresörü istedik çin malı verdi.Nasıl dedik çok sattım hiç şikayet yok dedi 550 tl ,gerçektende yaklaşık bir aydır buz gibi arabanın içi. Bacanak üstelik bir dakika bile klimayı açmadan binmez arabaya,kontakla beraber klima otomatik çalışır..şans.. 24 Eylül 2015 tarihinde Hami Erışık tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Akif Özkan 25 Eylül 2015 Paylaş 25 Eylül 2015 Geçmiş olsun.İkinci defa yetkili servise para ödememek için konuyu ford müşteri hizmetleri ile görüşüp şikayet siteleri üzerinden kamuya açıklayabilseydiniz daha kısa ve net çözüme ulaşabilirdiniz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 25 Eylül 2015 Paylaş 25 Eylül 2015 Çok geçmiş olsun. Alırken baktırmadınız. Keşke aldıktan sonra bir ustaya götürüp yağ su filtre değişimi yapılsaydı. Klima bu kadar arıza yapmazdı. Usta hataları. Motor ömrü 225bin hiç birşey. Düzgün kullanılırsa 500bin çok rahat. 1 Yorum bağlantısı
Ali İşbakan 25 Eylül 2015 Yazar Paylaş 25 Eylül 2015 Arkadaşlar ilginize teşekkürler, Dediğiniz gibi zamanında bir ustaya kontrol ettirmemenin cemeresini çekiyorum. Ancak bu kompressör işine akıl erdiremedim. Bu arada paylaşmadığım bir bilgi; en son Aydın'da kompresör bozuk dediklerinde kayış da değişmiştim. Komresör kasmağı yandan yemişti. Ancak servis çıkan kayışın numarasına göre değişince ayar tutmadığını söyledi. Başka bir mondeodan bakmışlar ve değişmişler. Belki kayış fazla gerdirip arıza çıkarmış olabilir dedi. Ancak sitemde her iki kayışı da orijinal parça numarası olarak veriyormuş. Numarası aklımda değil, ama yeni taktıkları1652 sanırım. Eskisi de 1646 idi yanlış hatırlamıyorsam. Ve bir sıkıntı daha. Servis kayışı değiştirince klimayı açma sakın demişti. Ben de açmadım ama kompresör şakır şakır ötüyor. Gece yola çıksam millet balkona çıkacak ne bu gürültü diye. Bugün 5+5 toplam 10 km yol yaptım. Hava sıcak. Gelip park ederken bir koku hissettim. Kaputu açtım baktım. bizim kompresör yine tütüyor. demek ki klimayı açmasam da sıkıntı var. Anlaşılan bir tamircide kompresörü devre dışı bırakıp kısa bir kayış taktıracağım. Kayış değiştirme de epey iş. Kayış, gerdirme kasnağının içinden geçtiği için neredeyde motor inecek. 2-3 saat uğraşıyorlar. Bunun bir kolaylığı yok mu. şöyle yandan hemen takmak için otomatik gerdirme kasnağının kolay bir muadili falan. Geçmiş olsun.İkinci defa yetkili servise para ödememek için konuyu ford müşteri hizmetleri ile görüşüp şikayet siteleri üzerinden kamuya açıklayabilseydiniz daha kısa ve net çözüme ulaşabilirdiniz. Önerdiğiniz bir şikayet sitesi var mı? Yorum bağlantısı
Murat Karahan 26 Eylül 2015 Paylaş 26 Eylül 2015 Büyük geçmiş olsun. Çıldırmamak elde değil. Servisler deneme yanılma usulü iş yapar oldu. Sorun şudur deyip nokta atışı yapacak usta bulmanız gerekiyor. Yorum bağlantısı
Fatih Emre 27 Eylül 2015 Paylaş 27 Eylül 2015 Balikesir-->Bandirma'ya yolunuz düşerse klima konusunda uzman ustam var. Emre Oto Radyatör Klima. Uğramanı tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Ali İşbakan 3 Ekim 2015 Yazar Paylaş 3 Ekim 2015 Arkadaşlar. Yeni gelişmeleri aktarmak istiyorum. Aydındaki servisin garanti talebi ford tarafından olumsuz karşılanmış. Zaten daha önce garanti talebi olmuş ve reddedilmiş demişler. Demek oluyor ki servisin son taktığı kompresör garantiden değişmemiş. konuyu forda sordum. Bana serviste orijinal olmayan parça takılmaz dediler. Halbu ki gösterdiğim klimacılar orijinal değil çin malı diyor. Bu arada aracımı klimayı çalıştırmadan kullanırken tekrar kompresörden duman çıktı ve yepyeni kayışımı kopardı. Ben de kısa kayış taktırarak kullanıyorum. Sırf kayış değiştirmeye 250 TL. ödedim. (2 Defa) Bunların kayışını değiştirmek de bir mesele. 2-3 saat sürüyor en az. Neyse, Ford bana, yaptırdığınız servise gidin ilgilenecekler diyor. Ben de oraya 1400 km uzaktayım. Burda yaptırmak istiyorum. Garanti her yerde geçerli değil mi diyorum. Bana habire yapılan yere gidin ilgilenecekler diyorlar. Kısacası Ford konuyu baştan savıyor. Yine servisle muhatap olacağız. Artık arabayı serviste benzin döküp yakar mıyım bilmiyorum. Haftaya yola çıkacağım bakalım ne olacak. Bu iş mahkemelik olacak anlaşılan. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 3 Ekim 2015 Paylaş 3 Ekim 2015 Geçmiş olsun, aynı model aynı arabayı kullanıyorum sıkıntı yaşamadım çok şükür.. Arabayı size şu an nispeten yakın olduğu için İzmir' de bulunan Sabri ustaya bir gösterip öyle yola çıksanız bence daha iyi olur. Katedeceğiniz mesafe kısa değil, yolda kalma riskini azaltmış olursunuz diye düşünüyorum. Ankara' dan geçerseniz bizde elimizden geleni yaparız.. 1 Yorum bağlantısı
Ali İşbakan 4 Ekim 2015 Yazar Paylaş 4 Ekim 2015 Geçmiş olsun, aynı model aynı arabayı kullanıyorum sıkıntı yaşamadım çok şükür.. Arabayı size şu an nispeten yakın olduğu için İzmir' de bulunan Sabri ustaya bir gösterip öyle yola çıksanız bence daha iyi olur. Katedeceğiniz mesafe kısa değil, yolda kalma riskini azaltmış olursunuz diye düşünüyorum. Ankara' dan geçerseniz bizde elimizden geleni yaparız.. Serkan Bey, ben de öyle yapacağım. Hatta arabanın krank kasnağı ile gergi bilyasından da sesler gelmeye başladı. Sanırım klima kompresörünün zorlamasından kaynaklı.İzmir ve Ankara güzergahım üzerinde. Güvenilir ve Mondeodan anlayan tanıdığınız usta varsa adres rica edeyim. Yarın İzmir'de mutlaka baktırmam lazım. Serkan Bey, ben de öyle yapacağım. Hatta arabanın krank kasnağı ile gergi bilyasından da sesler gelmeye başladı. Sanırım klima kompresörünün zorlamasından kaynaklı.İzmir ve Ankara güzergahım üzerinde. Güvenilir ve Mondeodan anlayan tanıdığınız usta varsa adres rica edeyim. Yarın İzmir'de mutlaka baktırmam lazım. Bu arada, belki yeri değil ama, koltuk motoru dişlisi için tanıdık usta da lazım. Ankara da olur. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 4 Ekim 2015 Paylaş 4 Ekim 2015 Serkan Bey, ben de öyle yapacağım. Hatta arabanın krank kasnağı ile gergi bilyasından da sesler gelmeye başladı. Sanırım klima kompresörünün zorlamasından kaynaklı.İzmir ve Ankara güzergahım üzerinde. Güvenilir ve Mondeodan anlayan tanıdığınız usta varsa adres rica edeyim. Yarın İzmir'de mutlaka baktırmam lazım. Bu arada, belki yeri değil ama, koltuk motoru dişlisi için tanıdık usta da lazım. Ankara da olur. Koltuk motoru benim işim.. İzmir Ustaeller Konusu anlaşmalı işyerleri bölümünde var, adresi alıp Sabri ustayla bir tanışın mutlaka.. Ankaraya uğrarsanız koltuğu hallederiz.. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ekim 2015 Paylaş 5 Ekim 2015 Çok geçmiş olsun, okurken bile gerildim, o kadar para ve zaman kaybı, bunun bir telafisi olmalı. ! Yorum bağlantısı
Ali İşbakan 22 Şubat 2016 Yazar Paylaş 22 Şubat 2016 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra tekrar sahneye çıktık:)) en son tüm klima sistemini değiştirdiğim aracımın kompresörü bozulmuştu. Bu 4. bozulma ve 3. kompresör. Yaklaşık 6000 TL gibi bir harcamadan sonra kompresörün tekrra bozulması beni deli etti. Hatta farklı yerlerde baktırdığım ustalar kompreörün orijinal olmadığını bile söyledi. halbuki serviisin ifadesine göre orjinalmiş?? Neyse, aracımın kayışını küçültüp kompresörü devre dışı bırakarak 1500 km mesafe katederek servise geldim. Aracın kayış gergi bilyasından ve krank kasnağından da ses geldiğini söyledim. Ne varsa yapın beş kuruş ödemem dedim. Tamam, yapacağız merak etmeyin dediler. (ben olsan ben de derim 6000 TL aldıktan sonra). Aracı aldım ve seslerin kesildiğini gördüm. Kompresörün kafasının bozulduğunu, kitlemediğini, tamir edildiğini söylediler. Tabi bulunduğum yerde o zaman 0 derece sıcaklık olunca klimaya test etmeye fırsat bulamadım. Servisten birkaç kere arandım, sorun var mı denediniz mi dediler. Ben de "-1 sıcaklıkta nereden anlayacağım ki, bahara görüşürüz" dedim. Ve dediğim çıktı. Klimanın sıcaklık ta verdiğini öğrenince bir ara klimayı 3-4 dakikalığına çalıştırayım dedim. Ama bir fark göremedim. kaputu açıp baktım. Kompresör kasnağından ses gelmeye başlamış ve klimayı açmama rağmen manyetik kafa devreye girmiyor. Artık soğuktan mıdır bilemiyorum ama özellikle ses gelmesi canımı çok sıktı. Biraz uzak olduğu için henüz servise gitmiş değilim ama büyük bir kavga bizi bekliyor gibi. Bu arada serviste en son son şunu dediler: Aracım ben almadan önce sağdan darbe almış. bu darbede motor ile kompresör hizalamasında 1-2 cm gibi kayma olmuş, 5-6 Bin TL ile tamir edilebilirmiş. sebep buymuş. Ben de diyorum ki ( hatta bazı ustalara da sordum), klima kompresörü zaten motor bloğuma monteli, kayma olsa hepsi birden kayar, motor ile ilgili bir sorun yok. Herhalde bizi başlarından çalışıyorlar. Allah aşkına işten anlayan biri varsa söylesin. 3 defa yeni kompresör nasıl bozulur. Üstelik tüm sistem değişmesine rağmen. Hele son defada hiç kullanmamama rağmen. Elektrik ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi?. Konu ile ilgili profesyonel bilgisi ya da tavsiyesi olan varsa acil yardım istiyorum. Yoksa servise bir bidon benzinle gideceğim:)) 22 Şubat 2016 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali İşbakan 22 Şubat 2016 Yazar Paylaş 22 Şubat 2016 Bu arada koltuk motorum hala sökük vaziyette elimde. Kargoyla gönderip tamire vereceğim bir ustanın adresini bilen onu da göndermek istiyorum. Adres ve fiyat verirseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Şubat 2016 Paylaş 22 Şubat 2016 Bu arada koltuk motorum hala sökük vaziyette elimde. Kargoyla gönderip tamire vereceğim bir ustanın adresini bilen onu da göndermek istiyorum. Adres ve fiyat verirseniz sevinirim. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/165253-mondeo-koltuk-yükseklik-ayar-motorunun-dişlisi/?p=2338098 Merhaba arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra tekrar sahneye çıktık:)) Buradan geçerken bir selam verseniz çok memnun olurdum gerçekten. Ben kesinlikle montajdan kaynaklanan sorun olduğunu düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Kemal Mert 22 Şubat 2016 Paylaş 22 Şubat 2016 Ali bey Allah yardımcınız olsun, tüm mesajları baştan sona okudum vallahi Allah kimsenin başına vermesin, bu gibi durumlar gerçekten can sıkıcı. Tamam bozulabilir, yıpranabilir, yanabilir vs. ama yapılamıyorsa gerçekten üzücü. Elin adamı yapay kalp, yapay böbrek yapıyor biz insan üretimi olan birşeyi bırakın yenisini yapmayı eskisini tamir bile edemiyoruz. Bu ülkede tamirci sayısı çok azaldı, bir arızan varsa gidiyorsun şuradandır deyip pat söküp yenisini takıyorlar o da şansına kalmış ya oluyor ya da sorun başka yerden olduğu için hazır çalışan parçayı değiştirdiğinle ve dünyaların parasını ödediğinle kalıyorsun. Canınızı çok sıkmayın, Gerçekten hepsi 1 ton demir değil mi, bu sıkıntılar da geçer inşallah. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Haşim 22 Şubat 2016 Paylaş 22 Şubat 2016 valla hocam yazdıklarınızı sonuna kadar okudum. büyük geçmiş olsun. bu mağduriyetiniz ama haber bültenlerine çıkacak kadar var doğrusu. ben de bu aralar mk3 kasa dizel otomatik bir araba arıyorum gece gündüz, gözüm korktu valla. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Haşim 22 Şubat 2016 Paylaş 22 Şubat 2016 hocam bir de maalesef bu ulkede yetkili servis de olsa guvenmeyeceksin. bundan iki sene once yeni aldigim 2007 model focus arabami alir almaz bakim icin bir yetkili servise vermistim ankarada. iki gun sonra istanbulda tam da bogaz koprusu uzerinde araba hararet yapti. farketmemisim. cekici cagirdik. arabanin yağı zifir gibi kirliydi. filtresi les gibiydi. yani yetkili servis zerre bi sey yapmamis arabama. istanbulda bilmedigim yerlerde bana 6000 tlye masraf cikti. ama dava actim ankaradaki yetkili servise. iki senedir suruyor dava. Yorum bağlantısı
