İçeriğe Yönlendir

Göstergede Yanan Işığın Anlamı Ne

Şener KIRMIZI

Recommended Posts

Murat Ersel Çevik

Motor ikaz lambası.

Bir çok sebebi olabilir ve bunlar önemli arızalar da olabilir.

Lpg var mı? En basit lpg varsa hava yakıt karışımı dengesizliğinden olabilir. 

Bigisayara bağlayıp bakılmalı. 

Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI

Lpg var evet... Bu arıza bugün çıktı ortaya hiç daha önce yoktu. Hanım  almış arabayı köye gitmiş  ne *** küfür *** yediyse yanıyor lamba.  Deli olacağım..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Gidişte sorun var mı tekleme falan.

Yoksa büyük ihtimal LPG karışım hatası.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Lpg var evet... Bu arıza bugün çıktı ortaya hiç daha önce yoktu. Hanım  almış arabayı köye gitmiş  ne *** küfür *** yediyse yanıyor lamba.  Deli olacağım..

Eğer çekişte ya da çalışmada problem yoksa lpg den kaynaklıdır basit bir ayarla düzelir. Sinirlenip sevdiklerimizi üzmeye ve üslubumuzu bozmaya gerek yok :good1:

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu
(düzenlendi)

O lambanın yanması çok can sıkıcı bir olay. İnsanın aklına bin bir türlü şey geliyor. En iyisi bir ELM327 cihazından (tahmini 40 lira) alıp akıllı telefonla arıza koduna bakmak. Ben o ışık yandığında telefonu açıp programa girip hatayı okutana kadar bile deliriyorum acaba neden yanıyor diye... 

Bence alın bir tane. Aklınızda soru kalmasın. Belki dedikleri gibi Powertrain-System too lean (fakir karışım) hatasıdır.

tarihinde İrfan Aşcıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Hanımın cruze'da ara sıra yanar,lpg den yandığını düşündüğümden pek oralı olmadım.Motor arıza ışığı aynı zamanda servis ışığı diye biliyorum.Hanımlar çok kırılgan olurlar(benim scorpioda hanıma direksiyon dersi verirken aracı evin istinat duvarına vuruyordu bende kendimi kontrol edemedim hanıma bağırdım daha ondan beri benim aracımı sürmez sonra çok pişman oldum ama nafile şimdi kendi aracını bana sürdürmüyor yedek anahtarını bile vermiyor.)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hanıma laf yok lütfen, başımızın tacı. PArayla araba düzelir ama, Dan Bilzerian değilseniz kalp düzelmez ;)

Muhtemelen lpg'den dolayı yanıyor. Yeniden bir kalibrasyon ile sorun düzelecektir.

Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI

Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.. Bugün aracı bilgisayara bağladılar..  Hata olarak 1. piston tekleme hatası verdi.. Hatayı programla sıfırladı.. Arıza devam ediyorsa ışık tekrar yanacak dedi..   Denedik yanmadı.. Lpg geçişi sırasında olmuştur muhtemelen araçta bişi yok dedi..  Çok şükür...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.. Bugün aracı bilgisayara bağladılar.. Hata olarak 1. piston tekleme hatası verdi.. Hatayı programla sıfırladı.. Arıza devam ediyorsa ışık tekrar yanacak dedi.. Denedik yanmadı.. Lpg geçişi sırasında olmuştur muhtemelen araçta bişi yok dedi.. Çok şükür...

Yengeye bir özür borcunuz var. [emoji6]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI
(düzenlendi)

Sanırım evet Mehmet abi.. Araçta bir bakımı hak etti.. =))

yl7vOj.jpg

N4vd0O.jpg

tarihinde Şener KIRMIZI tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu

Sabah soğuk motorda deneyiniz. Eğer 1. piston ateşleme hatası verdiyse bence soğuk motorda bakmak lazım. Benim soğuk motorda 3 ve 4 ateşleme hatası verip titriyor araç. Isınınca bir problem kalmıyor.

Bujilerim 3 ay önce değişti (Bosch LPG için olanlardan)

Buji kabloları 1 yıl önce değişti (Motocraft marka)

bir tek şüpheli olarak bobin kaldı o bu hafta inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...