İçeriğe Yönlendir

Fsi Golf


İbrahim Aslıoğlu

Recommended Posts

İbrahim Aslıoğlu

Arkadaşlar, yakın bir arkadaşımda fsi motorlu Golf var. Çok temiz olduğundan almayı düşünüyorum. Ancak fsi motorların lpg konusunda sıkıntı çıkardığı söyleniyor. Bu konuda bana kesin bilgi verirseniz memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık

Fsi motorlara lpg uyumlu olmadığını biliyorum,ayrıca çok yakıyor bu motorlar ve piyasada çok tercih edilmiyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Fsi motorlu vw touran kullandı bir yakınım ve hiç memnun kalmadı uyumlu lpg kitleri hem çok pahalı hemde çok verimli değilmiş ayrıca çok sesli çalışıyor yaktığı yakıt kadar performansıda hissettirmiyor. Kısacası ben bu motora fıs motor diyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Abi, araba çok temiz. Benzinli olduğundan mıdır nedir binilmemiş gibi.

Yorum bağlantısı
TamerErdoğan

Selam
FSI motorlarda lpg sorıunlu olanlarda cidden pahalı ve sorun çıkarmama garantisi yok..Ben lpg takıldıktan sonra beyninde sıkıntı cıkaranlara rasladım bi kaç tane,,Çıktığından beri çok tercih edilmiyor sadece adı Golf diye büyük paralar isteniyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Benzinli olarak kullanılır anca çok km yapılmıyorsa lpgleri biraz tuzlu

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halim Pehlivan

Konfor ve donanım bakımından tatmin edici ancak km de 45 kuruş yaktığını ve şehir içi 11-12 litre (OV) tükettiğini ayrıca mevcut yakıt fiyatlarını da göz önüne alırsak uzak durmakta yarar var diye düşünüyorum. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı

2. elde en temiz araçlardır. ama alıcıları genelde evin hanımına alırlar. motor şanzıman sıkıntısı yok gibidir. km yapmazlar (aşırı tüketim ).çok ta çabuk satılırlar .(alan vw golfum var der toplu taşımayı asla bırakamaz)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Kuzenimde  fsi motorlu 1,6 115 beygirlik otomatik golf+ var uzun yolda 5-5,5 litre ile çok rahat gidiyor. Çok yakıyor tabiri yanlış bence bu motor için. Ama derler ya adın çıkacağına canın çıksın.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Teknoloji olarak günümüzde çokça satılan GDI motorlardan farklı değil. Yakıt harcaması TSI motorlara göre fazla sadece. Düşük devirlerde fakir karışımla, yüksek devirlerde normal tüketimle kullanılıyor.

 

Ancak adı çıktı bir kere. Son sahibi olmak ta var :)

Bence vaz geçip farklı araçlara yönelin.

LPG uygulamaları hep sorunlu maalesef.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı

Vw 'in ürettiği FSI motor teknolojisinin eleştirilmesi mümkün değildir. Vw ürettiyse vardır bir bildiği. Yanacaksınız [emoji14]

Yorum bağlantısı

1.6 fsi otomatik golf ile baya uzun yol ve ş.içi deneyimim olmuştu. Motor bence gayet güzel. Uzun yol tüketimi 5-6 litrelerde daha ne yakacak ki bu araba?Benim 1.6 düz vitesli marea benzinde uzun yol 7 litre altına inmiyor mesela.

Yorum bağlantısı

1yıl kadar 2006 1.6 Fsi Passat comfortline kullandım. Motoru sesli çalışıyor diyorlar ben bazen 2. kere marş bastığımı bilirim araç çalışmıyor diye. Motorla ilgili sıkıntılı bir motor asla değil ama lpg uyumu kesinlikle yok. Benzinde passat şehir içi 50Krş un altına hiç düşmedi. 6 ileri düz vites şanzımanı var ama şehir içi bazen 5. vitesi bile kullanamıyorsunuz. ( Passat için konuşuyorum ) 2. eli varmı derseniz bizdeki passat 53000 de siyah ve tertemizdi 3. gün gitti :) 

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Fsi motor,vw'nin Türkiye'ye kazığıdır.Tsi motor ile bu durumu düzeltmiştir. :good1:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Arkadaşlar, ilginizden dolayı teşekkür ederim. Ortak kanı:Araba temizde olsa, benzin fiyatları belliyken fsi motorlu araba alınmaz.

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Arkadaşlar, ilginizden dolayı teşekkür ederim. Ortak kanı:Araba temizde olsa, benzin fiyatları belliyken fsi motorlu araba alınmaz.

Hİç olumlu yorum gelmemiş  :D  Sahibi olan bilir bu aracın tadını diyorum. 2006 model 1.6 fsi golf kullanıcısıyım.Şehir içinde klima açık 35 kuruşun üstüne çıkartamadım ben.45 kuruş yaktıran varmış :unsure2:  Uzun yolda keyif veren düşük devirde daha çok yakan bir motor.6 ileri düz vites bendeki.Sesli çalıştığı yok kırmızı ışıkta beklerken stop ettiğini sanarım bazen.2800 devirde kükrer bi forumda v6 sesi çıkartıyor diyen vardı  :p  Ancak bazen ilk çalıştığında bir şıkırtıya benzer ses çıkartır tüm fsi ler, buda trigerin zincir olmasıyla ilgili bir konuymuş.

 

Yakıtına göre gidişi kötü diyorlar ancak neye göre kıyaslandığına bağlı.Tsi ile karşılaştırırsanız tabiki kötü olur veya ecoboost ile. Lpg olarak sıvı sistem lpg takılıyor.Buda normal lpgye göre daha pahalı 4-5 bin civarına takılıyor .Aracı savunmak gibi olmasın ancak lpg beyninin bozulması muhtemel bir durumdur başka araçlarda da ilk taktırdığında olabilir. 

Uzun yolda yakıt 5.4 e kadar düşüyor. Araca ön yargıyla bakan kitle çok ancak satılık ilanına çıkarmadan araca talip olan çok oldu.  :)

Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

yıllık km dizel ve lpg yi gerekli kılmıyorsa benzinli araç kullanmaktan korkmaya gerek yok lpg den tasarruf edip sanayide farkını ödeyen çok bilirim kendim de dahil şahsi fikrim arabayı km orijinallik mekanik motor gibi özellikleri emsallerine göre ön plana çıkarıyor fiyat olarak da albenisi varsa neden olmasın benim v kasa golfler için tek olumsuz gözlemim düğmelerin üstündeki herşey siliniyo cam açma  kapama radio teyp vs simgeler silik kaçtane 5 kasa golf gördüm sanırım kronik

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

yıllık km dizel ve lpg yi gerekli kılmıyorsa benzinli araç kullanmaktan korkmaya gerek yok lpg den tasarruf edip sanayide farkını ödeyen çok bilirim kendim de dahil şahsi fikrim arabayı km orijinallik mekanik motor gibi özellikleri emsallerine göre ön plana çıkarıyor fiyat olarak da albenisi varsa neden olmasın benim v kasa golfler için tek olumsuz gözlemim düğmelerin üstündeki herşey siliniyo cam açma kapama radio teyp vs simgeler silik kaçtane 5 kasa golf gördüm sanırım kronik

Cam açma tuşları bir iki noktası bendede silik farkedilmiyor dikkatli bakılmazsa. Teyp etrafıda yumuşak bir boya ile boyanmış silerken dikkat etmek gerek. Kronik sorun iç kapı kolları. Hepsi soyuluyor malesef
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Az km yapılacaksa neden olmasın. Amblemi vosvos olunca her türlü gideri var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...