İçeriğe Yönlendir

Jatco Devre Arızası

Yusuf Gerdan

Recommended Posts

Yusuf Gerdan

Öncelikle merhabalar. Hatırlayan ağabeylerim, kardeşlerim vardır ama yine de özetleyeyim. Araç malum 2007 TDCI Mondeo otomatik vites. Motor ısınınca (optimum sıcaklığa ulaşınca) gaz pedalına az basınca, düşük devirde iken, 1700-1900 arası aşırı bir silkeleme söz konusu. 20 yıllık ustamızın tavsiyeleri üzerine enjektör, şanzıman ustalarına gittik. Onların tavsiyeleriyle başka yerlere gittik. Kısacası Ankara'da gezmediğimiz enjektörcü, şanzımancı kalmadı diyebilirim. En sonunda bilgisayarlı test cihazıyla birlikte obd testine soktuk. Araçta herşey normal gözüküyor. Fakat bir sorun var. Obd cihazı arıza kodu verdi. Yanlış hatırlamıyorsam Tork Konvertörü Devre Arızası. Şu linkteki Mehmet Bey'in yazdığına dayanarak kodu da sanırım (P0740 TORK KONVERTOR KAVRAMASI DEVRE ARIZASI). 2-3 ay geçti hala çözüme ulaşılamadı. Son olarak göstergeler araç çalışırken, özellikle düşük devirde giderken veya rölantide çalışırken farlar açıksa göstergeler pır pır ediyor. Alakası var mıdır? Şimdiden önerileriniz için teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Yusuf Gerdan

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Ama durum çözülmüştür. Ben yine de yazayım. Enjektörlerin yanılmıyorsam basınç sensörü arızalanmış. 150 TL'ye çözülmüştür.

Yorum bağlantısı
  • 7 yıl sonra...
Mustafa Yetiş

Bu sorunun birebir aynısını yaşadım. Enjektör basınç sensörü ile hallettim yazmışsınız. fakat bu araçta bu parça yokmuş. Değiştirdiğiniz Yakıt Pompası IMV Giriş Ölçüm Valfi basınç regülatörü olabilir mi. pompacı bu parçanın bu soruna yol açabileceğini söyledi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan

7 sene öncesi inanın net hatırlayamıyorum ama mutlaka ustanın dediklerini birebir yazmışımdır. Araçta ne mevcut ne değil çok hakim değilim, parçaların ismini bilmem mümkün değil :) . Ancak değişen parçayı linkteki resimde işaretliyorum. Doğru ismini bilenler mutlaka çıkacaktır. Kafa karışıklığı olmasın. https://www.hizliresim.com/k6nmfvb

k6nmfvb.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Yetiş

Resim yeterli zaten hocam çok teşekkür ederim umarım benim sorunum da onunla çözülür. 740 arıza kodu verdi ama şanzıman la ilgili hiç bir şikayetim yok. Muhtemelen benim sorun da sizin ki gibi. Tekrar teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...