İçeriğe Yönlendir

Baskı - Balata, Yolda Kaldım

Süleyman Kaya87

Recommended Posts

Süleyman Kaya87

Merhabalar ;

Eşimle şuan Antalya da tatildeyiz. Tamda bugün memlekete dönecektik. Işıklarda durduk yeşil yandı taktım 1. vitese araba gaz yiyor bağırıyor ama çok yavaş gidiyor. Debriyaj en yukarda. 3bin devirden sonra gitmeye başlıyor yavaş yavaş.

Kesin baskı - Balata bitmişmidir? Yoksa geçici bir durum olma ihtimali var mı?

Baskı balata değişimi tahmini ne kadar tutar?

Antalya'da önerebileceğiniz bir usta var mı?

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Merhabalar ;

Eşimle şuan Antalya da tatildeyiz. Tamda bugün memlekete dönecektik. Işıklarda durduk yeşil yandı taktım 1. vitese araba gaz yiyor bağırıyor ama çok yavaş gidiyor. Debriyaj en yukarda. 3bin devirden sonra gitmeye başlıyor yavaş yavaş.

Kesin baskı - Balata bitmişmidir? Yoksa geçici bir durum olma ihtimali var mı?

Baskı balata değişimi tahmini ne kadar tutar?

Antalya'da önerebileceğiniz bir usta var mı?

Çok büyük geçmiş olsun. Aracınızın baskı balata bitmiş. Ama bunu daha önceden size hissettirmesi gerekir. Mesela araç devri ile aynı anda hızlanmaz. Debriyaz sertleşir ve yukarda kavramaya başlar. Araç kalkış anında stop edecek şekilde titremeye sarsılmaya başlar...  yaklaşık 500-600 tL arası tutuyor işçilik dahil. 

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

Daha önce farklı belirtiler yokmuydu aracınızda baskı birden bire bitmez bence

Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık
(düzenlendi)

geçmiş olsun hemşehrim.iyi ki merkezdesin,yolda başına gelmemesi sevindirici.

tarihinde Sinan Özvarlık tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87

Debriyaj yukarda kavrıyordu. Ustamda demişti az kalmış bitmesine. Eylül gibi değiştirmeyi düşünüyordum. Debriyaj yukarda kavranması dışında bi sorunu yoktu aracın.

Yorum bağlantısı

Geçmiş olsun aslında debriyajın bitmeye yakın olduğu durumlarda ustanızın uzun yola çıkmamanızı size tavsiye etmiş olması gerekirdi, çünkü o durumdaki bir debriyajın ne zaman yolda bırakacağı belli olmaz.

Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu

Baskı balata seti filtreler gibi ömrünü tamamlıyor. Vakti gelince değiştirmek mantıklı gidebildiği kadar gitsin demek volana zarar verip daha fazla maddi zarar veriyor. Neyse sağlık olsun. İnşallah sorunsuz gelirsiniz baskı orjinali alın focus için bilmiyorum ama VALEO ve LUK markalar kaliteli oluyor. Serviste yaptırmayacaksınız önerilen usta yok ise yedek parçacıdan parçayı siz alın. Mümkünse parçacıya yakın yerde değiştirin belki uyumsuzluk olabilir.

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87

Teşekkür ederim herkese. Zar zor sanayiye geldim. Burda bi arkadaşım var o ustasına götürecek bakalım nolcak.

Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş

yeni sanayide 4 5 tane özel ford servisi var daha hiç birisine gitmedim ama yakında bende bi gitcem

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhad İncedere

Zaman kaybetmeden en yakın servise vs. gidin. Volandan yemeye başlar, başlamışta olabilir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Baskı balata volanı nasıl yiyor ? Balata bitince volanı mı çiziyor ? Volan tornalanıyor mu ? Dacia logan vardı bizde 250binde balata artık biter değiştirelim diye keyfi değiştirdik.Şimdi linea var 180bindeyken yine keyfi değiştirdik. Hiç birinde balata bitmemiş olmasına rağmen değiştirdik. Hadi değiştirelim volana zarar gelir biterse diye. Hep merak ettim ondan.

