İçeriğe Yönlendir

Dizel Araba Nasıl Yanar ?

Güven Kaya

Recommended Posts

Güven Kaya

Arkadaşlar bugün bir olaya denk geldim dizel bir araç bir otomobile çarpıp kaçıyor ama 5 km sonra araç yanmaya başlamış. Kullanılamaz hale geldi. Dizel araçlardan neyden yanar merak ettim 

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Elektrik tesisatı ve mazot buharı nın patlama ve yanma anı anlatılmaz yaşanır..... Mazota ateş bile atsanız yanmaz ama mazot buharı müthiş bir patlayıcıdır..... :i-ih:

Yorum bağlantısı

Otobüs yangınları da bolca olur, onlardaki de biraz 10 numara yağdan. Ana sebep ise elektrik tesisatı

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Aslında mazotu yakmak çok zor. Çakmakla falan yanmaz. Yine de allah korusun.

Ancak hiç birşey benzin kadar yanıcı değil. Sanayide benzin kaçıran bir araba getirmişlerdi. 1-2 metre uzakta duran adamın sigarasından bir anda araba tutuştu. Refleksle bagajı açıp 1.5 litre içme suyumu anında dökerek yangını söndürmüştüm. 

Mazot nasıl yanar bilmem. Bir gece yarısı yere seni seviyorum yazmaya çalışan bir gencin mazotu tutuşturmak için cabalarını izlemiştim. yakmayı başaramamıştı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Mazot ancak yüksek ısı, yada buharı yada birşeye mesela bir beze bulaşıtıysa kolayca yanıyor, yoksa zor.

Bu arada çarpıp kaçan araçtan yola mazot dökülseydi seyreyle gümbürtüyü, arkadi araçlar buz pistine girmiş gibi olurdu, ne esp ne abs işe yarar, ancak bagajdan çapa atarsan durur o araba :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tevfik Özdemir

2008 model olması lazım dizel mondeo kapalı otoparkta yanmıştı. Yangın sebebi ise yakıt pompasının  oradan oluşan kısa devre sonucu, sarkmış olan kaput keçesinin tutuşması..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Birşeylere bulaşırsa, bez keçe vs. sağlam yanar, genelde böyle oluyor, ama benzinin yanında çok masum kalır, benzin çok sinsi, zaten yanan parlayan benzinde değil, görünmeyen ve hızla yayılan ağır buharı, mazotta öyel bir durum yok, helede açıktaysa...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Mazot sıkıştırılırsa fena yanar. Onun haricinde yanması çok kolay değildir ama yanmaya başlayınca güzel yanar.. Mutlaka ısınmış bir yerinde kısa devre falan olup yanmıştır..

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Exper raporu sigara dedi. İspat edemedi kangomun neden yandığını. İmkansız gibi görünsede fren hidrolik yağı egzos üzerine gelip yanma başladı bizim tespitimizde

Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Park halindeki transit (eski kasa) motor bloğu çevresinden başlayıp komple yandığını bilirim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...