İçeriğe Yönlendir

Arka Hoparlörden Ses Gelmiyor

Mustafa Erkan

Recommended Posts

Mustafa Erkan

Araçta yüksek sesli müzik dinlemem genelde radyo açarım. Az önce teyp açık vaziyette dikkatimi çekti sağ arka hoperlörden ses gelmiyor.sağ sol ön arka ayar yapıyorum, hepsinden ses geliyor ancak sağ arkadan gelmiyor. Kapının altındaki kablo girişleri ile oynadım yine ses yok. Şimdi sorun hoperlonun patlamasımı yoksa teyp çıkışları ilemi ilgilidir? Yorumlarımızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik

hoparlördür

Eskiden arzuhalcilere kelime başı para verilip dilekçe yazdırırlarmış. Abi mesajları arzuhalciye yazdırıyorsun herhalde. Ya da bu konulara boşuna para harcama. Bir faydası dokunmuyor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Hoparlörü söküp test edin sonuçta gideceğiniz elektronikçi de aynısını yapacak.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Yani teybi söktürmeye gerek yok. İlk etapta arka kapı döşemesi sökülecek, hoperlör çıkartılıp test edilecek Arızalı ise yenisi takılacak. Yeni hoperlör kaç tl dir acaba?

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Evet en basit ve kesin çözüm.Piyasa fiyatları hakkında pek bilgim yok ama kesenize uyanı alırsınız.

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

Aynı sorunla karşı, karşıyayım.

Kapı döşemesini sökmeyi başaramadım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Bayram sonu önce servis sonra elektrikçinin yanına. Cevaplar için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ali Çılgın

kapı kollarında çıkan bölünler var bunlar çıkarıldıktan sonra altındaki vidalar sökülür daha sonra ara boşluklardan plastik bir aparatla hafif kuvvet uygulayarak çıkartabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik

Aynı sorunla karşı, karşıyayım.

Kapı döşemesini sökmeyi başaramadım.

Kadir bey kapı döşemelerinin nasıl söküleceğini anlatan bir yazı yazacağım. 3 gün sürdü ama hasarsız bir şekilde döşemeyi sökmeyi başardım. Ford küçük bir uyanıklıkla işi iyice içinden çıkılmaz hale getirmiş.
Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Kadir bey kapı döşemelerinin nasıl söküleceğini anlatan bir yazı yazacağım. 3 gün sürdü ama hasarsız bir şekilde döşemeyi sökmeyi başardım.

Ford küçük bir uyanıklıkla işi iyice içinden çıkılmaz

hale getirmiş.

Hani hala döşemeyi sökmenin yazısını yazmadınız,bende şöför tarafındaki cam açma tußu çalışmıyor,döşemeyi sökecem,sökemem diye ugraşmıyorum,füf noktalarını merakla bekliyoruz

Bu arada araç 2006 c max,sonuçta ford hepsi aynı yöntemle sökülür heralde..iyi bayramlar tüm foruma,saygılar.

Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik

Hani hala döşemeyi sökmenin yazısını yazmadınız,bende şöför tarafındaki cam açma tußu çalışmıyor,döşemeyi sökecem,sökemem diye ugraşmıyorum,füf noktalarını merakla bekliyoruz

Bu arada araç 2006 c max,sonuçta ford hepsi aynı yöntemle sökülür heralde..iyi bayramlar tüm foruma,saygılar.

Bayramınız mübarek olsun. Baba evinde olunca yazamadım. Eve dönünce bakacağım malzemeler vs evde.
Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Bayramınız mübarek olsun. Baba evinde olunca yazamadım. Eve dönünce bakacağım malzemeler vs evde.

teşekkürler ibrahim hocam,zaman önemli degil sonuçta; sökmesini bildigim yöntemle uygun zamanda sökmeye çalışacagım...

İbrahim bey,c max ın (2006) şöför kapısındaki 4 kapının cam dügmesinin oldugu kumanda kolu,,şöförün yanındak camı açıp /  kapamaya müdahele etmiyor.

sökmüşken birde cam çok sesli açılıp kapanıyor,yani mutlaka sökmem lazım..BU ARADA KAPININ DÖŞEMESİNİN ALTINA  ÜSTÜNE BAKIYIRUM,HİÇ VİDA VEYA SÖKMEYE UYGUN BİYER YOK  :-(

degerli fikirlerinize ihtiyacım var,şimdiden teşekkürlerimi sunarım...saygılar

Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik

teşekkürler ibrahim hocam,zaman önemli degil sonuçta; sökmesini bildigim yöntemle uygun zamanda sökmeye çalışacagım...

İbrahim bey,c max ın (2006) şöför kapısındaki 4 kapının cam dügmesinin oldugu kumanda kolu,,şöförün yanındak camı açıp / kapamaya müdahele etmiyor.

sökmüşken birde cam çok sesli açılıp kapanıyor,yani mutlaka sökmem lazım..BU ARADA KAPININ DÖŞEMESİNİN ALTINA ÜSTÜNE BAKIYIRUM,HİÇ VİDA VEYA SÖKMEYE UYGUN BİYER YOK :-(

degerli fikirlerinize ihtiyacım var,şimdiden teşekkürlerimi sunarım...saygılar

Hami bey focus 2 de kapı kollarını açıp kapatan mekanizmanın merkezi parçası plastik yan parçaları ise metal. Metal parçalar bu plastik parçayı hırpaladığında sorun ortaya çıkıyor. Benim arabanın sağ yolcu kapısının mandalı basılı kalıyordu kapı döşemesi ve metal sacı söktükten sonra kilit mekanizmasına ulaştım ve parçanın başka bir metal parça tarafından sıyrılmış olduğunu gördüm. Sıyrılan parçayı tamir etmeye çalışsam da sonuç alamadım. Gerisin geri kapıyı toplayıp kapattım.

Ayrıca şunu belirteyim ki bu arabaların kapı döşemesi kolay çıkıyor. Fakat iç sac tam bir baş belası. Insanı imtihan ediyor.

Diğer yandan kapılar sökülüyorken kapı klipsleri zarar görebiliyor. Bu klipslerden beş tane civarında temin etmenizi tavsiye ederim. Klipler ford parça dükkan larında bulunabilir.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Emre Şimşek

Hami bey focus 2 de kapı kollarını açıp kapatan mekanizmanın merkezi parçası plastik yan parçaları ise metal. Metal parçalar bu plastik parçayı hırpaladığında sorun ortaya çıkıyor. Benim arabanın sağ yolcu kapısının mandalı basılı kalıyordu kapı döşemesi ve metal sacı söktükten sonra kilit mekanizmasına ulaştım ve parçanın başka bir metal parça tarafından sıyrılmış olduğunu gördüm. Sıyrılan parçayı tamir etmeye çalışsam da sonuç alamadım. Gerisin geri kapıyı toplayıp kapattım.

Ayrıca şunu belirteyim ki bu arabaların kapı döşemesi kolay çıkıyor. Fakat iç sac tam bir baş belası. Insanı imtihan ediyor.

Diğer yandan kapılar sökülüyorken kapı klipsleri zarar görebiliyor. Bu klipslerden beş tane civarında temin etmenizi tavsiye ederim. Klipler ford parça dükkan larında bulunabilir.

İbrahim abi şu arka kapılar tam olarak nasıl sökülüyordu?

Benim sol arka döşemeden bazen müzik dinlerken zıngırdama duyuyorum da.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...