İçeriğe Yönlendir

Yeni Lastik Aldım Tarihi Sorun Etmelimiyim


Mehmet Göler

Recommended Posts

Mehmet Göler

Herkese merhaba.Hepsiburada dan 4 yazlık 4 kışlık petlas marka lastik aldım.Sitede açıklama kısmında laatiklerin 2015 tarihli olması gerekirken lastikler 2014 yılının çeşitli aylarına ait olarak geldi.Şimdi bu durumu sorun edip lastikleri göndermelimiyim.Yoksa sorun etmiyeyim mi bilemedim.Sizce ne yapmalıyım.

Yorum bağlantısı
Volkan Turkmen

Bu size bağlı biraz, detaylara önem veriyorsanız gönderin yoksa hep aklınıza gelecek.

 

Detaylar önemli değilse teknik olarak önemli bir sorun olma ihtimali çok düşük.

Yorum bağlantısı
Kubilay Evis

Etmelisiniz. Geçenlerde bir spin attım yok öyle bir spin, 5 tur döndüm ama onun gecesinde 3. köprü yolunda sağlam gazladık 4-5 tur hemen bitti. Turanza 09 yılı lastiği. Üzerinden 3 ağır kış ve 3 ağır yaz geçti. Suç bizde tabi halen aynı lastikle dolaşıyoruz. Gerek yok, lastik alın. Salıncaklar değişiminin ardından hemen Conti Premium Contact 5lere geçeceğim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

2014 çok eski değil. Uzak Doğudan gelen lastiklerin ÇOĞU geçen yıla ait.

Yurt dışından gelen lastiklerde çok yeni sayılmaz.

Bence çokta kafaya takılacak durum yok.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

yılda kaç km yapıyorsunuz.2-3 yıl içinde o lastikleri bitirecekseniz sorun etmeyin.ama aracı az kullanıyorum diyorsanız,yılda 10 bin civarında kullanıyorsanız geri yollayın.kullanmadan ömrü tükkenmesin anlamında.


bir de şu var,ben de 2 ay önce petlas bayisinden aldım,hepsi 2015 20.hafta civarı.2014 üretimleri internette sanırım az daha ucuz oluyordu.bayi ile kıyaslama yapın fiyatını

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı

Eger sıtede 2015 dıye ozellıkle belırtılmıs ama gonderdıklerı urun 2014 ıse kesınlıkle gerı gonderın.Bu bence sahtekarlıktan baska bısey degıldır.Tarıh belırmeselerdı sorun yoktu.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Havada bulunan kükürt lastiğin içindeki kauçuğun yapısını zamanla bozar. O nedenle lastik ömrü 5 yıl ya da 50bindir. 5 yıl olmasının sebebi lastiğin havadaki kükürtten esnek yapısını kaybetmesidir. Hatta güneş bunu daha da artırır. İade edin.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Aslında birşey olmaz, fakat sitede 2015 yazıyorsa yazdıklarının arkasında durmalılar, bunlara yüz verirsen düzelmezler, madem 2105 yazdın 2015 gelecek, anında iade et, kargo parasınıda ödesinler akılları başlarına gelsin, 2015 üretimi yollasınlar, orada ne yazılarsa arkasında duracaklar, yok öyle.....  ben olsam anında geri yollardım.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Lastiğin kendisinde bir sıkıntı yok ise kullanılabilinir. Ancak 2015 ise 2015 göndermeleri gerekirdi. O bakımdan iade ederdim ben olsam....

Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

2015 yılına ait lastik satıyoruz diyorlarsa 2015 yılına ait lastik göndermeleri gerekiyor. Ama ayrıntılarda bir yerde 2015 deriz ama 2014 de göndeririz yazıyorsa o zaman bu şekilde gönderebilirler. Lastik tarihleri eski olmadığı için sorun edilecek bir durum yok. Biliyorsunuz şu 5 yıl meselesi bir çok kere açıklandı aslında saklama koşulları şu bu eklenince 10 yıl diye. Bu acaba bizim ülkemizdeki bir asparagas mı diye yabancı sitelerdeki lastik ömürlerine baktığımda da yine 10 yıl maksimum ömür biçiyorlar.. Hani uğraşıp uğraşmamak size kalmış. Yoksa lastikler açısından bir sakınca yok.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Aslında birşey olmaz, fakat sitede 2015 yazıyorsa yazdıklarının arkasında durmalılar, bunlara yüz verirsen düzelmezler, madem 2105 yazdın 2015 gelecek, anında iade et, kargo parasınıda ödesinler akılları başlarına gelsin, 2015 üretimi yollasınlar, orada ne yazılarsa arkasında duracaklar, yok öyle.....  ben olsam anında geri yollardım.

Aynen Azına sağlık abi 

Yorum bağlantısı

Normal şartlarda pek önemli değil, ama ürün sayfasında 2015 yazıp 2014 gönderdikleri için ben şahsen iade ederdim.

Yorum bağlantısı
Cem Boneval

Sorunun iki boyutu var:

 

  1. 2015 gönderileceği ifade edilmiş ve 2014 yılı ürün gelmişse hileli satış söz konusudur. İlkesel olarak karşı çıkıp değiştirilmesini talep edebilirsiniz. Ama bütün o getir götür işine katlanamam diyorsanız sorunun ikinci boyutuna geçeriz...
  2. Lastik güvenli kullanım ömrü 6 yıl olarak kabul edilir. Yani bu lastikleri 2020 yılının belli haftalarına kadar düşünmeden kullanabilirsiniz. Tabii kullanıma bağlı aşınma bundan bağımsız düşünülmeli. Orada da mesafe vermek çok doğru olmaz. Lastik hamurunun yumuşaklığına/sertliğine göre lastik aşınması farklı olabilir. Kabaca 30.000 km'den sonra güvenli sürüş düzeyi düşecektir, bazı modellerde 50.000 km'ye de ulaşılabilir ama lastiği zorlayacak şartlarda (geyik manevrası gibi) güvenli sürüş beklemek hayal olur. Aşınma belirtisi kalan diş derinliğidir, 3-4 mm sonrası giderek sıkıntı yaratacaktır. Yasal kullanım limiti de çoğu ülkede 1.6 mm'dir. Sonuçta arkadaşların belirttiği gibi yılda az yol katediyorsanız ekstra bir yıl için uğraşmaya değebilir. 

Özetle ben olsam satıcı kurumu yaptıkları hata konusunda bilgilendirir, yorum bırakma yeri varsa orada da bunu açık ve net belirtirdim, sizi yormadan değiştirmeyi önerirlerse değiştirir, yoksa hiç uğraşmazdım. Tabii lastikleri kullanmadı

iseniz. 

Kararınızı paylaşın... :)

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı

Kullanım şartlarınıza göre ve piyasadaki 2015 üretimi aynı lastiklerde fiyat karşılaştırması yaparak karar vermek doğru olur.

Yorum bağlantısı

merhabalar Hepsi buradadan Petlas pt 741 velox sport lastik aldım.İlanda özellikle  2015 oldukları belirtiliyordu. Adrese teslim edildiğinde hepsi  2015 idi .Kafanızı çok meşgul etmeyecek ise takın ama ben aldığımda benim başıma gelseydi  kesinlikle geri gönderirdim çünki 2015 yılı  diye özellikle yazmışlardı.

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Kullanımda pek sıkıntı yapacağını zannetmiyorum... Birde iade işlemlerinde kargo ücreti kimde ona iyi bakmak lazım siz karşı ödemeli gondereceksiniz onlar kabul etmeyecek kargo geri iade olacak.... yanı ben olsam pek sorun etmez takar kullanırım... Bence lastiğin yılından daha çok hava basıncı önemli :)

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Hepsiburadada iade ederken kargo ucreti hb ye ait. Daha once basima gelmisti. Gelip evden aliyorlar...

Yorum bağlantısı
Mahir Günebakan

Olay teknik sorun değil elbette bir yıl 30-40 haftadan sorun çıkmaz ama 2015 yazıyorsa hakkınız bu yılın lastiğidir.

Ve bu yılın lastiği uzun vadede yolunuzu da ömrünü de uzatacak. Kesinlikle yollayın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...