Şerafettin KISAER 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 Merhabalar, Önceki hafta sonu memlekette gittim ve başıma bir takım kazalar geldi. Hem bunları sizinle paylaşmak hem de ilk kazam olduğu için birkaç soru sormak için bu başlığı açtım. 30 Ağustosta Balıkesir ==> Susurluk arası bölünmüş 3 şeritli yolun en sol şeridinde 90-100km/s hızla seyrederken trafik birden durdu, bende durdum ancak arkamdan hızlı gelen H-100 kamyonet yaklaşık 15-20 mt fren yaptı duramadı, ben de kaçamadım ve arkadan çarptı. Araçta annem ve babam da vardı, allaha şükür onlara bir şey olmadı. Bagaj kapağı baya içine göçtü, tampon ezildi ve sağ çamurluk hafif bir şekilde kavis verdi. Önce resimleri çektik sonra müsait bir yere çekip tutanağı hazırladık, imzaladık ve ayrıldık. Bana vuran aracın sigortası mapfre sigorta imiş, web sitesinde anlaşmalı olan yerlere baktım Ford'un yetkili servisinin ismi yazdığı için ilk önce oraya gittim. Servisin bana beyanı şöyle oldu "biz aracını yaparız ama yaklaşık 3.500 TL ücretini ödersin, sonra da sigorta şirketinden sen alırsın" oldu. O kadar ücreti şu dönemde ödeyemeyeceğim için oradan ayrıldım. Ardından eniştem Fiat yetkili servisinin de anlaşmalı olduğunu söyledi ve aracı oraya götürdüm. Onların böyle bir beyanı olmadığı için 2 Ağustosta aracı teslim ettim. 4 ağustosta eksper gelip bakmış, tabi bunu ben arayarak öğrendim. Ve bu gün oldu halen bir aksiyon almadılar. Sİgorta şirketini biraz araştırınca hakkında birçok şikayet ve benimle benzer duruma düşmüş insanların mağdur olduğunu şikayetvar sitesinde okudum. Açıkçası biraz korktum.Kasko yaptıramadığım için pişman oldum. Ayrıca yetkili servislerin dışındaki servislerin de parçaları yan sanayi taktığını ve parça için de sigorta şirketini beklediklerini öğrendim. Bildiğiniz üzere aracımı henüz 1 ay önce, değişen ve boyanan hiçbir yerinin olmamasından dolayı severek aldım. Bu gün de sigorta şirketinin web sitesine bakarken, Maltepe civarında bulunan Şahsuvaroğlu Ford'un da ilgili sigorta şirketi ile anlaşmalı olduğunu gördüm. Kendilerini aradığımda anlaşmalarının kasko ile olduğunu ve sitede yazanın zorunlu trafik sigortası olmadığını söylediler.Sigorta şirketini mütemadiyen 8-10 kez aramama rağmen kimseye ulaşamadım. Şimdi soracağım sorular şunlar; 1- Sigorta şirketinin anlaşmalı olarak beyan ettiği listede şirket ismi yazmasına rağmen, o trafik için geçerli buda kasko için deme şansı var mıdır? Ve bunları başlık altında toplayıp bilgi vermesi gerekmez midir? (http://apps.mapfregenelyasam.com/mgs/acenteplatform/anlasmaliservisler/index.php/anlasmaliservisler/searchresults) link burada. 2-Yetkili servisin tamir ücretini benden peşin alıp, sigortadan gelecek parayı benim almamı söylemesi doğru mudur? 3-Gelen eksperin bu süreyi ne kadar daha uzatmaya hakkı vardır? 4-Değişeceği öngörülen parçaların (aracımın tamamının orijinal olduğunu göz önüne alarak) yan sanayi takılmasını istememe hakkım var mıdır? 5-Ve hiç bir suçum yokken bu şekilde mağdur edilince şikayet edip hakkımı arayacağım kurum neresidir? Yardımlarınızı bekliyorum, herkese kazasız günler... Yorum bağlantısı
Güven Kaya 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 benimde daha önce aracıma arkadan başka bir araç çarptı. sigortacıma gittim oda dosya açtı. 3 gün sonra bi exper geldi. arabaya baktı hesap no istedi bende verdim. para yatırıldı. bende daha uyguna yaptırdım para arttı bile Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 1-Anlaşmalar farklıdır. Kasko ve trafik için ayrı anlaşma yapılır. Buna rağmen anlaşmalı olsa bile, şirkete güveni kalmadığı için bu şekilde cevap vermiş olabilir. 2-Yukardaki açıklamama bağlı olarak doğrudur. 3-Uzatma hakkı yoktur ama şirket onaylamadıysa eksper bişey yapamaz. 4-Yoktur. Ne gönderirlerse onu takarsınız. 5-Hazine. Size çarpan kişiyi arayıp hasarınızı karşılamasını isteyin. Sonuçta muhatabınız o dur. Düzgün bir şirketten poliçe yaptırsaydı. Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 trafik sigortası yasal ooarak muadil parça takma yetkisine sahiptir. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 Geçmiş olsun.. Kasko yaptırsa bir türlü yaptırmasan bir türlü işte Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 Geçmiş olsun.. trafik sigortasında anlaşma olması şart değil ki. Tanıdığın bildiğin bi tamirci varsa o dosya açsın aracını güzelce yapsın sende parayı alınca ona ödersin. Zaten o sana der ki para 1-2 ay içinde yatar sende bana verirsin der.. Tabii bunun için tanıdık bir tamircinin olması lazım ayrıca tamircinin sigorta şirketiyle daha önce çalışmış olması lazım ki zorluk çıkartıp çıkartmadıklarını bilsin.. Mesela benim boya kaporta ustam trafik sigortasında hiç bir anlaşmaya gerek duymadan şakır şakır iş yapıyor..Kasko ayrı kaskoda anlaşmalı olmak zorunda.. Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 Bununla geçmiş olsun , ufak bir kaza olmasına rağmen insanın canını sıkan olayların yaşanması daha da çok yıpratıyor ve kazayı ucuz atlattığına sevinemiyor. Yorum bağlantısı
Şerafettin KISAER 9 Eylül 2015 Yazar Paylaş 9 Eylül 2015 İyi dilekler için teşekkürler. Düzen çok saçma imiş. İşin içine girince anlıyor insan, "ne şeytanı gör ne salavat getir" diye boşuna dememişler. Umarım kimsenin başına gelmez, benim başıma gelen. Az önce telefonuma bir mesaj geldi, sbm web sitesine yönlendirdi; Araç Kusur Oranları A - 010 ***3 100 B - 054 ***6 0 Dosya Durumu: 82 - MUTABAKAT - ŞİRKETLER ARASI MUTABAKAT (SON DURUM) çarpan araç % 100 suçlu bulunmuş. Mutabakat dediği nedir ? Benim sigorta şirketimle mi mutabakata varılacak? Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 (düzenlendi) İyi dilekler için teşekkürler. Düzen çok saçma imiş. İşin içine girince anlıyor insan, "ne şeytanı gör ne salavat getir" diye boşuna dememişler. Umarım kimsenin başına gelmez, benim başıma gelen. Az önce telefonuma bir mesaj geldi, sbm web sitesine yönlendirdi; Araç Kusur Oranları A - 010 ***3 100 B - 054 ***6 0 Dosya Durumu: 82 - MUTABAKAT - ŞİRKETLER ARASI MUTABAKAT (SON DURUM) çarpan araç % 100 suçlu bulunmuş. Mutabakat dediği nedir ? Benim sigorta şirketimle mi mutabakata varılacak? evet abi sizin şirketinizle karşı tarafın şirketi anlaşmaya varacak benim bildiğim.Geçmiş olsun 9 Eylül 2015 tarihinde Hasan Varnalı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 İyi dilekler için teşekkürler. Düzen çok saçma imiş. İşin içine girince anlıyor insan, "ne şeytanı gör ne salavat getir" diye boşuna dememişler. Umarım kimsenin başına gelmez, benim başıma gelen. Az önce telefonuma bir mesaj geldi, sbm web sitesine yönlendirdi; Araç Kusur Oranları A - 010 ***3 100 B - 054 ***6 0 Dosya Durumu: 82 - MUTABAKAT - ŞİRKETLER ARASI MUTABAKAT (SON DURUM) çarpan araç % 100 suçlu bulunmuş. Mutabakat dediği nedir ? Benim sigorta şirketimle mi mutabakata varılacak? Kusur durumları konusunda şirketler kendi aralarında mutabakata varmışlar demek. Yani kusur durumları kesinleşmiş. Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 Kusur durumu kesinleşmiş ya, bundan sonra eksper kısa zamanda onarım için onay verir. Sigorta işleri maalesef böyle, haksız olmak halkı olmaktan daha rahat, gidip paranla yaptırıyorsun. Öbür türlü bekle ki iş ola. Geçmiş olsun. Ben de benzer bir arkadan çarpılma olayını yeni yaşadım. Elazığ ADE Otomotiv- Skoda Yetkili Serviste yaptırdım. Kaskomun anlaşması yokmuş, ödemeyi kendim yaptım, sigorta bana ödeyecek. Ben yetkili serviste yaptırdığıma pişman oldum ama, dışarıda 2 gün sürecek işi (astar, boya kuruma süresi dahil) 5 günde ancak, o da zor bela verdiler. Yorum bağlantısı
Olgu Erhan 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 Ayrıca aracınızın 2. el değeri düştüğü için karşı dava açıp extra tazminat bile alabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Şerafettin KISAER 9 Eylül 2015 Yazar Paylaş 9 Eylül 2015 Çok geçmiş olsun. çok sağolun. Kusur durumu kesinleşmiş ya, bundan sonra eksper kısa zamanda onarım için onay verir. Sigorta işleri maalesef böyle, haksız olmak halkı olmaktan daha rahat, gidip paranla yaptırıyorsun. Öbür türlü bekle ki iş ola. Geçmiş olsun. Ben de benzer bir arkadan çarpılma olayını yeni yaşadım. Elazığ ADE Otomotiv- Skoda Yetkili Serviste yaptırdım. Kaskomun anlaşması yokmuş, ödemeyi kendim yaptım, sigorta bana ödeyecek. Ben yetkili serviste yaptırdığıma pişman oldum ama, dışarıda 2 gün sürecek işi (astar, boya kuruma süresi dahil) 5 günde ancak, o da zor bela verdiler. Evet ya, servisler aracı satana kadar yanındaymış bunu öğrendim. Sonra herkes karşında oluyor. Kimsenin başına gelmesin... Yorum bağlantısı
Şerafettin KISAER 9 Eylül 2015 Yazar Paylaş 9 Eylül 2015 Aracıma eksper olarak gelen yetkilinin numarasına ulaştım, aracımda baya bi masraf olduğunu ve aracımın perte çıkabileceğini söyledi. Bu kadar az bir hasarla nasıl olur dedim, şasede bir şeyler var çamurluklar eğilmiş falan dedi.İlk mesajımda da anlattığım gibi bagaj içine göçtü sadece, cam bile kırılmadı yani. Ben de perte çıkarsa benim herhangi bir kaybım olur mu diye sordum. Aracınızın piyasa bedeli nedir diye bana sordu ben de kazadan önce 18.500 civarındaydı dedim. Tamam zaten o rakamları verirler size perte çıkarsa dedi. Bir kaç yerde okudum perte çıkınca birçok insan zarar etmiş. Benim noter satış kağıdında kasko bedeli 15.522TL yazıyor, Beyanım da 14.500 olarak yazıyor.Ve aracı 17.500'e aldım. Aracın pert olması halinde, öğrendiğime göre artık araç kasko bedeli yerine aracın "piyasa rayiç bedeli" (Sahibinden.com-DOD-Arabam.com-TSB kasko değer listesi) referans alınarak bulunuyormuş.Bunlardan hangisine bakacaklarını da bilmiyoruz tabii. Eğer pert durumu olur da bana aracımın değerinin altında bedel önerirlerse ne yapacağım, böyle bir durumda ne yapılır? Yorum bağlantısı
Şerafettin KISAER 9 Eylül 2015 Yazar Paylaş 9 Eylül 2015 trafik sigortası yasal ooarak muadil parça takma yetkisine sahiptir. Yan sanayi parçalar "muadil" kategorisine giriyor mu? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 Ayrıca aracınızın 2. el değeri düştüğü için karşı dava açıp extra tazminat bile alabilirsiniz. Bu maalesef 2007 model bir araç için pek olası değil.. Benim bildiğim kadarıyla 2-3 yaşına kadar araçların orjinalliği bozulduğu zaman tazminat alma ihtimaliniz var.. 8-10 yıllık bir araç için çok tatmin edici bir sonuç alınacağını düşünmüyorum. Yan sanayi parçalar "muadil" kategorisine giriyor mu? Evet.. Yorum bağlantısı
Şerafettin KISAER 9 Eylül 2015 Yazar Paylaş 9 Eylül 2015 Bu maalesef 2007 model bir araç için pek olası değil.. Benim bildiğim kadarıyla 2-3 yaşına kadar araçların orjinalliği bozulduğu zaman tazminat alma ihtimaliniz var.. 8-10 yıllık bir araç için çok tatmin edici bir sonuç alınacağını düşünmüyorum. Ama eksperin dediği gibi 8000TL civarı bir hasar çıkar ve yaptırılırsa, ben o aracı satmaya kalktığımda kimse almaz ki aracı benden. Alırken verdiğim paranın çok altında satmam lazım ve satamazsam da kazalı bir araca bineceğim. Burada tek suçum o anda o yolda bulunuyor olmam. Çok bozuk bir düzen var ortada.Yanlış anlamayın, sitemim size değil. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 Ama eksperin dediği gibi 8000TL civarı bir hasar çıkar ve yaptırılırsa, ben o aracı satmaya kalktığımda kimse almaz ki aracı benden. Alırken verdiğim paranın çok altında satmam lazım ve satamazsam da kazalı bir araca bineceğim. Burada tek suçum o anda o yolda bulunuyor olmam. Çok bozuk bir düzen var ortada.Yanlış anlamayın, sitemim size değil. Evet anlıyorum ama maalesef gördüğümüz duyduğumuz şeyler bu yönde.. kayıp varsa her yaştan araç bunu alabilmeli.. Benimde eski aracıma dururken park halindeyken birisi geldi çarptı %100 kusurlu çıktı. Sonra da pişkin pişkin ister trafikten istersen de kaskodan yaptır bende ikisi de var fark etmez dedi.. Böyle adamlarla uğraşmak lazım işte.. Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 Evet anlıyorum ama maalesef gördüğümüz duyduğumuz şeyler bu yönde.. kayıp varsa her yaştan araç bunu alabilmeli.. Benimde eski aracıma dururken park halindeyken birisi geldi çarptı %100 kusurlu çıktı. Sonra da pişkin pişkin ister trafikten istersen de kaskodan yaptır bende ikisi de var fark etmez dedi.. Böyle adamlarla uğraşmak lazım işte.. O pişkin "adam" sigortasını yeniletmeye gittiğinde yanında olmak isterdim. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 O pişkin "adam" sigortasını yeniletmeye gittiğinde yanında olmak isterdim. Tek tesellimiz bu zaten Yorum bağlantısı
Recommended Posts