İçeriğe Yönlendir

Aracın Sol Arka Alt Tarafından Gelen Uğultu Sesi... (?)

Umut AKIN

Recommended Posts

Umut AKIN

2011 model 1.25 benzin/lpg myfiesta aracım çalışıyorken1 ay kadardır bir vınlama/uğultu sesi duyuyordum. Bugün aracı az gürültülü bir yerde çalışır bırakıp sesi takip ettiğimde; sesin sol arka kapı/tekerlek civarından geldiğini farkettim. Eğildiğimde ses aracın altında geliyordu. Baktığımda orada bir cihazın olduğunu ve sesin buradan geldiğini farkettim. Acaba fotoğrafını yüklediğim cihazın görevi nedir ve bu uğultu bir problemin habercisi olabilir mi? :unsure2:  :umnik2: 

Konu ile ilgili video linki: https://youtu.be/QDx7D_jMhwg

Konu ile ilgili fotoğraflar:

ukzG5P.jpg

JKG67Q.jpg

RxRSe3.jpg

Y8LgLc.jpg

Yorum bağlantısı
Umut AKIN

Evet olabilir, benzin tankının yanında... fakat araç lpg'de iken neden benzin pompası çalışıyor ki acaba? Benim bildiğim; motor ısındıktan sonra 2000 deviri geçince lpg beyni bir röle vasıtasıyla benzin akışını kapatıyor. Boşuna niye çalışıyor olsun ki?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Lpg bittiği vakit hemen benzine geçiş olsun diye pompa iptal edilmez, pompa sürekli yakıt gönderir fakat benzin enjektörleri kapalı oldugundan uakıt depoya gelir döner. Az yakıt varsa depoda pompa yeteri kadar soğumaz ve nihai olarak mekanik problem çıkar. Pompa değişimi yapılıp, pompa Timer montajı yapılmalı. Pompa soğuk başlangıç ve sıcak başlangıçta bir süre çalışıp devreden çıkacak şekilde tekrar kullanılır

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Umut AKIN

Teşekkürler Servet Bey. Anladığım kadarıyla, benzin pompam henüz tamamen bozulmamış/iş görüyor fakat pompadan gelen uğultu sesi arıza habercisi. Umarım tamiri yüksek maliyetli bir arıza değildir.

Depoda hep az miktarda benzin var iken (benzin uyarı ışığı/80 km uyarı ışığı yanarken) kullanıyordum aracı. Demek ki yanlış bir kullanım tarzı sürdürüyormuşum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...