İçeriğe Yönlendir

Aracımı Değiştirsem Mi Kararsız Kaldım

Burak Kuşçu

Recommended Posts

Burak Kuşçu

Herkese iyi akşamlar 

2011 model multijet punto kullanıcısıyım aracımı severek aldım ve 1 yıldır halen daha severek kullanıyorum .Fakat satılık olmamasına rağmen güzel baktığımı gören yakın çevremden bir çok talip çıkıyor ve fena tekliflerle gelmiyorlar.Aslın da pek gönüllü değilim ama en çok ta göze gelip nazar değmesinden korkuyorum.

Aracım şuan 120 bin km de asıl amacım mezun olana kadar kullanıp çalışmaya başlayınca çocukluk hayalim olan bir bmw ye sahip olmaktı tabi bunun için 1.5 yıldan daha fazla bir zaman var önümde 2 alternatif var son günlerde kafam çok karıştı sizlerin de görüşlerinizi almak istiyorum

1-)Gereken bakımlarını yaptırıp (triger,baskı balata ve 4 lastik ) 1.5 yıl daha kullanmaya devam etmek. ya da 

2-)Araca masrafları yapmaktan kaçınıp 35.000 tl ye kadar daha düşük km li temiz dizel araç aramak (bu paralara bir daha cam tavanlı araç bulma ihtimalim çok düşük)

Siz olsaydınız hangi seçenekle yolunuza devam ederdiniz.

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Bu devirde aracın temizse marka model çok farketmiyor hemen satılıyor. Ama sorun ondan sonra başlıyor. 2. el temiz araç almak zor bir iş. Bence bakımlarını yaptırın zaten çok tutmaz gönül rahatlığıyla binin. Mesleğe başladığınız zaman hayelleri kovalarsınız.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Uzerine puntonun 3/4'ü kadar para koyamayacaksan punto hala en iyi secenek:)

Ben felsefemi boyle olusturdum:)Cam tavan zaten secenekleri cok azaltiyor.

Caglar Bey'in dedigi gibi triger icin erken. 160.000 km'de. Aracin masrafi varmis gibi gostermeye calisma:)

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Dertsiz başına dert almaya gerek yok elindeki aracın kıymetini bilip çalışmaya başlayasıya kadar etmek daha iyi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Burak,yanlış anlama ama,buna kaşıntı tuttu derler.Kullan gül gibi arabanı.Naçizane tavsiyem tabiki.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

35.000 TL'ye düşük km.li dizel araç mı var? :blush:

35.000 TL'ye bulduğunuz dizel araç olsa bile Punto'dan daha fazla kullanım keyfi vermeyeceği açık..üstelik sorun çıkarma ihtimali de var..Ne gerek var ki böyle bir maceraya..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

35.000 TL'ye düşük km.li dizel araç mı var? :blush:

35.000 TL'ye bulduğunuz dizel araç olsa bile Punto'dan daha fazla kullanım keyfi vermeyeceği açık..üstelik sorun çıkarma ihtimali de var..Ne gerek var ki böyle bir maceraya..

Var tabiki benim arabam mesela 1.4 tdci çiçek fiestam:) (satsam o fiyat isticem)

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Gereksiz bi kaşıntı bence de aracınla devam et üzerine 20 bin verebiliyorsan sat tabi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

2011 punto güzel araba hem de huyunu suyunu biliyorsun. bakimlarini yapmissin. simdi satsan cok büyük derde düsersin. ilk önce hangisini alsam diyedüsüneceksin.  sonra paranin yettigini alacaksin, belki tertemiz görünsede sana bir sürü masraf cikaracak vakit, nakit.... ben olsam punto ile yola devam eder, para biriktirirdim. gereken parayi toplayabilirirsem o zaman araba bakardim.

ama degerinin cok üstünde veren olursa da satar, yine gerekli parayi biriktirene kadar otobüsle gezerdim :)

bunlar benim düsüncem tabi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Değerinin 1-2 bin tl fazlasına verene aldanma. Onlar düzgün araba bulamayacaklarını bilen kişiler :) Sen de araç ararken bir noktadan sonra 1-2 fazla vereyim de düzgün araç olsun diye bakmaya başlayacaksın. Yani fazlaya satmanın bir esprisi kalmayacak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Bence başınızı ağrıtmaya hiç gerek yok. Eşimin kuzeni sizin olayın aynısını yaşadı etrafındakiler iyi fiyat verdi diye sattı arabasını , halen kendine göre bir araba bulamadı . O yüzden aracınızıda severek kullanıyorsunuz hiç yormayın kendinizi

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

devam.

1. triger için daha erken

2. 35 e öyle bir araba yok

evet abi bende sabah yorumları inceledikten sonra devam kararı aldım 

2 yıl daha kullanacağım için trigeri 10 bin sonra değişme planım vardı katalogta 160 bin yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam önlem olsun diye erkenden aradan çıkartmak istedim sizin görüşünüz nedir ne zaman değiştirmeliyim ?

35 e mevcut aracımın düşük km li olanları var fakat boş modelleri, Dolu bir araçtan boş bir araca geçmek saçma geldi

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Multijetlerde triger yerine zincir yok muydu?

evet zincir mevcut fakat 160 bın km de değişimi gerekiyor

Uzerine puntonun 3/4'ü kadar para koyamayacaksan punto hala en iyi secenek:)

Ben felsefemi boyle olusturdum:)Cam tavan zaten secenekleri cok azaltiyor.

Caglar Bey'in dedigi gibi triger icin erken. 160.000 km'de. Aracin masrafi varmis gibi gostermeye calisma:)

Saygilarimla.

Aynen abi puntoyla yola devam çalışmaya başlayınca hayallerinde peşinden koşmaya başlarız :)

Daha yüzünü göremedik arabanın, satma, kaşınma :)

yenisinin tatlısını yerdik abi  :D  :D  yok abi satmam daha vaz geçtim 4 lastik alacak para biriktireyim getiricem ıspartaya 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...