Ali Herdem 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 merhaba arkadaşlar 2011 model ford connect sahibiyiz ancak gecen haftalarda babamın arabayı bir arkadaşına vermesi ve arkadasının yolda köpeğe çarpması sonucu ufak bir hasar oluştu sadece panjurlar değişti ancak biraz arabadan soğuduk ben zaten bastan beri soğudum ama neyse araştırmalarım sonucunda ford ünallar da aşağıda bulunan ilanı buldum ancak bazı sorularım var 1-çok güçlü bir motor değildir sanırım ancak yeterlimi yokuşlarda falan bizi çok üzmesin kışın neredeyse her hafta kayak için Erciyes'e tırmanıyorum 2-LPG sorun çıkarır mı? 3-kronik sorunları var mı araştırdım az ama çok bir şey bulamadım özellikle bu motordan pek tutulmuyor sanırım 4- ikinci elde çok değer kaybeder mi bu motor kombinasyonundan 5- donanım tablosuna ulaşamadım neler var (ikinci elde pek yüzümüz gülmediği için dod fordikinci el gibi ekspertizli sitelere bakıyorum sadece) http://www.fordikinciel.com/ford-mondeo-titanium-4k-1-6-benzinli-2010-model-benzin-lpg-manuel-kayseri-23749 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 Ben olsam alırdım..Ticariden sonra bu araç mis gibi olur. Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 Ali merhaba, Rahat oturaklı ve konforlu bir arabadır. Motor seni üzmez ama fazla bir performans beklememelisin hele ki dizelden sonra tork eksikliği seni biraz bunaltabilir. Uygun lpg ve iyi montaj çok sorun çıkartmaz diye düşünüyorum. Çok değer kaybetmez bence. 2008 modelini 30 bin km kullandım bir sıkıntı yaşamadım. (Benzinli) Titanium donanım altına düşmemeli. Yorum bağlantısı
Ali Herdem 8 Eylül 2015 Yazar Paylaş 8 Eylül 2015 Ben olsam alırdım..Ticariden sonra bu araç mis gibi olur. bende öyle düşünüyorum her türlü mis gibi olacak Yorum bağlantısı
Ali Herdem 8 Eylül 2015 Yazar Paylaş 8 Eylül 2015 Ali merhaba, Rahat oturaklı ve konforlu bir arabadır. Motor seni üzmez ama fazla bir performans beklememelisin hele ki dizelden sonra tork eksikliği seni biraz bunaltabilir. Uygun lpg ve iyi montaj çok sorun çıkartmaz diye düşünüyorum. Çok değer kaybetmez bence. 2008 modelini 30 bin km kullandım bir sıkıntı yaşamadım. (Benzinli) Titanium donanım altına düşmemeli. titanium bende begendim donanım konusunda biraz hassasım düşmem sanırım tabi babam ikna oldugu sürece Yorum bağlantısı
Nuri Doğan 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 2009 titanium x kullanıyorum tavsiye ederim konfor ve güvenlik hat safhada. yokuslarda vites geçişlerini yuksek devirlerde kullandıgın surece sorun olusturmuyor... Yorum bağlantısı
Ali Herdem 8 Eylül 2015 Yazar Paylaş 8 Eylül 2015 2009 titanium x kullanıyorum tavsiye ederim konfor ve güvenlik hat safhada. yokuslarda vites geçişlerini yuksek devirlerde kullandıgın surece sorun olusturmuyor... teşekkürler hocam x paket olduğunu nereden anlayabiliriz Yorum bağlantısı
Misafir 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 teşekkürler hocam x paket olduğunu nereden anlayabiliriz Farları mercekli olur. Mesela bu araç. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-jj-autodan-2011-titanyum-x-sanruflu-hatasiz-kayitsiz-227291024/detay Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 1- Yokuşlarda sizi çok üzer mi bilmem ama üzeceği kesin.. Connect'ten sonra özellikle.. 2-LPG sorun çıkartır. Yüksek devirlerde çok kullanılırsa subaplarınız yanar.. Benzinli alıp LPG yi sizin taktırmanızı öneririm. Çünkü geçmişte nasıl kullanıldığını bilemezsiniz. 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 Araçta zaten lpg takılı ilanında yazıyor...Ford bayisinden satılıyor olması güzel geçmişi hakkında doğru bilgi alabilirsin. Yorum bağlantısı
Kutay Altunordu 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 Ford yetkili servisi olan yıllardır tanıdıgımıza 2010-2011 falan mondeo almak için bi danıştık adam direk hiç tereddütsüz alma dedi sebep söylemedi focus aldık bizde İşin enteresan yanı mondeo focusa göre daha heybetli daha hoş bir arac ama fiyatlarına baktıgınız zaman ikiside kafa kafaya gidiyor diyebiliriz ee tabi boyle olması insana bi düşündürüyor bu arac daha dolu olmasına ragmen fiyatı neden düşük diye birde o kasayı o motor çekebilirmi tabi oda var Yorum bağlantısı
Ali Herdem 8 Eylül 2015 Yazar Paylaş 8 Eylül 2015 1- Yokuşlarda sizi çok üzer mi bilmem ama üzeceği kesin.. Connect'ten sonra özellikle.. 2-LPG sorun çıkartır. Yüksek devirlerde çok kullanılırsa subaplarınız yanar.. Benzinli alıp LPG yi sizin taktırmanızı öneririm. Çünkü geçmişte nasıl kullanıldığını bilemezsiniz. Araç LPG'li servis kayıtlarını sorgulamak Lazım tabi serviste bakım yapıldıysa Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 lpg dolaysı ile motor yarım reviztonu yüzbinli km lerde istiyor ama lpg tüketimde yine daha hesaplı oluyor. fabrikasyoın debriyajlar çabuk bitti ancak yedek parçadaki balatalar daha iyi dayanıyor. Otopark sorunu yo kise rakamına göre nefis seçim. 2 Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu 8 Eylül 2015 Paylaş 8 Eylül 2015 Biz 5 yıldır 1.6 brc lpg'li titanium x paket kullanıyoruz çok memnunuz. Lpg kaliteli ise bakımlarıda düzenli yapıldıysa alınabilir. Rampalarda biraz devirli kullanırsanız bence sıkıntı olmaz. Ama 1.8 turbo motorları torku da beklememek lazım. 1 Yorum bağlantısı
Ali Herdem 8 Eylül 2015 Yazar Paylaş 8 Eylül 2015 lpg dolaysı ile motor yarım reviztonu yüzbinli km lerde istiyor ama lpg tüketimde yine daha hesaplı oluyor. fabrikasyoın debriyajlar çabuk bitti ancak yedek parçadaki balatalar daha iyi dayanıyor. Otopark sorunu yo kise rakamına göre nefis seçim. bi bakım gerekir o zaman lpg den dolayı birazda pazarlıkla iner ise aradaki farkı bakıma yatırabiliriz. park yer sıkıntısı yok önümüz tarla Biz 5 yıldır 1.6 brc lpg'li titanium x paket kullanıyoruz çok memnunuz. Lpg kaliteli ise bakımlarıda düzenli yapıldıysa alınabilir. Rampalarda biraz devirli kullanırsanız bence sıkıntı olmaz. Ama 1.8 turbo motorları torku da beklememek lazım. bi bakmak lazım gidip görmedik aracı sadece internetten baktık aynı performansı zaten beklemiyoruz onu göze aldım zaten çok bayılmasın o yeter Yorum bağlantısı
Ali Herdem 8 Eylül 2015 Yazar Paylaş 8 Eylül 2015 Ali 2.0 tdci lere baktın mı? vergilerin yüksek olmasından ve fiyatların pahalı olmasından bakmadım pek birde güvenilir yerlerden bakıyoruz sadecce bundan once aldıgımız arabalarda sorun yasadık hep Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 Ben olsam vergisine katlanır 2.0 TDCi'nin keyfine varırdım, tercih meselesi. Bu aracı da sabah servisi kapısının önünde gördüm, bayağı diriydi. Bunu da değerlendirin isterseniz. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-cetas-tan-2010-model-mondeo-1.6-titanium-230201997/detay Yorum bağlantısı
Ali Gök 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 lpg de kaçınılımaz son mevcut diye bilirim. Yorum bağlantısı
Ali Herdem 9 Eylül 2015 Yazar Paylaş 9 Eylül 2015 Ben olsam vergisine katlanır 2.0 TDCi'nin keyfine varırdım, tercih meselesi. Bu aracı da sabah servisi kapısının önünde gördüm, bayağı diriydi. Bunu da değerlendirin isterseniz. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-cetas-tan-2010-model-mondeo-1.6-titanium-230201997/detay kilometresi daha fazla ayrıca onden kaza yapmıs bu da ne kadar büyük bizim baktıgımızında so tekerden almıs darbeyi Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 @Ali Herdem Bey ben 2010 model 1.6 125 bg titanium mondeo kullanıcısıyım. Araç ilk kalkışlarda seri bir araba değil buna kesinlikle katılıyorum. Ancak uzun yolda hızlanması, ivmelenmesi, yol tutuşu ve konforu bence harika. Ben aracı aldığımda benzinli idi ve dizel bir arabadan sonra (cordoba 1.4) benzinli bir arabaya binince ibredeki Düşüşü görünce ve benzin fiyatlarının da yüksek oluşu nedeni ile LPG taktırdım. Şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım. İyi bir kit ve ustalıkla takılan LPG nin de kısa vadede ciddi sorun yaratacağını düşünmüyorum. Neticede Araçlarda nasıl kullanırsanız kullanın her parçanın bir ömrü var, LPG kullanıma da bağlı olarak kimi parçalarda bu Ömür süresinin düşük olduğuna dair yorumlar okudum. Ancak her ne olursa olsun LPG ciddi bir ekonomik katkı sağlıyor ve çıkan masraf çok rahat amorti ediliyor. LPG den Kaynaklı çekiş düşüklüğünü rahatsız edici bir biçimde hissetmedim. Sadece çok dik yokuşlarda hızlanmalarda vites küçültme zahmetine giriyorum. Sonuç olarak eğer yılda 25 bin kilometreden fazla yol Yaparım, yüksek kilometreli ikinci el araç almak beni rahatsız etmez, yokuşlarda ve ilk kalkışta ani Hız benim için Önemlidir diyorsanız o zaman biraz daha fazla vererek 2.0 dizelini almanızı tavsiye ederim. Ancak bunlar benim için önemli değil derseniz o zaman kesinlikle 1.6 mondeo benzinli öneririm. Hem de büyük keyifle öneririm. Sormak istediğiniz başka soru olursa da elimden geldiğince ve bildiğim ölçüde cevaplayabilirim. Saygılar. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 9 Eylül 2015 Paylaş 9 Eylül 2015 Ford yetkili servisi olan yıllardır tanıdıgımıza 2010-2011 falan mondeo almak için bi danıştık adam direk hiç tereddütsüz alma dedi sebep söylemedi focus aldık bizde İşin enteresan yanı mondeo focusa göre daha heybetli daha hoş bir arac ama fiyatlarına baktıgınız zaman ikiside kafa kafaya gidiyor diyebiliriz ee tabi boyle olması insana bi düşündürüyor bu arac daha dolu olmasına ragmen fiyatı neden düşük diye birde o kasayı o motor çekebilirmi tabi oda var Tavsiye etmemesinin sebebi sizin mesajda var zaten, o motor o kasayı çeker mi ? Neden çekmesin, hiç yokuş çıkamayıp geri dönen görmedim 1.6 mondeo larda. Abim 1.6 vectra C alacağı zaman gözünü kapat al dedim. Altı yıldır biniyor satacak ama kıyıp satamıyor.. D segment araçlarda hala parçası pahalıdır, çok yakar ön yargısı mevcut. Dün Gebzeden dizel focus ghia getirdim, kendim 100k km. dizel focus kullanmıştım, mondeo gerçekten başka arabaymış dedim.. Ben arkadaşa bütçesi uygunsa 1.6 dizeli de şiddetle tavsiye ederim.. 1 Yorum bağlantısı
Özer Yılmaz 10 Eylül 2015 Paylaş 10 Eylül 2015 Ben olsam bu aracı almam. motora lpg takılıyor ma ileride sorun çıkarttığı söyleniyor. 60000Km altında lpg taktırırsan şirketler sigorta yapıyorlar. Alcağın aracın 60000km altında olması önemli. Performans açısından bu motor mükemmel değil ancak tatmin edici. Çok yüksek beklentide olmayın. Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 10 Eylül 2015 Paylaş 10 Eylül 2015 Peki 1.6 tdci ile 2.0 tdci arasında ciddi bir fark var mıdır? Manuel şanzıman tercihinde 1.6 dizel gayet makul duruyor, fiyatlara bakınca beni bile cezbetti diyebilirim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts