İçeriğe Yönlendir

Klima Yakıta Ne Kadar Etki Eder?

Güven Kaya

Recommended Posts

Güven Kaya

Malum yaz arkadaşlar klima ile ilgili sormak istediğim var, klima açık iken araçta yakıtı ne derece etkiler birde her kademe de farklı olur mu ? 

Yorum bağlantısı
Ömer Lütfi Şahin

Klimayı kapatıp cam açılacaksa aynı olur gibi

Katiliyorum 100kmde digital klimada 0.2 ya da 0.3 gibi olacagini tahmin ediyorum.
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Cam açma derken bütün camları tam açmaktır belki. Zira hafif aralamak pek etkilemez. 

Yorum bağlantısı
Atilla Atun

Antalyada mecbursun açmaya yoksa hamam a gitmiş gibi olursun.

Varsın olsun biraz daha fazla yaksın.

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Anlık yakit tüketimini gösteren arabada denedim rolantide 0.5 lt ile 1lt arası değişken oranlı artış oluyor. Benzinli arabada. Ayrıca benim fiestada klima açınca sanki arkadan biri arabayı tutuyormuş gibi hissettiriyor arabadan soğuyorum açasım gelmiyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Benim aracta rolantide 0.4 calisiyor klimada 0.8 oluyor.  Isterse 2 litre yaksin konforu yeter

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Sivas'ta klima açmanın keyfi bir başka [emoji48] zaten ara ara çalışması gerekir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recai Fırfırası

Cam açmanın klimadan daha çok yaktırdığını bende duymuştum.

discovery channelda aynı model iki arabaya aynı miktar benzin koyup aynı hızda benzin bitene kadar arabaları sürdüler. birinin camlar açık diğerinin klima açıktı. tabiki kliması açık olanın benzin çok önce bitti. bu efsane de avlanmış oldu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

düşük hızlarda cam açmak mantıklı iken

yüksek hızlarda cam açılırsa, arabanın içi (sağ arka, bagaj camı ve sol arka üçlüsü) paraşüt etkisiyle karşı direnç göstereceği için  camlar kapatılıp klima açılması daha mantıklı olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Yüzde on arttirir . :)

Çok ciddi rakam. Ben yaz be kış uzun yolda fark görmüyorum.

discovery channelda aynı model iki arabaya aynı miktar benzin koyup aynı hızda benzin bitene kadar arabaları sürdüler. birinin camlar açık diğerinin klima açıktı. tabiki kliması açık olanın benzin çok önce bitti. bu efsane de avlanmış oldu :)

Neden aynı araba da test etmediler. Iki Aracın Yakıt değerleri aynı olmaz ki.
Yorum bağlantısı
Emre Demir

Klima var ve yakıt yüzünden açılmıyor :) ne yakarsa yaksın açarım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Klima acmayip bana sıcak ve gürültülü bir yolculuk yaptıran bütün arkadaşlarıma soverim arkadaş.

Klimasiz ne kadar az yakar denemedim bile , denemem de.

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Yakıttan ziyade klima hasta yapar gibi yanlış algı içinde olanlar var. Klima hasta yapar algısı ne derece gerçekçi? Klimayla ilgili bir problem bakteri olmadığını varsayalım

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Otomatik klimayi kullanmayı bilmeyip low a ayarlayip içerisini 17 derecenin altına indirmeye çalışırlarsa çarpar tabi :)

21 - 22 dereceye ayarlıyoruz 2 yazdır sıkıntı yok Allaha şükür.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Necmettin İlhan
(düzenlendi)

Şehiriçi bariz şekilde fark ediyor.Ama şehirlerarası az farkeder.

tarihinde Necmettin İlhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...