Atilla Atun 29 Ağustos 2015 Paylaş 29 Ağustos 2015 Arkadaşlar evimde avenir marka DVR cihazı 500 GB HDD hard diskli cihaz var ve son günlerde diski görmemeye başladı. Format attım ara sıra görüyor ama istediği zaman da kayıt yapıyor keyfe keder istediğini yapıyor. Trafosunu 2 gün önce değiştir dim .trafosu elektrik göndermiyordu zaten .su an elektrik tamam kameralar ekranda görünüyor hatta kayıt yapıyor görünüyor ama kayıt izlemede boş çıkıyor. Benim suphem HDD diskte. Nasıl sağlam olup olmadığını anlarim veya değişim gerekirse ne almalıyım uygun fiyata. Değişimi kedim yaparmiyim acaba. Yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer çünkü iki üc gündür sürekli uğraşıyordum ve sonuç sıfır. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1 29 Ağustos 2015 Paylaş 29 Ağustos 2015 Arkadaşlar evimde avenir marka DVR cihazı 500 GB HDD hard diskli cihaz var ve son günlerde diski görmemeye başladı. Format attım ara sıra görüyor ama istediği zaman da kayıt yapıyor keyfe keder istediğini yapıyor. Trafosunu 2 gün önce değiştir dim .trafosu elektrik göndermiyordu zaten .su an elektrik tamam kameralar ekranda görünüyor hatta kayıt yapıyor görünüyor ama kayıt izlemede boş çıkıyor. Benim suphem HDD diskte. Nasıl sağlam olup olmadığını anlarim veya değişim gerekirse ne almalıyım uygun fiyata. Değişimi kedim yaparmiyim acaba. Yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer çünkü iki üc gündür sürekli uğraşıyordum ve sonuç sıfır. Maalesef harddiskiniz önce teklemeye başlamış sonra gitmiş gibi görünüyor belkide bad sector oluşmuşta olabilir yinede belki diskinizin bir kısmını harici bir disk kutusu kullanarak kullanılabilir bilemiyorum. Genelde bu işi yapan firmalar 50 dolarlık harddisk kullanıp (PC için dizayj edilmiş) arada 8-10 $ farkı olan sadece DVR cihazları için üretilmiş tam zamanlı çalışabilen harddiskleri kullanmazlar. Sizinkide muhtemelen bu sebeplerden olabilir yada elektrik kesintileri yada açma kapama buna sebep olmuş olabilir. Değiştirmeniz çok basit kutuyu açtığınızda diskin sabitleme vidalarını sökün ve yerine yenisini montaj yapın. Bu sırada DVR kapalı olsun. Sistem tekrar açıldığında menü kısmından diskiş formatla kısmını uygulayın sonrasında restart yaparak baştan başlayacaktır sistem o diskten kayıt etmeye başlayacaktır. Kolay gelsin.. Yorum bağlantısı
Atilla Atun 29 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2015 Maalesef harddiskiniz önce teklemeye başlamış sonra gitmiş gibi görünüyor belkide bad sector oluşmuşta olabilir yinede belki diskinizin bir kısmını harici bir disk kutusu kullanarak kullanılabilir bilemiyorum. Genelde bu işi yapan firmalar 50 dolarlık harddisk kullanıp (PC için dizayj edilmiş) arada 8-10 $ farkı olan sadece DVR cihazları için üretilmiş tam zamanlı çalışabilen harddiskleri kullanmazlar. Sizinkide muhtemelen bu sebeplerden olabilir yada elektrik kesintileri yada açma kapama buna sebep olmuş olabilir. Değiştirmeniz çok basit kutuyu açtığınızda diskin sabitleme vidalarını sökün ve yerine yenisini montaj yapın. Bu sırada DVR kapalı olsun. Sistem tekrar açıldığında menü kısmından diskiş formatla kısmını uygulayın sonrasında restart yaparak baştan başlayacaktır sistem o diskten kayıt etmeye başlayacaktır. Kolay gelsin.. Evet teklemelerle başladı ve sonradan kendi istediği gibi yapmaya başladı. Peki hangi marka DVR için en uygun u olur .üzerindeki Samsung belgelerde yazıyor. Değişim konusunda sorun yok senin dediğin gibi yapmaya calisirim ve format attıktan sonra yoluna girer diyorsun. Artık hafta içinde disk peşinde kosacagiz . Tesekkur ederim bilgiler için. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1 29 Ağustos 2015 Paylaş 29 Ağustos 2015 Evet teklemelerle başladı ve sonradan kendi istediği gibi yapmaya başladı. Peki hangi marka DVR için en uygun u olur .üzerindeki Samsung belgelerde yazıyor. Değişim konusunda sorun yok senin dediğin gibi yapmaya calisirim ve format attıktan sonra yoluna girer diyorsun. Artık hafta içinde disk peşinde kosacagiz . Tesekkur ederim bilgiler için. Ben uyguladığım sistemlerde evde eşte dostta kamera sistemi kurarken sadece seagate kullanıyorum. Sv ifadesinin kullanıldığı Seagate diskler tercihimdir.. 2 Yorum bağlantısı
Eren GÜZELKAN 29 Ağustos 2015 Paylaş 29 Ağustos 2015 Seagate sv35 guvenlik harddiski diye gecen ürün almanizi öneririm. ( Bu arada kamera güvenlik sistemler işi yapiyorum her sorunuzu sorobilirsiniz.. ) 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts