İçeriğe Yönlendir

2013 Fiesta 1.6 Powershift Titanium X

Serhat ipeksoy

Recommended Posts

Serhat ipeksoy

herkese merhaba.

19 ay sonra aklım başıma geldi, az önce foruma tanışma başlığı altında merhaba dedikten sonra şimdi geldi sıra arabamı tanıtmaya.

gerçi aradan geçen 19 ay süresince birçok konuda yazdım, çizdim, az çok arabam hakkında bir şeylerden bahsettim ama hepsini burada toplamak adına bu konuyu açayım dedim maksat adet yerini bulsun. 

her şey 2013 aralık ayında başladı, fiesta alma maceramı burada paylaştım

dakka bir gol bir, sorularımı burada sordum

arabama yaptıklarımı anlattım, sorularımı sordum, cevaplarımı aldım, cevap isteyenlere yardımcı olmaya çalıştım. sağolun beni yalnız bırakmadınız.

fiestadan gayet memnunum.

2013 aralık ayında sıfır km alındı. 3 ocakta trafiğe çıktı. Şu anda 10.500 km de. teknoloji, rahatlık ve konfor açısından eski aracım 2005 vectradan geri kalır yanı olmadığı için (hatta fazlası var) o konularda sıkıntı yok. otomatik oluşu ise ayrı bir keyif unsuru. sadece fazla kilometre yapmadığım için (günde toplam 10 km) motor henüz açılmadı, bu yüzden de şimdilik fazla yakıyor (tüm zamanların genel ortalaması 8 litre) (evden işyerine varana kadar anca motor ısınıyor, ben kontağı kapatıyorum)

onun haricinde bir şoför koltuğu gıcırdaması ile canım sıkılıyor, bir de dokunmatik arka camları tam açıldıktan sonra kapatmak istediğimde iki kere tutukluk yapıyor sonra dokunmatik özelliği gidiyor, kapatmak için sonuna kadar elim düğmede basmak zorunda kalıyorum. (sorunlar çözümleri kısmı gibi oldu ama idare edin artık)

tabi bu arada ufak bi kaza da oldu, daha doğrusu kardeşim yaptı. ama sorun yok (tabi bi sonraki trafik sigortasıyenilenirken acısını çıkardılar). kırmızı ışıkta kalkarken öndeki araç daha tam kalkmadan tekrar durunca bizim kardeş arkadan geçirmiş, farların kaportayı tutan kısımları kırıldı, eritme yöntemiyle yapıştırıldı. krom ızgara çerçevesi çatladı, yapıştırıldı. boyası kalkan yerler acemice fırça ucuyla daksillenir gibi boyandı. motor kısmında hava filtresine giren bir boru kırıldı, yapıştırıldı. şimdi kaput ile tampon arası hafiften aralı duruyor.

hafif karanlık saatlerde, rölantide geri giderken park sensörünün geç devreye girmesi sonucu arka camdan da otomatik park bariyer çubuğu farkedilmeyince, bagaj kapağının sol köşesi hafiften yamuldu, tamponda boya attı. o kısımlara hiçbir şey yapmadım öylece duruyor.

tanışma ve arabam konularını açmak için bu kadar geciktim, yıl sonuna kadar, garanti bitmeden inşallah servise gider sorunlarımı dile getiririm.

neyse amma uzattım yahu

madem konumuz arabamız, haydi o zaman. bir kaç gün önce yıkadım, pakladım (paspaslar hariç) ve fotoğrafladım. şimdi sizlerin beğenisine sıra geldi.

360 derece tur tadında yapmaya çalıştım, umarım başardım. 

MypzaN.jpg

VLaZrZ.jpg

RVkaDR.jpg

ngMvQV.jpg

MypzVg.jpg

OZAWvD.jpg

DR2LYv.jpg

vL50az.jpg

ngMvbM.jpg

3aLXO0.jpg

j23EAL.jpg

vL50y4.jpg

b2DO9Z.jpg

poz72r.jpg

mz6VN8.jpg

vL50N4.jpg

7bgO1L.jpg

J4A5z5.jpg

8bZGW1.jpg

ngMv9N.jpg

95o6WZ.jpg

d236lp.jpg

yl5y1n.jpg

mz6Vp4.jpg

B0PVNL.jpg

gA8Np0.jpg

95o6l8.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Maşallah.. :nazar: Biraz fazla nazarlıkları olmuş ama çok temiz araba..Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.. :flowers:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Bende orjiinal paspas üstüne paspas atanlardanım. Ancak ben halı paspas seviyorum. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Hoşgeldiniz Serhat Bey.

Antalya ekibine bir nefer daha katıldı, çok sevindim.

Aracınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.  :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

Bende orjiinal paspas üstüne paspas atanlardanım. Ancak ben halı paspas seviyorum. :)

gözler de maşallah bi uçan bi kaçan. ;)  arabayı aldıktan 1-2 hafta sonra almıştım o zamandan beri kullanıyorum. yıkadıktan sonra kurutacak yer olsa onları da yıkayacaktım ama duruyo bakalım

hepinize tek tek teşekkür ederim. sağolun. :flowers:  :bravo:  birlikteliğimiz daim olsun inşallah, maşallah  :nazar:

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

gözler de maşallah bi uçan bi kaçan. ;)  arabayı aldıktan 1-2 hafta sonra almıştım o zamandan beri kullanıyorum. yıkadıktan sonra kurutacak yer olsa onları da yıkayacaktım ama duruyo bakalım

hepinize tek tek teşekkür ederim. sağolun. :flowers:  :bravo:  birlikteliğimiz daim olsun inşallah, maşallah  :nazar:

En çok bagajı sevdim. Bomboş tertemiz. Ben sanki sefere gidiyorum. Yok yok bagajımda. 2 adet kamp sandalyesii, alet edevatlar, Çeşitli bakım ürünleri kilim, terlik, şampuanlar, sabunlar, çeşitli ipler. Okumak için kitaplar. Yağmurluk. Koltukların altında uyku tulumu bir kaç fener yangın tüpü. Torpido ise bir dünya. :) arka koltukda ikitane boyun yastığı bir tane normal yastık. İki tane 50 cmlik üçgen çanta kullanıyorum bagajda biraz topluyor ama yine de sefer arabası sanki. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

En çok bagajı sevdim. Bomboş tertemiz. Ben sanki sefere gidiyorum. Yok yok bagajımda. 2 adet kamp sandalyesii, alet edevatlar, Çeşitli bakım ürünleri kilim, terlik, şampuanlar, sabunlar, çeşitli ipler. Okumak için kitaplar. Yağmurluk. Koltukların altında uyku tulumu bir kaç fener yangın tüpü. Torpido ise bir dünya. :) arka koltukda ikitane boyun yastığı bir tane normal yastık. İki tane 50 cmlik üçgen çanta kullanıyorum bagajda biraz topluyor ama yine de sefer arabası sanki. :)

ordu duymasın seferberlik ilan eder bak. 

benim bagajda sadece bir rulo kağıt havlu, 1.5 litrelikte su var. ne olur ne olmaz diye. onları da foto çekerken çıkardım. ha bide hava kompresörü stepnenin yanında. torpidoda kalem, çakmaklıktan çalışan fener, microfiber bez ve navigasyon cihazı var o kadar.

aslında arabalarda bulunması gereken önemli eşyalar diye başlık açmak gerek

arabanın hem dışında hem içinde sadelikten yanayım  ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Serhat ipeksoy

km dolmasa da yaştan dolayı 2. yıl bakımına 12739 km.de antalya otokoça getirdim. volkan doğrular beyin güler yüzü ve yakın ilgisiyle işlemler halledildi. kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum.  :bravo:  standart bakım life card indirimiyle 357 lira tuttu. hediyemizi aldık, hatıra fotoğrafı çekildik, memnun kaldık, vedalaştık.   :)

7Mkm5m.jpg

L1aPjz.jpg

qPYqoW.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

unuttum, şimdi aklıma geldi, saim ulaş yılmaz bey de oradaydı. kısa süre de olsa tanışıp sohbet etme fırsatı bulduk ama kendisi fazla kalmadı. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Karaman

Merhaba;geçte olsa aracınız hayırlı olsun.Kazasız belasız cezasız günler..
Bahsettiğiniz Antalya ekibinden haberdar değilim.Varsa tanımak tanışmak isterim..Yok bilip Isparta'yı takip eder olduk..
On Ocakta On numara etjinlik yapmaya çalışıyoruz..Katılımızını bekleriz.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serhat ipeksoy

Merhaba;geçte olsa aracınız hayırlı olsun.Kazasız belasız cezasız günler..

Bahsettiğiniz Antalya ekibinden haberdar değilim.Varsa tanımak tanışmak isterim..Yok bilip Isparta'yı takip eder olduk..

On Ocakta On numara etjinlik yapmaya çalışıyoruz..Katılımızını bekleriz.. 

kusura bakmayın cevap yazamadım. işlerden dolayı pek müsait olamıyorum. o yüzden katılıp katılmamak konusunda bir şey diyemem. iyi dilekleriniz için teşekür ederim.

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

aralık sonu itibariyle süresi dolan kasko ve trafik sigortasını yenilettim. ucuz atlattık gene fiyatlar hiç fena değil; 

trafik sigortası: sompo japan 656 lira (geçen sene 550 lira) 

kasko: axa 724 lira (geçen sene 727 lira)

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Hayırlı olsun.. Beyaz Fiesta'lar gerçekten çok iyi duruyor..  :good1:

Güle güle kullanın  :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

Hayırlı olsun.. Beyaz Fiesta'lar gerçekten çok iyi duruyor..  :good1:

Güle güle kullanın  :nazar:

Kazasız belasız kullan abi..  :nazar:

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. rabbim daha iyilerini nasip etsin. sizinkilere de maşallah  :nazar:

ben arabada sadelikten yana olduğum için sizler gibi fazla uğraşmıyorum. sadece arada sırada yıkıyorum. o kadar  :)

Yorum bağlantısı
Misafir

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. rabbim daha iyilerini nasip etsin. sizinkilere de maşallah  :nazar:

ben arabada sadelikten yana olduğum için sizler gibi fazla uğraşmıyorum. sadece arada sırada yıkıyorum. o kadar  :)

Amin.. :flowers:

"Sizler" den kasıt ben değilim herhalde abi.  :i-ih: Çünkü ben yıkamıyorum bile..  ;)  :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...