İçeriğe Yönlendir

Özbek Vatandaşı Davetiye Ve Çalışma Müsadesi

Ali Elöver

Recommended Posts

Ali Elöver

Arkadaşlar,

Anneannem 90 yaşına geldi, 8 aydir Özbek bir yardimicisi vardi, daha önceden baska bjr yasli bakimi icin çalışma musadesi almis, eski calistigi ev almis bu izni. Simdi izni bitti ve ozbekistana gitti ve giderken deport oldu bazi odemeleri yapmadığından. 770 lira ceza cikti o da odemeden gitti. Simdi bizim davetiye ve calisma izni icin islemler yapmamiz lazım, yasli bakimi icin.

İnternetten baktim ama hep araci kurumlar var. Bu konuda bilgisi olan veya yardimci olabilecek arkadaşlar dan yardim rica ederim.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Arkadaşları arayarak bilgi aldım az önce ama tanıdığınız bir bakıcı varsa noterden davetiye mektubu yazdırıp, bulunduğu ülkedeki Türk konsolosluğuna çalışma amaçlı vize için başvurarak Türkiyeye gelebiliyor. Tabi bu şekilde geldiğinde yurda girerken para cezasını ödemesi gerekiyor.

Ancak ali abi tanıdığımız bi bayan yok diyorsan kim aracılık eder nasıl bulunur onu bilmiyorum. Eski kadının tamıdıkları vasıtasıyla da başka birisiyle bsğlantı kurulabilir.

Bu konularla artık il göç idaresi müdürlükleri ilgileniyor. Ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz buralardan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Abi bu konuda (yabancıların Türkiye'deki çalışma izni konusunda) bana da bilgi soranlar oluyor,ufak bir araştırma yapmıştım. buraya normal turistik gibi vizesini alıp gelip, sonrasında burada işe girdikten sonra işverenin (mecburen işverenin başvurması gerekiyor, çalışma izni alayım sonra iş bulayım olmuyor kesinlikle) http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/yabancilar.portalburada belirtilen şekilde başvuruları yapması gerekmekte.Ancak arkadaşın söylediği gibi cezayı mecburen ödemesi gerekiyor gelebilmek için

Yorum bağlantısı
Tamer Ataç

Kişi pasaport polisine cezayı ödeyecek param yok diye beyan ederse cezayı ödemeden çıkış yapar ancak pasaportuna belli bir süre tahdit konur.Türkiyeye giriş yapamaz.Gelse bile aynı uçakla tekrar geri geldiği ülkeye dönerBazı uyanıklar Gürcistan.Azerbaycan.Türkmenistan gibi ülkelerde isim değiştirip baska bir pasaport çıkartma yoluna giderlerdi

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Arkadaşları arayarak bilgi aldım az önce ama tanıdığınız bir bakıcı varsa noterden davetiye mektubu yazdırıp, bulunduğu ülkedeki Türk konsolosluğuna çalışma amaçlı vize için başvurarak Türkiyeye gelebiliyor. Tabi bu şekilde geldiğinde yurda girerken para cezasını ödemesi gerekiyor.

Ancak ali abi tanıdığımız bi bayan yok diyorsan kim aracılık eder nasıl bulunur onu bilmiyorum. Eski kadının tamıdıkları vasıtasıyla da başka birisiyle bsğlantı kurulabilir.

Bu konularla artık il göç idaresi müdürlükleri ilgileniyor. Ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz buralardan.

Çok teşekkür ederim Fatih Bey, noterle görüşeceğim. Kadın zaten calisan kadinimiz, geri gelmesi icin ugrasiyorum. Fatih Emniyet e gidecegim sanirim.

Abi bu konuda (yabancıların Türkiye'deki çalışma izni konusunda) bana da bilgi soranlar oluyor,ufak bir araştırma yapmıştım. buraya normal turistik gibi vizesini alıp gelip, sonrasında burada işe girdikten sonra işverenin (mecburen işverenin başvurması gerekiyor, çalışma izni alayım sonra iş bulayım olmuyor kesinlikle) http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/yabancilar.portalburada belirtilen şekilde başvuruları yapması gerekmekte.Ancak arkadaşın söylediği gibi cezayı mecburen ödemesi gerekiyor gelebilmek için

Çok sağol Bahadir, linkten inceleyeceğim. Sözde her islem internetten yapılabiliyor ama en ufak bir fikrim yok. Bir aracı kurum islemler icin 1000 lira istedi :)

Kişi pasaport polisine cezayı ödeyecek param yok diye beyan ederse cezayı ödemeden çıkış yapar ancak pasaportuna belli bir süre tahdit konur.Türkiyeye giriş yapamaz.Gelse bile aynı uçakla tekrar geri geldiği ülkeye dönerBazı uyanıklar Gürcistan.Azerbaycan.Türkmenistan gibi ülkelerde isim değiştirip baska bir pasaport çıkartma yoluna giderlerdi

Evet tahdit konmadan yapmak lazim, yoksa 1 veya 2 sene girmezse sil bastan yeniden kadin arayacagiz, tam da anneannem bu kiza alismisken.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...