Ali İşbakan 25 Şubat 2016 Yazar Paylaş 25 Şubat 2016 Ali bey Allah yardımcınız olsun, tüm mesajları baştan sona okudum vallahi Allah kimsenin başına vermesin, bu gibi durumlar gerçekten can sıkıcı. Tamam bozulabilir, yıpranabilir, yanabilir vs. ama yapılamıyorsa gerçekten üzücü. Elin adamı yapay kalp, yapay böbrek yapıyor biz insan üretimi olan birşeyi bırakın yenisini yapmayı eskisini tamir bile edemiyoruz. Bu ülkede tamirci sayısı çok azaldı, bir arızan varsa gidiyorsun şuradandır deyip pat söküp yenisini takıyorlar o da şansına kalmış ya oluyor ya da sorun başka yerden olduğu için hazır çalışan parçayı değiştirdiğinle ve dünyaların parasını ödediğinle kalıyorsun. Canınızı çok sıkmayın, Gerçekten hepsi 1 ton demir değil mi, bu sıkıntılar da geçer inşallah. Kemal Bey,teşekkür ederim. Aynen katılıyorum size. İnşaallah geçer. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/165253-mondeo-koltuk-yükseklik-ayar-motorunun-dişlisi/?p=2338098 Buradan geçerken bir selam verseniz çok memnun olurdum gerçekten. Ben kesinlikle montajdan kaynaklanan sorun olduğunu düşünüyorum. İnanın uğramayı çok istedim ama dönüşüm planladığım gibi olamadı maalesef. Bir daha İzmir'e ne zaman yolum düşer Allah bilir. Hayırlısı bakalım. İlginize çook teşekkürler. valla hocam yazdıklarınızı sonuna kadar okudum. büyük geçmiş olsun. bu mağduriyetiniz ama haber bültenlerine çıkacak kadar var doğrusu. ben de bu aralar mk3 kasa dizel otomatik bir araba arıyorum gece gündüz, gözüm korktu valla. Hocam şahsen şunu söyleyebilirim: Klima problemi ve bazı ufak tefek problemler hariç (onlar da kolay halledilebilecek şeyler) mondeo canavar bi araba. Çok memnunum diyebilirim. Tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Ali İşbakan 26 Şubat 2016 Yazar Paylaş 26 Şubat 2016 arabayı size satan o tanıdık ve güvenilir .! galerici zatı muhtereme arabayı götürüp geri iade etseydiniz. off, vallahi okurken ruhum daraldı. O zatı muhteremi de aradım. ama galerici işte. Vallahi bilmiyordum, falan filan. Hani geri alacaktın aynı fiyata dedim. Şu an sıkıntıdayım, ilerde bakalım dedi başından attı. Bu arada 29.000 e aldığım arabaya galericiler en fazla 24.000 verdi. Tepe tepe kullanırım yine satmam dedim. Kullanıyorum... Yorum bağlantısı
Ali İşbakan 3 Mayıs 2016 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2016 Merhaba arkadaslar. Sizden bir ricam olacak. Şuan İzmirde bulunuyorum Ve acilen kronik problemim olan klima sorununa çözüm bulmak istiyorum. En son klima kompresörümün manyetik kavranması yapıldı ancak İzmire gelirken tamirden sonra ilk defa kullandığım klima yolda defaatle devreye girip çıktı. Soğutma yapmamaya başladı ve kompresörden şarıltı sesleri gelmeye başladı. Kontrol ettim gaza bastığımda kavrama devreden çıkıyor ve sonra tekrar kavrama yaparken tam tutamayıp ciyaklama sesi geliyor. Yine kitler ve kayışı koparıp yolda kalırım diye kapattım ve yola devam ettim. Tabi servise bol rahmet okuyarak. 3-4gün İzmirde olacağım ve iyi bir klimaciya yaptırmak istiyorum. Önerdiğiniz işinin ehli bir klimacı ve alt takımci (frenleri degiştirecegim) önerirsiniz sevinirim. Selamlar. Yorum bağlantısı
Akif Özkan 3 Mayıs 2016 Paylaş 3 Mayıs 2016 Ali bey cinarli endustri meslek lisesinin karsisinda ustaeller ford servisi Sabri Ustayla konuyu gorusun.Sakin baska yere giderek derdinizi buyutmeyin.iltifat icin soylemiyorum Sabri Usta hem isinin ehli hem de ahlaklidir. Malum bu zamanda boyle ustalara az rastlaniyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts