İçeriğe Yönlendir

Focus III - Otomatik Park Sistemi Eklenebilir Mi?

Mustafa Sert

Recommended Posts

Mustafa Sert

aracımda otomatik park sistemi (kendi kendine park edebilme özelliği) yok.bu özellik yetkili serviste takılabiliyor mu?taktırılsa bile verimli çalışır mı ya da vereceğimiz ücrete değer mi?bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Şimdiye kadar sonradan taktıran duymadım ve takılabileceğini de mantık olarak düşünmüyorum. Yine de en doğru cevabı servis verebilir..

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Pek ihtimal vermesem de, takılabilse bile maliyeti çok pahalı olacak ve değmeyecektir diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Benim aracımda bu özellik var, birkaç kez meraklı arkadaşlara göstermek dışında kullanmadım. Çok gerekli değilse bence uğraşmaya değmez.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bende de bu özellik var. İki defa falan kullandım.. Çok gerekli değil bence. Tabii park etme kabiliyetinizle doğru orantılı bu ihtiyaç durumu. Bazı insanlar çok iyi araç kullanıyorlar ama park etmeye gelince beceremiyorlar. O zaman bu özellik işe yarar..

Yorum bağlantısı

Bende de bu özellik var. İki defa falan kullandım.. Çok gerekli değil bence. Tabii park etme kabiliyetinizle doğru orantılı bu ihtiyaç durumu. Bazı insanlar çok iyi araç kullanıyorlar ama park etmeye gelince beceremiyorlar. O zaman bu özellik işe yarar..

O özelliğin park edeceği yeterli/ gereken alana, ben tır park ederim abi..  ;)  :p  :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

O özelliğin park edeceği yeterli/ gereken alana, ben tır park ederim abi..  ;)  :p  :D

Yok ya o kadar kötü bir sistem değil.. belli bir kriteri var ancak düzgün çalışan bir sistemde sorun yok. Yani sen tampon tampona bi yere girebiliyorsan bu önden arkadan 30 cm mutlaka yer bırakabilecek yer arıyor. Zaten makul olanda bu..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu

Bir arkadaşım VW'nin passat, jetta ve golf modellerine takıyor.

Orjinalinden ayırt etmek mümkün değil, çok güzel çalışıyor.

Ford içinde olabilir tabi ama yapan duymadım.

Sen gerekli parçaları bul Mustafa montajını hallederiz.

aracımda otomatik park sistemi (kendi kendine park edebilme özelliği) yok.bu özellik yetkili serviste takılabiliyor mu?taktırılsa bile verimli çalışır mı ya da vereceğimiz ücrete değer mi?bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum

Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen

ESP için tartışılırdı eskiden, şimdi yeni heves kendi kendine park edebilmesi.  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mustafa Sert

Ya ben de sıcak bakmıyorum aslında. Böyle sonradan takılınca sanki verimli çalışmayacak gibi gelir hep.Ama eşim aracı baya büyük buldu, bu park özelliği olsaydı iyi olurdu onun için.her zaman yanında ben olmayabiliyorum.Yoksa sıfıra sıfır park etmek en sevdiğim şeylerden ;)

Yorum bağlantısı
Alparslan Özaslan
(düzenlendi)

park sistemi ile ilgili olarak bende 30 yıldır araç kullanmaktayım. trafikte iyi olmama rağmen sıfır almış olduğum fluence te yeni olduğundamıdır (psikolojik olay sanırım)nedir zorlanıyordum.şimdi 2014 focus 3 style otomatik park aldım.çoğunlukla kullanıyorum.yeni focuslarda dikey park sistemi var.yazılmla bunlara uygulanabilir mi.sensör olarak ondada (tam incelemedim)aynı sensörler var sanırım.ilave sensör yoksa olabilirmi

tarihinde Alparslan Özaslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Bir arkadaşım VW'nin passat, jetta ve golf modellerine takıyor.

Orjinalinden ayırt etmek mümkün değil, çok güzel çalışıyor.

Ford içinde olabilir tabi ama yapan duymadım.

Sen gerekli parçaları bul Mustafa montajını hallederiz.

Gürkan Hocam, Vw lego gibi. HEr özellik sonradan takılabiliyor yada açılabiliyor.. Ford ta araştırmak lazım. En doğru cevabı yine Ford verir sanırım..

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk
(düzenlendi)

Teorik olarak (elektrik şemasından gidildiğinde), park modülü ve önde 6 adet ilave sensöre ihtiyaç duyuluyor görünüyor. Bir de tabi tesisat + içeriye düğme gerekiyor. BCM'den emin değilim. Mekaniksel olarak da bazı ilave parçalar gerekebilir (ilave montaj elemanları gibi). Ucuz bir şey olmayacağını tahmin ediyorum (2000 + gibi ..). 

park sistemi ile ilgili olarak bende 30 yıldır araç kullanmaktayım. trafikte iyi olmama rağmen sıfır almış olduğum fluence te yeni olduğundamıdır (psikolojik olay sanırım)nedir zorlanıyordum.şimdi 2014 focus 3 style otomatik park aldım.çoğunlukla kullanıyorum.yeni focuslarda dikey park sistemi var.yazılmla bunlara uygulanabilir mi.sensör olarak ondada (tam incelemedim)aynı sensörler var sanırım.ilave sensör yoksa olabilirmi

Dikey park olanlarda toplam 12 sensör var, sizin araçta 10 sensör var. Muhtemelen park modülü de farklıdır (daha fazla sensör girişinden dolayı). Yani sadece yazılımla olmaz.

tarihinde Murat Kavuk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu

Kerem Ford kesin olmaz öyle şey der :)

Hep yaptıkları gibi maalesef.

Gürkan Hocam, Vw lego gibi. HEr özellik sonradan takılabiliyor yada açılabiliyor.. Ford ta araştırmak lazım. En doğru cevabı yine Ford verir sanırım..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Neden istiyorsunuzki, bizim ülkede bu sistem çalışmaz, sen oto park edene kadar, ya arkadaki araba kornaya basar yada arkana çoktan yanaşır kıpırdayamazsın, yada sen bunu açana dek yerini kaparlar, kısaca uğraşma, zaten olur ama acaip zor ve pahalı olur.

Zaten park edemeyen araba sürmesin derim hep  :D  :tongue: edemeyenle edipte sadece rahatlık için isteyeni ayrı tutarım tabiii... 

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...