Benim babada arabaların debriyajı 200bin rahat yapıyor. Hiç debriyaj kaçırıyor diye de değiştirmedik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş
(düzenlendi)

Geçmiş olsun, uzun yolda dağın başında olmamaması sevindirici. Ancak tamirattan hemen sonra yola çıkmamanı tavsiye ederim. Zamanın varsa şehir içerisinde biraz dolaşarak denemende fayda var.

Ben de bakım yapıp 1-2 sonra yola çıkmıştım, bakımda el freni ayarı da yapmışlardı:  Antalya' ya giderken yolun yarısında gece saat 03.00 de balata kokusunu hissedince ( şu an bile kokusunu hissettim iğrenç birşey)  durup inceledik arka sağ fren balatasının sıkmış   olduğunu farkettik, biraz zorlayarak da olsa el frenini zaman zaman çekip bırakarak açmaya çalışıp, gece yarısı usta aramaktdan kurtulmuştum. Ankara' ya dönünce eski ayarına getirdik.

edit. ilave bilgi

tarihinde Hikmet Demirtaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Baskı balata volanı nasıl yiyor ? Balata bitince volanı mı çiziyor ? Volan tornalanıyor mu ? Dacia logan vardı bizde 250binde balata artık biter değiştirelim diye keyfi değiştirdik.Şimdi linea var 180bindeyken yine keyfi değiştirdik. Hiç birinde balata bitmemiş olmasına rağmen değiştirdik. Hadi değiştirelim volana zarar gelir biterse diye. Hep merak ettim ondan.

Benim babada arabaların debriyajı 200bin rahat yapıyor. Hiç debriyaj kaçırıyor diye de değiştirmedik.

Focusların volant ı çift parçalı imiş ve torna olmuyormuş. Ben de baskı+balata+bilya değişimi yaptırdığım zaman öğrendim, yeni volan 700 tl idi bütçem yetmedi o kaldı ama pek sorunlu görünmüyor dedi usta. İlk çalıştırma ve stop etmede sallantı yapıyor biraz ona da alıştım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Focusların volant ı çift parçalı imiş ve torna olmuyormuş. Ben de baskı+balata+bilya değişimi yaptırdığım zaman öğrendim, yeni volan 700 tl idi bütçem yetmedi o kaldı ama pek sorunlu görünmüyor dedi usta. İlk çalıştırma ve stop etmede sallantı yapıyor biraz ona da alıştım.

Bizim fiestalarında çift volan diye duydum. Volan baskı balatayla değişiyor mu ? Yoksa zarar görürse mi değişiyor ?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bizim fiestalarında çift volan diye duydum. Volan baskı balatayla değişiyor mu ? Yoksa zarar görürse mi değişiyor ?

Yetkili servis volan dahil değişim yapıyor(1800 tl civarı demişlerde kerem in c maxine), özelde nasıl işine gelirse. Değişmesinde fayda var bence de ama biraz da bütçeye bakıyor. Çift parçalı volana hareketli volan da deniyor sanırım, corsada da varmış sabite çevirelim demiş arkadaşın ustası. bizde öyle bir durum yok sanırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aynen, biten balata volanı çizmeye başlıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87

Herkese tekrardan teşekkürler. LUK marka debriyaj setini 200 liraya + bilya setini 150 liraya aldım. Usta akşam 9-10 gibi biter dedi. Halen beni aramadığına göre volan da sorun yok sanırım. Demişti zaten belki çizmiştir diye.

Bu arada bitik balata ile yaklaşık 4 km yol yaptım sanayiye kadar. Saatte ortalama 10 km hız ile.

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87

Az önce arabamı teslim aldım. Usta bilyaları değiştirmemiş. Eski olanlar hem orjinal hemde sapasağlam dedi. Yani aldığım dişliler elimde kaldı :) Volan zarar görmüş biraz. Zımparalamışlar.

200 lira da işçilik verdim. Aklıma takılan ise şu ; dişlileri değiştirmemesi. Bu normal mi?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bilya değişse çok iyi olurdu zira bilya yüzünden pedal boşa düşer vs bi şey olursa, bi daha işçilik verilecek. Niye yapmamış ki...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...